Kedi besleyenlerden yardım istiyorum

raiin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
1.437
1.150
123
35
Evet öncelikle baştan anlatayım. 9 Kasım benim doğum günüm, 21 Kasım'da sevgiliyle yıldönümümüz. Sevgilim de ikisini bi'aradan çıkarmak istemiş ve hediye almış. Hediye de şu;

Evin kapısını açıp içeri gitmiş, mum yanıyor, ışıklar sönük bir gün öncesinden kutlamasına rağmen anladım tabii Ben pasta beklerken bi'de ne göreyim masada mumları yanan bi'pasta ve sevgilimin kucağında benim "ilerde evimde kesin olcak, çok istiyorum ama annem nefret ediyo" diye diye başının etini yediğim şey; 2 aylık bir KEDİ!(ki sevgilim de sevmez normalde) Allah'ım kediyi görünce sevgilimi unutmuşum resmen, en son kediye aşkım derken "leeaayyn" diye bi'ses geldi. Tabii bugün yavrumu eve getiremedim, dediğim gibi annem nefret ediyor. Önden ikna edeyim dedim. Sağolsun babam "evde 4 kızın arasında tek kaldım, getirsin işte kediyi" dedi

Şimdi dert kısmına gelecek olursak;

Ben bu yaşıma kadar kaplumbağa, kuş ve balık dışında böyle bir hayvan beslemedim. Kapıda besliyorum ama o sayılmıyor tabii.

Yani bu 2 aylık kedi ne yemeli, ne yememeli, tuvalet eğitimini nasıl vermeliyim, aşıları, piresi, kumunu ne sürede değiştireceğim, tırmaladığında sağlık açısından problem oluyor mu, tırnakları kesiliyor mu vs. diye uzar gider...

Kısacası ev kedisine ait hiç bi'şey bilmiyorum ve biraz tırstım bu sorumluluk konusunda.

Çünkü bugün gördüğümde kediden çok bir bebek gördüm. Sevgilim özellikle ben hoptirik kedilerden hoşlanmadığım için (çok hareketli, fevri davranışlı) en uysal kediyi seçmiş. Garibim elime aldım parmağımı yalıyo, kokluyo. Gülme sesimize korkup, saklanıyo

Kedi besleyenler bi'yardım etsin. Hasta bile olsa dayanamam çünkü nasıl bakıcam, yanlış bi'şey yapmak istemiyorum:18:

Ayyy canımm ne güzel bir hediye... Doğum gününü kutlarım bu arada, umarım hep sevdiceğinle yanyana olursun

Dert kısmına gelir isek, ben daha ilkokul çağlarındayken annemin vardı bir kedisi evde beslediği. Ama o kadar küçük değildi sanırım. Bu konuda yardım edemeyeceğim galiba

Evcil hayvanlarla ilgili ciddi bilgiler içeren ve insanların tecrübelerini paylaştığı forumlar var, onlardan faydalanmanızı tavsiye ederim, çok yararını görürsünüz.

Benim şahsen öncelikli tavsiyem ise önce veterinere götürmeniz olabilir. Eğer sevgiliniz bir yakınının yavrulayan kedilerinden birini alıp size vermeidyse, pet shoptan falan aldıysa özellikle kontrol ettirin.

Yeni ev arkadaşınızla mutlu, uzun bir birliktelik diliyorum.

Çook teşekkür ederimmm, amin, inşallah!

Öncelikle çok teşekkür ederim. Sevgilim malesef yavru kedi bulamadığından gidip pet shoptan almış, özellikle uysal istediğimiz için. Çünkü ne kadar kedi sevsem de bazıları parmağını oynatsan saldırıyolar, bu biraz oturaklı

Yavru ev kedisiymiş. Aile yavrulara bakamayınca pet shopa vermiş oyüzden adam sakın bakamayıp dışarı bırakmayın dışarda yapamaz alışkın değil, evde olmasına rağmen ürkek demiş. Yarın yol üstündeki bi'pet shopa sorayım en iyisi ya:44:

Petshoplara güvenmeyin, onlar hayvanları yaşamsal ihtiyaçları olan birer canlı olarak görmüyorlar, alıp sattıkları ticari birer meta onlar için. Kedinin nereden geldiği hakkında söyledikleri doğru olabilir, ama kuyruklu yalan da olabilir. Kedi de çok küçükmüş, lütfen bi muayene ettirin, hiç aşı yapılmış mı emin olun.

