Kb durumlar..

anneniz düşüncesinde ve konusunda haklı fakat tarzında hata var, sorun olacak..
anneniz eşinize kızıp bağırıp laf söylemek yerine, üslubunca bir gün kayınpeder ve kayınvalidenize gittiğinde, """benim kızımın ve torunumun bir güvencesi yok, babasını da kaybettik, ben de hastayım, bu şekilde içime sinmiyor, siz bir baba olarak kızımı da himayenize alıp bu evi çocukların üzerine yaparsanız ben çok rahatlarım""" gibi ılıman,güzel bir konuşma yapmalı bence. yoksa eşine bağırıp çağırması sizin aranızdaki ilişkiyi zedeler....

Canım ben eşimle çok konuştum üslubuyla. Ama o babasına çok güvendiğini söyleyip konuyu kapatmak istiyor. Keşke söylediğin gibi masum ve iyi niyetli olsa kb. Ama değil.. Anneme konuş ama fazla abartma dedim. Çünkü gerçekten bir büyüğümün desteği gerekiyor.

Lütfen hakkiniz olanini alın yada kb size verdiğiniz parayı geri odesin ev sizin olsun o parayı cektikten sonra tapuya giderken esinizden habersiz mi gitti uzerine aldı. Sonucta senin mehirin senin ne sikintilarla verecegin borcun

Canım benim kb böyle bir konuşmaya sadece güler geçer..

Sen de elalemin içinde konuştuğu zaman o evin parasının yarısını eşinle senin ödediğinizi söyle o utansın. Bu arada gerçekten sıralı ölüm olursa eşinle kardeşleri birbirine düşmeyecek mi ev yüzünden?

Canım benim kb böyle bir konuşmaya sadece güler geçer..
ama işte eşinize bağırıp çağırması sonucu değiştirmeyecek.. bırakın bu konuyu aileler halletsin o halde.çünkü başta itirazınız olmamış..şimdi eşinize laf söylemesi sadece sizin evliliğinizi zedeler.eşiniz de anneniz tarafından çocuk gibi azarlanmaktan hoşlanmayacaktır.

Haklısın eşimi de çok düşünüyorum, üzülmesini istemiyorum. Ama annem de durmaz şimdi Şöyle bir durum da var. Evlendikten sonra kb çok uzak duruyor annemden. Yani ne bileyim aramaz sormaz uğramaz. Yabancı gibi. Onun için annem onunla konuşmaz yani o ortamı bulmak ta zor

Bence annenizi öne sürerek yanlış yapıyorsunuz.Altinlari anneniz vermedi ki konuşmayı ona yaptiriyorsunuz.Bu işin sonunda kötü olan anneniz olacak ve tapusu kayinpederinizin üstüne olan bu evin kapısından içeri giremiyecek.

anladım canım. zor bir durum. başka söz geçirecek erkek aile büyüğü var mı? dayı? dede vs gibi? bilemedim ki. şimdi annen eşine ne dese boş gibi. kb zor bir insansa eşinde karşısında ağzını açıp konuşamayacaktır muhtemelen. annenden yediği laf ile kalacaktır.

Kızlar çoğunlukla benzer fikirlerdesiniz. Annemi bu konuyu karıştırmamam gerektiğini söylüyorsunuz. Ben de size katılıyorum. Haklısınız. Üzerimdeki bu pasifliği atıp eşimle kendim konuşacağım. Çirkinleşmek istemiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim. Ramazanlik gün sorun çıksın istemiyorum ama bilemedim ne yapacağımı. Ve ben de o zaman buna razı olduğum için şimdi kendime çok kızıyorum

40 yasinda adam hadi git dedi sıkıldım dedi siz ne olacaksiniz? Hayatinizi kocanizin sevgisi bitene kadar garantiye almissiniz.ben kimseye guvenmem para olunca akraban bile tanimiyor elin oglu tanir mi? Altinlariniz sizin hakkinizdi birsey olsa ispatta edemezsiniz... bu kadinlarin cilesi ne zaman sona erecek

