• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedi bakımı masrafları

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.

ama bir kedi beslemeyi çok istiyoruz. sizce maması, kumu vs. aylık ne kadar bir gider olur.
100-200 bandında olması sıkıntı yaratmaz bizim için. daha yüksek olursa biraz zorlanırız.

markaya göre bile fiyatlar değişiyor diye biliyorum. tabi içimizden gelen kedimize en iyi şekilde bakabilmek.

100 200 lirayi asar.
Her sey yolundayken mama kum hallolur hadi asilar da hallolur ama malesef bir hastaliklari 4 5 bine yakin maloluyor.

Butceniz kisitliyken girmeyin bu ise gerek yok.

Dediginiz rakam cok az. Asisi, kumu, taragi, oyuncagi, islak mamasi, kuru mamasi (mamada ucuza kacmayin sakin) derken iste siz düsünün.

100 200 lirayi asar.
Her sey yolundayken mama kum hallolur hadi asilar da hallolur ama malesef bir hastaliklari 4 5 bine yakin maloluyor.

Butceniz kisitliyken girmeyin bu ise gerek yok.
ben aşıdan dolayı 1 yaş kedi düşünüyorum. yavru kedi olursa hem fiyat açısından hem de her hafta veterinere gitmesi gerekiyor, çok fazla vakit ayırmak gerekiyor. yavru kedi olursa nerdeyse her hafta bir aşısı oluyor değil mi? ama 1 yaş kedi alsam daha önce tüm aşılarının olup olmadığını net olarak bilemeyeceğim. daha önce aşı olmaması sorun olur mu? 1 yaşında da yılda üç kez aşılanacak diye biliyorum.

Dediginiz rakam cok az. Asisi, kumu, taragi, oyuncagi, islak mamasi, kuru mamasi (mamada ucuza kacmayin sakin) derken iste siz düsünün.
ilk başta alacağım tuvaleti, yatağı vs. o kısımdan ayrı düşünüyorum.
sadece sahiplendikten sonra kumu ve mamayı hesaplayınca geçmiyor. aşı da bir yaşından büyük alırsam çok olmuyormuş. bir tek olur da hastalanırsa veteriner masrafları çok olursa o kısmı düşündürüyor.

ben aşıdan dolayı 1 yaş kedi düşünüyorum. yavru kedi olursa hem fiyat açısından hem de her hafta veterinere gitmesi gerekiyor, çok fazla vakit ayırmak gerekiyor. yavru kedi olursa nerdeyse her hafta bir aşısı oluyor değil mi? ama 1 yaş kedi alsam daha önce tüm aşılarının olup olmadığını net olarak bilemeyeceğim. daha önce aşı olmaması sorun olur mu? 1 yaşında da yılda üç kez aşılanacak diye biliyorum.

1 yasindan sonra rutinde 2 ayda 1 ic dis parazit, yilda bir karma kuduz losemi oluyor.
Ancak 1 yasa kadar takvim cok dolu, bu takvim duzenli takip edilmezse telafi amacli sonradan ek dozlar yapiliyor.
Belki evinde bakan, ama artik bakmak istemeyen birinden alirsaniz yogun asi donemi gecmis olur. Sokaktan yetiskin alirsaniz zaten eve uyum saglamasi cok zor, hem de ekstralari unutmamak lazim.

Disi mi dusunuyorsunuz, erkek mi?
Disiler regl olur biliyorsunuzdur. Erkekler de kisirlastirilmazsa evi talan eder.
Erkek kisir kedim var 1 yas, her mamayi yiyemiyor, ucuz mama bagirsaklari mahvediyor. Tüy döküyor. 3 kilosu 180 tl, 10 kilosu 500 tl paket olarak satiliyor. Masallah istahli da.

Disi kedim cok daha az yer mamasi da uygun ama 4 5 yastan sonra cok hastalik cikiyor. Romatizma, ishal, böbrek yetmezligi 🤐🤐

Benim 10 cocugum var hastalik olursa 10 15 bin harcadigim aylar oluyor.
Gencken pek hastaliklari cikmaz. Her ay böyle degil tabi korkutmak istemem ama bastan bilmenizde fayda var.

