Kedi bakımı yardım lütfen

Evim müstakil. Kedi evlat edineceğiz yakında. Daha önce köpek vardı evde ne yemek varsa verirdim. Kedi ne yer ki.. Eskiden evde besledim kuru mama ok de bu adam bahçe kedisi olacak. Böcek fare tavuklarımuza gelen gelincik vs Kuru mama verirsem yer mi ki? Daha önce sokak kedilerine almıştım yemedinler. . Şeker yok biliyorum evde pişen yemeği versem birşey olur mu acaba?
Bir deneyin... Küçük paketleri oluyor mama markalarının, yerse ona alıştırın yoksa ev yemeği yapmak istemediğiniz bir gün aç kalır, insanız bazen canımız pişirmek istemeyebilir.

İyi oldu sorduğunuz veteriner pişmiş yumurta yoğurt ver dedi banada ama bişey olur mu ki çünkü maması nı yiyor zaten
bizim veteriner arada bir az yogurt disinda hicbir sey tavsiye etmiyor. Yeniden altini çiziyorum eger baska alternatif sunarsaniz kedi kuru mamayi reddeder hep baska sey bekler nazlanir. Kuru mama sagligina faydalıdır

Bir deneyin... Küçük paketleri oluyor mama markalarının, yerse ona alıştırın yoksa ev yemeği yapmak istemediğiniz bir gün aç kalır, insanız bazen canımız pişirmek istemeyebilir.
Sokaktaki çöpü karıştırmasın da.. Ben ona pişirim :) başka evden gelecek geri kaçmasa bari.

Bir kediyle yaşayacağıniz en zor surec onu kuru mamaya alistirmaktir. Hazir yiyorsa bozmayin. Cok akilli varliklar. Bir kez bile yas mama versem gunlerce o gelecek diye kuru mamaya bakmiyor.

Benim bir şansım ilk geldiği gün kuru mama yemesi oldu. Bu sabah ıslak mama verdim, bir süre kuru mama yemedi, şu an yiyor. O yüzden ıslak mama vereceğinizde bir tutam kuru mamayla karıştırın, su içeceği kabı daima temiz tutun çünkü pis kaptan yemez içmez. Bir de ıslak mamayı her gün vermeyin. 100 grlık paket ya da 25-50 grlık konserve verirsiniz bir günde.

Ben yemek yediğimde kuduruyor ama kesinlikle kuru ve yaş mamadan başka bir şey yedirmiyorum. Onların sağlığı ve düzeni için... O yüzden üzülüp yenik düşmeyin onların yiyeceği kuru mamadır :)

Öncelikle bir yavruya yuvanizi açmanıza çok mutlu oldum. Benimde iki kedim bir köpegim var. İnanin kedi bakimi çok kolaydir. Dış parazitten sonra 1hafta kadar yikamayin. Kulagindaki seyler muhtemelen pire yumurtaları siyah top top oluyor. Üzerindeki pireler ölü olarak düşecek. İlk bir hafta yataginiza sokmanizi önermem. Zaten öncelikle tüm evi açmayın ona. 1odada bakın alışsın dahq sonra evin tamaminda serbest olsun. 1hafta sonra yikayin özel sampuanla miss gibi pamuk olur. İc parazit 15gün sonra tekrarlansin iceride kalan yumurta catlama suresi budur çünkü. Kedi bu ozel yastık yatak vs pek takmazlar. Ayrica kuru mamayi yaş mama ile karistirarak verin çok daha ucuzdur. Veya mamayi islatin cok hafif. Ve lütfen süt falan vermeyin:( aksine çok zararli. Onun disinda soyoeyecek pektw birşey yok. Tüyü kadar ömrü olsun inşallah

Back
X