chess konularimdan beni iyi tanimissin :) valla bak
beni ve esimi hemde :) sinirini ve stresini alinca esinde bir sey demez dedin ya supersin
Brsnz ya cok asil duruslari var birde.. yaslandiklari zaman ozellikle.. duygusallarda
ve cok bagli olabiliyorlar sahiplerine aglarlar adeta uzun ayriliklar soz konusu olunca
ama o yavru halleri yokmu sevgi yumagi adeta birde salaklar dogru yeni seyler kesfettikleri zaman :)
hemen soylesen aslında, benım kedım herseyı yemıyor. senın tarıfınden yaralansın yavrucak :)
Aklıma gelmşken elektrik süpürgen çok ses yapıyor mu? Eğer yapıyorsa evi süpürdükten sonra kedini ortalıkta göremezsen endişenlenme, o bir yerlere pısmıştır, temizlikten sonra kendiliğinden çıkarHa aman camları da açık bırakma, sonra komşudan istemek durumunda kalırsn kediyi...
Bizimkisi çok korkuyordu elektirk süpürgesinden :)))
:roflol: Bacım benimki elektrik süpürgesi çalışırken bir yere saklanıyor, daha halen neresi keşfedemedik, öyle sote bi yer... aklı çıkıyor ama benim salağım el gırgırından bile korkar :) Ayıca benim kedim de evde yalnız bütün gün ama hiç küsmedi şimdiye kadar, tepemde gezer yatana kadar.
Kedigen.Com - Beslenme, Ty Dklmesi ve Tra
Buraya göre ev yemekleri ile beslenen kedi daha çok tüy dökermiş, mama ile beslenen pek dökmezmiş..
Valla en az 10 kedi besledim hayatım boyunca, hazır mamayla beslenenlerde hep aynı şey oldu, çok tüy döktü. Veteriner Fakültesinin Başhekimiylr bizzat konuştum, aynen şöyle dedi adam bana... "Sen bakma bu işler fazlaca ticaret ve reklam işi... sen bildiğin gibi devam et, en güzeli o." Ama tercih meselesi tabii. Amaaan pisiciklerin karnı doysun da :))
Brsnz ya cok asil duruslari var birde.. yaslandiklari zaman ozellikle.. duygusallarda
ve cok bagli olabiliyorlar sahiplerine aglarlar adeta uzun ayriliklar soz konusu olunca
ama o yavru halleri yokmu sevgi yumagi adeta birde salaklar dogru yeni seyler kesfettikleri zaman :)[/COLOR][/B]
bende çooook kedi severlerdenim....sana eşin için moralini düzeltecek bir bilgi vereyim...kedi ile yaşayanlar kısa bir süre sonra kedisever olup çıkıyorlar (herşey gibi bunun da istisnası var tabi)
ben kedileri biraz uysallaşmış, boyutları küçülmüş ve fekat hala evcilleşememiş kapanlar olarak görürüm ki kaplan en sevdiğim hayvanlar arasında liste başıdır....kedilere istemedikleri birşeyi asla yaptıramazsınız...ne size şirin görünmek için ne de siz istediğiniz için bişey yapmazlar sadece ve sadece kendileri isterlerse yaparlar....asillikleri zaten tartışılmaz, hassastırlar özen isterler, biraz yalnız bırakın küserler...en temiz hayvanlardan birisidir kediler (belki de en temizi)...
uzun bir zaman önce gazetede bir söyleşi okumuştum ve çok hoşuma gitmişti...kedi zever bir yazar kızlarına kedileri seven bir erkekle evlenmelerini öğütlüyordu...çünkü kedi evde bekçi değil tamamen başlı başına bir bireydir...kedi seven erkek hayatını başkalarının isteklerini de dikkate alarak yaşamayı öğrenmiştir...(kediler sayesinde) kediye hükmedemez...kedi seven erkek hükmetyi değil, paylaşmayı sever, bencil olmazlar, oysa köpek sevenler hükmetmeyi emretmeyi ve hakim olmayı severler...diyordu yazar ve ben de sonuna kadar haklı olduğunu düşünmüştüm...röportajı bulabilsem keşke tamamen kedier ve insanlar üzerine idi(köpekleri de severim bu arada ama tercihim herzaman kediden yanadır)...
ben de çok istiyorum ama bahçeli bir ev almadan namümkün gübü görünüyor(( ha bu arada köpek kulübesi diye bişey vardır ama kedi kulübesi yoktur...(köpeklerin bahsi geçince sevmiyorum ya da kötülüyorum zannedilmesin lütfen çünkü değil :)))
Mantıklıı. Düşündüm de evet....
Kedilere kaptırmışım onların başına buyruk olduklaırnı yazmayı unutmuşum. Haklısınız kediyi siz değil kedi sizi seviyor yani o sitemezse onu mıncıramıyorsunuz yoksa cırmalayabiliyor..
Ama güvendiği ve sizin sevginizden emin olduğunda zaten sokuluyor ki :))
cigdem benim esim cok evcil bir insan zaten
valla kahkaha attim okuyunca bu satirini ya kedi yuzunden kendini iyi hissetmezde
disari atarsa diye en cokta onu dusundum :))))
olur ya ciddi anlamda killara sinir olur evde kalmak istemez zaten bu calisma temposuyla bir tek hafta sonu kaliyor ama yinede iste..
okudugun yazi cok mantikli aslinda kopek almam evime mesela onlara o kadar sempatim yok
sadece kedi illada kedi diyorum
ama esim kopek sevmez evde ama kopekleri kediye tercih ediyor bunun temelide senin o yazidaki durum olduguna inaniyorum.. ama sadece cikarsiz umarsiz karsiliksiz sevebilmektir kediyi sevmek
onlarin "ne zaman cani isterse" tutumlari cok hosuma gidiyior
kendime cok yakin hissediyorum..
besleme ve terbiye etme olayini iyice arastiracagim ama
hazir mamalar hem cok kotu kokuyor hemde ne oldugu belli degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?