Kesinlikle 100 200le olucak gibi degil.

neden mamada ucuza kaçılmamalı? İmkan kısıtlı ise hiç sahiplenmemek yerine sokaktaki bir canı sahiplenip uygun fiyatlı mamayla beslemek kötü bir şey mi? Bilmediğim soruyorum ben de. Koku falan mı olur, hastalanır mı? Çünkü bunlar sokakta ne bulursa yiyen hayvan. Evde en kötü mamayı versek daha iyi değil mi?

ben beslemediğimden soruyorum. Babam besliyor kedi köpek. Bu tarz masraflar yapmaz. Bahçede besler. Evde hazırlar yiyeceklerini genelde. Manayı da çuvalla ucuzundan alır arada. Hastalandıysa büyük paralar harcamaz mesela. Acımasızca geliyor belki ama yok artık onun ameliyatına 5bin vereceğime bi garibana veririm der. Sonuçta elinden geldiğince bakıyor sokakta kalmasından iyi.
Bir de hastalandığında homeopata gider kendisi köpeğe de homeopati ilcı veriyor en fazla.
ama merak ettiğim evde beslendiğinde daha mı dikkat etmek gerekiyor bazı şeylere. Babam kedileri de en fazla kapalı balkona alır.

1 yaşında bir kedi sahiplenmek istiyorum. maddi durumumuz kötü değil ama iyi de değil. borç için para biriktiriyoruz. henüz çocuk bile düşünmedik bu yüzden. seneye düşünüyoruz.

ama bir kedi beslemeyi çok istiyoruz. sizce maması, kumu vs. aylık ne kadar bir gider olur.
100-200 bandında olması sıkıntı yaratmaz bizim için. daha yüksek olursa biraz zorlanırız.

markaya göre bile fiyatlar değişiyor diye biliyorum. tabi içimizden gelen kedimize en iyi şekilde bakabilmek.
kedi de çocuk gibi aslında. yani aylık 100-200 bandında masrafı olacağına güvenemezsiniz maalesef. çünkü aynı insanlar gibi hastalıkları çıkabiliyor. Mesela benim kedim bir kere bacağını kırdı bir kere karın zarını yırttı yüksek yerden düşerek. bunlar hep ayrı ayrı masraf. insan gibi sigortası da yok. veterinere götürdün mü bir ameliyatı 1500den falan hesapla. her yıl kuduz 3 ayda bir de parazit aşıları var karma aşıları var. pasaport da almak zorundasın bizim sağlık karnesi gibi bir şey. yani olay mamayla tarakla kumla falan bitmiyor maalesef.

neden mamada ucuza kaçılmamalı? İmkan kısıtlı ise hiç sahiplenmemek yerine sokaktaki bir canı sahiplenip uygun fiyatlı mamayla beslemek kötü bir şey mi? Bilmediğim soruyorum ben de. Koku falan mı olur, hastalanır mı? Çünkü bunlar sokakta ne bulursa yiyen hayvan. Evde en kötü mamayı versek daha iyi değil mi?

ben beslemediğimden soruyorum. Babam besliyor kedi köpek. Bu tarz masraflar yapmaz. Bahçede besler. Evde hazırlar yiyeceklerini genelde. Manayı da çuvalla ucuzundan alır arada. Hastalandıysa büyük paralar harcamaz mesela. Acımasızca geliyor belki ama yok artık onun ameliyatına 5bin vereceğime bi garibana veririm der. Sonuçta elinden geldiğince bakıyor sokakta kalmasından iyi.
Bir de hastalandığında homeopata gider kendisi köpeğe de homeopati ilcı veriyor en fazla.
ama merak ettiğim evde beslendiğinde daha mı dikkat etmek gerekiyor bazı şeylere. Babam kedileri de en fazla kapalı balkona alır.
Cünkü kedilerin organlari, disleri özellikle böbrekleri, bagirsaklari iflas ediyor ve aci ceke ceke sürüne sürüne ölüyorlar. Ucuz mama zehirden farksiz benim gözümde. Icinde neler neler var bir bilseniz. Kendi cocugumuza nasil özeniyorsak tüm canlilara öyle özenmeliyiz, hele ki eve alip yavrumuz yapacaksak. Senelerce kedi besledim ve hala besliyorum bu arada. Bu dediklerimi yasayan kediler de gördüm maalesef. Iyilik yapalim derken daha kötüsünü yapmayalim.

Bir arkadaşın kedisi var aylık masrafının bin tl yi bulduğunu söyledi, ama çok düşkünler kediye bebek gibi bakıyorlar

Aç kalmasindansa herhangi biseyle beslenmesi iyidir tabi ama sokak kedileri ortalama 2 3 yil yasayabiliyor. Evet normalde copten yiyorlar ama sonucu bu oluyor.

