Elbette ünlü doktorlara ameliyat olmuş ve memnun olmayan arkadaşlar da var, bazılarıyla ben de konuştum. Ancak bu kişilerin sayısı doktorun yaptığı ameliyatın 100’de 1’ini geçmiyor iken devlette ameliyat olup memnun olmayanların sayısı doktoruna bağlı olarak yüzde 10-20’nin üzerinde. Arada riske atmaya değmeyecek kadar büyük bir fark var ve ben bunu ne yazık ki tecrübe ederek öğrendim. Biraz da kişinin ödemiş olduğu rakam ile beklentisi arasındaki bağlantı le de alakalı. Çok para ödeyen kişinin beklentisi çok yüksek olduğundan en ufak hatta olmayan kusurları bile kendine dert ediyor iken daha az bir rakama veya SGK’nın karşıladığı bir ameliyatı olan kişinin beklentisi daha düşük, haliyle memnuniyeti de daha fazla olabiliyor. Ancak ben dışardan üçüncü bir şahıs olarak incelediğimde devlette yapılan burunların önemli bir çoğunluğunu yeterince ideal bulamadım. (Kendiminki de dahil) Konuştuğum tonlarca insandan ve tecrübelerimden edindiğim sonuç bu yönde ama bu benim tecrübem, gözlemim ve fikrime dayandığı için sizin farklı düşünmenize de saygı duyuyorum. Özel-devlet ayrımında kalan kişilere farklı bir bakış açısı sunmak maksadıyla bunu yazdım. Bu arada benim cilt yapım aşırı ince, cildimin altındaki tüm damarlarım görünüyor. Yani kalın bir cilt yapım olmadığı için ve aşırı büyük kocaman kemerli sırtı yüksek bir burnum da olmadığı için bu burnu yapamamak açık ve net başarısızlıktır ve bu başarısızlığı da bir araştırma hastanesinde asistanları etrafında dört dönen bir profesör yapmıştır ne yazık ki.