Kedi besleyenler yardım ☹️

Facelesswitch

🧜‍♀️
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
2.231
3.521
133
Arkadaşlar merhabalar kedi besleyen varsa yardımcı olabilir mi acaba ☹️ Kedimi 2 gün önce traşa götürdüm ilk traşı bu arada o günden beri 8 aydır (40 günlükken geldi) benimle uyuyan kedi yanıma gelmiyor kucağımdan kurtulmak için büyük çaba veriyor ve durduk yere koşup bacagımı ısırdı gece sanırım iğne filan canı yanınca güveni sarsıldı ve küstü bu durumu yaşayan var mı? Evinde partili can besleyenler beni çok iyi anlayacaktır moralim çok bozuk gerçekten ☹️

Kedim 6 yaşinda bi kere bile traş ettirmedim. Gerekli bisey olarak gormuyorum acikcasi, hayvanin da psikolojisi etkilenebilir boyle. Gereksiz yere iğne, narkoz çok sagliksiz. Ben kendim ameliyat olurken bile korkuyorum narkoz var diye, hayvanlara boyle birsey icin narkoz, yatistirici vs vermek doğru gelmiyor bana.
Tuyleri uzadikça unutur umarim duzelir.

Arkadaşlar merhabalar kedi besleyen varsa yardımcı olabilir mi acaba ☹️ Kedimi 2 gün önce traşa götürdüm ilk traşı bu arada o günden beri 8 aydır (40 günlükken geldi) benimle uyuyan kedi yanıma gelmiyor kucağımdan kurtulmak için büyük çaba veriyor ve durduk yere koşup bacagımı ısırdı gece sanırım iğne filan canı yanınca güveni sarsıldı ve küstü bu durumu yaşayan var mı? Evinde partili can besleyenler beni çok iyi anlayacaktır moralim çok bozuk gerçekten ☹️
İlk tıraşı? Kedilerin böyle düzenli bir tıraşa ihtiyacı yok aksine zararlı onlar için. Bunun yerine taramayı alışkanlık haline getirin lütfen.
Normaldir şu an böyle olması, kendince bir travma çünkü. Rahat bırakın zamanla eskiye döner.

İlk tıraşı? Kedilerin böyle düzenli bir tıraşa ihtiyacı yok aksine zararlı onlar için. Bunun yerine taramayı alışkanlık haline getirin lütfen.
Normaldir şu an böyle olması, kendince bir travma çünkü. Rahat bırakın zamanla eskiye döner.
Traştan sıkıntısı yok depresyonu filan yok yani sadece bana sinirli davranıyor eşimle oynuyor normalde fazla gitmezdi yanına onun garezi bana 🙄

Düzelir merak etmeyin benim kedim de böyle aşı olduğunda falan küserdi bana üç beş gün sonra düzelirdi. Hatta veterinere götürdüm diye bile ağlayıp küserdi. Olabiliyor hayvanlarda böyle davranışlar. Ah kurban olduğumu çok özledim 🥲

Düzelir merak etmeyin benim kedim de böyle aşı olduğunda falan küserdi bana üç beş gün sonra düzelirdi. Hatta veterinere götürdüm diye bile ağlayıp küserdi. Olabiliyor hayvanlarda böyle davranışlar. Ah kurban olduğumu çok özledim 🥲
Güveni kırıldı işte bebeklikten beri elimde kucağımda veteriner canını yakınca bana kızdı ah bu minnoşlar ☹️

Kedimi hiç traş ettirmedim. İlk defa bu yıl ihtiyaç hissettiğimde on veteriner aradım hepsi narkoz ile yaptığını söyleyince vazgeçtim. En sonunda bir Pet kuaförüne sordum, asla narkozlu yapmadıklarını, narkozun hayatlarından 1 sene götürdüğünü söyledi. Uzman değilim bilemem ama zaten kedim genç değil,hislerimi dinlemeyi tercih ettim, narkoz traşı yaptırmadım. Ha bu arada narkozsuz da traş ettirmedim, küser ya da depresyona girer diye korktum. Sizinki de küsmiştür, bir kaç güne kadar geçer belki. Bir de fıtratına aykırı olan tüysüzlüğe alışmak zordur yani normal. Saçımızı kuaförde bir parmak kısa kesseler kendimize gelemeyen canlılarız. Çok mecbur kalınmadıkça yapılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Sormama gerek var mı sizce? Oyun oynuyor iştahı yerinde günlük rutinleri aynı eşimle ilgileniyor oynuyor traş depresyonunu biliyorum eski ev arkadaşımın kedisinden

Kedinin küsmesini bu kadar dert edinip,
gereksizz yere tuyunu kestirebilmek için ilac almasini hiç umursamamaniz garip, ne diyiyem siz bilirsiniz tabi.
İyi geceler.