Bir de disarda atlayan hoplayan ziplayan kosan kediyle ev kedisi bir olmuyor. ozellikle bagirsaklar...

Ekosistemi bozmamis, dogayi tahrip etmemis olsak aslinda hic bir kedi hic bir destege ihtiyac duymuyor. Ama dogalindan ne kadar koparirsak o kadar ozen istiyor. Evimize aldigimiz can artik cocugumuz oluyor. Babaniz tabii sokaktaki her canlinin ameliyatina yetisemez ama belediye iyiyse veterineri de iyidir ve sokak hayvanlarina ucretsiz bakar. Arabaniz varsa babaniz belki ucretsiz cok fazla cana dokunabilir. Ama bazi belediyeler hic ilgilenmiyor.

Kadikoy belediyesi benim evdeki cins olmayan kedime bile ufak bi bagisla bakti bi kac kere. Sokaktan aldim kurtarmak icin diye 😍

Benim bu konudaki düşüncem bir kedinin sokakta ya da barınakta yaşam mücadelesi vermesindense evde daha az yaşam mücadelesi vermesi. Cins bir hayvan olsa tamam diyeceğim, talibi çok, en iyi bakacak olan alsın ama bir (misal)tekirin zaten yuva bulma şansı çok azken, elindeki o şansı da masraflardan göz korkularak yitirmesi çok kötü. Yababildiğiniz kadarını yapın, yeter ki güvenli bir yuvası olsun canların bence.

Merhaba tüm mesajları okumadım ancak çokça kedi baktım yardımcı olabileceğimi düşünüyorum , sahiplendirme sayfalarında aşıları tam ve eşyaları ile birlikte bir çok kedi sahiplendiriliyor onlara göz atarsanız sıfırdan almak zorunda kalmazsınız , kuduz aşısını tarım ve orman bakanlığından 3 tl gibi bi fiyata yaptırabilirsiniz , iç dış parazit için 3 ayda bir kediler için damlalar var evde yapılan ben hekimimden 45 tlye alıyorum gayet güvenilir :)
Kumunu internet üzerinden alırsanız gayet uygun olur
Size tavsiyem kaliteli bir kuru mama ve karma aşısıyla parazit tedavisini eksik etmemek... yaş mama zaten zararlı vermeyin , salam vs asla vermeyin .

ancak kediler yaramaz hayvanlar başına kaza geldiğinde kenarda mutlaka paranız olmalı , tercih size kalmış .. :)

Biz 1 ay önce yavru kedi sahiplendik. Daha 1 kg olmadığı için aşıya başlamadık ama burada 60-70 tl aşılar.
Tırmalama tahtası,tarak,kum kabı vs gibi giderler 1 kez alınıyor zaten diğer masraflar kum,mama,aşı ve vitaminlar indirimlere denk getirirsiniz hepsini çok uyguna alabilrsiniz. Özellikle mamada 5-10 kg almak baya farkediyor kg fiyatında.
Biz magicsand kum aldık 46 liraya 20 litre bu 2 ay falan gidicek gibi.
ND mama 5 kg 335 liraya aldık ayda 1 kg falan yiyor ama yetişkin kedi 1-1.5 kilo yer bence

4 yasında bir kedim var. 6 aylıktı sahiplendiğimizde. 3 ayda 1 düzenli iç dış parazit yaptırıyoruz. son zamanlarda iç parazit ilacını evde kendim veriyorum bir tanıdık veteriner bir kutu ilaç verdi :) ense damlasını veterinerde yaptırmazsanız da olur ben alıp evde kndim uyguluyorum yarı fiyatı. maması purina one alıyodum indirimlerde de stok yapıyodum ama değişicem mamayı. kum da internetten daha ucuza alıyoruz.
senede 1 karma kuduz. yani hastalansa basına bişey gelse evet biraz bütçeyi zorluyor. ama onun dısında bir masrafı yok. cins kedimi sahipleneceksiniz onlar daha hassas oluyor.
halam var maddi durumu çok kötü ama geldi balkonuna bir kedi doğum yaptı ve 7 kediye baktı. diğerleri gitti 1 tanesini eve aldı. çok iyi mamalar veremiyor aşılarını yaptırıyor aksatmıyor.
geçen kedisi ayagını kırdı ameliyata 5 bin demişler alçıya aldılar vs baktı olmuyor veterinerde baktı halamın durumu iyi değil abla canını sıkma alçıda kaynmazsa ben kendim karşılarım masrafları dedi.
benimki hastaydı 2 gündür. götürdüm sağolsun maddi olarak hiç yormadı ama gerekn neyse de yaptı 170 liraya iğneleri tahlili ve vitaminini aldım cıktım

Kedinin rutin masrafı çok degil. Önemli olan rutin dışı bir hastalık durumu. Göze alıyorsanız sahiplenin.

