• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi tırmalaması

ladydia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
11
Puanlar
3
Arkadaşlar beni geçen sene sokak kedisi tırmaladi. Ben tabi aşı olmadım. Yani ihmal ettiğimden degil bilmediğimden. Şimdi de karşıma forumda, tirmala sonucunda kuduz aşısı olan bir sürü insan çıkıyor. Hâliyle panikledim bir de anksiyete hastasıyım . Tırmalama yaşayıp aşı yaptırmayan insanlar var mı merak ediyorum?

Çoğu kez tırmalandım hiç aşı olmadım bir sıkıntı yaşamadım

Arkadaşlar beni geçen sene sokak kedisi tırmaladi. Ben tabi aşı olmadım. Yani ihmal ettiğimden degil bilmediğimden. Şimdi de karşıma forumda, tirmala sonucunda kuduz aşısı olan bir sürü insan çıkıyor. Hâliyle panikledim bir de anksiyete hastasıyım . Tırmalama yaşayıp aşı yaptırmayan insanlar var mı merak ediyorum?
bir şey olmaz geçen sene diyorsunuz kuduz olsanız şimdiye hastanelik olmuştunuz

Üzerinden çok zaman geçmiş, bir sorun olsaydı şimdiye kadar çoktan ortaya çıkardı.

Tırmalama yaşayıp aşı yaptırmayan insanlar var mı merak ediyorum?

Var elbette konu sahibi. 12 ay olmuş 🥲 Allah korusun kudursan çoktan kudururdun. Kudurduğunu da anlardın merak etme.

Zaten kuduz vakası görülürse o bölgede devlet işlem başlatır sen de duyardın bunu. Ciddi bir şey kuduz.

Çoğu kez tırmalandım hiç aşı olmadım bir sıkıntı yaşamadım
Ya ben de bir risk görmemiştim o zman ancak kuluçka dönemi bilmem sonradan ortaya çıkma diye bir sürü bilgi var . Ne bileyim 😅

allah askina gecen sene kuduz olsan sence bu seneye cikar miydin? hpv degil ki bu bagisikligin dusunce ortaya ciksin, kuduz:)
Evet anlıyorum inanın internette ve forumlardaki bilgiler beni tedirgin etti, yani kuluçka süresi varmış sonradan ortaya çıkabilirmis. Ondan panik olamadım değil yani bilinmez bir durum çünkü

Var elbette konu sahibi. 12 ay olmuş 🥲 Allah korusun kudursan çoktan kudururdun. Kudurduğunu da anlardın merak etme.

Zaten kuduz vakası görülürse o bölgede devlet işlem başlatır sen de duyardın bunu. Ciddi bir şey kuduz.
Evet devlet o sırada zaten duyurur illa ama yine de bilgiler beni tedirgin etti. Virüsün kuluçka dönemi var ve bu süre değişiyormuş. Bazen birkaç hafta sonra bazense aylar sonra hatta yıllar sonra bile olan varmış. Çok Tuhaf birşey

Evet doğru da , kuluçka dönemi var deniliyor. Sonradan olabilir deniliyor diye aklıma takıldı
yok herhangi bir şey olsa şimdiye ortaya çıkardı. beni de dışarıdan kedi tırmaladı basit tırmalamada bir şey olmaz. derin baya tırmalaması lazım

YA bir sürü kişi yıllar sonra bile çıkabilir yazmış diye ben biraz korktum
Yok 40 gün içinde çıkar Allah göstermesin.
Ayrıca bulaşması için kan akması lazım, salyası kanınıza temas edecek. Bir de kuduz hayvan az çok halinden belli olur. Bir de kedide kuduz oldukça nadir görülür.

1 sene sonra mı araştırma gereği hissettin gercekten?

Annemi sokak kedisi tırmalamıştı önlem olsun diye kuduz artı tetanoz aşısı yaptırmıştık. Doktor kedilerin tırmalaması ile kuduz bulaşması riskinin yok denecek kadar az olduğunu, kedilerin ısırması ile kuduz olmanın daha olası olduğunu, tırnaktan ziyade diş ile bulaştığını söylemişti.

Evet devlet o sırada zaten duyurur illa ama yine de bilgiler beni tedirgin etti. Virüsün kuluçka dönemi var ve bu süre değişiyormuş. Bazen birkaç hafta sonra bazense aylar sonra hatta yıllar sonra bile olan varmış. Çok Tuhaf birşey

Yok ya, öyle olsa tüm dünya kuduz olurdu kudururduk hepimiz. Aşısı vardır kaç yıldır. Okullarda da öğretiyorlardı aşıyı hatırlıyorum. 3-5 güne bile kalmaz kuduz etkisini belli eder. Allah kimseye yaşatmasın.

Yok ya, öyle olsa tüm dünya kuduz olurdu kudururduk hepimiz. Aşısı vardır kaç yıldır. Okullarda da öğretiyorlardı aşıyı hatırlıyorum. 3-5 güne bile kalmaz kuduz etkisini belli eder. Allah kimseye yaşatmasın.
Ben de çok hızlı belli ediyor diye biliyorum kendisini

Annemi sokak kedisi tırmalamıştı önlem olsun diye kuduz artı tetanoz aşısı yaptırmıştık. Doktor kedilerin tırmalaması ile kuduz bulaşması riskinin yok denecek kadar az olduğunu, kedilerin ısırması ile kuduz olmanın daha olası olduğunu, tırnaktan ziyade diş ile bulaştığını söylemişti.
Ya ben normalde aslen Güneydoğunun küçük bir köyündenim. Çocukluğum hayvanlar ile içli dışlı olarak geçti. Ası falan hiç olmadım. Çünkü annem hep bize hayvandan zarar gelmez ki hasta hayvan belli olur derdi. Biz de bu şekilde zaten saldırgan hasta olan bir hayvana yanasmazdik.Ama diğer türlü bize sadece aç oldugu için gelen onlarca sokak kedisi vardı. Bilmiyorum yani son dönemlerde internet beni biraz strese soktu bir de bu yaşlarda anksiyete durumum da var maalesef. Herşeyi kafamda kuruyorum 😅

Aslında bende anksiyete de var o yüzden bir olayın üzerinden süre bile geçse kafamda birşeyleri kurabiliyorum maalesef ve panik oluyorum 🤷

Back
X