Ayşe Arman yakın zaman önce petshoplardan alınan hayvanlarla ilgili birkaç yazı yazdı kızına aldığı minicik köpek bir hafta sonra öldüğü için. Satarken üç aylık demişler, bazı aşıları yapıldı demişler ama hayvan hasta olunca anlaşılmış ki iki aylık bile değil, ve hiç aşı yapılmamış. Daha neler daha var da içinizi karartmak istemiyorum.

Sizin kediniz dilerim ki sağlıklıdır, ve çok uzun zaman sizinle olur. Ama sizin de sorumluluğunuzu bilmeniz lazım bunun için.

İki aylık kedi lafını nasıl duyduysam atlamışım, doğum gününüz kutlu olsun.

Bu arada, benim çok uzun zaman önce üyesi olduğum site "hepsievcil" adlı bir siteydi, ve bütün soru ve sorunlarıma cevap olabiliyordu, çok faydasını görmüştüm. Az evvel baktım halen aktifmiş, size de tavsiye ederim.

Doğum günün kutlu olsun yavru kedi 2 aylık olduğu için anne sütünden antikorları alıp ilk gelişimini tamamlamıştır 5 haftalıktan büyük olduğu içinde vücut ısısını koruyabiliyordur yaş mamalardan verebilirsin 3 aylık olduğunda kuru mama vermeye başlayabilirsin içme suyunu sık değiştir.6 haftalıktan büyük olduğu için veterinere aşılama için götürebilirsin tuvalet eğitimini hemen öğrenemez bu annenin hoşuna gitmeyebilir zamanla kuma yapacağını öğrenir.
Kil kedi kumlarını 3 günde bir değiştirebilirsin istersen kakasını atıp 1 hafta bile kullanabilirsin kristal kedi kumları kokuyu hapseder hergün eklemen gerekir ve kumları ters düz ederek sıvının eşit dağılmasını sağlaman gerekir.En önemlisi ilgilen sevgini hissetsin.
Genelde istenerek sahiplenilen hayvanlar heves alındığında tüy döktü, halıya yaptı, kokuyor diye sokağa terkediliyor yada sahiplendiriliyor bu en büyük kötülük bunu yapma kedi bakmak çok güzel bir duygu buna sahip olduğun için şanslısın.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim :)) Hemen bakıyorum siteye de. Of haklısınız ya peki genel muayanede ne kadar ücret alınıyor biliyor musunuz? Hiç bir fikrim yok çünkü ona göre tedbirli gideyeyim:26:

Öncelikle çok teşekkür ederim bi'kaç yer okudum orda da tam kuma alıştırma dönemleri denmiş ama tabii alışana kadar odamı biraz kirleyecek, bebek gibi verdiğiniz bilgiler gerçekten çok önemli ben biraz tedirgin olmuştum küçücük, annesinden ayrı diye Ya ben yarın onu kedi taşıma kafesi alıp avrupa yakasından anadolu yakasına getireceğim havada soğuk üşür mü :18:
Of çok panik oldum ya, ee ilk defa anne oluyorum yahu

Sokağa bırakma işine gelince Allah korusun. Öyle bi'şey olsa bile kesinlikle sahiplendiririm. Komşumuzun evinde 16 kedi ve 2 köpek var hala da buldukça alıyor eve, onunla bi'konuşayım öğreniyim her şeyini küçük bebeğimin

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm bende evde kedi beslemek istiyorum
çünkü eşim çok istiyor alalımda alalım
bende çok titiz insanımdır
kıl görsem cinnet geçiririm gerçi kediler tüy dökmüyormuş eşimin demesine göre azda dökse eşim için dayanırım
bakımından korkuyorum 14 sene yaşıyor kediler kedi alsam 14 sene bizimlemi olcak
aslında bende çok severim köpek gibi kokularıda yok
bana iyi tarafını anlatsan ikna edecek gibi
eşime süpriz yapıp almayı düşünüyorum