Kumu aylık 50 TL civarı aylık
İki üç ayda bir iç dış parazit 80 TL
Senede bir kuduz ve karma aşı 120x2 TL civarı
Lösemi biz yaptırmıyoruz
Mama ise değişken yani biz proplan alıyoruz. Orta halli bir mama. 10 kilosu 400 tl civarı sanırım şu an. 5 ay civarı yetiyor. Gramı tam ölçülü verirsek 6 ay yeter. Haftada bir yaş mama veriyoruz tanesi 6-7 TL
Malt vermek gerekiyor tüyü için ama şart değil. 45 TL'ye almıştık öyle duruyor kenarda. Ama uzun süre giden bir tüp.
Onun dışında tuvaleti, mama kabı, tarağı vs 200-300 gider başta. Öyle oyuncak almaya filan gerek yok. İki plastik top bir olta yeter. Arada saklarsin, yeniden çıkarırsın vs.

Kısır bulursan daha iyi olur. Bulamazsan erkek almanı tavsiye ederim. Çünkü hem daha uygun hem de daha kolay oluyor ameliyatı.

Başka sormak istediğin bir şey varsa yazabilirsin.

Sokak kedisini eve aldığında hareketleri kısıtlı olacağından yediği kuru mamalar böbrek yolunu tıkıyor böbrek sorunu yaşamadı neredeyse kesin ileriki yaşamında çok kaliteli mama almalısınız Onu eve alınca acı çekmesine dayanamassınız gözümüz önünde. Ayrıca kedi varsa evde hamile kadınların düşük yapma riski artıyor. Benim tavsiyem ne bulursa yemesi olamaz .Öyle olursa erkenden hastalanır kediniz sonuçta dolaştığı alan 100 metrekare ile sınırlı Anlatabildim mi? Aşıları kısırlaştırması çok pahalı tüy sorunu şle baş edemessiniz ve deri eşyaları kesinlikle tırmalayacak halıları da öyle zarar verecek eşyalarınıza Benim iki kedim var onlara canım feda asla bırakmam bir çok deri eşya attım feda olsun.

4 yasında bir kedim var. 6 aylıktı sahiplendiğimizde. 3 ayda 1 düzenli iç dış parazit yaptırıyoruz. son zamanlarda iç parazit ilacını evde kendim veriyorum bir tanıdık veteriner bir kutu ilaç verdi :) ense damlasını veterinerde yaptırmazsanız da olur ben alıp evde kndim uyguluyorum yarı fiyatı. maması purina one alıyodum indirimlerde de stok yapıyodum ama değişicem mamayı. kum da internetten daha ucuza alıyoruz.
senede 1 karma kuduz. yani hastalansa basına bişey gelse evet biraz bütçeyi zorluyor. ama onun dısında bir masrafı yok. cins kedimi sahipleneceksiniz onlar daha hassas oluyor.
halam var maddi durumu çok kötü ama geldi balkonuna bir kedi doğum yaptı ve 7 kediye baktı. diğerleri gitti 1 tanesini eve aldı. çok iyi mamalar veremiyor aşılarını yaptırıyor aksatmıyor.
geçen kedisi ayagını kırdı ameliyata 5 bin demişler alçıya aldılar vs baktı olmuyor veterinerde baktı halamın durumu iyi değil abla canını sıkma alçıda kaynmazsa ben kendim karşılarım masrafları dedi.
benimki hastaydı 2 gündür. götürdüm sağolsun maddi olarak hiç yormadı ama gerekn neyse de yaptı 170 liraya iğneleri tahlili ve vitaminini aldım cıktım
İç parazit ilacını bizler nasıl alabiliriz peki biliyormusunuz

Aslında masraflar değişiyor.Önce bir kedi alın beslemeye başlayın.Masrafı ağır gelirse de güveneceğiniz birine verirsiniz.Hem bunun sadece masrafı yok.Zahmeti de var.

Back
X