Kedi ve bebek

askokuskoo

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2024
9
5
1
25
Aklim çok karıştı ben kedi hastası biriyim 13 14 aylik bir bebegim var ve scottish fold 1.5 aylik sahiplenme aşamasındayım hatta tuvaletini yatağını oyuncağını herseyini bile aldım ama aklımı kurcalayan tek şey tüyleri herkes ne kadar bakım aşı ic dis tarama tarafla tarasanda yapsanda oglunun ciğerine tüyü kaçar diyorlar fikirlerinize ve özellikle deneyimlerinize ihtiyacım var lütfen beni aydınlatın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Ya bu tüy kaçma meselesi öyle bişey şey değil eğer aşıları yapılırsa bakımı yapılırsa her gün de bi defa taranırsa bişey olmaz
Haaaa hastasıyım diyipte sahiplenip yok olmuyo tüyü çok kaçar maçar diye düşünüp bırakırsanız hiç almayın daha iyi oda evlat oluyo çünkü çocuğundan ayırt etmiyorsun
Rica ediyorum iyi düşünün

Aşı, iç-dış paraziti olan bir kedinin hiçbir zararı yok.
Ben 27 yaşımdayım annemle babam hep kedili evde büyüttü beni.
Tüm yeğenlerimin yanında kedi var, bende de var. Hiçbirimizde bir sıkıntı yok.
Veterinerler de bunu diyor bakımını yaparsanız hiçbir şey olmaz.
Ama satın almayın - sahiplenin .

tam tersi kediler bebeklere iyi geliyor eğer alerjik bir problem yaşamazsanız çokta güzel olur tadından yenmez .

ben size başka bisey sormak istiyorum müsadenizle;
Burada birkaç kez aynı benzer konulara denk geldiğim için bunu size sormak istedim .
gerçekten hastalandığında veteriner bakım ilaçlar ameliyatlar maddi gücünüz buna elverişli mi
#satın alma
#sahiplen

Aklim çok karıştı ben kedi hastası biriyim 13 14 aylik bir bebegim var ve scottish fold 1.5 aylik sahiplenme aşamasındayım hatta tuvaletini yatağını oyuncağını herseyini bile aldım ama aklımı kurcalayan tek şey tüyleri herkes ne kadar bakım aşı ic dis tarama tarafla tarasanda yapsanda oglunun ciğerine tüyü kaçar diyorlar fikirlerinize ve özellikle deneyimlerinize ihtiyacım var lütfen beni aydınlatın 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Fizyolojik olarak kedi tüyünün ciğere yapışma durumu olamaz. Ayrıca diyelim ki tüylü hava soludu ve solunum sistem ajanları devre dışı kaldı, buradaki risk kist hidatik denilen hastalıktır buda ev kedilerinde iç dış paraziti düzenli yapılan hayvanlarda olmaz. Binlerce bebek ve çocuk hayvanlarla büyüyor, yatıp kalkıyor eğer bu kadar bariz ve yaygın bir durum olsaydı günümüzde her 3 evden 2si hastalık belirtisi verirdi.
Bizim kedimiz var mesela yaşıda büyük, ben alerjik olmama rağmen onla yata kalka geçirdim alerjimi, evlendim çocuğum oldu kedimiz annemle yaşıyor kızım ona deli oluyor, yaşlı olduğu için rahatsız ettirmiyoruz ama bağı sevgisi o kadar farklı ki. Evde kuşum olmasa bi kedi sahiplenmek isterdim fakat kuşum çok hassas oyuncu ve açık kafeste evde relax takılıyor kedi ile birlikte yaşayamaz.
O kedi sizin ailenizin bireyi çocuğunuzun ise en iyi arkadaşı olacak❤️

Bilmiyorum 13-14 aylık bebek biraz tehlikeli olabilir. Yanlış anlaşılmasın, kedinin selameti için söylüyorum. Bebeler kedilerin canını çok yakabiliyor. Çok iyi korumak lazım kediyi, ufak gelecek çünkü.
Doğduğundan beri bizimle olan 8 yaşında kedim var, kızımız da 7 aylık. Ciddi manada kediyi kolluyoruz, fena.