Canım ben de daha yeni başlayacağım bakmaya. Annem büyüdüğünde sahiplendiririz diyor ama bağlanınca veremez diye düşünüyorum zor ikna ettiğimiz için hı-hı dedik
İyi tarafı; tam bir bebek gibiler. Benim ki daha minik olduğu için tam bağlanma modunda. Sevgilimin evinde bir gün kalmış ama sevgilim konuşunca bile tırsıyor hayvan ben aldım biraz okşadım göbüşünü hemen kucağıma yatmalar elime patisini koymalar, etrafımda tur atmalar aşık oldum resmen kediye Özledim bile şapşal suratını hemen yarın olsun da alıyım istiyorum yanıma

yaaaa
sevgin varsa bakarsın gibime geliyor
benimde var ama bendeki bu temizlik takıntısı olmasa hiç düşünmicem
hem temizlik hemde 10 sene bakmak .
sahiplendirememde çünkü eşim çok seviyor asla vermez
bende vermem
bide evimizde şirin mi şirin jako papağınımızda var onun bakımı bile zor heryer tüy çok sevdiğim için bana zor gelmiyor ama
çocuğum yok bakarım gibime geliyor
offf en iyisi biraz daha düşüneyim tontoşu

Hayvanların HEDİYE olarak alınmasına karşı olduğum kadar hiçbir şeye karşı değilimdir herhalde. Sevgilin gibiler yüzünden sokaklar terkedilmiş kedi, köpek dolu bilmem farkında mısın ? Madem senin de dediğin gibi hayvan bakımını bilmiyorsan ne diye hayvan istersin e be insanoğlu :95: 2 gün sonra zor gelirde sıkılırsan ? ailen kakası, çişi, tüyü yüzünden istemezse ? veteriner parası fazla gelirse o zaman ne yapacaksınız ? Sokağamı bırakacaksınız yoksa başka birine verip terk mi edeceksiniz ? Bu söylediklerim size ters gelebilir ama hiç kusura bakmayın bu böyle ! Hayvanlar oyuncak değildir, şakaya gelmez.
Birincisi direk veterinere götürüp bir karne çıkartman gerekiyor
İkincisi tüm aşılarını yaptırmalısın ki ilerde o da sen de sağlık problemi yaşamayasınız
Üçüncüsü tuvalet alışkanlığı kazandırman için vakit ve çaba harcaman gerek
Düzenli tarayacaksın.
Kedinin bulunduğu ortamı sık sık neredeyse her gün süpürmen gerekebilir ( tüyleri çok dökülürse )
Tırmalayınca sorun olur mu demişsin, aşılarını yaptırırsan olmaz.
Evet kedilerin tırnakları veterinerler tarafından kısaltılabilir.
Kedinin cinsine, alerjisi var mı yok mu ona göre bir mama alman gerekecek ( ev yemekleri ona iyi gelmeyecektir, ayrıca yavru hayvanların en iyi mamayla beslenmeleri gerekir ki bu da epey maliyetlidir ve ancak bu mamalarla sağlıklı büyüyebilir. Amaan nolcak süte ekmek doğrar veririm zihniyetindeyseniz o hayvandan da pek bir şey beklemeyin )
Sana ve ailene alışması için süre gerekecek. Ya geceleri viyk viyk ağlarsa ne yapmayı düşünüyorsun ?

Tüm bunlara katlanırım, sonunda terk etmem, sıkılmam, madem benim sonuna kadar benimle olsun diyorsan al evine götür ve bırakma derim. Şayet kafanda soru işareti varsa sevgilin aldığı yere geri gütürsün.
Sen neden karışıyorsun diyecek olursan eğer, şimdiye kadar bir çok kedi baktım ve 2 yıldır da bir köpeğim var. Söylediklerime kızma, darılma ama herkes ayy ne hoş aman ne sevimli der durur. İş bakımına gelince kaçarlar. Sevme sözlerine değil de bu yazılara kulak verirsen sağlıklı bir karar alırsın o yavru ve kendin için.

