Kedi beslemek-Bebek beklemek,karşı çıkan kayınvalide

Konu başlığını görünce düşündüm ki tuyden, hastalıktan korkusu olabilir kayinvalidenizin. Göz falan çıkarma durumu olacağını hiç sanmıyorum, hayvanlar bebeklere karşı çok daha nazik ve sıcaklar çevremde gördüğüm kadarıyla. Türkiye'de alışkın değiliz çok ev içinde küçük arkadaşlarımızın olmasına ama yasadigim ülkede mesela cogunluk ailelerde çocuk ve hayvanlar bir arada. Ben olsam hayatta kiyamazdim miniğe. Temizliğe dikkat edeceginizden eminim zaten ve cok da güzel bir arkadas olur bebeğinize bence.

Bununla ilgili veterinerimin yayınlanmış bir yazısını paylaşıyorum... Çevremde bir çok insan kedi ve köpeği ile birlikte bebek baktı büyüttü bu arada, hepsi de çok sağlıklı, hiç hastalanmamış bebekler. Hatta bu avrupa'da çocuğun bağışıklık sistemi ve psikolojisi açısından da destekleniyor... yazıyı da buraya ekliyorum:
"Üç senedir evimizde bulunan kedimizin, hamilelik dönemimde sağlık riski yaratacağını ve uzaklaştırmam gerektiğini söylüyorlar. Doğru mu?
Bahsedilen konu toxoplazma diye adlandırdığımız; hamilelik döneminde yavru zarlarında yani plasentada enfeksiyon yaratan bir hastalıktır. Ancak bu enfeksiyon evde beslediğiniz kedinizi vermenizi gerektirecek boyutta bir sorun yaratmaz. Toxoplazma etkeni insanlara kedilerin dışkıları yoluyla bulaşabildiği gibi çiğ olarak tüketilen meyve, salata gibi gıda maddeleriyle de aynı oranda bulaşabilmektedir. Bu yüzden hamilelik durumu söz konusu olunca jinekoloğunuz zaten sizden toxopazma testini yaptırmanızı isteyecektir. Hamilelik dönemi dışında da bu hastalığın geçirilip geçirilmediği ancak test ile anlaşılabilir. Test pozitif çıktığı taktirde de bu hastalığa tekrar yakalanma riskinin olmadığını ve dikkat etmenizi gerektirecek bir durumun kalmadığını anlayacaksınız. Negatif çıkan sonuçlarda da zaten kedinizden bir hastalık bulaşmadığı görülür ya da yediğiniz çiğ gıdalara dikkat etmeniz yeterli olur. Bilimsel açıklaması olmayan konuşmaların minik dostlarımızla aramızı açmasına izin vermemeliyiz."
Kaynak: http://arsiv.takvim.com.tr//2007/01/21/cig.html

İtalyan bayanların konuya bakışı genelde bu şekilde, pusette üstte bebek altta köpek :) Benim evde şuan 4 kedim var hamile kaldığımda 1ini dahi vermeyi düşünmem :)

Eklentiler

• IMG_5360.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 71
Hamileyken evdeki 2 kedim ve kış olduğu için sokaktan eve aldığım 2kedim dha vardı. 4 kediylehamilelik
geçirdimhiç bir sorun olmadı( bakımlarını düZgün yaptık, kumlarını eldivenle temizledim vs).
Doğumdansonra 1 yavrukedidaha aldımeve , çok zor veyorucuydu lohusalıkbebek ve kedilerin bakımı ama
onların bebeğe hiç bir zararı olmadı.
Sonra 3 ünü sahiplendirdim (oğlum 6 aylıkken). 2 kediyleyaşamaya devamettik ama 1 i geçen senevefat etti ve bir kedimiz kaldı evde. Bazı sorunları çözdükten sonra hem kedi hem köpek sahiplenicem. Oğlum 2,5 yaşında kediyle oynarken attığı kahkahaları başkahiçkimseyeatmıyor. Emekleme, yürüme onların sayesinde oldu. Yemesi çok güzelyineonların sayesinde. Sorumluluk duygusu,vicdan şimdidengörebiliyorum faydalarını. Yani benzararını değil çoook faydasını gördüm. Aşısını kantahlilini bakımını enn iyi şekilde yaptıktan sonra zararı değil faydası var.

