Kb durumlar..

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Kızlar merhaba, daha önce konu açmıştım. Kb bize ev alacağını söyledi. Kendisi ev parasının yarısını verdi. Gerisini de eşim biraz kredi çekti, arabamızı sattık, ve düğün altınlarımı sattık. (Burada benim aptallık yaptığımı kabul ediyorum. ) Kb da uyanıklık yapıp evi kendi üzerine yaptı. Resmen bizi kandırdı. Eşim de ailesine olan düşkünlüğünden dolayı ses çıkarmadı. Ben bu durumu kendi içimde bir türlü hazmedemiyordum. Eşimle de defalarca tartıştım. Kızlar bugün evin kb ın üzerine olduğunu annem öğrendi. Bilmiyordu, ve çok sinirlendi. Akşam eşime çok kızacağını söyledi. Benim babam rahmetli. Bunun rahatlığı ile beni kandirdiklarini düşünüyor. Akşam tartışma çıkarsa gerekirse evine dönme, bir süre otur benim yanımda diyor. Bu durumu düzeltsinler öyle git diyor. Çok ağırına gitti annemin. Kızlar eşimi de çok seviyorum. Huzurlu bir evliligimiz var. Ama bu durum uzun zamandır canımı sıkıyordu. Tatsızlık çıkmasın diye sustum. Ama annem çok sinirlendi ve sakinlesmiyor. Sizce ne yapmalıyım? Bi bebeğimiz de var elhamdülillah ve eşimi çok seviyorum. Lütfen bi kardeş gibi bana akıl verin. Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemi dinleyip eşime rest çekmeli miyim sizce? Eğer gidersem de beni ezmelerine kandirmalarina göz yummus olacağım. Bu arada annem de çok hasta. Ve annem diyor ki eğer bana birşey olursa(Allah korusun) şimdi böyle yapanlar seni çok ezerler kızım diyor.
 
annen tepkisinde haklı ama eşin aa doğru annen haklı hemen gidip babamla kavga edeyim demeyecek. anne ne oluyor diyecek? siz zaten hazmetmişsiniz her ne kadar sorun etseniz de. şimdi evi terketmek çok saçma olur. eşiniz aileci sonuçta siz bişey yaptıramadıysanız anneniz hiç yaptıramaz.
 
Öncelikle başta böyle birşeyi kabul etmeseydiniz keşke sonuçta o evde siz oturmuyor musunuz kayınpeder ne alaka üzerine alıyor? Annenize gelecek olursam onun verdiği tepkide çok abartı değil mi? Sanırım genel yapı olarak biraz pasif bir insansınız kim ne tarafa çekerse oraya gidecek gibisiniz. Biraz dik durun kararlı olun sizi kimsenin yönlendirmesine izin vermeyin. Eşinizi seviyormuşsunuz mutluymuşsunuz. İlk başta evi kayınbabanızın üzerine almasına müsade etmicektiniz şimdi kendi üzerinize almak biraz abes olmaz mı ?
 

Ev kredisini eşiniz çekince ev eşinizin üzerine olur. Demek ki ev kredisi değil, daha dezavantajlı, daha yüksek faizli olan ihtiyaç kredisi çekmiş. Oysa evin yarısından fazlasının parası sizde zaten varmış, ev kredisi kolay çıkardı.

Eşiniz niye daha avantajlı olan ev kredisi değil de ihtiyaç kredisi kullanmış? Ev kredisi kullanınca ev onun üzerine olur diye mi? Acaba eşiniz de ev babasının üzerine olsun mu istiyordu? Benim aklıma başka bir açıklama gelmedi. Umarım öyle değildir.
 
anneniz haklı ben olsam bende çok kızardım... evi sizin üzerinize yapsınlar eşiniz yada siz ama kayınbaba ne alaka... yada kimseyi kırmadan hallediyim diyorsanız. evi satıp başka yerden alıcaz biz, der hallerdesiniz... tabi evinizden memnunsanız bunada gerek yok... eşinize söyleyin yarın öbür gün sana birşey olsa çocuğum ve ben ne olacağız bizi garantiye almalısın ve doğrusu evin üstümüze olması sen kendi üstüne al diyin... kavga etmeden tartışmadan anlatın ona... dünyanın binbir türlü hali var Allah korusun öküz öldü ortaklık bitti olmasın sonra... benim arkadaşım annesinide babasınıda kaybetti kayınpeder bunlara ev verdi evlendiklerinde neyse ev onun üstüne adamın kendi evi zaten... sonra bunlar çalıştılar kazandılar sıfır araba aldılar hoppp o da kayınpederin üstüne oldu... anlayamamıştım ben ne oluyor diye... eşiyle tartıştığında herkesin içinde söylediği lafa şahit olmuştuk bu evden alacağın bir bavul al git dedi kıza... ne kolay ya hiç bir hak talep edemeyecek düşünsene. bugün kocası ölse babası hop evden de çıkarıcak bunu anası yok,babası yok dımdızlak kalacak ortada. ona hala söylüyorum evim var sanma çalış kazan ev al kendine 1+1 de olsa evin olsun ne olur ne olmaz diyorum. sizinki bundan farklı sizin kazancınız var orada o yüzden yarının ne getiriceğini bilmiyoruz eşinize uygun dille anlatın.
 