Nice yaşlara...
Umarım kedicik iyi bir yol arkadaşı olur sana. Öncelikle kesinlikle veterinere
götürmelisin, çünkü bir arkadaşımızın da dediği gibi pet shoplar o masumlara
ticari birer mal olarak baktığı için hile hurda çok oluyor. Mesela yavru söylediklerinden
küçük olabiliyor, aşıları eksik olabiliyor veya aşılı dedikleri halde hiç aşı yaptırılmamış
oluyor. Ayşe Arman'ın pet shoplar hakkındaki yazısını okumanı tavsiye ediyorum.

Bence pet shoplarda hayvan satışı yasaklanmalı artık. Sadece hayvanlara yönelik
malzemeler, mamalar, gereçler satılmalı. Daha doğrusu hayvanlar sadece hayvan
barınaklarından alınmalı. Belli bir ücret ödenecekse oraya ödenmeli ve o ücretlerle
barınaktaki diğer hayvanların bakımı sağlanmalı. Barınaklar ticari hesaplar yapanlara
değil hayvan sevgisini ticaretin, para kazanmanın önünde tutanların işletmeciliğine verilmeli
ve çok iyi denetleme mekanizması oluşturulmalı...

Ben bayılırım kedilere. Bizim de evde değil ama sokakta beslediğimiz 4 kedimiz vardı.
2 sini vicdansız şoförlerin hız tutkusu nedeniyle kaybettik ki evimiz caddede değil, sokak
arasında diğer iki kedicikten yavrularımız oldu ama onların da hemen hepsi
vicdansızların kurbanı oldu kısırlaştırmadık o dönem, çünkü kedimiz yavrularını
kaybettiğinde hemen hamile kalma çabasına giriyor. Şimdi 4 minikimiz var, Allah onları korudu
kendilerini kurtarabilecek kadar büyüdüler. Artık kısırlaştırma vakti geldi yani.

Sokak kedisi olmadığı için soğuğa alışkın değildir kedi sepetinin içine sıcak tutan birşey ört.
Sahiplendirme büyüdüklerinde sahibine alışıyorlar çok üzülür ileride komşuna verirsen diğer hayvanlar kedini kıskanıcak istemicek bunu bil.
Kedi bakmak kolay bir iş değil sen şimdi heyecanlısın ama zorluğunu görüp sahiplendirdiğinde hayvanın psikolojisi bozulucak kediler sahiplerinin kokusunu arar bunu yapabilecek misin?

Son düzenleme:
Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun...
Nasıl bakacağınızı öğrenme çabanızı takdir ettim zira kimse kedi bakımını bilerek doğmuyor ama bir cümlenize takıldım...
Siz iyi niyetle asla sokağa atmam sahiplendiririm bir sorun olsa diyorsunuz iyi niyetli olduğunuzu üşür mü diye korkmanızla bile belli ediyorunuz...

Ama size birşey söyleyeyim sözüme güvenin çünkü çocukluğumdan beri hayvan büyüttüm..
Birkaç ay sonra bile onu sahiplendirmenizle, sokağa atmanız aynı...

Nasıl derseniz.. Bir hayvan daha bebek, sizi annesi giibi görüyor sizinle büyüyecek ve günün birinde ona çok ama çok iyi baksa bile birine vermeniz onun ÖLDÜRÜR çok gördüm biliyorum... Yemek yemeyi reddedecek bir köşeye sinip öleceği günü bekleyecek...

Kedilere nankör diyen gerizekalılar vardır. Asla değildir... Size öyle bağlıdır ki sizden ayrılırsa eğer kendini öldürür... Komik bulanlar olacaktır ama doğru olduğunu araştırırsanız bulursunuz...

Diyeceğim o ki, eğer annenizin "büyüyünce sahiplendiririz" düşüncesi değişirse alın hayatınız değişecek garanti veriyorum...
Ama eğer olsun alışınca vermez diye düşünerek yine de alırsanız O KÜÇÜK BEBEĞİN KATİLİ OLURSUNUZ...

