kedi ve tuvalet sorunu

Turczynka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
567
151
323
37
Merhabalar,
Cok buyuk sorunum var kedimiz ile. Kizim tekir cinsi ve 1.5 yasinda. Tuvaletini haliya yapmasi kizginlik doneminde basladi. Dedik heralde normal. Cok gecmeden kisirlastirdik ve sorun gececegi yere hepten artti. Kullanmadigimiz kum cesidi kalmadi. Kumunu da surekli temiz tutmamiza ragmen kizim 3 halimizi halletti. Surekli haliya gidiyor. Kedi idrari da cok fena bir seymis. Yikamaya verdik arti evde abartisiz 4 defa arkali onlu yikadik yine de koku gecmedi. En son domestos tarzi agir kimyasallar denedik. Simdilik idrar kokusu yok ama kedim hala haliya yapmaktan vazgecmis degil. Evde olamadigimiz icin hareket alanini da kisitladik simdi. Hapis hayati yasiyor resmen. Cok uzuluyorum ama elimden de bir sey gelmiyor:KK1: Fikri olan var mi arkadaslar? Degilse kedimden vazgecmek zorunda kalacagim :KK61:

Çamaşır suyu tarzı deterjanlar kedilerde idrar kokusunu hatırlatır. Bu sebeple halıyı üzüm sirkesi ile temizlemenizi öneririm. Hatta bir süreliğine o halıyı ortadan komple kaldırmanız, bu alışkanlığı zamanla unutmasını sağlayacaktır..
Ve tek değil de 2 ayrı kum kabı kullanırsanız, onun dikkatini tekrar kuma yönlendirmesi sonucu doğabilir.

Bu arada kızım demişsiniz görmemişim :KK48: İnsan alanı kısıtlayınca vicdan azabı duyuyor, ben de nadiren yapıyorum onu.. Çünkü uyutmuyor beni sabah 5 buçuktan 6dan sonra.. Ben de mecburen yan odaya götürüyorum.

Kediniz cins kedi mi ? Cins kediyse -kisirlastirilsa da kisirlastirilmasa da- onlarin bu tarz sorunlari vardir. Onun bir istegini, merakini gormezden geliyor olabilirsiniz. Kapali kapilar kedilerde her zaman merak uyandirir. Kediniz cins kedi degilse onu bir sureligine oda da birakmak ve kumuna yonlendirmek icin odul mamasi denen mamalardan birkac tane vermeyi deneyebilirsiniz.

Kedinizden vazgcmek.. Buna kesinlikle karsiyim. Vazgectiginiz, sokaga biraktiginiz, bir baskasina verdiginiz an bunalima girecegini de biliniz. Siz kedinizi pekala egitebilirsiniz.

Kediniz cins kedi mi ? Cins kediyse -kisirlastirilsa da kisirlastirilmasa da- onlarin bu tarz sorunlari vardir. Onun bir istegini, merakini gormezden geliyor olabilirsiniz. Kapali kapilar kedilerde her zaman merak uyandirir. Kediniz cins kedi degilse onu bir sureligine oda da birakmak ve kumuna yonlendirmek icin odul mamasi denen mamalardan birkac tane vermeyi deneyebilirsiniz.

Kedinizden vazgcmek.. Buna kesinlikle karsiyim. Vazgectiginiz, sokaga biraktiginiz, bir baskasina verdiginiz an bunalima girecegini de biliniz. Siz kedinizi pekala egitebilirsiniz.

evet simdi her kucagima geldiginde nasil kiyacagim diyorum icim aciyor. Ah kizim diye diye seviyorum sipa kizimi. Ama gercekten denemedigimiz yontem kalmadi diyebilirim bu sorun bir senedir var. Internetten cok okudum cok taktik denedik. Yaz boyunca tum halilari kaldirdik. Malum simdi kis geldi ev soguk. Mecbur hali sermeliyim.
Son zamanlarda artik eve girdigimizde, ev kokuyordu o derece :KK43:
cinsi de bildigimiz sokak kedisi tarzi. Tekir oluyor sanirim.

Çamaşır suyu tarzı deterjanlar kedilerde idrar kokusunu hatırlatır. Bu sebeple halıyı üzüm sirkesi ile temizlemenizi öneririm. Hatta bir süreliğine o halıyı ortadan komple kaldırmanız, bu alışkanlığı zamanla unutmasını sağlayacaktır..
Ve tek değil de 2 ayrı kum kabı kullanırsanız, onun dikkatini tekrar kuma yönlendirmesi sonucu doğabilir.

Ah kac sise sirke bitirdim bilmiyorum bile. Sirke, camasir sodasi, oksijenli su uclemesi yaptim. Baya ise yaramisti ama kizim geldi yine... :KK43: Bir tane kum kabi var sadece. Bizim halilar shaggy tarzi sanirim bundan dolayi seviyor ona yapmayi. Shaggy olmayan haliya yapmiyor cunku.

Bu arada kızım demişsiniz görmemişim :KK48: İnsan alanı kısıtlayınca vicdan azabı duyuyor, ben de nadiren yapıyorum onu.. Çünkü uyutmuyor beni sabah 5 buçuktan 6dan sonra.. Ben de mecburen yan odaya götürüyorum.

Yaramaz kedicikler :) Hafta ici sorun degil de haftasonu ben de yapiyorum aynisini :)

Bir veterinere goturup gostermeyi deneseniz belki idrar yollarinda bir rahatsizlik vardir. Veteriner size bunun icin bir bilgi vermedi mi ?

