Evet öncelikle baştan anlatayım. 9 Kasım benim doğum günüm, 21 Kasım'da sevgiliyle yıldönümümüz. Sevgilim de ikisini bi'aradan çıkarmak istemiş ve hediye almış. Hediye de şu;
Evin kapısını açıp içeri gitmiş, mum yanıyor, ışıklar sönük bir gün öncesinden kutlamasına rağmen anladım tabiiBen pasta beklerken bi'de ne göreyim masada mumları yanan bi'pasta ve sevgilimin kucağında benim "ilerde evimde kesin olcak, çok istiyorum ama annem nefret ediyo" diye diye başının etini yediğim şey; 2 aylık bir KEDİ! (ki sevgilim de sevmez normalde) Allah'ım kediyi görünce sevgilimi unutmuşum resmen, en son kediye aşkım derken "leeaayyn" diye bi'ses geldi. Tabii bugün yavrumu eve getiremedim, dediğim gibi annem nefret ediyor. Önden ikna edeyim dedim. Sağolsun babam "evde 4 kızın arasında tek kaldım, getirsin işte kediyi" dedi
Şimdi dert kısmına gelecek olursak;
Ben bu yaşıma kadar kaplumbağa, kuş ve balık dışında böyle bir hayvan beslemedim. Kapıda besliyorum ama o sayılmıyor tabii.
Yani bu 2 aylık kedi ne yemeli, ne yememeli, tuvalet eğitimini nasıl vermeliyim, aşıları, piresi, kumunu ne sürede değiştireceğim, tırmaladığında sağlık açısından problem oluyor mu, tırnakları kesiliyor mu vs. diye uzar gider...
Kısacası ev kedisine ait hiç bi'şey bilmiyorum ve biraz tırstım bu sorumluluk konusunda.
Çünkü bugün gördüğümde kediden çok bir bebek gördüm. Sevgilim özellikle ben hoptirik kedilerden hoşlanmadığım için (çok hareketli, fevri davranışlı) en uysal kediyi seçmiş. Garibim elime aldım parmağımı yalıyo, kokluyo. Gülme sesimize korkup, saklanıyo
Kedi besleyenler bi'yardım etsin. Hasta bile olsa dayanamam çünkü nasıl bakıcam, yanlış bi'şey yapmak istemiyorum:18:
Ayyy canımm ne güzel bir hediye... Doğum gününü kutlarım bu arada, umarım hep sevdiceğinle yanyana olursun
Dert kısmına gelir isek, ben daha ilkokul çağlarındayken annemin vardı bir kedisi evde beslediği. Ama o kadar küçük değildi sanırım. Bu konuda yardım edemeyeceğim galiba
Evcil hayvanlarla ilgili ciddi bilgiler içeren ve insanların tecrübelerini paylaştığı forumlar var, onlardan faydalanmanızı tavsiye ederim, çok yararını görürsünüz.
Benim şahsen öncelikli tavsiyem ise önce veterinere götürmeniz olabilir. Eğer sevgiliniz bir yakınının yavrulayan kedilerinden birini alıp size vermeidyse, pet shoptan falan aldıysa özellikle kontrol ettirin.
Yeni ev arkadaşınızla mutlu, uzun bir birliktelik diliyorum.
Çook teşekkür ederimmm, amin, inşallah!
Öncelikle çok teşekkür ederim. Sevgilim malesef yavru kedi bulamadığından gidip pet shoptan almış, özellikle uysal istediğimiz için. Çünkü ne kadar kedi sevsem de bazıları parmağını oynatsan saldırıyolar, bu biraz oturaklı
Yavru ev kedisiymiş. Aile yavrulara bakamayınca pet shopa vermiş oyüzden adam sakın bakamayıp dışarı bırakmayın dışarda yapamaz alışkın değil, evde olmasına rağmen ürkek demiş. Yarın yol üstündeki bi'pet shopa sorayım en iyisi ya:44:
İki aylık kedi lafını nasıl duyduysam atlamışım, doğum gününüz kutlu olsun.
Bu arada, benim çok uzun zaman önce üyesi olduğum site "hepsievcil" adlı bir siteydi, ve bütün soru ve sorunlarıma cevap olabiliyordu, çok faydasını görmüştüm. Az evvel baktım halen aktifmiş, size de tavsiye ederim.