Tam olarak öyle canım. Bile isteye babasının üzerine yaptı.
 
Esinin kardesleri varken kb nin uzerine evi almasina nasil firsat veriyor araba altin kredi tum herseyi ortaya koyup ustune borclanarak girdiginiz evi nasil yapar ustune bence anneniz cok hakli
 
Annem öğrendi dediğin sen söyledin yani.
Anneni tanıyosun bu kadar sinirleneceğini bildiğin halde neden söyledin?
Eşine ev bizim üzerimize neden değil diye söyleyemediğin için anneni öne sürdün sanırım.
Keşke kendi ağzınla söyleseydin.
 
Öncelikle 'KB' değil . 'KP'

Konunuza gelırsem annen çok haklı . Evın tamamını alsa derım hadı bı derece onun ustune olsun . Ama yarı parasınıda sz vermişsiniz .
Bunu ilerde boşanırsanız hak idda edemeyın dıye yapıyorlar bilgiiniz olsun . Ayrıca kardeşleride var neden benım emeğim onlara yar olsun ki.

Aynısı başıma geldi . Kendı emeklerımizle alcagımız evı kayınvalıdem benım ustume yap boşanırsanız H E bişey alamasın dedi kulaklarımla duydum . Dedim sen rüyanda görürsün benım üstüme olucak . Oğlunada zırnık vermem öyle bır durumda dedim . Aslında o sinirden ağzımdan çıkan biir kelimeydi . Ama eşim evi alırken benım üstüme yaptı .
 
Canım ben bunu tatlı dille de anlattım eşime ama konuyu çevirdi. Sen maddiyat için mi beni seviyorsun diye. Hep babasının tarafını tutuyor. Annem de bunun için çok sinirlendi ve biraz ağır tepki vermeliyim diyor.
 
o da senin altınlarını bozdurup babasının üstüne ev almak için mi seni sevmiş.... altın nedir kadının güvencesidir. şimdi senin ve çocuğunun hatta eşinin güvencesi kayınpederinin dudakları arasında. olmaz öyle şey eşin kendine gelsin
 
Tatlım annen kızmakla haklı seni düşündüğü için yalnız bu tepki size zarar verir annene engel ol ve bu durumu eşinle sen hallet .

Güzel dille tekrar tekrar anlat anlayana kadar erkek evlatlar olarak pek babalarına bişey diyemebilir genelde öyle oluyor ama söz konusu çocuğu ve eşinin geleceği .

Allah korusun eşine bişey olsa kimse gözünün yaşına bakmaz emin ol kapıda bulursun kendini . 3 kardeş var arkada para tatlıdır insanoğlu çiğ süt emmiş derler kimse sana ve yavruna acımaz sonra .

Hangi akılla böyle işlere kalkisiyor bu büyükler anlamıyorum hiç vermeseler daha iyiymiş . Ölüp gidiyorlar sonra kalanlar birbirini yesin düşman olsun insanlar mağdur olsun . Akıllı işi değil .
Eşine aynen böyle anlat para için mi diye saçmalarsa parayı cebime istemiyorum evladımin gelecegini kimsenin vicdanına bırakamam sende bunu idrak et de . Parayı da geri öderiz yavaş yavaş de .

Ama anneni şuan karıştırıp eşini karşına alma eninde sonunda anlayacaktır niyetini aklı selim bir insansa .
 
bu kayınvalideler ne acayip ya ... bizimkide yanı bu kafada... insan derki oğluna sen erkeksin karın ve çocuğunu mağdur edemezsin o ev karın ve çocuğunun rahatı için erkek adam yarısını dahi talep etmeden gelir annesinin yanına ben böylemi annelik yaptım sana der.benim annem ve babam boşanırken babam çocukların düzeni bozulmasın diye evi olduğu gibi bırakacağını söyledi ve öylede yaptı. hiçbir hak talep etmedi... erkeklik budur... kayınepederim eşimin kardeşinin çocuğu olan torununa 500 tl bayram harçlığı vericem der. sevgili kayınvalidemde 300 neyine yetmiyor ne 500 ü der... acayip bir kaynanalık bu... anlamıyorum böyle insanları aslada anlamayacağım . çocuğumuda asla böyle yetiştirmiycem.
 
Kaynana lafı KayınAna dan türemiş ise KB de kayınbaba dır. Bizde de kayınbaba derler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…