Kedi sorununu aşamamak

uykusuzbezelye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
100
58
28
Merhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Bunu aşamayınca alıştık mecburen, gelenleri uyarıyoruz elleşmeyin o gelir koklar gider diye.
Lakin daha büyük bir problemimiz var artık. Kediyi kutusuna sokamıyoruz. Kısırlaştırıldığı günden beri kutuyu gördüğü anda ortadan kayboluyor, yaklaşınca tıslıyor bize. Veterinere gidemiyoruz. Kutuya mama koyma, havluya sarıp koyma gibi önerilerde bulunuldu ama sonuç alamadık.
Var mıdır böyle kedisi olan, çözüm bulabilen

Bizim kedinin gerizekalı olduğunu kanıtlar nitelikte bir konu. O taşıma kutusunun içinde gittiği veterinerde onlarca badire atlatmış olmasına rağmen kutuyu gördüğü an içine geçip oturuyor Bazen evde bulamıyoruz, kutunun içinden çıkıyor.

Tek tavsiyem iki eline birden fırın eldiveni giyip kavga dövüş sokacaksın. Bunun gibi teröristlerle pazarlık yapılmaz. Islak mamaya bile gelmiyorsa kararı kesindir. Güzellikle halledemiyorsan tek çare bu.

Ay öyle uysallığa can kurban :)
Değil kutuya sokmak kutunun kapağını açma sesimizi duyunca hııırrr moduna geçiyor hayvan.
Bir haftadır üç kişi toplanıp yakalamaya çalışıyoruz, yakalayamadığımız gibi bir de küsüp kaçıyor....

Yaş mama ve ödül mamaya da gelmiyorsa hakikaten zorla sokmak dışında bi seçenek yok. Lazerle mazerle belki sokabilirsin, eğer içgüdülerine karşı koymazda oraya kadar takip ederse.

benim kedim de kısırlaştırıldıktan sonra veterinere gidemiyor. kutuya giriyor, kutusunu seviyor ama o kutu veterinerde açılınca kedi oluyor puma. bağrıyor, tıslıyor, tükürüyor, kusuyor, salyası akıyor, tırnakları çıkıyor, çığlık atıyor, çişini kakasını yapıyor. her türlü melaneti yapıyor anlıyacağınız. bizde çare bulamadık, aşıları enseye damla şeklinde alıp kullanıyoruz. zaten yanına normalde de benden başkasını yaklaştırmıyor. eve gelenlere söylüyorum göz temasına girmeyin, girdikleri anda tehdit algılıyor ve saldırıyor. beni de annesi bildiğinden tırsıyor. bu arada 7 yaşında, 1 yaşında kısırlaştırmıştım hala unutmadı.
kutuyu değiştirseniz, hani belki unutur dicem ama benimkinin kindarlığını düşününce zor dedim.

Benimki de kısırlaştığından beri gitmiyor veterinere. Götüremedik çünkü. O kutu boş dururken bile gidip gidip tıslayıp vuruyordu. Veterinerimiz liseden sınıf arkadaşım, geliyor eve, umarım klinikte halledilmesi gereken ciddi bir problemi olmaz. Bundan gerçekten çok korkuyorum. En son biz şişme montları giyip, fırın eldivenleriyle denemiştik. Üç gün küstü bize. Bir daha da ellemedik.

başka kutu alın rengi falan farklı olsun mesela belki kısırlaştırmayı hatırlıyodur onu görünce

Veteriner hikayesi bizim de aynı. Kusmalar, kakasını yapmalar bir de eve dönünce bize de küsüyor. Aşıyı damla şeklinde halledebiliriz ama tırnak kesilmesi için bizi yaklaştırmıyor, hoş veterineri de yaklaştırmıyor ama götürebildiğimiz zamanlarda veteriner baş edebiliyor.
Ben de kutuyu değiştirmeyi düşünmüştüm ama emin olamıyorum

Veterineri eve çağırmayı düşündüm ben de ama ev güvendiği ortamken bu sefer evde de güvensiz hissetmez mi? çünkü veterinerden çok korkuyor

ayy bir resmini koysaydınz keşke minik kaplanın merak ettim

Aynı benim kedim. Ancak bizimki gimcat multivitamin ve maltını çok seviyor. Ben kucağıma alıp bu macunları verirken eşim gizlice kutuyu yaklaştırıyor. O farketmeden kutunun içine koyuyoruz. Son bin pişman oluyor ama nafile. Bir de şöyle bir yöntem var. Veterinere götürmeden 1 hafta öncesinde kutuyu yere koyun zamanla ona alışacak ve içinde oyun oynamaya başlayacak. Öyle oyun oynadığı bir anda kapağını kapatır götürürsünüz.

Veterineri eve çağırmayı düşündüm ben de ama ev güvendiği ortamken bu sefer evde de güvensiz hissetmez mi? çünkü veterinerden çok korkuyor

Benimki veterinerinden değil de klinikten korkuyor sanırım ya da kutuya sokunca yine ameliyat gibi canını yakacak bir şey olacağını düşünüyor. Eve gelmesinin çok olumsuz bir etkisi olmadı bizde. Ama temmuzda kısırlaştı daha yeni. Her yıl olması gereken aşılar için geldi vet, bir de iki ayda bir kontrol amaçlı. Belki hassasiyeti geçer diye bekliyoruz. Daha bir sene bile olmadı bakalım.

Kutuyu görünce hırlayıp saklanmaya başlıyor ama alışır mı dersiniz

İnşallah geçer :)
Veterinerimiz de çok tatlı keşke alışsak biz de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…