Gerçekten bilmiyorsan neden bu kadar yanlış içerikli ve gereksiz bir cevap yazıyorsun. Mahallenin yaşlı-cahil görmemiş etmemiş ninelerinin konuşmasının tarzına benzer bu yazdığın cevaplar. Kuduz olma riski ve aşı içeriğinin zararı karşılaştırılır mı hiç.
Kediler, özellikle farelerden kuduz kapabiliyorlar bunun endişesiyle kanamalı ısırma/tırmalama sonrasında doktorlar mutlaka aşı yapılmasını istiyorlar. Ve istemeleri gerekir? Kimse kuduz aşısını, ay kedide oluşan kuduz hastalığı nedeniyle olmuyor, kediye bulaşmış olabilir endişesiyle oluyor. Kuduz hastalığı çok riskli, hala tedavisi olmayan öldürücü bir hastalık. Bunun ilkokulda müfredatında öğretiyorlar. Bunun ay aman ne olcak, bana bir şey olmaz riski olmamalı.
Üşenmedim internetten de baktım istanbul gibi büyükşehirde hem de sokak hayvanlarının çoğu yerde düzgün bakıldığı yerde bile 2007 yılında kuduz vakası kayıt edilmiş. Ki küçük illerde/ilçelerde kırsalda hala var kuduz. Daha geçtiğimiz yıl haberlerde gördük kuduz olan kişileri.
En çok temasın yaşandığı ilçe 8 bin 483 vakayla Kadıköy oldu, onu 6 bin 429 vakayla Üsküdar, 5 bin 343 vakayla Pendik, 5 bin 314 vakayla Maltepe, 4 bin 993 vakayla Kartal ve 4 bin 815 vakayla Küçükçekmece izledi. - Anadolu Ajansı
www.aa.com.tr
Tırmalanan, ısırılan birinin endişe etmesi de normal. Konuyu açan alt tarafı soru sormuş. Ne kedilere ne hayvanlara ne birilerine düşmanca-kötü tavır yazmamış.