Kedi sahiplenmeyi düşünüyorum (Yardım)

iilay

04.08✨
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
2.048
3.282
658
31
IMG_1910.webp
IMG_1911.webp
Merhabalar ..Uzun zamandır kedi sahiplenmeyi düşünüyorum, arkadaslarım vs bu durumu biliyorlar. Bugun arkadasım fotograf gönderdi. Arkadasımın akrabasının kedisi yavrulamış 1 aylık henüz.
İlk kedi tecrübem olacağı için iyi araştırmam lazım diye düşünüyorum. Sonuçta pazardan sebze meyve almıyoruz.
Neyse daha fazla uzatmadan konuya geçeyim. Sizlere fotograf paylaşıcam bayanlar. Bu kedi hakkındaki düşüncelerinizi, cinsi nedir, huyu suyu nasıl olur vs bilinebilirse yardımlarınız bekliyorum.

Henüz çok küçük.. 2-3 ay geçsin öyle sahiplenin bence de. Bende iran kedisi var. 1 yasında sahiplenmiştim.

1.5 aydan önce alındıklarında ilerde çok hastalık çıkarırlar başınıza. Artı yavru cılız büyür.

Onun dışında kedi resmine bakıp da huy karakter analizi yapamayız senin de dediğin gibi pazardan sebze almıyoruz karpuz değil ki bu kelek mi değil mi anlaşılsın.. Her yavru oyuncu olur ancak yavruyu ellemeye çalıştığınızda sürekli ısırarak tepki veriyorsa gençlik çağında size de evin diğer üyelerine de çok sıkıntı çıkarır. Hele hele ısırmayı oyun olarak öğretirseniz büyüdüğünde her yerinizi kanatır.

O yüzden bir yavru sahiplenmeden önce bence sağlıklı olmasının dışında ısırma huyuna da dikkat edebilirsiniz. Özellikle acemiyseniz hırçın bir yavru sizi çok zorlayabilir. Çünkü ekstra tecrübe ve şefkat isterler.

Çene yapısı itibari ile erkek gibi duruyor. 1 yaşına doğru deli gibi bağırıyorlar evde kısırlaştırmadan olmuyor. Ben de kısır olmayan 1 dişi 1 erkek var. Erkek bin kat beter bağırma konusunda. Uyuyan adamı uykusundan kaldırır yani. O yüzden sese duyarlıysanız ve kısırlaştırmak istemiyorsanız dişi yavru almaya yönelebilirsiniz.

sokakta o kadar can yuva beklerken evdekı kedısını dogurtup daha 1 aylık oldugunda bıle yuva arama derdıne dusen ınsanlardan kedı falan sahıplenmeyın.. sokaklar yavru dolu dısarıdan bır can sahıplenın lutfen.fotodakı kedıye gelınce ha sokak kedısı ha cins kedi ne farkı var hepsı kedi , hic birinin extrası yok can candır

Merhaba bende yavru kedi istiyorum cins olması ilk tercihim daha uysallar yavrusu olan sahiplendirmek isteyen varsa büyükçekmece deyim

melez bu kedi scottishle russian blue kırması gibi görünüyo, benim 6 kedim var hepsi tekir aralarında çok sakini de var delisi de, ama size tavsiyem erkek kısır kedi besleyin

Merhaba bende yavru kedi istiyorum cins olması ilk tercihim daha uysallar yavrusu olan sahiplendirmek isteyen varsa büyükçekmece deyim

daha önce kaç kedi baktınız acaba cins kediler uysalda sokak kedileri hırçın gibi bir fikre vardınız merak ettim açıkcası. sokakta 10 yılı devirmiş 3 sene önce tesadüfen karsılastıgımız suan 13 yasında olan bir baba kedimiz var isterseniz etini koparın genede gıkını çıkarmaz her gelen öksüz kediyi sahıplenır ılgılenir.
2 sene önce 5 yasındayken ailesine saldırdıgı için uyutulmak üzereyken kurtardıgımız (1 aylıkken petshoptan 400 lıraya satın almıslar)bir ankaralı oglumuz var suan 7 yasında.ara sıra bir deliliği tutar bizede saldırır ısırır ama canı saolsun neler yasadı neden psikolojisi bozuldu vardır bi sebebi.
sahıplendıgım ılk kızım 9 yasına gırmek üzere 10 gunluktu buldugumda bıberonla buyuttum koynumda uyuttum ama hala ne kendısıne eletır ne sevdırır yuzumde ve bacaklarımda onun ısırık ızlerı durur senelerdır bızımle.

yani demek istediğim kedinin cinsi önemli değil karakteri önemli.ıster cıns olsun ıster cok ufak olsun ıster buyuk olsun onlar kafasının dıkıne gıderler. robot degıller kurulu karakterleri yok canlılar sizin gibi bizler gibi karakterleri var. koltuguda tırmalarlar perdelerıde yırtarlar tuylerıde dökulur yerı gelır halıya ıser sıcarlar herseyıyle kabullenmek gerekır
cins ve sokak ayrımı yapılmaktan vazgeçilsin artık sokaklar öksüz sakat engelli kedi dolu 1 ine yuva olun emin olun bundan daha guzelbırsey olamaz..

