Kedi dışarda hava soğuk içim rahat degil

obenmdunym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
607
716
33
Kizlar iyi geceler bu bir dert mi diceksiniz ama şuan içim içimi yiyor..
Bir haftadır pencereme gelen bir kedi var günde 3defa gelir yemeğini yer giderdi.. 1saat once yine miyavladi çıkıp bakayım dedim arabanın tekerleğin de yeni doğmuş başka bir kedi vardı ne versem yemedi en son süt verdim biraz içti yine miyav lamaya devam etti bir derdi var ama ne anlayamadım eve giricem eve girmeye çalıştı ama ben dokunamiyorum kedilere..
Üşüyor sanırım ne yapacağımı şaşırdım apartman girişinde bir kutu koyup içine de yünlü bir kazak koysam orada yaşar mı diye düşünüyorum ama bilmiyorum hiç anlamıyorum bakmaktanda..
şuan o dışarda üşüyor diye vicdanım hiç rahat değil ..
Bu işten anlayan arkadaşlar yeni doğmuş ne yapabilirim ne verebilirim yemek olarak sizce yardımcı olur musunuz ???

Kazakla tutup kutuya koyup koridora falan da alamaz mısınız?
Hemen ilan da verin sosyal medyaya mutlaka biri sahiplenir,hangi şehirse.
Yeni doğmuş,ölür o soğukta,soğukta ölmese trafikte ölür,annesine falan baktınız mı etrafta yavrulamış kedi yok mu?
Başka yavru falan?
Beslemek de lazım ama en önemlisi sıcacık kalması onun.

Geçen hafta bahçemde bir kedi köpekler tarafından boğuldu yetiştiğimde çok geçti gözümün önünde can çekişti, ailem çok karşı eve kedi almama çünkü 5 ay önce kedimiz öldü ve bir kez daha aynı acıyı yaşamayı istemiyorlar ama dayanamadım bir yavru kediyi eve alıyorum geceleri gizlice sabah yedi gibi bırakıyorum çünkü 3 gecedir köpekler bahçeye baskına geliyor ve bu yanıma aldığım kedi çok korkuyor onu da boğmalarından korkuyorum. Şimdi gizlice yine aldım içeri, uyuyor kuzum. Benim de elim kolum bağlı bu mereye kadar devam edecek diye.
Yerinizde olsam alırdım ama hep alamayacağınız için alışmaması daha iyi kedi evi yapın bence yapana kadar da kutu içine dediğiniz gibi kazak falan koyun öyle idare etsin yavrucak.

Başka yavru kedi görmedim hiç bu tek sanırım apartman girişine kutuya koydum ama kaçtı yine arabanın tekerleğine girdi şimdi korkuyorum araç üst kat komşunun sabah farketmez de aracı çalıştırınca birşey olursa diye.. internette hangi siteye koyabiliriz acaba inşallah sahiplenmek isteyen birini bulabilirim

Yeni doğmuş dediğin ne kadarlık?
Foto falan varsa ekler misin lütfen.
Kuyruk incecik fare kuyruğu gibi mi ,çok çirkin oldu betimleme ama o tam bebektir,sütü sulandırarak vermen lazım,
Azıcık daha büyümüşse kulakları falan çıkmışsa,et gibi bişeyleri çok küçücük lapa şeklinde de verebilirsin.
Ama onun illa ve illa ki sıcak kalması gerekiyor.

Sağım solum kedi,Kedi manyakları,Kedigiller,

Peki geceleri miyavlamiyor mu hiç ?

Sütü kendi ictiyse cok ta yeni dogmus degildir diye dusunuyorum.Kutu ve yunlu kazak eve almanizdan sonra yapabileceginiz en iyi alternatif.

Görüntüsü bu canım

Eklentiler

• Screenshot_2017-11-10-23-45-01-373.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 253
Normal süt vermeyin en fazla sulandırarak olabilir. Yeni doğmuş değildir o çünkü yeni doğanlar gözleri bile açılmamış oluyor. Yürüdüğüne göre üc dört aylık vardır. Katı mama yiyebilir. Bugün için mesela rafadan yumurta filan verebilirsiniz. Varsa yeni doğan bebe maması o da olabilir. Korkmayın bence dokunmaya alışabilirsiniz küçük o daha. Ben de çok geç alıştım önceden mümkün değil hic bir hayvana dokunamazdım. Şu an evimizde dört kedi var.

Dokunamiyorum işte bir dokunsam keşke ama bir türlü o cesareti toplayamiyorum .. diğer kedilere tavuk sosis salam verdim yediler ama bu küçüğü yemedi süt verdim içti biraz ama başka neler versem yer bilmiyorum

Peki geceleri miyavlamiyor mu hiç ?
Annemler uyuyor odaları bana uzak bizim ev birinci kat düz ayak bazen annem erken kalkmışsa camdan bırakıyorum bir haftadır bu şekilde idare ediyoruz çok miyavlamıyor almadan tuvaletini yapmış oluyor zaten sabaha kadar problem olmuyor.
Bu arada benim dediğim kedi 3 aylık falan sizinkisi daha küçükmüş.

Buyuk kedilerde bile sut sorun cikariyor kaldiki yavru kedi.o karni ac oldugu icin icer ama siz vermeyin sut ishal yapar ve bu kediyi oldurur.disleri varsa eger junior kedi mamasi alabilirsin.disleri yoksa kedi sutleri var toz seklinde suyla karistiriliyor.en olmadi laktozsuz sut verebilirsin cunki bu sutteki laktoz kedilere dokunuyor.bugune kadar kac kedi buyuttuysem sut kotu yapiyor buna emin olabilirsin.yanina bi sicak su sisesi ve yunlu biseyler koyarsan sicak kalir bi kutunun icinde.kedi bakmak ayni bi bebegi bakmakla ayni hic farki yok.ben yapamam diyorsan ilan verebilirsin.yeni dogum yapmis bi kedi sahiplenebilir yavruyu.basta bi iki tislar ama sonra emzirir.sicaklik ve karin toklugu en onemlisi bunlar.yine yine soyluyorum sut vericeksen bile Laktozsuz sut olmali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…