- 17 Ağustos 2011
- 26.237
- 166.990
- 798
İroni olduğunu düşünmek istiyorum.Tuy dokmeyen kediler var cins ve oyuncak gibi bir sey biraz paraya kiyarsaniz istediğiniz gibi bir kedi bulabilirsiniz. Barinakta var midir oyle bilemiyorum bakmaniz gerek
Tüy dökmesin,oyuncak gibi kenarda kalsın diyorsanız çocuğunuza oyuncak kedi alabilirsiniz
Para ile doğuttugunuz o cins kedilerin hepsinin türlü türlü hastaligi oluyor-genleri bozulduğu için.
Kulakları düşük diye para saçtığıniz kedilerin kıkırdak anormalileri var,aci çekiyorlar.
cüce /büyümüyor bebiş dedikleriniz eklem ağrılarıyla omur geçiriyorlar. Burnu güzel dediğiniz kedi nefes problemi yaşıyor, ve daha neler neler....
Lütfen bu yazıları bir okuyun ve bu sömürüye ortak olmayin
Çok üzücü gerçekten.
Zaten bir slogani vardı haysevin 'pet diye alan pat diye birakiyor' diye. Hayvanları para ile pet gozuyle alan insanlar ona bir eşya değeri veriyor. Eşyalar da kolay gözden cikartiliyor.
Konu sahibi; kediler elbet tuy dokerler. Senin kocan tuy dokmuyor mu? Ondan sonra banyoya girdiğinde gördüğün kıllardan igrendigin hiç olmadı mı???
Kediler hem tüy döker,hem evdeki koltukları, perdeleri tirmalaya tırmalaya yirtarlar. Mizacina göre agresif bir kedi de olabilir , hımbıl bir kedi de, enerjik bir kedi de. Nasıl doğurduğun bebeği secemiyorsan,kedilerin de karakterini secemiyorsun. Benim eski kedim ilk sahiplerine karşı dünya tatlısıyken biz iki yaşında onu sahiplendigimizde uyuz olmuştu ve yillarca ters gitmişti:)) yani kedinin karakterini biraz da size olan sevgisi belirler.
Ama kedi evin muhabbetini arttırır. Neşesini arttırır. İnsanın doğaya başka gözle bakmasını saglar-ufkunu açar.
Ben yengec burcuyum her zaman hayvansever bir tarafım vardı. Ama ailemin 'aman eve getirme' dışında bir düşüncesi yoktu hayvanlar uzerinde. Ne zaman ki eve bir kedi getirdim,farkindaliklari arttı. Simdj babamın arabasında mama var. İş yerindeki kedileri de besliyor. Mahalledekileri de. Akşam konuşuyor 'bak bak bugun gri dolandı ayagima' diye. Annem de öyle, daha önce asla dikkat etmezdi bile. Şimdi yilda kaç tane sakat hayvan gözüne ilişiyor, ya beni ariyor ya belediyeyi . Ya kurtaririz ya kaçırip günlerce uzuluruz . Aynı sekildd yıllarca havai fişek patlayınca cama çıkar bakardık. Şimdi ne zaman havai fişek patlayıp kuş sesleri duysak 'serefsizler yine öldürüyor kuşları. Pislikler' isimli şarkımızı söylüyoruz:)
O yüzden bir evcil hayvan şart bence,insnain dunyaya başka gözle bakabilmesi için.
Hastalık ameliyat konusu da çok cahilce bir muhabbet. Kıl tüy değil,tuydeki parazit insanı hasta eder. Ona da engel olmanın yolu iç ve dış parazitleri yaptırmak-cig et yedirmemek ve kaliteli mama yedirmeye özen göstermektir.