Kıyabilecek misiniz???? Lütfen ama lütfen bir gün sahiplendiririz düşüncesini unutun ya da aldığınız yere geri verin...

Hayvan bakmaktan zerre kadar anlamayan,üstelik ailede hayvandan "nefret eden" biri varken oyuncak alır gibi can alınması,üstelik petshoptan alınması öncelikle akıl karı bir şey değil.
Hayvan bakmak uzaktan görüp ayy canıım demek gibi bir şey değil malesef.
Büyüdüğünde sahiplendiririz denmiş eminim büyüdüğünde "atarız"dır onun Türkçe meali.
Sahiplendirmişsiniz,atmışsınız hiç farkı yok.
Hayvan psikolojisi diye bir şey var.
Size alışacak,sevecek,evine alışacak,siz büyüdüğünde sevimliliği azalacak (!) diye atacaksınız.
Bilinçsizce hayvan satın alanlar,hayvanları oyuncak,hediyelik eşya gibi hediye edenler yüzünden şuan sokaklar barınaklar perişan halde hayvanlarla dolu.

Öncelikle bir veterinere götürün bakımı aşıları yapılsın aşı takvimi çıkartılsın.
Tuvaletlerini kuma yapmaya hemen alışıyorlar kumun yerinin sabit olması kafi.
Ev yemeğine alıştırmayın mama onlar için daha besleyici ve sağlıklı.

Umarım kaderi çoğu "hediye" gibi olmaz.

Petshoplardan hayvan satın almayın arkadaşlar.
Vicdanı olan her insan zaten üretim kamplarının o halini görürse almaz,sokakta onlarca muhtaç hayvan varken "satın" almaz.O hayvanların kafeslerde sevimli görünmeleri için gördüğü işkenceleri bilse satın almaz.
Siz aldıkça işkence devam edecek.

Son düzenleme:
LadyEvil'in her kelimesine katılıyorum. Benim düşüncelerime de tercüman olduğu için ayrıca yazma gereği duymuyorum. Yalnız dikkatimi çeken bir kısım var;

Sevgilim malesef yavru kedi bulamadığından gidip pet shoptan almış, özellikle uysal istediğimiz için. Çünkü ne kadar kedi sevsem de bazıları parmağını oynatsan saldırıyolar, bu biraz oturaklı:

Burada yazdığınıza göre kedileri kesinlikle iyi tanımıyorsunuz. Bir bebek kadar bakıma muhtaç bir yavru kediye büyük bir itinayla ve sabırla bakabileceğinize emin misiniz?
Yavru kediler ne ısırır, ne saldırır. Bu yaptıkları hareket tamamen oyun amaçlıdır ve ne kadar uysal olursa olsun her kedi bu hareketi yapar. Bu hareketi sevmeyen bir hayvansever düşünemiyorum, çünkü yavru bu hareketi ne kadar çok yapıyorsa o kadar mutludur ve keyfi yerindedir. Doğal olarak bir hayvansever de bundan mutluluk duyar, onun oyununa eşlik eder.
Bir yavrunun bu mutluluk verici hareketi bile sizi rahatsız ediyorsa bence hayvan beslemeden önce bir kez daha düşünün. Zira bunun tüyü var, kakası var, çiftleşme dönemi var, aşısı, hastalığı, pireleri... Katlanırım, bakabilirim diyorsanız(ki sanmıyorum) faydalanabileceğiniz bir çok evcil hayvan sitesi, facebook sayfası var ve ayrıca bu forum fazlasıyla işinizi görür.
Yok yapamam diyorsanız size fazla bağlanmadan yavruyu sahiplendirin.

