Benim kedim de boyundurluktan çok rahatsız oldu; hem sert hem görüş açısını kısıtlıyor ve yemek ve su içerken sıkıtnı oluyordu. Ben de bir A4 kağıdı s,mit gibi kestim ortasına ufak bir delik delip kafasından geçirdim. Eninde sonunda yırtıyor ama yırtana kadar idare ediyor sonra yenisini yapıyorsunuz. Benimki bunu daha iyi tolere etti. Tekrar geçmiş olsun.Çok teşekkür ediyorum umarım yarın güzel haberlerini alıp geleceğiz birlikte evimize
Çok mantıklıymış ben de yarın gelsin böyle bir yöntemi denerim. Minnoşunuza kocaman sevgiler bizim tontondanBenim kedim de boyundurluktan çok rahatsız oldu; hem sert hem görüş açısını kısıtlıyor ve yemek ve su içerken sıkıtnı oluyordu. Ben de bir A4 kağıdı s,mit gibi kestim ortasına ufak bir delik delip kafasından geçirdim. Eninde sonunda yırtıyor ama yırtana kadar idare ediyor sonra yenisini yapıyorsunuz. Benimki bunu daha iyi tolere etti. Tekrar geçmiş olsun.Eki Görüntüle 2578411
Bizimki de normal kızgınlık döneminde öyle oluyor normalde de geceleri uyku yok gurul gurul kart bir ses, yerlerde yuvarlanır popo havada babamın dibinden ayrılmaz filan ama bu sefer hiçbir belirti vermeyince anlamadım normal olarak. Sizde bir de iki taneymişUzulmeyin iyilesicektir,doktorlar kizginlik doneminde kisirlastirma yapmamalrinin nedeni,hormonal dengesizlik olusmamasi.O donemde kan akisi da farkli oluyormus sadece biraz daha gec iyilesir o kadar.Kizginlik donemini farketmediginize gore cokta sancili bir evre icerisin de degilmis demekki.Benim de iki erkek kedim var disarisi karli izin vermiyorum cikmalarina diye iki gundur yedi bitirdiler beni,sabaha kadar uyutmadilar,miyavliyor,ustumde tepiniyor,inanilmaz sinirliler,birbirlerine giriyorlar bide zor ayiriyoruz esek sipalarini
buarada çok özenip araştırsanız bile bir sorun çıkacaksa çıkıyor.ben ameliyat oldum ve araştırmama rağmen önceden hiç memnun kalmadım.yani olacağı varsa oluyor %99 garantisi olsa o %1 size rastlıyor.yeterli özeni gösterdiyseniz kendinizi suçlamayın.
Bizimki 3 kg.ı geçtiğinde yapabiliriz dedi, ben de uzun süre erteledim filan ama onun da iyiliği için artık yaptırma kararı aldım.ben hiç kısırlaştırmak istemiyorum resmen travma oldu bende bir arkadaşım kedisini kısırlaştırmıştı 6 aylıkken ve o kedi öldüveteriner 1.5 yaştan önce önermiyorum dedi.sırf bu yüzden kedimi erkek aldım.inşallah sizinki düzelir.
inşallah iyileşir tez zamanda.bizim veteriner kilo ile ilgili birşey demedi sadece gelişimi için iyi olur dedi beklerseniz.bizimki 9 aylık 4-4.5 kilo şuan ama erkek.eğer veterinere güveniyorsanız içiniz rahat olsun.Bizimki 3 kg.ı geçtiğinde yapabiliriz dedi, ben de uzun süre erteledim filan ama onun da iyiliği için artık yaptırma kararı aldım.
En baştan beri aynı veterinerle ilerliyorum ben de, gelişimini huyunu suyunu biliyor, takip de ediyor dolayısıyla güveniyorum onda sıkıntı yok, her şeyiyle de ilgileniyorum elimden geldiğince. Kendimle ilgili bir şüphe ya da kuşkum yoktu zaten sadece sanki kedi bas bas kızgınlaşmış da kafamdan atarcasına veterinere götürüp kısırlaştırmışım gibi saçma bir yorum geldi ona söyledim ben de olağan dışı bir durum olduğunu. İnşallah atlatacak kuzucumSizinki çok üzücü olmuş ya düşünmek bile istemiyorum valla öyle bir ihtimali Allah kimseye yaşatmasın
Çok teşekkürler menüsü hazır bile yeter ki gelsin evimizin neşesiÇok geçmiş olsun :) Yarın sevdiği yiyecekleri hazırlayınKuru mama yiyemiyorlar çünkü böyle ağzından kayıp gidiyor
Erkekler daha kolay atlatıyormuş bizimki de 10 aylık ama 4,5-5 aylıktan itibaren başladı kızgınlık dönemleri. Yarın güzel haberlerini paylaşacağım inşallahinşallah iyileşir tez zamanda.bizim veteriner kilo ile ilgili birşey demedi sadece gelişimi için iyi olur dedi beklerseniz.bizimki 9 aylık 4-4.5 kilo şuan ama erkek.eğer veterinere güveniyorsanız içiniz rahat olsun.
Çok teşekkürler menüsü hazır bile yeter ki gelsin evimizin neşesi
Çok teşekkür ederim detaylı detaylı yazmışsınız. Muhtemelen benden tiksinecek bir süre evetBiz de kısırlaştıralı 3 hafta oluyor, ilk geldiği gün sizden uzakta yatacak büyük ihtimalle ve titreyebilir bu normalmiş ben üzerine battaniye örtüyordum sürekli en azından üşümesin diye dikiş yerleri.
kuru mama yemediği için parmaklarımla yaş mama yedirdim azar azar sık sık :)
Suya da gitmedi bizimki ben parmağımla dokundurdum ilk gün en azından hatırlasın yavrum belki içmek aklına gelir diye.
ilk gün tuvaletine hiç gitmedi, ben götürdüm gece çişini yaptı. Veteriner dışkıyı birkaç gün yapamayabilir normal dedi 3. Gün yaptı :)
narkozun etkisi geçince gözetiminiz altındayken yakalığı çıkarıp kendini temizlemesine izin verebilirsiniz ameliyat yerine geldiğinde tekrar takmanız gerekir :)
He bi de mama ve su kabının altına ayakkabı kutusunun kapağı var ya öyle bir şey koyabilirsiniz o yakalıkla anca öyle denk düşüyor
belki bunları biliyorsunuzdur, ben çok panik yapıp veterineri darlamıştım bilmediğim için ve internette de her sayfada ekstra ekstra şeyler yazdığı için direkt doktoruna sormuştum bilmiyorsanız sizin de panik olmanızı istemem ☺
Caglisko nasıl oldu miniğiniz?
Oldukça iyi maşallah, kudurmalara bile başladı.
2şer gün ara ile antibiyotik iğnelerini oldu, ilk almaya gittiğimizde Pazar günü inanılmaz agresifti içine aslan kaçmış gibi davranıp inanılmaz tısladı ve saldırdı veterineri deri eldivenlerle alabildi.
Eve gelince sakinledi, 1-2 gün sürekli uyur uyanık gibiydi ama mama yemeye su içmeye ve geldiği gibi çişini kakasını yapınca yavaş yavaş narkozu attı. Asla yakalığa tahammülü yok ama, Cumartesi akşamı yakalık takıldığı için kendini komalık gibi göstermiş veterineri bir çıkartmış canlanmış resmen çakal
Şimdi bu şekilde totik totik oturuyor çok şükür başımın tacı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?