Kedi severler yardim.

Mevsim geçişlerinde tüy döküyor fakat bugüne kadar kimsenin hasta olduğunu duymadım. Ben evde 3 tane sokak kedisi bakıyorum bahçemde 10 taneye yakın var hepsini öperim yanımda yatırırım fakat bugüne kadar kedi tüyünden hastanelik olmadım. Bakımı evet biraz zor ama sevdikten sonra insan zorluğunu bile görmüyor. Belki tuvalet yerine alışana kadar biraz zorluk çekersiniz onun haricinde başka bir zorluğu yok. Ve çocuğunuza iyi bir arkadaş olacağını düşünüyorum hayvan sevgisini küçüklükten aşılamak en güzeli. Siz eşinize bakmayın bekmayın ve para ile satın almayın barınak en güzeli. Parayla alınan hayvana her zaman karşıyım barınaktaki bebeklerin sevgiye ilgiye daha çok ihtiyacı var. :KK36::KK36:

Evde kendim yapiyorum. 🙃 Kedimi strese sokmadan. Sıkılınca birkac saat ara vererek zamana yayarak tamamliyorum tirasini..
Eki Görüntüle 2663379
Tüysüz olmak onu zaten strese sokuyor. Kışın soğuktan yazın sicaktan koruyan bir katman varmis kürklerinin altinda. Ona mudahale edildigi icin daha fazla üşüyor ya da terliyor olabilir. Bu konuyu arastirmanizi öneriyor ve artik tiras ettirmekten vazgecmenizi diliyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20200717-121931_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200717-121931_Samsung Internet.webp
    46,8 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_20200717-121947_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200717-121947_Samsung Internet.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20200717-122004_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20200717-122004_Samsung Internet.webp
    43,2 KB · Görüntüleme: 71
Keşke alıntılasaydınız ama neyse yıkanır kurutulur özel şampuanları da var veterinerimin de tavsiyesi çünkü kedimi tasmayla gezdiriyorum kirleniyor dışarıda ayda bir yapıyorum tüyleri de daha sağlıklı oluyor
Patisini yikasaniz yeter hatta silseniz. Kedilerin suya ihtiyaci yok dilleri temizlemeye yeter.

Cins kedi karşıtları beni taşlayacak biliyorum ama baktığım ve etrafımda bakanlar olduğu için biliyorum tekir kedir cok oyun istiyor mesela

Ufacık elinizi hareket etseniz hoplar atlar ısırır oyun yapar tüm gün koşturmanız gerek

Benim kedim cins bütün gün uyur birlikte tv izleriz uyuya uyuya bi işten gelince hareketleniyor sonra hep yatar

Arada canı istediğinde salınır

Ayrıca cinste olsa sarman yada tekir de olsa kedi maması bütçeye göre maliyetli olabiliyor.

Ben tırnaklarını kesmeye kıyamıyorum tırnak kesimi Mesela en az 25 lira

Ve evet her akşam süpürge tutuyorum inanılmaz tüy oluyor kedisiz eve kıyasla
Kivrik kulakli cinstense genetik eklem rahatsızlıklarıyla dünyaya geliyorlar. Agri cekerek geçiyor ömürleri. Sirf daha farkli bir guzellikte diye ömür boyu acı cekmesi için para verip üretimine katki saglamamaliyiz.

Bende istiyorum evde kedi ama tuy dokmesi bakimi bi yana seyahat cikacagimiz zaman kime emanet ederim diye dusundum vazgectim

çoğu kedi konusuna yazdım sizinkine de yazayım

kedimiz bir gün hasta oldu mantar olmuş

hemen veterinere gitti ilaç aşı vs

sevdiği mamalar ay ondan yer mi bundan yer mi o eski sevdiğinden kalmamış deyip pet shop pet shop gezdik

eve mamayı götürdük işe gidemedik yanında kaldık

gece kalkıp kalkıp baktık

sonra dedik ki ne büyük sorumluluk

hani stres alacaktı yaşamadığımız stresi yaşattı bize

bu arada çocuğumuz var o da hasta oluyordu valla bu kadar stres olmadık zira çocuğa ne olabileceğini, ne olursa iyileşeceğini, acısını sızısını kendinden biliyorsun ama küçücük hayvan cidden insanı çok üzüyor

hala arada ararız evin içinde bulamayınca bir seferberlik hali aman kedi nerede düştü mü şaştı bir yürek çarpıntısı
ne güzel sizinki bir gün hasta olmus benimki senelerdir hasta sizin kadar stres olmadım.

