Kedi sahipleri ya da bilgisi olanlar bakabilir mi?

Çok teşekkür ediyorum umarım yarın güzel haberlerini alıp geleceğiz birlikte evimize
Benim kedim de boyundurluktan çok rahatsız oldu; hem sert hem görüş açısını kısıtlıyor ve yemek ve su içerken sıkıtnı oluyordu. Ben de bir A4 kağıdı s,mit gibi kestim ortasına ufak bir delik delip kafasından geçirdim. Eninde sonunda yırtıyor ama yırtana kadar idare ediyor sonra yenisini yapıyorsunuz. Benimki bunu daha iyi tolere etti. Tekrar geçmiş olsun.

Çok mantıklıymış ben de yarın gelsin böyle bir yöntemi denerim. Minnoşunuza kocaman sevgiler bizim tontondan

Eklentiler

• D2A94819-65B3-4CA9-A15A-61F4803A52E5.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 76
Kızlar artık kısırlaştırma operasyonları çok gelişti yakalık falan eskide kaldı estetik dikiş atıyorlar 5cm kesiyorlar falan bakın araştırın

Artık kediyi bandajlamak yakalık takmak vs eski teknikler
Operasyondan önce kan değerlerine bakıyorlar ve anesteziyi buharla vs veriyorlar

Araştırmadan bir şey yaptırmamak lazım

Biz 6.veterinerimizde ancak emin olabildik...

Ayıp olur vs diye düşünmeyin içinize sinmeyen bir şey varsa kedinizi elletmeyin.

Bir diğer söylemek istediğim şeyse
Veteriner kliniği temiz mi?
Donanımı var mı röntgen usg kan tahlilleri idrar tahlili en basitinden yapabiliyor mu
Acil müdahale edebilir mi
Kıyı köşede bir klinik mi hastası çok mu internet yorumları nasıl

7/24 veterinere ulaşabiliyor musunuz

Gece kedi fenalaştı mesela kalkıp götürebilecek misin
Gerekirse eve gelebilir mi
Hayvansever mi
İnstagramı nasıl kullanıyor
Bunlar çok önemli.

Neden yazıyorum acı bir tecrübemiz oldu.
Annemin kedisi bir anda iştahsizlaşıyor
Mevsim de yaza giriyoruz diyoruz ki mevsimsel herhalde.
1 hafta sonunda en sonunda annem kediyi doktora götürüyor
Doktor hiçbir tahlil yapmadan vitamin veriyor iştah açıcı bir şey
1 hafta kullanın geçmezse geri getirin diyor
Kedi yemiyor hala
Gitti mi 2hafta
o arada ben veterinere uyuz oluyorum güya kendi çok güvendiğimiz veterinerimize annemin kedisini götürüyorum
Adam kan tahlili yapıyor ama antibiyotik veriyor bizi gönderiyor
Bakıyoruz kedi daha da kötüleşiyor canım benim bizim de ilk kedimiz güya doktorlarımıza güveniyoruz.
3. Veterinere gidiyoruz adam bakıyor böbrek yetmezliği diyor.
Ve tedavisi yok doğru dürüst.
Kedimiz 1 ayda öldü
Biz kahrolduk
O travmayı unutamıyorum.
Kimse yaşasın istemem
İşte ben ondan sonra manyak çıktım.
Bizde kedi bol kediden başka bişey yok
Ondan sonra araştır oku araştır oku ona sor buna sor
Bilin bakalım ne oldu kendi kedimizde kalp yetmezliği çıktı

Kısacası doktor çok önemli
Ama hayvan sahibi de çok önemli
Hayvanın hergün yediği miktarı çişini kakasını nefes alıp verişini iştahını kesinlikle takip edin
Yemek yemiyorsa bu çok ciddi sorundur mesela
Ben kedimin nefes alışverişindeki sıkıntıyı fark etmesem hala etmezdim.

Lütfen kedinizde sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız internetten sağdan soldan kimseye sormayın direkt vakit kaybetmeden doktora götürün
Hayvansever kamu spotu.

Uzulmeyin iyilesicektir,doktorlar kizginlik doneminde kisirlastirma yapmamalrinin nedeni,hormonal dengesizlik olusmamasi.O donemde kan akisi da farkli oluyormus sadece biraz daha gec iyilesir o kadar.Kizginlik donemini farketmediginize gore cokta sancili bir evre icerisin de degilmis demekki.Benim de iki erkek kedim var disarisi karli izin vermiyorum cikmalarina diye iki gundur yedi bitirdiler beni,sabaha kadar uyutmadilar,miyavliyor,ustumde tepiniyor,inanilmaz sinirliler,birbirlerine giriyorlar bide zor ayiriyoruz esek sipalarini

Bizimki de normal kızgınlık döneminde öyle oluyor normalde de geceleri uyku yok gurul gurul kart bir ses, yerlerde yuvarlanır popo havada babamın dibinden ayrılmaz filan ama bu sefer hiçbir belirti vermeyince anlamadım normal olarak. Sizde bir de iki taneymiş

ben hiç kısırlaştırmak istemiyorum resmen travma oldu bende bir arkadaşım kedisini kısırlaştırmıştı 6 aylıkken ve o kedi öldüveteriner 1.5 yaştan önce önermiyorum dedi.sırf bu yüzden kedimi erkek aldım.inşallah sizinki düzelir.

buarada çok özenip araştırsanız bile bir sorun çıkacaksa çıkıyor.ben ameliyat oldum ve araştırmama rağmen önceden hiç memnun kalmadım.yani olacağı varsa oluyor %99 garantisi olsa o %1 size rastlıyor.yeterli özeni gösterdiyseniz kendinizi suçlamayın.

