Kedi sorununu aşamamak

Bizimkide ayni.bir cozum bulamadik maalesef.bulan varsa bana da soylesin.veteriner gunlerinde evde savas cikiyor.butun ev halki kan ter icinde kaliyoruz onu sokana kadar

Ya ben de cok merak ediyorum kuzışma dönemini.Aslında şuan 1 yaşından büyük anlamadım hiç öyle taraklarda bezi yok kuzumun. Popo havada evet ama sadece bize kendini sevdirirken. Bizimki de dışarıya meraklı saatlerce kalorifer üstünde yatıp dısarıyı izler ama hic miyavlamıyor biara çenesinde tüy açılması vardı veteriner örnek almak icin ordan biraz canını yaktı tek yaptığı geri geri gitmeye calısmak. Ne tırnak cıkardı ne tısladı ne bağırdı turnaklarını bile keserken tepkisiz okşayarak göbeğini kesiyorum. Ama evde sürekli uyuyan bir kız da değil mesela çam ağacının süslerini tek tek söktü ağacı devirdi vs yaramaz. Sadece sevgi topu gibi kızamıyor kimseye

Kediyi ensesinden tutup, ters bir sekilde kafese sokun. Yani enseden tutup, once popo kafese girecek sekilde sokun. %100 calisan yontemdir:)
Katılıyorum enseden tutma olayından hoşlanmıyorum ama gerektiğinde yapılması lazım.. Oradan tutulduklarında kediler kısmi olarak felç geçirmiş gibi oluyolar asla kıpırdayamıyolar.. 3 kedim var bazen mecbur kalırsam tutuyorum veterinerde falan

Çare bulursanız banada söyleyin lütfen. Hanfendi vete gideceğimiz anlıyor kutuyu görünce. Anında vınnnn yakalayabilene aşk olsun.

Çare bulursanız banada söyleyin lütfen. Hanfendi vete gideceğimiz anlıyor kutuyu görünce. Anında vınnnn yakalayabilene aşk olsun.
Ben hemen adımları anlatayım
1) Kediyi normal sever gibi kucağınıza alın (bu sırada kafes hiç ortalarda olmasın)
2) Sonra ensesinden Annelerinin tuttuğu yarden sıkıca tutun yukarı çekin (kedi hareketsiz kaldı)
3) Sonra hemen birisi bi koşu gidip kafesi getirsin ve kafesi açık yeri yani kapısı yukarı gelicek şekilde tutsun
4) Önce ayaklarını sokun kafese sonra geri kalanını

Bu hafta sonu vet.e gidicez hanfendinin manikür pedikür işleri için mutlaka denicem. Umarım başarılı olabilirim. Ensesinden tutarken ben bi yerine bişi olacak diye panikliyorum ama yazdıklarınızı madde madee uygulayacağım. Teşekkürlerrr

Ensesinden tutunca hiç zarar gelmez merak etmeyin öteki türlü kaçmaya çabalarken hem size hem kendisine zarar verir.. Annelerinin de ağızlarında taşıdığı şekli gözünüzün önüne getirin o şekildeyken hiç kıpırdayamıyolar.. Bi anlığına etkisiz elemana dönüşüyolar zaten 3 ayda bir yapılacak bikaç saniye sürecek bişey hiçbişey olmaz merak etmeyin 4-8-11 yaşlarında 3 tane kedim var tecrübeyle sabit

Ayni sorunu bizde yasadik. Kutusu balkondaydi, sadece vete gidecegi zaman cikariyorduk,girmiyordu asla. Kutusunu evde bir yere koyduk ve zamanla alisti. Ara ara girmeye basladi. Kutuya girince goturulmeyecegini anladigi icin sorun kalmadi ve goturebildik. Siz de deneyebilirsiniz.

Taşıma kutunuzun plastik box şeklinde olduğunu varsayıyorum, öyleyse farklı bir tane alabilirsiniz. Çanta gibi olanları var mesela normalinden 10-20 ₺ fazla ama hem şık duruyor hem delikli kumaş yerleri veya muşamba tarzı şeffaf yerleri oluyor, kediler rahatlıkla dışarıyı görebiliyorlar hem de farklı geldiği için fark etmeden girer belki.

