Kazanlı ütü mü yoksa klasik ütü mü ?

arzutr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
471
9
118
48
İstanbul
kızlar ütüm istifasını verdi. bende ne alacağımı bilmiyorum. ucuz bişey alıp anı kurtarmak istemiyorum. bir gözüm kazanlılarda iken diğeride phlips azur da. eski ütüm arçelikti.

sizin kullandıklarınız neler . marka verirken modelde bildirirseniz sevinirim. çünkü modelleride çeşit çeşit oluyor bunların.

Her ikisinin de kendine göre güzellikleri var.
Kazanlı ütü gerçekten çok güzel ütülüyor. Ancak bir sorun var, o da acil ütüler için hiç kullanışlı olmaması. Yani acilen bir gömlek ütüleyip giymek istiyorsan bu mümkün değil; çünkü kazandaki su oldukça geç ısınıyor.
Klasik ütü bu anlamda çok daha iyi.
En iyisi her ikisinden de olmalı. Acil durumlarda klasik olanı, büyük ütülerde de kazanlı olanı kullanırsın.

Bende anuşkaya katılıyorum ikiside güzel.
Klasikler acil durumlar için yada az çamaşırlarda daha iyi oluyor.
Kazanlılar ise çok çamaşırlarda süper.
Ceketleri çok kolay ütülüyor, kırışıkları çok rahat aşıyor.
aynı çamaşırı klasikte ütülerken daha çok yoruluyorum ben bastırmaktan.
Benim klasik ütüm tefalin son sistemlerinden, kazanlı ise phılıps yan ürünüydü adını hatırlayamıyorum.
Şuandada koçtaşta moulinex in kazanlı ütüsü 199 tl sanırım.
Ben olsam kazanlı tercih ederdim yinede.

Birde kazanlılarda su damlatma olayı yok.

peki kazanlı ütüyü çalıştırdığınızda nekadar sürüyor ısınması.kazanlı ütülerin tabanı normal ütü gibi ısınıyormu yoksa sadece sıcak buharlamı ütü yapıyor. tabanı ısınan yada ısınmayan gibi çeşitlri oluyomu acaba . çok soruyorum ama az para değil arkadaşlar alıp pişman olmak istemiyorum. tek bir kurşunum var hedefi vurmam lazım yoksa benim adam beni vurur :):)

Son düzenleme:
Birkaç ay önce aynı sıkıntı benim de başımdaydı.
Ve aynı senin gibi pişman olacağım bir şey alsaydım kocam beni vururdu. :)

Ben çok araştırdım. Aslında niyetim kazanlı ütü almaktı ama kullanım açısından tabiatıma ne kadar uygun bilemiyordum. Hepsiburada'daki yorumlara falan da baktım. Philips'in GC-7330 diye kazanlı bir modeli var. Onu beğeniyordum. Klasik olarak da Azur serisini. Kayınvalidem de Philips'in başka bir klasik modelini kullanıyordu. O ütüyü beğenince Philips'e daha çok odaklandım. Kullananlar da yüzde doksan dokuz memnunlar. Birgün Eminönü'ne gittiğimizde Doğubank'ta Philips'in son modellerinden Azur GC4620 klasik ütüsünü gördüm ve beğendim aldım. Fiyat olarak da piyasadan daha uyguna geldi.

Sonuç olarak şu an çok memnunum. Zaten ütüde önemli olan bir tabanı bir de buhar miktarı. Ben Philips'in tabanından çok memnunum. Buhar miktarı olarak da 150gr/dk. ve üstü olanlardan bakarsan daha da memnun kalırsın. Benim aldığım 165 gr. buhar veriyor.

