Kediniz cins kedi mi ? Cins kediyse -kisirlastirilsa da kisirlastirilmasa da- onlarin bu tarz sorunlari vardir. Onun bir istegini, merakini gormezden geliyor olabilirsiniz. Kapali kapilar kedilerde her zaman merak uyandirir. Kediniz cins kedi degilse onu bir sureligine oda da birakmak ve kumuna yonlendirmek icin odul mamasi denen mamalardan birkac tane vermeyi deneyebilirsiniz.
Kedinizden vazgcmek.. Buna kesinlikle karsiyim. Vazgectiginiz, sokaga biraktiginiz, bir baskasina verdiginiz an bunalima girecegini de biliniz. Siz kedinizi pekala egitebilirsiniz.
Çamaşır suyu tarzı deterjanlar kedilerde idrar kokusunu hatırlatır. Bu sebeple halıyı üzüm sirkesi ile temizlemenizi öneririm. Hatta bir süreliğine o halıyı ortadan komple kaldırmanız, bu alışkanlığı zamanla unutmasını sağlayacaktır..
Ve tek değil de 2 ayrı kum kabı kullanırsanız, onun dikkatini tekrar kuma yönlendirmesi sonucu doğabilir.
Bu arada kızım demişsiniz görmemişimİnsan alanı kısıtlayınca vicdan azabı duyuyor, ben de nadiren yapıyorum onu.. Çünkü uyutmuyor beni sabah 5 buçuktan 6dan sonra.. Ben de mecburen yan odaya götürüyorum.
Birşeye kızıyor olabilir.
Benım oğlum tekir kısırlaştırmdan önce amann Allahım her köşeye işiyodu :))
Eşim yeter artk gönderelım şunu dedi tabı ben hmen isyanlarda .
Çok araştırma yaptım tek yontem ksırlaştırma dediler ama 6 aylıktı .
Veterınere gittim 9 aydan önce yapmayalım bnyesı kaldırmayabilir dedi.
3 ay boyunca sürekli takıp ettim baktım işeyecek gibi hemen kızdım oda koşa koşa kumuna gitti tabyy :)
9 aylıkken kısırlaştırdım .
Ksırlaştırdıktan sonra resmen bana inat gitti yatağın ustune işediBide tam işe giderken
Tabı ben delirdim aldım kutuya koydum içine kum yemk su koydum. Akşam eve gelınce bı açtım kutuyu kuzu olmuş kuzuu :)
Bir dahada asla yapmadı.
Şimdi 2 kedimede bu yöntemı uyguluyorum. Kızcağım bişey yaparlarsa direk ceza.
Sokağa falan bırakma nolur ya çok yazıkOnu cis yapma pozisyonu alirken gordugumde hemen tepki olarak ayaga kalkiyorum ve kizim aninda kaciyor. Her seyin farkinda yani.
Simdi biz de ceza olarak heryeri kapattik sadece koridorda ve mutfakta tum gun. Aksam biz eve gelince aciyoruz kapilari ve hala haliya isemeye megilli
Ben artik pes ediyorum. Gelecek hafta kayinvalidemlere goturup birakacagiz orda
Sokağa falan bırakma nolur ya çok yazıkkısırlaştırmıssınızda çok günahtırr..
Veterinre anlattın mı durumu?
Kokuyu gıderemessen işemesi çok normal
İnşallah daha kotu olmaz . Çünkü size alıştı yaTasima kafesi var ama benim prenses cok aglar kiyamamOzgurlugunun kisitlanmasindan nefret ediyor.
Kokuyu tam olarak geciremioruz. O kadar cok yapti ki haliyi kac defa yikadik gercekten bilmiyorum ama koku sanki hala var gibi.
Veteriner hic bir seyi yok tamamen davranisi oyle dedi. Simdi internette okuyunca bu sorunla karsilasan cok fazla ornek gordum.
Disari koyamayiz. Burasi cok soguk zaten disarda hic hayvan olmaz. Kayinvalidem de kiyamiyor istiyor. Iyi bakacagina eminim.
İnşallah daha kotu olmaz . Çünkü size alıştı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?