Konu silmek yasak. Bu sebeple banlanırsınız.

Kedimi hiç tıraş ettirmedim çünkü onun böyle bir şeye ihtiyacı yok. Bu insanların kendi ihtiyacı ve kendi ihtiyaçlarımız için onları mutsuz etmemeliyiz.
Düzenli taramaya alıştırırsanız ikiniz için de daha kolay olur. Ama sonuçta az çok tüy dökecek. Bunu bilerek kedi sahipleniyoruz zaten.
Kürkleri kediler için önemlidir. Hem yaz-kış soğuktan, sıcaktan korunmalarını sağlar hem de çevrelerini algılama konusunda önemlidir.
Oyun oynuyor, mama yiyor olması da yaşadığı durumdan etkilenmediği anlamına gelmez.

Kedimi hiç traş ettirmedim. İlk defa bu yıl ihtiyaç hissettiğimde on veteriner aradım hepsi narkoz ile yaptığını söyleyince vazgeçtim. En sonunda bir Pet kuaförüne sordum, asla narkozlu yapmadıklarını, narkozun hayatlarından 1 sene götürdüğünü söyledi. Uzman değilim bilemem ama zaten kedim genç değil,hislerimi dinlemeyi tercih ettim, narkoz traşı yaptırmadım. Ha bu arada narkozsuz da traş ettirmedim, küser ya da depresyona girer diye korktum. Sizinki de küsmiştür, bir kaç güne kadar geçer belki. Bir de fıtratına aykırı olan tüysüzlüğe alışmak zordur yani normal. Saçımızı kuaförde bir parmak kısa kesseler kendimize gelemeyen canlılarız. Çok mecbur kalınmadıkça yapılmaması gerekir diye düşünüyorum.
Mecbur bizimki çok döküyordu sabah akşam taramaya rağmen toprak topak geliyordu yine biotin filan aldık oda etkilemedi kusuyordu hayvancagız rahatlasın biraz dedim canım sıkılmışta dur ben bir kediyi kırptayım demişim sanki saçma sapan yalandan duyar kasanlar yok mu bitiyorum.

Güvende hissetmedikleri bir yere götürdüğünüz için küsmüş olabilir. Bizim kedimiz veteriner sonrası fix küser, kızınca da küser :D ona daha şefkat ile yaklaşın. Sevdiği mamalardan ellerinizde yedirin.

Mecbur bizimki çok döküyordu sabah akşam taramaya rağmen toprak topak geliyordu yine biotin filan aldık oda etkilemedi kusuyordu hayvancagız rahatlasın biraz dedim canım sıkılmışta dur ben bir kediyi kırptayım demişim sanki saçma sapan yalandan duyar kasanlar yok mu bitiyorum.
Saçma sapan yalandan duyar kasan diyeceğinize bir kulak verseniz insanlar ne anlatmaya çalışıyor diye. İnternetten de araştırın kediyi traş ettirmenin zararlarını. Sizin saydığınız sebeplerle bu işleme talep olduğu için para karşılığı bunu yapanlar var ama kedinin doğasına aykırı. Bakın sizi eleştirmek için yazmıyorum. Bilmiyor olabilirsiniz. Tüyleri traş edilince hayvan ferahlıyor zannediliyor. Öyle değil. Tüyler onun cildini ve cilt floryasını koruyor. Tüyler kışın soğundan çok yazın sıcağından ve güneşin yakıcı etkisinden koruyor cildi. Ayrıca kedinin sadece yüzünde bıyıklar var zannederiz ama patileri ile bacak arkalarında da bıyıkları var, bunlar kedinin dengesini sağlamasında rol oynuyorlar, traş esnasında onlar da gidiyor maalesef.

Son düzenleme:
Mevsim geçişi olduğu için tüy dökmesi artabilir ama her gün tarayıp malt verip ihtiyacı varsa vitamin de verince aşırı tüy dökmesinin devam edeceğine ihtimal vermiyorum. Ayrıca zaten kusması gerekmiyor mu? Ya dışkıyla ya kusarak atacak o tüyleri, bu olağan bir şey. Malt kullanın. Tıraş olmasındansa kusması iyidir bence

Back
X