Haklısınız bende iyice düşündüm cins arama nedenim uysal vs denmişti ama önemli olan karşılıklı sevgi dedim o yüzden kısmetse ctesi günü güzeller güzeli bir tekir alıyorum :) arkadaşım sokakta bulmuş 3-4 aylık şirin bir yavru benimde prensesim olacak :) düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum saçmalamışım farkındayım inanın uysal kendini sevdirir dediler yoksa gözleri bana sevgiyle baksın yeter ❤️

Haklısınız bende iyice düşündüm cins arama nedenim uysal vs denmişti ama önemli olan karşılıklı sevgi dedim o yüzden kısmetse ctesi günü güzeller güzeli bir tekir alıyorum :) arkadaşım sokakta bulmuş 3-4 aylık şirin bir yavru benimde prensesim olacak :) düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum saçmalamışım farkındayım inanın uysal kendini sevdirir dediler yoksa gözleri bana sevgiyle baksın yeter ❤️

cok sevındım kararınız için :) aynı insan gibi küçüklüğü nasıl geçerse karakteride öyle etkileniyor ,eve katıldıktan sonra resimlerini bekliyorum paylasırsanız cok sevınırım ömur boyu mutlu olun pısıcıkle:)

cok sevındım kararınız için :) aynı insan gibi küçüklüğü nasıl geçerse karakteride öyle etkileniyor ,eve katıldıktan sonra resimlerini bekliyorum paylasırsanız cok sevınırım ömur boyu mutlu olun pısıcıkle:)
Kızımız geldi alışma sürecimiz başladı dolap arkalarında saklanıyor ama kucağa da bayılıyor çokkk tatlı sadece aşırı tüy döküyor ama çokkk tatlıııı ❤️❤️

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 60
Özellikle cins kedi arayışında olan insanları anlamıyorum fakat cins kedileri de bu denli dışlamayı gereksiz buluyorum. Kesinlikle petshoplardan hayvan alınmasına karşıyım fakat ev ortamında, ücretsiz sahiplendirilecek bir kediyi yuvasız bırakmak da gereksiz bence.

Ve bunun yanı sıra lütfen 2 aydan önce (ki 3 ay daha ideal olacaktır bence) kediyi annesinden ayırmayın. Bunun yanısıra kediyi sadece resimlerden tanımanız mümkün değil yukarılarda bir arkadaşın söylediği gibi.

Kızımız geldi alışma sürecimiz başladı dolap arkalarında saklanıyor ama kucağa da bayılıyor çokkk tatlı sadece aşırı tüy döküyor ama çokkk tatlıııı ❤️❤️

çok sevındım cok tatlı bir dişi pisicik :) tüylere takılmayın sürekli tüylere odaklanırsanız onlar size hep gözukecekler:) kıyafetler için tuy toplama ruloları oluyor yapıskanlı 2 3 adet edının ara sıra uzerınızdekılerı koltuktakılerı falan toplarsınız en guzel cözum o :) bırde mevsım degısıklıgınde dökulme oluyor sonra gececek ve suan yenı bır ev halıyle cekınıyor stres yapıyor buda bıraz etkıler :)) ömürlük olsun ins cok tatlı bır pısıcık tebrık ederım aılenıze guzel bır fert katmıssınız <3:)

image.webp
Çokkkkk seviyorum masumluğa bakarmısınız )) QUOTE="mlkbks, post: 50780622, member: 643808"]çok sevındım cok tatlı bir dişi pisicik :) tüylere takılmayın sürekli tüylere odaklanırsanız onlar size hep gözukecekler:) kıyafetler için tuy toplama ruloları oluyor yapıskanlı 2 3 adet edının ara sıra uzerınızdekılerı koltuktakılerı falan toplarsınız en guzel cözum o :) bırde mevsım degısıklıgınde dökulme oluyor sonra gececek ve suan yenı bır ev halıyle cekınıyor stres yapıyor buda bıraz etkıler :)) ömürlük olsun ins cok tatlı bır pısıcık tebrık ederım aılenıze guzel bır fert katmıssınız <3:)[/QUOTE]

Bu kış bu 8. oluyor sokakta anasız bulup besleyip baktığım ve yuvalandırdığım yavru kedi. Işte sonuncu;

IMG_20170329_163935.webp

Maşallah :nazar::nazar::nazar::KK46:

Benim evdeki sarman Allahtan umursamıyor,yoksa hap diye yutar,bir lokmalık zira:))

Işte bu çaresiz bebekler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyorken,nolur cins kedi arayışına girmeyin. Onun yerine sokakta çöp tenekelerinin yanlarına,kuytu köşelere bakın. Anasız olduğuna emin olduğunuz bebeği kucaklayın,evinize götürün:)
Onun size minnetle bakan küçük suratını öpün koklayın,basın bağrınıza..

Bu benim prensesim bi evden sahiplendim aile kızlarından dolayı zorlanmış uzun zamandır düşünüyordum ama eşimle bakabilir miyiz konuşması üzerine sahiplendik ve hayatımın en güzel kararını vermişim diyorum şimdi dünyalar tatlısı evlat gibi evin içinde hamile olduğum günden beri kafası karnımda durur bence sorumluluğu alabileceksiniz sahiplenin insana terapi gibi geliyor

Eklentiler

• IMG_0017.webp
    IMG_0017.webp
    15 KB · Görüntüleme: 77
Back
X