Not; benimkv de kedileri atın vs dedi atmadımdiye doğumagelmedi, hiçbirşey yapmadı( altın para vs) aramadı bile.

Biz böyleçok dahamutluyuz, kv derdindenkurtuldum böylece. Eşim anlayışlı ve merhametli olduğu için şanslıyım umarım senin eşin de öyledir.

ne ısırması tırmalaması..gözü gibi bakar bebeğinize
çok içsel canlılardır kediler
eğer bebeğinizin solunum sorunu yoksa hiç problem yaratmaz emin olun.

Cevabınızı okurken. Birşey dikkatimi çekti kediyle bebek asla birlikte büyümemeli bu sebepten sorun yaşayan çok insan biliyorum demişsinizde merak ettim tanıdıklarınızın ne yaşadıklarını malum benimde kedim var evde ve kısmetse kızımda katılacak aramıza ne olduğunu bilip önlem almak isterim yardımcı olabilirseniz sevinirim

Bilmiyorum tüm kedilerde bu var mı ama benimki oyun oynadığımız zaman arada tırmalıyor ama o an direkt yüzümü yaklaştırınca anında tırnaklarını çeker, patisi ile yüzümü ittirir ya da yalar. Daha yüzüme en ufak atak yapmadı ki o kadar deli gibi sıkıştırıyorum. Yüze karşı hassasiyeti var kuzumun

Kedilerin diskilarinda toksoplasma denilen bi parazit var ozellikle 2. Trimester'dan sonra anneye gecerse cok ciddi derecede bebege zarar verebiliyor. Siz onun diskisini temizlemedikten sonra sorun yaratcagini zannetmiyorum ve dokundugunuzda tabiki el hijyeni cok onemli

Mesajimda avrupada kediler kopekler bebekler ic ice buyuyor hatta ayni yatakta yatip kalkiyorlar videolardada izliyoruz bebek kedinin kuyrugunu emiyor köpek bebegi yaliyor vs. Onlarin bebeklerine hic bir sey olmuyor diye de belirttim...

Bir tanidigimin bebegi alerjik astim hastasi bunun sebebinin evde yasayan kedi oldugu belirlenmis ufak yastan beri birbirlerine temas ettikleri icin , yanlis doktor teshisi olabilir bilmiyorum diyorumya bizim bebeklerimiz mi zayif bünyeli???? Doktorlarimiz mi hemen kolaya kacip evde bir hayvan oldugnu duyunca tamam kesin ondandir deyip kestiriyor????

Ama benim bebegim olsa idi sanirim biraz fazla panik davraniyorum bilmiyorum ama ic ice buyutmezdim... Hayvanlari acayip seviyorum ama bebegimi de %1 bile olsa riske atmazdim...

Anladım sağolun yardımınız için,çok tanıdığım var deyince merak ettim ne yaşadıklarını. Alerjik astım ve kedi yine bir şehir efsanesi yani sakın yanlış anlamayın size değil söylemim bebeğin alerjisi tabiki olabilir ama bu genlerinde vardır yani kediyle iç içe olma yüzünden başlamış bir durum değil.
Neyse kızım sağlıkla gelir inşallah biran önce tanışır tarçın abisiyle

