- 4 Ağustos 2016
- 100
- 58
- 28
- Konu Sahibi uykusuzbezelye
-
Kıyamam yaa, umarım çözülür sorun. İnsan çok vicdan azabı duyuyor böyle bakacakları bir şey yapınca, küstüklerinde filan.
pofidik çantalardan alırsanız sever bence kedilerde bilrisiniz bir çanta poşet merakı vardır ben içini kendin kaplayıp bir taşıma çantası yaptım gayte seviyo ortalıkta görünce içine dalardı minnoşumAnnemiz siyamdı, babamıza çekmişiz galiba :)
Aynı benim kedim... Ben kesinlikle sokamiyordum içine . Kutuyu görür görmez saklanıyordu. Ama eşime sevgisi fazla olduğu için o çağırınca kucağına atlayıp.,hoop kutunun içine... Tabii kutusu kırık içinde şuan. Allahtan veteriner dibimizde kucakta götürüyoruz..Merhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Bunu aşamayınca alıştık mecburen, gelenleri uyarıyoruz elleşmeyin o gelir koklar gider diye.
Lakin daha büyük bir problemimiz var artık. Kediyi kutusuna sokamıyoruz. Kısırlaştırıldığı günden beri kutuyu gördüğü anda ortadan kayboluyor, yaklaşınca tıslıyor bize. Veterinere gidemiyoruz. Kutuya mama koyma, havluya sarıp koyma gibi önerilerde bulunuldu ama sonuç alamadık.
Var mıdır böyle kedisi olan, çözüm bulabilen
Odanın bir köşesine koyun kutuyu. İlk gün tıslar, ikinci gün merak eder, üçüncü gün oynar, dördüncü gün yatar :) Sadece sabredin ve onun gözüne sokmayın. Sıradan bir eşyayı bırakmışsınız gibi davranın öbür türlü bu canavarlar her şeyi hisseder ve anlar.Kutuyu görünce hırlayıp saklanmaya başlıyor ama alışır mı dersiniz
pofidik çantalardan alırsanız sever bence kedilerde bilrisiniz bir çanta poşet merakı vardır ben içini kendin kaplayıp bir taşıma çantası yaptım gayte seviyo ortalıkta görünce içine dalardı minnoşum
Aynı benim kedim... Ben kesinlikle sokamiyordum içine . Kutuyu görür görmez saklanıyordu. Ama eşime sevgisi fazla olduğu için o çağırınca kucağına atlayıp.,hoop kutunun içine... Tabii kutusu kırık içinde şuan. Allahtan veteriner dibimizde kucakta götürüyoruz..
Odanın bir köşesine koyun kutuyu. İlk gün tıslar, ikinci gün merak eder, üçüncü gün oynar, dördüncü gün yatar :) Sadece sabredin ve onun gözüne sokmayın. Sıradan bir eşyayı bırakmışsınız gibi davranın öbür türlü bu canavarlar her şeyi hisseder ve anlar.
Merhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Bunu aşamayınca alıştık mecburen, gelenleri uyarıyoruz elleşmeyin o gelir koklar gider diye.
Lakin daha büyük bir problemimiz var artık. Kediyi kutusuna sokamıyoruz. Kısırlaştırıldığı günden beri kutuyu gördüğü anda ortadan kayboluyor, yaklaşınca tıslıyor bize. Veterinere gidemiyoruz. Kutuya mama koyma, havluya sarıp koyma gibi önerilerde bulunuldu ama sonuç alamadık.
Bizim kedinin gerizekalı olduğunu kanıtlar nitelikte bir konu. O taşıma kutusunun içinde gittiği veterinerde onlarca badire atlatmış olmasına rağmen kutuyu gördüğü an içine geçip oturuyorBazen evde bulamıyoruz, kutunun içinden çıkıyor.
Tek tavsiyem iki eline birden fırın eldiveni giyip kavga dövüş sokacaksın. Bunun gibi teröristlerle pazarlık yapılmaz. Islak mamaya bile gelmiyorsa kararı kesindir. Güzellikle halledemiyorsan tek çare bu.
benim kedim de kısırlaştırıldıktan sonra veterinere gidemiyor. kutuya giriyor, kutusunu seviyor ama o kutu veterinerde açılınca kedi oluyor puma. bağrıyor, tıslıyor, tükürüyor, kusuyor, salyası akıyor, tırnakları çıkıyor, çığlık atıyor, çişini kakasını yapıyor. her türlü melaneti yapıyor anlıyacağınız. bizde çare bulamadık, aşıları enseye damla şeklinde alıp kullanıyoruz. zaten yanına normalde de benden başkasını yaklaştırmıyor. eve gelenlere söylüyorum göz temasına girmeyin, girdikleri anda tehdit algılıyor ve saldırıyor. beni de annesi bildiğinden tırsıyor. bu arada 7 yaşında, 1 yaşında kısırlaştırmıştım hala unutmadı.
kutuyu değiştirseniz, hani belki unutur dicem ama benimkinin kindarlığını düşününce zor dedim.
