Kedi doğumu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Auri
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Auri

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
2.248
6.064
358
Merhaba arkadaşlar, evde bir kedim var. Alt kat olduğundan balkonda da kedi besliyorduk kışın üşümesinler diye. Fakat komşular sürekli şikayet ettiler ve en son birinin "zehirleyeceğim hepsini" demesi üzerine balkonun camını kapatmak durumunda kaldım.

Bu kedilerden biri hamileydi. Arada eve giriyordu zaten ama evdeki kedimle anlaşamıyorlar hiç. Doğumdan sonra zaten ayrı tutacağım. Balkonu kapattıktan sonra diğer pisilere yer bulduk ama hamile olan camdan hiç ayrılmadı. Eve aldık kıyamadık. Şu anda da kocaman oldu. Bu hafta doğum var gibi gözüküyor ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır? Veterinere götürmeye çalıştık ama asla ele, kucağa gelmiyor. Kendisi isterse akşamları kucağıma çıkıp oturup kendisini sevdiriyor. Ama taşıma kabına girmiyor. Zaten eve biri girdiğinde bile en kuytu yerlere saklanıyor.

İki gündür banyoda çamaşır sepetinin içine girip eşeleme hareketi yapıyor. Kuytu bir köşe biraz. Sanırım doğumunu orada yapmak istiyor. Ama sepet biraz ufak. Değiştirsem büyük bir kutuyla yeniden orayı seçer mi, yoksa rahatı bozulur mu?

Doğumun başladığını anlar mıyım? Bugün kendisini hiç elletmiyor ve sürekli saklanıyor. Doğum esnasında yanında olsam panik yapar mı, peki rahat bıraksam da bir şey olursa nasıl müdahale ederim? Çok panikliyorum gerçekten. Bilgisi olan var mıdır?

İlk kez doğum yapmıyordur muhtemelen bu yüzden kendisi halleder diye düşünüyorum. Siz yinede arada bır kontrol edin uzaktan bazen yanlışlıkla yavruların ustune yatıyorlar doğum yaparken farketmeyıp ozaman mudahale edebılırsınız. Benımde sokakta baktığım kedim doğum yaptı daha yeni, merdiven boşluğuna yapmış seslerden farkettim ve karton koli içine yumuşak bişeyler koyup yavruları içine aldım kedide onun içine gırıp emziriyor. Yemegını suyunu yanına koydum sadece.

İlk kez doğum yapmıyordur muhtemelen bu yüzden kendisi halleder diye düşünüyorum. Siz yinede arada bır kontrol edin uzaktan bazen yanlışlıkla yavruların ustune yatıyorlar doğum yaparken farketmeyıp ozaman mudahale edebılırsınız. Benımde sokakta baktığım kedim doğum yaptı daha yeni, merdiven boşluğuna yapmış seslerden farkettim ve karton koli içine yumuşak bişeyler koyup yavruları içine aldım kedide onun içine gırıp emziriyor. Yemegını suyunu yanına koydum sadece.

Teşekkür ederim cevabınız için. İlk doğumu olacak. Yavruluktan beri ben besledim. Eve alıştıramamıştım bugüne dek bir türlü. Tam bir yaşında bu ay itibariyle. O yüzden o da korkak korkak dolaşıyor sanki. Doğar doğmaz ellemeyeceğiz sanırım yavruları. Sizin gibi dokunmak durumunda kalırsam eldiven kullanırım diyorum. Umarım sağlıkla atlatırız şu süreci. Çok sağ olun.

Teşekkür ederim cevabınız için. İlk doğumu olacak. Yavruluktan beri ben besledim. Eve alıştıramamıştım bugüne dek bir türlü. Tam bir yaşında bu ay itibariyle. O yüzden o da korkak korkak dolaşıyor sanki. Doğar doğmaz ellemeyeceğiz sanırım yavruları. Sizin gibi dokunmak durumunda kalırsam eldiven kullanırım diyorum. Umarım sağlıkla atlatırız şu süreci. Çok sağ olun.
İlk doğumsa bazen yardım gerekebiliyor. Hem ustune yatma konusunda, hemde dogurunca annenın bebeklerı yalaması gerekıyor kan dolaşımı için o çok önemli kedi onu yapmazsa sizin yapmanız gerekıyor ve kurulamanız gerekıyor. Ama kediniz baya çekingen umarım buyuzden zorlanmazsınız. Benımkı öyle değil sevgi arsızı tam, çekinmez, bebeklerınıde sakınmaz hiç.

Back
X