Tüy dökme konusuna gelince onun bi odası olmalı bence yerini bilmeli
bebekle aranızdaki ilişkiyi kıskanabilir strese girebilir tüy döker 😀
Size ilk geldiğinde ortam değiştirdiği için alışma süresinde tüy döker 😀
Dişi olur gebe kalırsa tüy döker 😀
Mevsim geçişlerinde tüy döker 😀
Eğer ona kızarsanız gönlünü kırarsanız ilgisiz bırakır evde yalnız koyarsanız evinizin heryerine işeyip kaka bırakır trip atar 😀
Yaşlanınca da döküyorlar 😀
Kumuna yemine katılan ilaçlarından bakım için ne gerekiyorsa veterinerinizden bilgi edinip temin edin o zaman tüylerini cok dökmezler .

Yanlışsam düzeltin lütfen 🙈
Ben birgun yalnız bıraktım tüm gün Yemınle yüzüme bakmadı üstelik yatak odasından çıkmayan kedi kapıya bile yanaşmadı iki gün özür diledim bide rica minnet yaşadık yani kediyle lütfen yapma canım gelir misin öyle küsmesin die 🙊🙈

Ya bu tüy kaçma meselesi öyle bişey şey değil eğer aşıları yapılırsa bakımı yapılırsa her gün de bi defa taranırsa bişey olmaz
Haaaa hastasıyım diyipte sahiplenip yok olmuyo tüyü çok kaçar maçar diye düşünüp bırakırsanız hiç almayın daha iyi oda evlat oluyo çünkü çocuğundan ayırt etmiyorsun
Rica ediyorum iyi düşünün
Aynen öyle küçük kedim kızımla aynı ay doğdu kızım yoğun bakımdaydı sahiplendiğimizde. O kadar tedavi etti ki psikolojimi evladım diyorum ikisine de. Kızımla çok güzel oynuyorlar masajlar yapıyorlar.
Eğer böyle sevip evladınızla büyütecekseniz alın yoksa yazık edersiniz çok etkileniyor hayvanlar hayata küsüyorlar…

aksine evcil hayvanlar bakımları düzgün yapıldığında bebeklerin bağışıklığı üzerinde olumlu etkileri var. oğlum 3 aylık neredeyse, kedim 2 yasında. tüy evet mevsim gecişlerinde özellikle çok dökülüyor. ama biz bu kediyi ısırıyoruz severken iki yıldır. bir sey olsa bize olurdu 😂 aşılarını vs bir gün dahi geciktirmiyoruz. su an zaten oğluma yanaşmıyor. bazen elini falan kokluyor ama ayrı ortamlarda takılıyor. yine de temkinliyiz. mesela gece derin uykularımızda ne olur ne olmaz diye yatak odamızın kapısını kapatıyoruz. onun dısında gayet güzel gidiyor her sey 🥰

Bilmiyorum 13-14 aylık bebek biraz tehlikeli olabilir. Yanlış anlaşılmasın, kedinin selameti için söylüyorum. Bebeler kedilerin canını çok yakabiliyor. Çok iyi korumak lazım kediyi, ufak gelecek çünkü.
Doğduğundan beri bizimle olan 8 yaşında kedim var, kızımız da 7 aylık. Ciddi manada kediyi kolluyoruz, fena.
Severken abartabiliyolar gerçekten. Mesele benim kızım kedimizi beşikte sallıyor, biberonla mama yedirmeye çalışıyor garibimde sessiz sakin ona sokuluyor daha çok. Gerçi bizimki yaşlı, sakinleşti bayağı hemen yoruluyor. Ben severken mıncırır poposuna vura vura severdim beni haşat ederdi kollarım çizik içinde gezerdim😄

ek olarak tüyün ciğere kaçması olayı tüyden değil, tüydeki parazitlerden kaynaklı tehlikelidir. yani düzenli olarak parazitler için aşı olan kedide tüyler risk oluşturmaz

Tüy dökme konusuna gelince onun bi odası olmalı bence yerini bilmeli
bebekle aranızdaki ilişkiyi kıskanabilir strese girebilir tüy döker 😀
Size ilk geldiğinde ortam değiştirdiği için alışma süresinde tüy döker 😀
Dişi olur gebe kalırsa tüy döker 😀
Mevsim geçişlerinde tüy döker 😀
Eğer ona kızarsanız gönlünü kırarsanız ilgisiz bırakır evde yalnız koyarsanız evinizin heryerine işeyip kaka bırakır trip atar 😀
Yaşlanınca da döküyorlar 😀
Kumuna yemine katılan ilaçlarından bakım için ne gerekiyorsa veterinerinizden bilgi edinip temin edin o zaman tüylerini cok dökmezler .