Benimki de kısırlaştığından beri gitmiyor veterinere. Götüremedik çünkü. O kutu boş dururken bile gidip gidip tıslayıp vuruyordu. Veterinerimiz liseden sınıf arkadaşım, geliyor eve, umarım klinikte halledilmesi gereken ciddi bir problemi olmaz. Bundan gerçekten çok korkuyorum. En son biz şişme montları giyip, fırın eldivenleriyle denemiştik. Üç gün küstü bize. Bir daha da ellemedik.
Bizimki çok zor girmiyor. Ama biz onunla çok seyahat ediyoruz. Havaalanında x-ray cihazında çıkartıyorlar kediyi kutlusundan. Kaçar diye korktuk o nedenle karnının altından geçen tasma aldık. Onunla çok sıkı tutabiliyorsunuz. Zaten cihazdan çıkan kutlusunu görünce hemen içine atlıyor. İnsanlardan daha çok korkuyor.:)) birde çek çek bavul şeklinde boxlar var. Fermuarlı üstten açılan. Belki o daha iyi olur.
Bizim kedi de tam tersi poposuna derece sokuyor veteriner, iğne yapıyor henüz miyavladığını bile duymadım hem de hic. Tam bir basiretsiz bizimkiMerhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Hepinizin kedisini sevmeye geldim.
Çok tatlısınız hepiniz gerçekten!!!
Bizim kedi de tam tersi poposuna derece sokuyor veteriner, iğne yapıyor henüz miyavladığını bile duymadım hem de hic. Tam bir basiretsiz bizimki
Ay bizimkine bir de tasma takmaya çalıştığımızı düşünemedimÇok sağolun :')[/QUOTE
Ben de bizimkine yaramaz diyordum.
Bazen sırf sıkıca sarılıyorum miyavlasın itsin beni bi sesini duyayım diye yok. Mart geldi gecti gecen sene, dişi ve kısırlaştırmadık ama hic miyavlamadı. Sağır da değil gayet çağırıyorum geliyor tepki veriyor. Sadece bizi ilk görünce ya da özleyince yarım yamalak meev diyor bukadar. Veteriner yapısı sakin diyor ve bana cok düşkün gece mutlaka yanımda yatar eşim bazen çok sıkıştırınca bizi aşağı indiriyor ama inatla yine yanıma geliyor. Gece de dağınık yatarım bazen tekmem filan geliyor bakıyorum ayağımı yalıyorAy keşke bizimki de öyle olsa, kısırlaştırırken bile narkoz verene kadar akla karayı seçtirmiş veterinerlere
Bazen sırf sıkıca sarılıyorum miyavlasın itsin beni bi sesini duyayım diye yok. Mart geldi gecti gecen sene, dişi ve kısırlaştırmadık ama hic miyavlamadı. Sağır da değil gayet çağırıyorum geliyor tepki veriyor. Sadece bizi ilk görünce ya da özleyince yarım yamalak meev diyor bukadar. Veteriner yapısı sakin diyor ve bana cok düşkün gece mutlaka yanımda yatar eşim bazen çok sıkıştırınca bizi aşağı indiriyor ama inatla yine yanıma geliyor. Gece de dağınık yatarım bazen tekmem filan geliyor bakıyorum ayağımı yalıyor
Bazen sırf sıkıca sarılıyorum miyavlasın itsin beni bi sesini duyayım diye yok. Mart geldi gecti gecen sene, dişi ve kısırlaştırmadık ama hic miyavlamadı. Sağır da değil gayet çağırıyorum geliyor tepki veriyor. Sadece bizi ilk görünce ya da özleyince yarım yamalak meev diyor bukadar. Veteriner yapısı sakin diyor ve bana cok düşkün gece mutlaka yanımda yatar eşim bazen çok sıkıştırınca bizi aşağı indiriyor ama inatla yine yanıma geliyor. Gece de dağınık yatarım bazen tekmem filan geliyor bakıyorum ayağımı yalıyor
Ben daha haşin bir kedi isterdim sizinki gibi miyavlasın kızsın ama yokAyy uerim onu, bizim de öyle gece uykusunda vurdum mu sıkıştırdım mı hiç takılmaz :")
Bizimki de misafir manyagi = D milleti kapida karsilayip karsilarinda yuvarlani yuvarlaniveriyo =]]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?