Haha ayni bizim zeytin. Herkese kıl oluyor.. Kimseye bize bile dokundurtmuyor sevdirmiyor kendisini.. sitede apartman icinde millete tıslıyor.. bende kisirlastirdiktan sonra boxa sokamamistim. Tekir bizim kedimiz 2,5 yasinda.. veterinere en son 3 aylikken goturmustum. :) akisina biraktim eheh.

Benim kedicikte yabanci sevmez ve kendine dokundurmaz. Bizde gelenleri uyariyoruz. Bu konuda hayvsnlari zorlamamak lazim.
Kisirladtirmadan sonra benimkide kutuya girmiyordu. Sonra o kutuyu salonda koltugun yanina biraktim icine yumusak birseyler koyduum ve kendi haline biraktim. Bir sure girip yatmsya basladi. Alisti yine kutusuna. Sadece doktora gotururken o kutu ortaya cikinca korkar yani

Annemin kediside ole saldiriyor durup dururken galiba kisirlastirildiklari icin hormonlarini kontrol edemiyorlar cok sinirliler gidip kalamiyorum korkudan o derece saldiriyor

Annemin kediside ole saldiriyor durup dururken galiba kisirlastirildiklari icin hormonlarini kontrol edemiyorlar cok sinirliler gidip kalamiyorum korkudan o derece saldiriyor
Aha aynibizimki iste oyle durduk yere suratima atliyor kolumu isiriyor ayaklarimiza atliyor tirmaliyor ordan oraya kabara kabara geziyor kosturuyor bi degisik . :)

Kutuyu kapağını açıp ortada bir yere bırakın, sürekli dursun, içine girip çıkmaya başlar bir süre sonra, alışır hatta bir polar parçası falan koyun kediler kutuda uyumayı sever, bu iş zaman alabilir sabırlı olun

Olmadıysa kutuyu ağzı açık şekilde dikine yere koyun, kedinizi ensesinden tutup, önce arka bacakları girecek şekilde kafese yukarıdan koyun ve kapağı hemen kapatın, bir kaç gidişten sonra alışacaktır, kısırlaştırma travma yaratıyor hayvanlarda haklı garibim

Yazık yaa ne büyük travma olmuş

2 kedimiz var evde ikisi de birbirinden cengaver. Ikisi de o kutuya girmez :) esimin kaleci eldivenleri var, tirmik isirik gecirmiyor. Enseden yakalayip tersinden tasima kutusuna koyarim baska turlu mumkun degil...

Yazık yaa ne büyük travma olmuş

hem de nasıl travma oldu. rahim promedisi vardı, kendi kendine patladı sürekli iltihap akıntısı vardı. zor bir kısırlaştırma oldu. mutlaka ağrısı da olmuştur ama söyleyemedi ki.
kindar kuzum çok asabi bir kız kabullendim artık. bazen birbirimize dokununca statik elektrikten çıtırt diye çarpılıyoruz. akşam oldumu da tam tersi, gecelerin kadını munis bir pamuk, sarmaş dolaşız boynumda uyuyor.

Benim kedim 14 yaşında
1 aylikti bizdeydi
Ankara Van kırma bembeyaz sevimli mi sevimli
Fakat 6 aylıkken geçirdiği rahim kanseri ameliyatı sonrası bahsettiklerinizi aynen yaşıyoruz bukadar sene geçti hala duzelmedi
Bizde ekstra beyaz gömlek beyaz elbise giyenlere de saldırıyor doktor sanip
Bir kedinin uçtuğunu beyaz gömlek giyinmiş dayıma saldırırken gördüm ilk kez

Birtek eşime anneme ve bana sesini çıkarmıyor onun dışında herkese tehtit gözüyle bakıyor

Ameliyat olunca böyle oldu öncesinde çok uysaldi çok zorlu bir ameliyat ölümcül bir hastalık aylarca süren tedavi iğnesi olunca psikolojisi bozuldu yavrumun
Bize yaşamaz boşuna ugrasmayin maksimum bir ay yaşar boşuna ameliyat masrafını girmeyin demişlerdi 14 yıl yaşadı !

Yaşadığı travmayı unutamiyor ondan o...bende zorla sokuyorum doktora götürürken yapacak birşey yok
Veterinerin sokağına girdik mi tanıyor ağlıyor kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…