Çocuğun hastalandığında başa kakarlar hastalanır tabi evde kediler var vs. Diye bundan hiç çekinmedin mi valla helal olsun ne diim. Validen kedi kadar kıymetim yok die gelmemiştir doğuma tribe sokmuş kedilerin valideciğini hayır anlamıorum torununun ne günahı var bebeğe be atar yapıosun çocuk yaşta hayvan sorumluluğu vermek gerçekten çok önemli bu kişiliğine yansıyor ilerde büyüyünce ya iyi bir ev adamı ya da çok iyi bir anne olarak çıkıyorlar piyasaya benim şu an kendi evim müsait olsa bir dakika düşünmem oğluma arkadaş alırdım eşimde çok sever :)

Ne tüy yutması Allah aşkına bunlar kocakarı lafları aşısı vs yapılmiş kediden zarar gelmez.
Görmüyor musunuz el kadar bebekler kedi kopekle yasayor oyun oynuyor ağzini burnunu yalıyor çocukların ölüyorlar mı hayır.
Atmayın hayvanı boşuna.

Can'ım ikisi bir arada bal gibi de olur, yanlız toxoplasma ya karsi kedinin kumunu temizlememeye çalış, kediyi sevdikten sonra ellerini iyice yıka, hamilelikte kedi beslerken en onemli olan bu başka birşey degil. Benim de kopegim var evde ve bende hamileyim, kimse icin de vermem kuzumu. Birşeycik olmaz.

Ben rısk almazdım cunku bebek sureklı besıgınde falan durmuyor hatta bızımkı hıc yatmadı hep yerlerde mınderlerde sureklı ılgı oyun ıstıyor,bıraz uyudgunda ıslerımı yapıyorum e sızde sureklı bebegımı takıp edeceksınız kedınızı mı bebegnz besıgını falan sevmezse ne yapacaksınz ıkı dk arkanızı donmemenız lazım valla bızımkı 9aylık dıslerı cıktı ne bulsa ısırıyo kedınn kuyrugunu yakalasa onu bıle ısırır bu gıbı durumlarda kedı korkp bısey yapabılr tırmalarsa ızı kalır yuzunde falan ben bu konularda hassasım evde hayvan beslemem asla.bı kapalı balkonunuz falan var mı yada apt ıcınde bı yer ona yuva gıbı yapsanız olmaz mı

Kıymetini bil bence hiç bişey bu sen bide bizimkini gör kedi demessin bu çok başka bişey dersin -.- kepaze etti bizi ailecek cırmık manyağı olduk çatlak kızımız. Veterinerden hakaret yemiş bir kediyiz biz yani o derece

Bunun tasası KV ye mi dusmus..Yazdığın nota bakılırsa kediyi sokağa bırakmak bir seçenek olmamali senin için.Zararı olacağını sanmıyorum gereken önlemler alındığı müddetçe..Ayrıca hayvanlar insanlardan daha insan olduğu için gözünü çıkartır lafina guldum..

Yahu olay kediye gelene kadar bebege zararli bir cok sey var bu kadar dikkat edilseydi hazir mama yedirilmezdi danoneler vs. Degilde ev yapimi yogurtlar yedirilirdi bebegin yaninda sigara icilmezdi biberonlarin emzikleri plastik, sirf memeyi biraksin diye bebegin agzina biberon tıkayan anneleride biliyorum ben vs. Vs. Daha bunun gibi bir çogu.. Kedi kopek canli yaratiklar oldugu icin bu kadar göze batiyor , digerleri cansiz zehir göze görünmüyor iste...

Bu arada Kuzenim de alerjik astim hastasi, kedi kopeklemi buyudu ? Hayir... Tamamen Genetik... Olacak olduktan sonra kedi kopeksiz de oluyo o hastaliklar...

Cırmık manyağına çok güldüm bizim kedimiz de kardeşimi tırmalardı. Hayvana hiç rahat vermezdi çünkü. Bıyıklarını çekmeler,zorla yoğurt yedirmeler hangi birini anlatayım.

Benim ayak ucumda uyurdu sırnaşırdı,kardeşimi görünce çizgi filmlerdeki kediler gibi sırtını dikleştirirdi

Hey gidi günler. Özledim kontesimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…