Son düzenleme:
Şimdi arkadaşlar bazılarınız çok kızmış ama ben zaten şuan ki evimde kedi istemedim. Sevgilim de annemin istemediğini bilmiyodu. Ayrıca pet shoptan almış dediğim parayla değil. Bugün konuştuk bir aile çok yavru olduğu için oraya bırakmış sevgilim de almak isteyince vermişler ücretsiz, yuva olsun diye. Ben bugün bakabilir miyim diye aldım yavruyu ama malesef annem ilkten sevse de uzun süreli evde bakamayız dedi. Çünkü evde fazladan boş bir oda yok. Yattığım odada tek ben uyumuyorum.

Hayvan bakmayı bilmiyo, alıyo demişsiniz ama herkes annesinin karnında öğrenmedi. Umursamaz aman kedi işte desem önüne bir süt koyar bırakırdım bi'köşeye.
Kaldı ki ben sevgilim, annem, babam kedi alsın diye ağlayan bi'insan da değildim ben hep ilerdeki evimden bahsettim isterken... Erkek arkadaşım ev müsaittir bir odada kalır diye düşünmüş, annemi de bilmeden. Merak etmeyin ben de sevinme kısmını geçtikten sonra kızdım sevgilime ben eve nasıl götürücem annem büyüdüğünde evde istemez diye. Yani hayvan hakları vs.hepsini sizler gibi bende biliyorum...

Yazdıklarınıza üzüldüm niye derseniz iki dakika da cani yerine koymadığınız kalmış. Bir Allah'ın kuluda kıza hediye edilmiş, kız napsın dememiş.

Herneyse bugün dediğim gibi malesef annem istemedi, küçük kardeşim tırsıp odama giremiyo. Çünkü kedicik oyun olsun diye ani hareketler yapıyo, kardeşim de tedirgin oluyo.

Emin olun ben hepinizden çok üzüldüm, eve geldiğimden beri ağlamaklıyım. Ben kapıda beslediğim kedi boynunu kırdı diye her gördüğümde gözlerim doluyo. Ona da hiçbi'şey yapamıyorum çünkü veteriner canı acımıyor, kırma işleminde daha çok canı yanar dedi diye.

Şu an kedi kucağımda uyuyo ben ağlıyorum bunları yazarken çünkü cidden doğum günüm diye mutlu olamadım bugün. Dediğiniz gibi bebek daha oyüzden hemen yarın alışmasına izin vermeden komşumuza vereceğim. Evi dublex ve altkatta sırf hayvan besliyor. Yavruları da yukarıda yanlarında, tatile gitseler hayvanlar hayvan otellerinde kalıyo, mamalar almanyadan özel geliyo. Gözü gibi bakıyo yani. Dün bi'şaşkınlıkla yazdım buraya ama haklısınız. Sevgilim beni düşünmüş ama ev durumunu akıl edememiş.

Annemi hadi ikna etsem kardeşim korkuyo, ben sabah 9da evden çıkıp akşam 10 da eve geliyorum. Ablam çalışıyo 7buçukta geliyo. Bugün o da çok söylendi iki dakika odamda çay içemedim tepeme kadar tırmanıyo diye. Cidden oyun olsun diye yapıyo ama tvden tutunda, perdenin üstlerine kadar her yere atladı bugün. Oda da müsait değilmiş onu anladım.

Şu an vermekten başka yapabileceğim bi'şey yok dediğiniz gibi ona çok büyük bi'kötülük olucak haftalar sonra başka birine vermem. En iyisi alışmamak

Diyorum ya haklısınız ama ben kedi alabileceğini hiç düşünmemiştim

Ben zaten dışarda kapımda beslediğim kediler dışında özel bakımlarını bilmiyorum dedim. Kedileri çok iyi tanıyorum demedim. Siz sadece o cümlemden mi "ki sanmıyorum" diyebildiniz?
Ev müsait olsa ablamla aynı odada kalmasam, annem böyle bi'tepki vermese emin olun bebek gibi itinayla da bakarım. Ben bahçeli evimizin önünde dünyanın kedisini besliyorum. Ama işte evin içine gelince öyle olmuyormuş.

Dediğim gibi zaten ben şu an istemiş olsam çevremde yavru verecek dolu insan var. Bi'kendinizi benim yerime koyun. Sevgiliniz böyle bi'şeyle geliyo o an napardınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…