İnşallah memnun kalacağın bir şey alabilirsin..

ben tereddüt etmeden almıştım kazanlı ütüyü hiç pişman olmadım çok şükür geçen yaz aldım phılıps 460 tl ye memnunum verdiğim paraya değdi.....ama arkadaşlarında dediği gibi acil ütüler için klasik ütünde olacak evde neyseki benim var çok tüt yapacağım zaman kazanlıyı az olandada klasiği kullanıyorum..........su damlatma olayı yok koyurenkli çamaşırlarınızı için rahat bir şekilde ütüleyebilirsin ister normal kullan ister buharlı kullanabilirsin her iki ayarı var tabanıda normal ütüler gibi ısınıyo buharsızda ütü yapıyosun yani zaten yanlış programda ütülersen allah korusun istemediğin sonuçla karşılaşa bilirsin....ısınmasıda 5 yada 6 dakikada oluyor ışığı sönünce başlıyosun ütüye.....bide benim ütüyü aldığım kişi evin elektirik akımıylada yada gücüyle herneyse ilgili demişti ısınma olayını.....önceden eşimin siyah çamaşırlarında mutlaka bir iz bir parlaklık bırakırdım çok canım sıkılırdı neyseki bunda o sorunu yaşamıyorum.......

Canım sanırım 3 dk kadar ısınıyor, klasik ütülerin ortalardaki enerjisinden daha verimli enerjiyle ütüye başlıyor.
Kazanlıyı alırsan emin ol pişman olmazsın, daha önce neden almadım dersin kendine.
Ve kazanlılarda markanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum sonuçta buharı klasiğe göre kat be kat daha yoğun.
Birde taban tutması kesinikle olmuyor, poşeti ütüle istersen yapışmıyor.
Diğer ütülerde tefal dahil zamanla iz bırakabiliyor ama buhatlıda böyle sorun yok.Ne karartı nede su lekesi hiç biri yok.
Alacağın yerde denettiriyorlar orda ilgili kişiyle danış istersen.

tefalinkini almıştım kazanlı ütüsünü 8 aydır kullanıyorum çok memnunum.3 dakikada ısınıyor ama 1 dakkada ütülüyorsun.uzaktan bile buhar vermen yeterli oluyor.

Canım memnun kalacaksın inan.
ıyi günlerde kullan.
Ama eğer bu fiyata alacaksın, moulinex vardı koçtaşta.
Onu alırdım ben.Zaten bildiğim kadarıyla hepsine su ilave edebiliyorsun tükendikçe.

yok canım hepsine su ilave edilmiyomuş. kazan kapağını açmak için soğumasını beklemek gerekiyomuş. düdüklü tencere mantğı gibi.

Hadi ya ilkkez duyuyorum bunu, neyse Allahtan bizimkide öyle değil diye şükredeyim :)
ıyi günlerde kullan :)

evet canım sen bilmeden ilave edilen cinsni almışsın. mesela gösterdiğim modelin bir alt tipi komşumda varmış onunla konuştum. kapak açılmıyor sıcaken. yoksa içende üretilmiş olan yoğun buhar patlama yaparmış. bunlarda buhar alanaı başka biryrdeymiş. sudepodan azar azar çekilip buhara dönüşüyormuş.

teşekkür ederim ızlar hepinize. cumartesi günü forum istanbuldan alıcam inşallah.

Anladım canım.Ama sen deyince farkettim, bizimki hazneli.Su haznesi takıp çıkartılabiliyor.O yüzden ilavede sıkıntı yok.Ama araştırman iyi olmuş, yoksa sıkıntı olabilirdi hakikaten.

cnm bendede kazanlı ütü var..ben bunu kullanamam diyordum anneme ama çeyizime koydu illaki..şuan çok memnunum..ütü yapmaktan nefret ederim ama bununla çok keyifli..hiç zorlanmıyorum degdigi yeri ezip geçiyor

kızlar sağolun. tavsiyeleriniz doğrultusunda kazanlı ütü aldım. delonghi 835 modelini aldım. süper ötesiymiş. en inatçı kırışığın üzerinden tek geçmeyle dümdüz oldu. 8 kat yaptığım çarşafın bir yüzünden ütüledim en alt kata ulaştı etkisi. saat tuttum 2 dakikadan daha erken hazır oldu. yani acil ütüler içinde kullanabilme niteliğinde. tasarımı şık. kaba değil çok yer kaplamıyor. bunları siz kullananlar için değil benim gibi aklına takılıp araştırma yapanlar için yazdım. zira siz zaten kullanıyor ve biliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…