şükür namazı kılıp geldim :) kolay gelsin valla
benim kedi meğer melekmiş.
mutfağa girmez, yatak odasına girmez, kuru mama dışında yemek yemez, masaya ya da mobilya tepesine çıkmaz.
tek olayı gece miyavlaması ve uzun siyah tüyleri.
Vallahi benimkiler de öyle:) mutfağa girmez odalara girmez kuru mama peynir dısında birşey yemez ne tül parçalaması ne de koltuk yırtması oldu.Kapılarda ağladılar ama açmadım uyudum.Şimdi ağlamıyorlar.Sanırım bu iş ne cıkarsa bahtına

Satın aldım diyemem, görümcemin kedisi doğum yapınca yavrulardan birini eşim sahiplenmiş. Alıp eve getirdiğinde ben de çok mutlu olmuştum.
O zaman sahiplenmissiniz. Yaşı geldigi zaman lutfen kısırlaştırın. Kisir olmayan kediler eve çiş yaparak işaret birakirlar. Sabaha kadar miyavlarlar. Çiftlesmek istedikleri icin olur bunlar. Çiftleşmezlerle strese girerler. Sokağa kaçmaya meyilli olurlar. Sokaga giderse de bulmaniz cok zor cins kedi oldugu icin. Kisirlasmayan kedide meme tümörü olusur. Her ciftlesmede parazit kapma riski var. Her doğumda yasadigi stres insanin yaşadığı stres gibi. Tek seferde kaç yavru doğuyor. Bir agri kesici bile olmadan. Birazcik empati ile biz ciftlesmezsek nasil hissederiz, bakimsiz hastalıklı biriyle çiftlesirsek ne gibi hastaliklar kaparız, yilda 15 20 cocuk doğursak nasil olur gibi sorular sorup düşünürsek onlarin cektiklerini anlayabiliriz.

Kedi bakımı zor değildir. Maması suyu olsun, tuvaletini de bir iki kez gösterdiniz mi öğrenir. Zamanı geldiğinde kısırlaştırmanızı öneririm yoksa sorun yaşarsınız. Kediler tüy döker, bunu önleyemezsiniz ancak kedinin tüyü ciğere kaçmaz bu imkansızdır. Kedinin tüyü ancak yutulabilir; bunun için de kedinin parazit aşılarının yapılması gerekiyor. Kedinin aşıları varsa hiç bir şey olmaz. Kedinin tüyüne gelene kadar, gün içerisinde toz zerreciklerinden tutun, kazağımızın tüyleri, havadaki mikroskobik mitler vb bir sürü şey yutuyor insan zaten. Bunun dışında kedinin tüylerini düzenli olarak tararsanız etrafa dökmez. Kediler taranmaktan pek hoşlanmaz, yavru iken alıştırırsanız iyi olur. Koltuklara ve kıyafetlere bulaşan tüyler için tüy toplayıcı eldivenler var kadife gibi onlardan edinin. Bir de tırmalama tahtası alın, tırmalama tahtası kediye cazip geleceği için koltukları rahat bırakır.

veteriner asistanlığı yaptım elimden günde 100 kedi geçti ciğerlerim sapasağlam , lütfen eşinize bu tip bilgilerin hurafe olduğunu anlatın çünkü bu gerçek olsa ortalıkta veteriner hekim diye bir şey kalmaz. size zarar vermesi için ya salyasını ya da tüyünü direkt olarak yemeniz lazım . Bunun haricinde hayvan beslenmenin hem insan hem de çocuk psikolojisi açısından faydalı olduğunu söyleyen pek çok makale ve bilimsel yazı var , benim kedimi de başta babam hiç istemedi şimdi kendisi sokakta 9 cana bakıyor , halamlar laf atar kedili ev pis falan diye onlara bile cevabını veriyor . Evlat gibi oluyorlar ama cins değil mutlaka sokaktan almaya çalışın öyle mağdur kediler var ki . Benim de sahiplendirmem gereken 3 can var ilgilenirseniz bakabilirsiniz .

Kivrik kulakli cinstense genetik eklem rahatsızlıklarıyla dünyaya geliyorlar. Agri cekerek geçiyor ömürleri. Sirf daha farkli bir guzellikte diye ömür boyu acı cekmesi için para verip üretimine katki saglamamaliyiz.
Sizin dediğiniz tek bir cins için geçerli onlarca çeşit cins kedi var

İki buçuk aylık bir kedim var, bir buçuk aylıkken geldi, cins bir kedi olduğu için tüyleri yok denecek kadar az dökülüyor, çocuklarla çok iyi anlaşıyor, sakin bir kedi ama bakımı bir bebek gibi zor, yemeği, aşıları, oyunu, uykusu bazen takip gerektiriyor. Yeni evliyim ve eşim gelene kadar evde tek başımayım bu yüzden bana ilaç gibi geldi, dünyam oldu.
Strese çok iyi geliyor, resmen mutluluk hormonu salgılattığını hissediyorum.
Gerçekten bakabilirim diyorsan al, eşimin bana en güzel hediyesi oldu bu dünya tatlısı.
Kisirlastirma ile ilgili bir seyler yazmistim eklemeyi unutmusum su an 2 bucuk aylikmiş 4.- 6. Ay arasi kızgınlığa giriyorlar. Kizginliga girmeden kisirlasmasi lazim. Isaretlemeye baslarsa yani çiş yapmaya baslarsa o surecin gecmesini beklemeniz gerekiyor. Bu da 1 hafta 10 gun gibi. O surec boyunca çiş yapıyor, bagiriyor, sokaga kacmaya meyilli oluyor. Görümceniz benim kedi yapmadi vs diyebilir. Ama strese girdigi aşikar. Buna engel olabiliriz kisirlastirma yaparak.

