Kedi isirigi

Hadi yaa ben normal asilari yapilirken bile bakamiyodum dispanseremi gitsem tekrar o zaman

Hadi yaa ben normal asilari yapilirken bile bakamiyodum dispanseremi gitsem tekrar o zaman
dispansere gidip sorabilirsiniz. Ben aile hekimime gitmiştim hastaneye yönlendirmişti kuduz aşısı için prosedür bu şekilde. Bende 5-6 santimlik kanamış çizik izi vardı. Ama dediğim gibi yolun yarısından döndüm vazgeçtim yaptırmadım. En az 3 doz vurulmak gerekiyordu.

Son düzenleme:
Kan tahlili filan yapılmaz, gidin sağlık ocağına ısırılan yere bir baksınlar diş deri altına girmiş mi filan.
Korkmayın da, kuduz aşısı yaparlar tetanosla birlikte gerekli görürlerse ve eskisi gibi de yapmıyorlar kuduzu artık, yöntem basitleştirilmiş, 3-4 doz vuruyorlar aralıklarla ama muhtemelen size kediyi 10 gün takip edin diyecekler. Kedi hep oralarda geziniyorsa, bilindik bir kediyse takibe alın, aşıya başlanırsa 3. doza bile gerek kalmadan keserler kediye bir şey olmadıkça.

Geçmiş olsun.

Kan tahlili yapmazlar direk kuduz asisina baslarlar. Ve kuduz asisi cok agir bir asi tum bagisikligi yerlebir ediyor. Kanama yada cizik yoksa hic yaptirmayin. Ama kanama varsa mutlaka gidin asilatin.

Hic cizik izi yok kac defa baktim canida acimadi oyle parmagini fln tutmadi sadece kizdi tidiiii diye:)

Kanama olmadıysa endişenize gerek yok. Türkiyede kedilere kuduz vakası görülmüyor. Götürürseniz mutlak kuduz aşısı ve tetanoz aşısı yaparlar. Birde kediyi kontrol altına alıp bilinmeze götürebilirler. En azından kedinin bulunabilir olduğundan bahsetmeyin. Yazık olmasın zavallıya.

Ama dediğim gibi hafif sıyrık gibi olan bir ısırmadan, ısırma bile demeyelim bir şey olmaz. Onlarca belki yüzlerce sokak kedisi ısırdı tırmaladı beni herhangi bir şey olmadı.

Bide iki kedim var bana ilk geldiklerinde hic bi asilari yoktu. Cok tirmik ve isirik yedim. Saglik ocagina gitmeyi dusunmedim. Merak etmeyin siz kuduz kedi oyle davranmaz. Kuduz sıkıntısı yoktur.
Siz dispansere sorun asilarini. Ama iz ve kanama yoksa sikintida yoktur

Kan tahlili yapmazlar direk kuduz asisina baslarlar. Ve kuduz asisi cok agir bir asi tum bagisikligi yerlebir ediyor. Kanama yada cizik yoksa hic yaptirmayin. Ama kanama varsa mutlaka gidin asilatin.
Kanama yok oyle tutup birakmadi olayida degil sadece iste saniyelik biseydi insan gibi biseydi kedi yaaa

Insallah canm yaa oyle yapayim ben o zaman icim rahat etsin o anda niye gidip sormadiysam kizdim kendime

Yaa insallah canm insan yinede tedirgin oluyo birde arkadaslarin dedigi gibi kuduz asisi agir bir asiymis en iyisi yerine gidip sormak o zaman

Oyle isirik izi fln yokki kac defa inceledim acaba benmi goremiyorum diye

Hic cizik izi yok kac defa baktim canida acimadi oyle parmagini fln tutmadi sadece kizdi tidiiii diye:)
Oyun için ısırmıştır o zaman:) o şekilde ısırınca dişlerni geçirmiyor merak etmeyin. Gerçekten ısırsaydı oğlunuz basardı çığlığı :)

Yaa insallah canm insan yinede tedirgin oluyo birde arkadaslarin dedigi gibi kuduz asisi agir bir asiymis en iyisi yerine gidip sormak o zaman

Endişeni anlayabiliyorum. Ağır bir ısırık diş batırma kanama durumu olsaydı göstermeni bende isterdim lakin sıyrık bile yokmuş o yüzden endişe etme. Kuduz endişen zaten olmasın. Rahatlaman için kedinin sahiplerine sormak en güzeli. Tetanoz dediğimiz durumda sadece kediden değil evin içinde bile olan yaralanmalardan paslı demir çivi metalden vb geçebilir.

Geçmiş olsun. Sokak hayvanlarına duyarlılığın içinde ayrıca teşekkürler :)

:)

Oyle isirik izi fln yokki kac defa inceledim acaba benmi goremiyorum diye

Deri altına tırnak-diş geçmedikçe sorun olmaz. Anne olarak evham yapıyorsunuz muhtemelen, ben de yapardım yerinizde olsam. Hani içiniz ferahlasın diye bi gösterin sağlık ocağındaki doktora en azından, rahat nefes alırsınız diye dedim. Kuduz mikrobu taşıyan kedi kendini az buçuk belli eder zaten, tarif ettiğiniz tür bir kedide zannetmiyorum öyle bir durum olduğunu ama bahar ayları işte, kediler birbirleriyle haşır neşir. Ondan siz bi doktora inceletin emin olamıyorsanız. Onlar sizi yönlendirir.

Hmm bu aklima gelmemisti burdaki yorumlardan biraz icim rahatlamisti aslinda yinede garantiye almak icin soraym ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…