Canım bizde ev aldık hatta eşime evi benim üstüne yapalım dedim oda tamam dedi ama krediyi o çektiği için ev onun üstüne oluyormuş sizin nasıl kayınbabanın üstüne oldu

Keşke başta tepkini koysaydın... Kredisini cekmissin bileziklerini vermissin evi daha ne diye kayinpederin uzerine yaptirdinki olum var kalım var... Bu durum guzellikle halledebilirsiniz evi tekrar esinin uzerine alabilirsiniz gerekirse kayinpederinin verdigi parayi geri verin evi kendi uzerinize alın... Anneniz haklı sizin icin endişeleniyor... Boyle durumlarda bastan tavrinizi koyun sonradan tavir koymak bir işe yaramiyor çünkü hemde iliskinizi yıpratır...bence annenizi sakinlestirin o esinizle bu konuyla alakali konusmasib siz konusun guzel bir şekilde kendinizi ifade edin olum var kalim var deyin uzerine almasini soyleyin....

Çirkinleşme zaten canım tatlı dille halletmeye çalış . Hemen yapamaz belki ama kafasında yer etsin o da haklı olduğunu anlayacaktır inşallah .

Benım kv-kp eşim bekarken oturdugumuz ev senın olacak dıye edebıyat yapmıslar durmadan. Duygu somurusu de cabası. Bızımkı evın ıcını yenıletmıs esya falan almıs. Tabı o zaman maası 1800 cıvarıyken 1200u eve harcamıs 2 sene boyunca.Gun oldu bızım dugun vaktı geldı bunlar 10bın gıbı bı para verıp her yerde esyalarını bız aldığa getırdıler. Bızımkı onlara harcadıktan 7 yıl sonra oluyor bu. Dıger ogluna ev almıs altınlarını almıs esyalarını almıs bızımkıne de 7 yıl sonra 10 bın verdıler dıye hava yaptılar. Tabı gecen yıl bunlar ev degıstırdıler kv ev oglumun dıyıp duruyordu ama lafta. Sonra Evı kendı ustune yaptı ölürsem oglumun olacak dedı bu sene vefat ettı kp evı tamamen kendi ustune aldırmak ıstedı aldı da tabi kv bız altınları almadık ıstemedık dıye de hava yapıyordu. Çogunu bızım taraf takmıstı zaten bır de ısteseydı cok guzel olurdu. Ha bu arada evimde kaldıgı surece 1 ıgne bıle almaya tenezül etmeyen kp şimdi oğlunda sonra bıze gelmek ısteyecek ama ben kabul etmeyecegım. Kıme harcadıysa o bakacak. Siz ev almada para yardımını kabul ederek basta hata yapmıssınız ben sımdıye kadar hıcbır sey ıstemedım kendılerınden ıstemedıgım halde yaranamadım. Kendı ayaklarınız uzerınde durmanız daha dogru olurdu zaten aracı da altınları da gozden cıkarmıssınız. Size yazık olmus kocanız da alttan yurutuyor gıbı oyle sacma duskunluk olmaz ya aptal olmalı ya da kurnaz. Sızınkı kurnaz bence. Allah kolaylık versın

Yanlış anlama lütfen ama eşinizde ilerde boşanma olursa diye kendini garantilemek için Rıza göstermiş olmasın Allah göstermesin olası bi boşanmada senle bölüşmeyecek bana danışıklı dövüş gibi geldi

Hiç ortalıgı karıstırmasın olmaz o iş .Bide tapu devir masrafı var hic beklemeyin .Olsa basta olurdu.Zaten evin yarı parasıda kayınpederindenmis .O ne olacak peki .

Burada olayin bariz esinde bilgisi dahilinde oldugu belli sirf sirf hak iddia etmesin yarinin ne getirecegi belli olmaz diye mallarini korumaya almislar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…