Tatlı Tarifi Kazandibi - Bizim Mutfak Sponsorluğunda

FusRam

24042016 ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
25 Aralık 2013
5.588
4.737
448
Merhaba Arkadaşlar :)

Aşk, kalbimi yakan bir volkan gibidir,
En sevdiğim tatlı kazandibidir.
Leyla sev beni, sokma müşküle
Seninle kaşık atalım iki tabak keşküle.

Rahmetli Kemal Sunal'ın Toşun Paşa filminde okuduğu bir şiirle giriş yapayım Tabi ben tarifimi paylaşana kadar bir arkadaşımız yapıp paylaşmış bile :)) Neyse artıkın böylesi nasipmiş :) Başlıyorum
Sevgilerrr

Malzemeler

Muhallebi için

• 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu ( Tadını veren malzeme olmazsa olmaz :) )
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya
Alt kısmı için
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

• Tencereye süt, nişasta, pirinç unu ve şeker konulur. Orta ateşte kouylaşıp göz göz olana kadar pişirilir.

• Altı kapatılıp vanilyalar eklenir.

• Kıvamı ile çok oynamayın çünkü alt kısmı yakılırken de piştiği için tam kıvamda olacak İstediğiniz kalınlıkta ve boyutta olması için istediğiniz bir tepsi seçilir. Ben altını eşit miktarda yakmak için en büyük borcamda yaptım
  • Seçilen borcam yada tepsinin her yeri yumuşak kıvamdaki margarin sürülür. Üzerine pudra şekeri her yere eşit gelecek şekilde yayılır.
  • Muhabelli borcama boşaltılır.

• Orta ateşli ocakta altı kısmın her yeri eşit miktarda yanacak şekilde çevire çevire yakılır. Burada dikkatli olalım borcamı çatlayan çok olmuş bu tarifi yapanların

• Büyük tepsiye su konulur. Borcam suya oturtulur. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.

• Daha sonra iyice soğuması için buzdolabına kaldırılır. İyice soğumuş olan kazandibi dilimlenir. Spatula ile alınıp servis edilir.

Bembeyaz kar karşısında çoook güzel gidiyooor

Afiyet olsuuuunnn

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık tatlım, vay oy vereceklerin haline

Yaa çok tatlısınız en sevdiğim tatlıyı yapmışsınız, başarılar dilerim enfes olmuş

Anam pisti olduk ellerine sağlık başarilar dilerim.bir kazandibinin nesi var iki kazandibinin sesi var :)sloganım bu olsun

Ayneen pişti oldu :) sloganını çok beğendiiim :) <3

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor başarılar diliyorum

Çok teşekkür ediyorum:)

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

Çok teşekkür ederim tatlım :)

Ellerinize sağlık, başarılar dilerim

Çok teşekkür ederim:)

Ellerine sağlık tatlım, vay oy vereceklerin haline

Çok teşekkür ederim canım :) dediğin gibi zorlu olacak oy vermek :)

Ellerine sağlık :) başarılar .

Çok teşekkür ederim:)

Yaa çok tatlısınız en sevdiğim tatlıyı yapmışsınız, başarılar dilerim enfes olmuş

Buyrun bir tabak yollayayım hemen :) teşekkür ediyorum ve iltifatınız için de teşekkür ediyorum o sizin tatlılığınız :)

Çok güzel olmuş elinize sağlık Borcam yanma miktarını görmek için mantıklı tabi ama bende şöyle bi yöntem biliyorum yaptığımız karışımdan metal fırın tepsisi veya teflon tava hangisiyle yapıyorsak sizin gibi yağ ve şeker serpip bi kaç kaşık muhallebiden koyup istediğimiz miktarda bu karışımı yakıyoruz üstüne muhallebisini döküp dinlendiriyoruz sonra yanıklar çok güzel yapışarak geliyo kıvamda sorun olmuyo umarım anlatabilmişimdir
Yarışmada başarılar

Çok teşekkür ediyorum güzel temenniniz için:) Borcamda yapmak sadece yakma derecesini görmek için ama temizlemekte öyle olsaa keşke :))) ama sizin yönteminizde çok mantıklı geldi bana :) birde öyle deneyeceğim.. Bu bilgi içinde çok teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…