3 yaşındaki çocuğum kedileri çok seviyor. Bende bir barınaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ancak eşim kedilerin evde bakımı çok zor ; tüy döküyor ciğere kaçarsa çok sorun ameliyat vs diyor.
Evinde kedi besleyen arkadaşlar çok mu zor bakımı. Ben gözümü kararttim. Eşime rağmen bir dost istiyorum çocuğuma. Ama sonra ben sana demiştim muamelesi görmemek adına soruyorum. Günlük bakım rutini nedir. Çalışan biriyim yoğunum eklemek isterim yinede.
Kedi bakmak sorumluluk olarak örnekler vakit olarak çok zaman istemeyen bir durum.yani şöyle çocuğunuz gibi yememesi gerekenleri kendinedir zarar vereceği şeyleri camdan atlamasın diye sinekliği veteriner kontrollerini aksatmamalısınız
Tüyler ciğere kaçınca kist yapmaz parazit aşıları eksik kedden bulaşır o kistler ben çoğunlukla evde aşılı kediden değil iyi yıkanmamış sebzelerden bulaşır.çocuğunuz için yapabileceğiniz en muhteşem şeydir bana kalırsa
Dip not.ikiz gebeyim dört Yıldır kedimle yaşıyoruz eşimle hayalimiz bir kedimiz daha olsun onu da çocuklar kendini biraz toparlayınca sahiplenceğiz beraber büyüsünler diye anlasın çocuklar diye 🤩
Tüydür kisttir vs bunların önlemi var tek duam yoğun alerjisi olmasın bebeklerimin inşallah🙏🏼

Bence üç yasinda çocuk istiyor diye kedi alınmaz. Çünkü üç yaşında bugün kedi ister, yarın köpek. Hayvanlarin da duyguları var. Sonra o hayvanları sokağa atılıyorlar, hevesleri geçince.

Kızım beş buçuk yaşında oda tutturudu evcil hayvan diye. Biliyorum üç beş güne sıkılır. Zaten evde üç çocuk bir de evcil hayvan hayatta yetişemem. Biz balık almaya karar verdik..en azindan bakımı daha kolay.

Bizim bahceye yavru bir kedi geliyor. Onu besliyoruz şimdilik.
Aman cok dikkat edin. Bende balik besleme fobisi olustu. Cok cabuk ölüyorlar. Suyunun oksijen seviyesi belli oranda olacakmis, suyunu degistirken suyu bekleticekmissiniz falan bir sürü dikkat edilmesi gereken sey varmis. Biz bilemedik. 2 tane baligin gunahina girdik. Gorunce uyarmak istedim. Pat diye ölüyorlar cok hassaslar.

Aman cok dikkat edin. Bende balik besleme fobisi olustu. Cok cabuk ölüyorlar. Suyunun oksijen seviyesi belli oranda olacakmis, suyunu degistirken suyu bekleticekmissiniz falan bir sürü dikkat edilmesi gereken sey varmis. Biz bilemedik. 2 tane baligin gunahina girdik. Gorunce uyarmak istedim. Pat diye ölüyorlar cok hassaslar.

Biliyorum. Biz daha önce baktık. Gerçekten çok nazlı oluyorlar.

Aslında bende istemiyorum ama kızım çok istiyor. Hoş şu ara unuttu. Ama tekrar isterse alabilirim.

Eşiniz iskembeden sallamis doğru düzgün araştırmadan . Aşılı kedilerin tüyleri ciğere zarar vermez bu konu kilit o yüzden .
Ama evimde sokaktan sahiplendigim 3 tane kedi oğlum var .
Bakın hayvan sahiplenmek çocuklar çok istiyor da bilmem ne denilebilecek bir şey değil .
O size 3. Bir evlat olmalı ..
Onların da duyguları var , hastalandiklari zaman oluyor , ekstra ilgi gereken kısırlaştırma dönemi oluyor , oyun dönemi oluyor falan filan çok uzun .
Geçen haftalarda kedim hastalandi ki benim alnım ak gözüm gibi bakıyorum kendimden kısiyorum ama hastalandı işte 8 gün klinikte ayrı evde ayrı ağladım . Beni bırakıp gidecek diye .
O çaresizliği yalvarmalari anlatamam . Çok şükür şu an iyi arabamı istese verirdim veteriner ,yine yüksek bir meblağ tuttu gözümde bile değil siz de böyle bakabilecekseniz alın .
Şu an hava 35 derece ama benim camlar kapilar kapalı ,sineklik var ama 5. Kattayim ,en büyük tekir oğlum çok yaramaz o her an Allah korusun atlayabilir .
Her birinin ayrı huyu var .
Her biri ile ayrı ilgileniyorum .
Özveri çok önemli lütfen iyi bakabilecekseniz alın .
Bir canin günahına girmeyin ...

Back
X