- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
- 333
- Konu Sahibi uykusuzbezelye
-
Bizimkide ayni.bir cozum bulamadik maalesef.bulan varsa bana da soylesin.veteriner gunlerinde evde savas cikiyor.butun ev halki kan ter icinde kaliyoruz onu sokana kadarMerhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Bunu aşamayınca alıştık mecburen, gelenleri uyarıyoruz elleşmeyin o gelir koklar gider diye.
Lakin daha büyük bir problemimiz var artık. Kediyi kutusuna sokamıyoruz. Kısırlaştırıldığı günden beri kutuyu gördüğü anda ortadan kayboluyor, yaklaşınca tıslıyor bize. Veterinere gidemiyoruz. Kutuya mama koyma, havluya sarıp koyma gibi önerilerde bulunuldu ama sonuç alamadık.
Var mıdır böyle kedisi olan, çözüm bulabilen
Ya ben de cok merak ediyorum kuzışma dönemini.Aslında şuan 1 yaşından büyük anlamadım hiç öyle taraklarda bezi yok kuzumun. Popo havada evet ama sadece bize kendini sevdirirken. Bizimki de dışarıya meraklı saatlerce kalorifer üstünde yatıp dısarıyı izler ama hic miyavlamıyor biara çenesinde tüy açılması vardı veteriner örnek almak icin ordan biraz canını yaktı tek yaptığı geri geri gitmeye calısmak. Ne tırnak cıkardı ne tısladı ne bağırdıKızgınlığa da mı girmedi yav? Amaaaan kızgınlığa girmiş dişi kedi artık bir kedi olmuyor. Ben hayatımda bu kadar cilveli insan bile görmedim yemin ederim. Bizimkini kısırlaştıracaktık, bekliyorduk ki kızgınlığı bitsin. Kayınpederim geldi o ara sağ olsun camı dayamış. Bu da kaçmış. Biz de işteyiz. Hamile döndü tabi. Ancak sütten kesince kısırlaştırabildik. Ama o dönem bir hafta ne uyuduk ne bir şey. Viyak viyak aman yarabbim, hala kulaklarımda
Öperim kedinizi, maşallah çok usluymuş :)
Katılıyorum enseden tutma olayından hoşlanmıyorum ama gerektiğinde yapılması lazım.. Oradan tutulduklarında kediler kısmi olarak felç geçirmiş gibi oluyolar asla kıpırdayamıyolar.. 3 kedim var bazen mecbur kalırsam tutuyorum veterinerde falanKediyi ensesinden tutup, ters bir sekilde kafese sokun. Yani enseden tutup, once popo kafese girecek sekilde sokun. %100 calisan yontemdir:)
Ben hemen adımları anlatayımÇare bulursanız banada söyleyin lütfen. Hanfendi vete gideceğimiz anlıyor kutuyu görünce. Anında vınnnn yakalayabilene aşk olsun.
Bu hafta sonu vet.e gidicez hanfendinin manikür pedikür işleri içinBen hemen adımları anlatayım
1) Kediyi normal sever gibi kucağınıza alın (bu sırada kafes hiç ortalarda olmasın)
2) Sonra ensesinden Annelerinin tuttuğu yarden sıkıca tutun yukarı çekin (kedi hareketsiz kaldı)
3) Sonra hemen birisi bi koşu gidip kafesi getirsin ve kafesi açık yeri yani kapısı yukarı gelicek şekilde tutsun
4) Önce ayaklarını sokun kafese sonra geri kalanını
Ensesinden tutunca hiç zarar gelmez merak etmeyin öteki türlü kaçmaya çabalarken hem size hem kendisine zarar verir.. Annelerinin de ağızlarında taşıdığı şekli gözünüzün önüne getirin o şekildeyken hiç kıpırdayamıyolar.. Bi anlığına etkisiz elemana dönüşüyolar zaten 3 ayda bir yapılacak bikaç saniye sürecek bişey hiçbişey olmaz merak etmeyin 4-8-11 yaşlarında 3 tane kedim var tecrübeyle sabitBu hafta sonu vet.e gidicez hanfendinin manikür pedikür işleri içinmutlaka denicem. Umarım başarılı olabilirim. Ensesinden tutarken ben bi yerine bişi olacak diye panikliyorum ama yazdıklarınızı madde madee uygulayacağım. Teşekkürlerrr
Aha aynibizimki iste oyle durduk yere suratima atliyor kolumu isiriyor ayaklarimiza atliyor tirmaliyor ordan oraya kabara kabara geziyor kosturuyor bi degisik . :)Annemin kediside ole saldiriyor durup dururken galiba kisirlastirildiklari icin hormonlarini kontrol edemiyorlar cok sinirliler gidip kalamiyorum korkudan o derece saldiriyor
Merhabalar, benim 2 buçuk yaşında bir kedim var. Ev ahalisi dışında kimseyi yanına yaklaştırmaz, misafir geldiğinde saklanır, Allah muhafaza gelen kişi sevmeye falan kalkışırsa saldırır. Bazen sevmeye kalkışmayana da saldırır, kısacası yabancı sevmiyoruz.
Bunu aşamayınca alıştık mecburen, gelenleri uyarıyoruz elleşmeyin o gelir koklar gider diye.
Lakin daha büyük bir problemimiz var artık. Kediyi kutusuna sokamıyoruz. Kısırlaştırıldığı günden beri kutuyu gördüğü anda ortadan kayboluyor, yaklaşınca tıslıyor bize. Veterinere gidemiyoruz. Kutuya mama koyma, havluya sarıp koyma gibi önerilerde bulunuldu ama sonuç alamadık.
Var mıdır böyle kedisi olan, çözüm bulabilen
Yazık yaa ne büyük travma olmuşbenim kedim de kısırlaştırıldıktan sonra veterinere gidemiyor. kutuya giriyor, kutusunu seviyor ama o kutu veterinerde açılınca kedi oluyor puma. bağrıyor, tıslıyor, tükürüyor, kusuyor, salyası akıyor, tırnakları çıkıyor, çığlık atıyor, çişini kakasını yapıyor. her türlü melaneti yapıyor anlıyacağınız. bizde çare bulamadık, aşıları enseye damla şeklinde alıp kullanıyoruz. zaten yanına normalde de benden başkasını yaklaştırmıyor. eve gelenlere söylüyorum göz temasına girmeyin, girdikleri anda tehdit algılıyor ve saldırıyor. beni de annesi bildiğinden tırsıyor. bu arada 7 yaşında, 1 yaşında kısırlaştırmıştım hala unutmadı.
kutuyu değiştirseniz, hani belki unutur dicem ama benimkinin kindarlığını düşününce zor dedim.
Yazık yaa ne büyük travma olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?