Bizimki 3 kg.ı geçtiğinde yapabiliriz dedi, ben de uzun süre erteledim filan ama onun da iyiliği için artık yaptırma kararı aldım.
En baştan beri aynı veterinerle ilerliyorum ben de, gelişimini huyunu suyunu biliyor, takip de ediyor dolayısıyla güveniyorum onda sıkıntı yok, her şeyiyle de ilgileniyorum elimden geldiğince. Kendimle ilgili bir şüphe ya da kuşkum yoktu zaten sadece sanki kedi bas bas kızgınlaşmış da kafamdan atarcasına veterinere götürüp kısırlaştırmışım gibi saçma bir yorum geldi ona söyledim ben de olağan dışı bir durum olduğunu. İnşallah atlatacak kuzucum Sizinki çok üzücü olmuş ya düşünmek bile istemiyorum valla öyle bir ihtimali Allah kimseye yaşatmasın

Ya dişi kedinin kızgınlıkla olduğunu nasıl anlamadınız
Çok tehlikeli enfeksiyon iç kanama herşey olabilir

inşallah iyileşir tez zamanda.bizim veteriner kilo ile ilgili birşey demedi sadece gelişimi için iyi olur dedi beklerseniz.bizimki 9 aylık 4-4.5 kilo şuan ama erkek.eğer veterinere güveniyorsanız içiniz rahat olsun.

Çok geçmiş olsun :) Yarın sevdiği yiyecekleri hazırlayın Kuru mama yiyemiyorlar çünkü böyle ağzından kayıp gidiyor

inşallah iyileşir tez zamanda.bizim veteriner kilo ile ilgili birşey demedi sadece gelişimi için iyi olur dedi beklerseniz.bizimki 9 aylık 4-4.5 kilo şuan ama erkek.eğer veterinere güveniyorsanız içiniz rahat olsun.
Erkekler daha kolay atlatıyormuş bizimki de 10 aylık ama 4,5-5 aylıktan itibaren başladı kızgınlık dönemleri. Yarın güzel haberlerini paylaşacağım inşallah

O nasıl bir veterinermiş ki anlamamış kedinin kızgınlıkta olmadığını? Erkek kediler için sorun yok ama dişi kediler kızışıkken ameliyat edilmemeli. Umarım kediniz en kısa sürede sağlığına kavuşur ve lütfen veterinerinizi değiştirin acilen!

Çok teşekkürler menüsü hazır bile yeter ki gelsin evimizin neşesi

Biz de kısırlaştıralı 3 hafta oluyor, ilk geldiği gün sizden uzakta yatacak büyük ihtimalle ve titreyebilir bu normalmiş ben üzerine battaniye örtüyordum sürekli en azından üşümesin diye dikiş yerleri.
kuru mama yemediği için parmaklarımla yaş mama yedirdim azar azar sık sık :)
Suya da gitmedi bizimki ben parmağımla dokundurdum ilk gün en azından hatırlasın yavrum belki içmek aklına gelir diye.
ilk gün tuvaletine hiç gitmedi, ben götürdüm gece çişini yaptı. Veteriner dışkıyı birkaç gün yapamayabilir normal dedi 3. Gün yaptı :)
narkozun etkisi geçince gözetiminiz altındayken yakalığı çıkarıp kendini temizlemesine izin verebilirsiniz ameliyat yerine geldiğinde tekrar takmanız gerekir :)
He bi de mama ve su kabının altına ayakkabı kutusunun kapağı var ya öyle bir şey koyabilirsiniz o yakalıkla anca öyle denk düşüyor

belki bunları biliyorsunuzdur, ben çok panik yapıp veterineri darlamıştım bilmediğim için ve internette de her sayfada ekstra ekstra şeyler yazdığı için direkt doktoruna sormuştum bilmiyorsanız sizin de panik olmanızı istemem

Çok teşekkür ederim detaylı detaylı yazmışsınız. Muhtemelen benden tiksinecek bir süre evet aman varsın iyi olsun da düzeltiriz yine aramızı ben de genelde aşırı darlıyorum her şeyde veterineri ama bu bilgiler çok faydalı oldu özellikle kardeşim de sömestrda olacak ben işte olsam bile annem de kardeşim de evde olacaklar, o nedenle aklım daha az kalır biraz da ondan bu dönemi seçmiştik.
yaş mama aldım ben de kapları da dediğiniz gibi ayarlayayım. Şu ilk 4 günü geçirirsek zaten devamlı antibiyotiği filan da olacak 2 günde bir, sonrası yavaş yavaş toparlamaya başlar zaten

Caglisko nasıl oldu miniğiniz?

Oldukça iyi maşallah, kudurmalara bile başladı.

2şer gün ara ile antibiyotik iğnelerini oldu, ilk almaya gittiğimizde Pazar günü inanılmaz agresifti içine aslan kaçmış gibi davranıp inanılmaz tısladı ve saldırdı veterineri deri eldivenlerle alabildi.

Eve gelince sakinledi, 1-2 gün sürekli uyur uyanık gibiydi ama mama yemeye su içmeye ve geldiği gibi çişini kakasını yapınca yavaş yavaş narkozu attı. Asla yakalığa tahammülü yok ama, Cumartesi akşamı yakalık takıldığı için kendini komalık gibi göstermiş veterineri bir çıkartmış canlanmış resmen çakal

Şimdi bu şekilde totik totik oturuyor çok şükür başımın tacı

Eklentiler

• WhatsApp Image 2020-01-21 at 23.34.26.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 53

Geçmiş olsun çok sevindim iyi olduğuna Bu güzel fotoğrafını da paylaştığınız için teşekkür ederim Birisi “kedim var” dese hemen fotoğraf isterim de, mutlu oldum görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…