Doğum günün kutlu olsun yavru kedi 2 aylık olduğu için anne sütünden antikorları alıp ilk gelişimini tamamlamıştır 5 haftalıktan büyük olduğu içinde vücut ısısını koruyabiliyordur yaş mamalardan verebilirsin 3 aylık olduğunda kuru mama vermeye başlayabilirsin içme suyunu sık değiştir.6 haftalıktan büyük olduğu için veterinere aşılama için götürebilirsin tuvalet eğitimini hemen öğrenemez bu annenin hoşuna gitmeyebilir zamanla kuma yapacağını öğrenir.
Kil kedi kumlarını 3 günde bir değiştirebilirsin istersen kakasını atıp 1 hafta bile kullanabilirsin kristal kedi kumları kokuyu hapseder hergün eklemen gerekir ve kumları ters düz ederek sıvının eşit dağılmasını sağlaman gerekir.En önemlisi ilgilen sevgini hissetsin.
Genelde istenerek sahiplenilen hayvanlar heves alındığında tüy döktü, halıya yaptı, kokuyor diye sokağa terkediliyor yada sahiplendiriliyor bu en büyük kötülük bunu yapma kedi bakmak çok güzel bir duygu buna sahip olduğun için şanslısın.
cnm bende evde kedi beslemek istiyorum
çünkü eşim çok istiyor alalımda alalım
bende çok titiz insanımdır
kıl görsem cinnet geçiririm gerçi kediler tüy dökmüyormuş eşimin demesine göre azda dökse eşim için dayanırım
bakımından korkuyorum 14 sene yaşıyor kediler kedi alsam 14 sene bizimlemi olcak
aslında bende çok severim köpek gibi kokularıda yok
bana iyi tarafını anlatsan ikna edecek gibi
eşime süpriz yapıp almayı düşünüyorum
Öncelikle çok teşekkür ederimbi'kaç yer okudum orda da tam kuma alıştırma dönemleri denmiş ama tabii alışana kadar odamı biraz kirleyecek, bebek gibi verdiğiniz bilgiler gerçekten çok önemli ben biraz tedirgin olmuştum küçücük, annesinden ayrı diye Ya ben yarın onu kedi taşıma kafesi alıp avrupa yakasından anadolu yakasına getireceğim havada soğuk üşür mü :18:
Of çok panik oldum ya, ee ilk defa anne oluyorum yahu
Sokağa bırakma işine gelince Allah korusun. Öyle bi'şey olsa bile kesinlikle sahiplendiririm. Komşumuzun evinde 16 kedi ve 2 köpek var hala da buldukça alıyor eve, onunla bi'konuşayım öğreniyim her şeyini küçük bebeğimin
Sevgilim malesef yavru kedi bulamadığından gidip pet shoptan almış, özellikle uysal istediğimiz için. Çünkü ne kadar kedi sevsem de bazıları parmağını oynatsan saldırıyolar, bu biraz oturaklı:
LadyEvil'in her kelimesine katılıyorum. Benim düşüncelerime de tercüman olduğu için ayrıca yazma gereği duymuyorum. Yalnız dikkatimi çeken bir kısım var;
Burada yazdığınıza göre kedileri kesinlikle iyi tanımıyorsunuz. Bir bebek kadar bakıma muhtaç bir yavru kediye büyük bir itinayla ve sabırla bakabileceğinize emin misiniz?
Yavru kediler ne ısırır, ne saldırır. Bu yaptıkları hareket tamamen oyun amaçlıdır ve ne kadar uysal olursa olsun her kedi bu hareketi yapar. Bu hareketi sevmeyen bir hayvansever düşünemiyorum, çünkü yavru bu hareketi ne kadar çok yapıyorsa o kadar mutludur ve keyfi yerindedir. Doğal olarak bir hayvansever de bundan mutluluk duyar, onun oyununa eşlik eder.
Bir yavrunun bu mutluluk verici hareketi bile sizi rahatsız ediyorsa bence hayvan beslemeden önce bir kez daha düşünün. Zira bunun tüyü var, kakası var, çiftleşme dönemi var, aşısı, hastalığı, pireleri... Katlanırım, bakabilirim diyorsanız(ki sanmıyorum) faydalanabileceğiniz bir çok evcil hayvan sitesi, facebook sayfası var ve ayrıca bu forum fazlasıyla işinizi görür.
Yok yapamam diyorsanız size fazla bağlanmadan yavruyu sahiplendirin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?