Yanlışsam düzeltin lütfen 🙈
Ben birgun yalnız bıraktım tüm gün Yemınle yüzüme bakmadı üstelik yatak odasından çıkmayan kedi kapıya bile yanaşmadı iki gün özür diledim bide rica minnet yaşadık yani kediyle lütfen yapma canım gelir misin öyle küsmesin die 🙊🙈
Bizimki komple evi sahiplendi. Ben evlenince benimle gelsin istiyodum, evimde strese girdi kilo verdi, kustu falan o yüzden alamadım. Zaten annemle uyuyor gerçi asgagafaf
Hatta o zamanlar çok tombikti veteriner arkadaşım egzersiz için parkur gibi bi şey yapmıştı kilo versin diye, yeni ev her odayıda doldurmamıştık artık kaytardı mı yoksa gerçekten evi mi istemedi anlamadık😄😄

ek olarak tüyün ciğere kaçması olayı tüyden değil, tüydeki parazitlerden kaynaklı tehlikelidir. yani düzenli olarak parazitler için aşı olan kedide tüyler risk oluşturmaz
Aman ona kalacak olursak ohooo yemek yediğimiz tabakları bile kimyasallarla yıkıyoruz kıyafetlerımız desen öyle . Parazit pazardan aldığımız meyvelerle bile geliyor taaa kediye varana kadar .

Aman ona kalacak olursak ohooo yemek yediğimiz tabakları bile kimyasallarla yıkıyoruz kıyafetlerımız desen öyle . Parazit pazardan aldığımız meyvelerle bile geliyor taaa kediye varana kadar .
öyle tabii ki. ben sokak kedilerini gece gizlice yatağıma alıyordum kücükken. ama yani çok da korkuluyorsa bu durumdan kedinin bakımları düzgün yapılırsa korkulacak bir sey de kalmıyor.

üzülüyorum çok var hamile diye veya yeni bebek geldi diye evden gönderilen hayvanlara 😔 o yüzden içleri rahat olsun diye yazıyorum 🙄

Bizimki komple evi sahiplendi. Ben evlenince benimle gelsin istiyodum, evimde strese girdi kilo verdi, kustu falan o yüzden alamadım. Zaten annemle uyuyor gerçi asgagafaf
Hatta o zamanlar çok tombikti veteriner arkadaşım egzersiz için parkur gibi bi şey yapmıştı kilo versin diye, yeni ev her odayıda doldurmamıştık artık kaytardı mı yoksa gerçekten evi mi istemedi anlamadık😄😄
Küçük yaramaz 😍

Küçük yaramaz 😍
Veteriner evinde kalsın değişiklik yapmayın dediğinde benim halimi düşünün, bide annem gitmiş ödül mamaları ciğer pişirmeler bilmem ne orada kraliçe gibi poposu biz kadar olmuş, bende egzersiz odası var çakal gelir mi varya o kadar akıllı ki, çoğu insandan akıllı 😄

Veteriner evinde kalsın değişiklik yapmayın dediğinde benim halimi düşünün, bide annem gitmiş ödül mamaları ciğer pişirmeler bilmem ne orada kraliçe gibi poposu biz kadar olmuş, bende egzersiz odası var çakal gelir mi varya o kadar akıllı ki, çoğu insandan akıllı 😄
Tabi akıllılar. Ablamlar da iki tane köpek var çıldırırsın yaptıklarına falan dersin ki rabbım ne güzel yaratmış

Fizyolojik olarak kedi tüyünün ciğere yapışma durumu olamaz. Ayrıca diyelim ki tüylü hava soludu ve solunum sistem ajanları devre dışı kaldı, buradaki risk kist hidatik denilen hastalıktır buda ev kedilerinde iç dış paraziti düzenli yapılan hayvanlarda olmaz. Binlerce bebek ve çocuk hayvanlarla büyüyor, yatıp kalkıyor eğer bu kadar bariz ve yaygın bir durum olsaydı günümüzde her 3 evden 2si hastalık belirtisi verirdi.
Bizim kedimiz var mesela yaşıda büyük, ben alerjik olmama rağmen onla yata kalka geçirdim alerjimi, evlendim çocuğum oldu kedimiz annemle yaşıyor kızım ona deli oluyor, yaşlı olduğu için rahatsız ettirmiyoruz ama bağı sevgisi o kadar farklı ki. Evde kuşum olmasa bi kedi sahiplenmek isterdim fakat kuşum çok hassas oyuncu ve açık kafeste evde relax takılıyor kedi ile birlikte yaşayamaz.
O kedi sizin ailenizin bireyi çocuğunuzun ise en iyi arkadaşı olacak❤️
Ya çok teşekkür ederim içimi o kadar rahatlattinizki çok teşekkür ederim ❤️

Back
X