çok ilginç çok şaşırdım genelde çok temiz hayvanlar bu kediler.
acaba kum kabını değiştirseniz?
açıksa kapalı kapalıysa açık kullanmak gibi?
her odaya kum koysanız bi de ?
ve de bişeye kızıp tepki olarak yapıyor olabilir.

benim fikrimce kızınızın fizikselden ziyade psikolojik bir sorunu var. kediler bunalıma girdiğinde ya da herhangi başka psikolojik bir sorun yaşadığında tepkilerini bu şekilde ifade edebiliyolar :(

Birşeye kızıyor olabilir.
Benım oğlum tekir kısırlaştırmdan önce amann Allahım her köşeye işiyodu :))
Eşim yeter artk gönderelım şunu dedi tabı ben hmen isyanlarda .
Çok araştırma yaptım tek yontem ksırlaştırma dediler ama 6 aylıktı .
Veterınere gittim 9 aydan önce yapmayalım bnyesı kaldırmayabilir dedi.
3 ay boyunca sürekli takıp ettim baktım işeyecek gibi hemen kızdım oda koşa koşa kumuna gitti tabyy :)
9 aylıkken kısırlaştırdım .
Ksırlaştırdıktan sonra resmen bana inat gitti yatağın ustune işedi :D Bide tam işe giderken
Tabı ben delirdim aldım kutuya koydum içine kum yemk su koydum. Akşam eve gelınce bı açtım kutuyu kuzu olmuş kuzuu :)
Bir dahada asla yapmadı.
Şimdi 2 kedimede bu yöntemı uyguluyorum. Kızcağım bişey yaparlarsa direk ceza.

Birşeye kızıyor olabilir.
Benım oğlum tekir kısırlaştırmdan önce amann Allahım her köşeye işiyodu :))
Eşim yeter artk gönderelım şunu dedi tabı ben hmen isyanlarda .
Çok araştırma yaptım tek yontem ksırlaştırma dediler ama 6 aylıktı .
Veterınere gittim 9 aydan önce yapmayalım bnyesı kaldırmayabilir dedi.
3 ay boyunca sürekli takıp ettim baktım işeyecek gibi hemen kızdım oda koşa koşa kumuna gitti tabyy :)
9 aylıkken kısırlaştırdım .
Ksırlaştırdıktan sonra resmen bana inat gitti yatağın ustune işedi :KK70: Bide tam işe giderken
Tabı ben delirdim aldım kutuya koydum içine kum yemk su koydum. Akşam eve gelınce bı açtım kutuyu kuzu olmuş kuzuu :)
Bir dahada asla yapmadı.
Şimdi 2 kedimede bu yöntemı uyguluyorum. Kızcağım bişey yaparlarsa direk ceza.

Onu cis yapma pozisyonu alirken gordugumde hemen tepki olarak ayaga kalkiyorum ve kizim aninda kaciyor. Her seyin farkinda yani.
Simdi biz de ceza olarak heryeri kapattik sadece koridorda ve mutfakta tum gun. Aksam biz eve gelince aciyoruz kapilari ve hala haliya isemeye megilli :(
Ben artik pes ediyorum. Gelecek hafta kayinvalidemlere goturup birakacagiz orda :KK1:

Taşıma kafesı var mı?
Eğer varsa yaptğınıda onun içine koy öyle koridora falan koy.
Ben arada öyle yapıyorum ısede yarıyor.

Onu cis yapma pozisyonu alirken gordugumde hemen tepki olarak ayaga kalkiyorum ve kizim aninda kaciyor. Her seyin farkinda yani.
Simdi biz de ceza olarak heryeri kapattik sadece koridorda ve mutfakta tum gun. Aksam biz eve gelince aciyoruz kapilari ve hala haliya isemeye megilli :KK43:
Ben artik pes ediyorum. Gelecek hafta kayinvalidemlere goturup birakacagiz orda :KK1:
Sokağa falan bırakma nolur ya çok yazık :( kısırlaştırmıssınızda çok günahtırr..
Veterinre anlattın mı durumu?
Kokuyu gıderemessen işemesi çok normal :(

Sokağa falan bırakma nolur ya çok yazık :KK43: kısırlaştırmıssınızda çok günahtırr..
Veterinre anlattın mı durumu?
Kokuyu gıderemessen işemesi çok normal :KK43:

Tasima kafesi var ama benim prenses cok aglar kiyamam :( Ozgurlugunun kisitlanmasindan nefret ediyor.
Kokuyu tam olarak geciremioruz. O kadar cok yapti ki haliyi kac defa yikadik gercekten bilmiyorum ama koku sanki hala var gibi.
Veteriner hic bir seyi yok tamamen davranisi oyle dedi. Simdi internette okuyunca bu sorunla karsilasan cok fazla ornek gordum.
Disari koyamayiz. Burasi cok soguk zaten disarda hic hayvan olmaz. Kayinvalidem de kiyamiyor istiyor. Iyi bakacagina eminim.

Tasima kafesi var ama benim prenses cok aglar kiyamam :KK43: Ozgurlugunun kisitlanmasindan nefret ediyor.
Kokuyu tam olarak geciremioruz. O kadar cok yapti ki haliyi kac defa yikadik gercekten bilmiyorum ama koku sanki hala var gibi.
Veteriner hic bir seyi yok tamamen davranisi oyle dedi. Simdi internette okuyunca bu sorunla karsilasan cok fazla ornek gordum.
Disari koyamayiz. Burasi cok soguk zaten disarda hic hayvan olmaz. Kayinvalidem de kiyamiyor istiyor. Iyi bakacagina eminim.
İnşallah daha kotu olmaz . Çünkü size alıştı ya :(

Back
X