Aile apartmanı bayramda hepimiz gidiyoruz eşimin abisi var ama Pek hoşlanmaz kedilerden apartman içine eşimin ailesi izin vermez merdiven altı korunaklı ama kapıyı kapatamayız anne çıkmak isteyebilir hafif açık bırakırız artıkÖncelikle sizi yüreğinizden öpüyorum çok iyi yapmışsınız fakat onları asla dışarı bırakmamanızı öneririm küçük kedileri erkek kediler yiyor veya boğuyor yavrularını koruyacağı ve dışardan kedi giremeyecek bir yere bırakmanızı önemli kaçıncı kattasınız camı açarsanız atlayamacağı yükseklik olması gerekir ve dılarıdanbaşka kedilerin giremeyecek kadar yüksekliği olması gerekmekte
Birde nerde oturuyorsunuz apartman dairesi ve bina hizmetliniz var mı depo alanınız var mı bu larıda öğrenirsem size öneride bulunacağım. Birde kediye yani her mama gitmez alerji yapabilir yaşını öğrenmek için bir veterinere danışmanızda fayda var kuru mama seçmekte önemli her mama hepsine iyi gelmiyor aldığınız mamanın protein değeri ve kedi yaşı örtülmezse ters etki yapıyor.
Küçük kedilere hiç bişey vermeyin anne iyi beslenirse zaten doyar onlarda
Peki mahallenizde kedi bakan birileri var mı keşke abi kabul etse bakmayı sadece suyunu yenilese manasına baksa yeter gelip geçerken kapıda kapalı olsa daha iyi dediğim gibi diğer kedilerin gireceği her yer onlar İçin tehlikeliAile apartmanı bayramda hepimiz gidiyoruz eşimin abisi var ama Pek hoşlanmaz kedilerden apartman içine eşimin ailesi izin vermez merdiven altı korunaklı ama kapıyı kapatamayız anne çıkmak isteyebilir hafif açık bırakırız artık
Kapı ruzgardan falan kapanmasin aman. Yoksa açlıktan ölürler icerde. Anne zaten güvende olmadığıni anlarsa yavrularını taşır merak etmeyin. Kötüyü düşünmeyin. Şartlar doğrultusunda elinizden geleni yapiyorsunuz.Aile apartmanı bayramda hepimiz gidiyoruz eşimin abisi var ama Pek hoşlanmaz kedilerden apartman içine eşimin ailesi izin vermez merdiven altı korunaklı ama kapıyı kapatamayız anne çıkmak isteyebilir hafif açık bırakırız artık
Kapalı alanda anne strese girer. Hiç bilmediği bi ortamda merdiven altında karanlıkta mümkün değil. Evin içinde bir odada olsa neyse. Her erkek kedi yavru boğmuyor. Öyle olsa memlekette kedi kalmaz. Anne onları güvenli bir alana taşırPeki mahallenizde kedi bakan birileri var mı keşke abi kabul etse bakmayı sadece suyunu yenilese manasına baksa yeter gelip geçerken kapıda kapalı olsa daha iyi dediğim gibi diğer kedilerin gireceği her yer onlar İçin tehlikeli
Siz denk gelmemiş olabilirsiniz ama kaç kedimiz o şekilde öldü unutamam ve anne de kaçıncı anneliği Buda önemli neyse ben konu sahibesine anlatmaya çalıştım dilimin Döndüğünce yanlışlarım eksiklerim varsa düzeltilir yapar yada yapmaz oda konu sahibesine kalmış bir durum ama çok güzel birşey yapmış sessiz kalamayacağım bir konu oldu bu tatlı kedicikler güzel insanlara selam olsun iyi gecelerKapalı alanda anne strese girer. Hiç bilmediği bi ortamda merdiven altında karanlıkta mümkün değil. Evin içinde bir odada olsa neyse. Her erkek kedi yavru boğmuyor. Öyle olsa memlekette kedi kalmaz. Anne onları güvenli bir alana taşır
Yapabileciğimiz tek şey bu şuan oda karanlık yavrular ışığa duyarlı değil diye ışığı açmadık doğru mu yaptık açayım mı uyuyamadım ya evimizde kediler emanet canlarKapalı alanda anne strese girer. Hiç bilmediği bi ortamda merdiven altında karanlıkta mümkün değil. Evin içinde bir odada olsa neyse. Her erkek kedi yavru boğmuyor. Öyle olsa memlekette kedi kalmaz. Anne onları güvenli bir alana taşır
İyi gecelerSiz denk gelmemiş olabilirsiniz ama kaç kedimiz o şekilde öldü unutamam ve anne de kaçıncı anneliği Buda önemli neyse ben konu sahibesine anlatmaya çalıştım dilimin Döndüğünce yanlışlarım eksiklerim varsa düzeltilir yapar yada yapmaz oda konu sahibesine kalmış bir durum ama çok güzel birşey yapmış sessiz kalamayacağım bir konu oldu bu tatlı kedicikler güzel insanlara selam olsun iyi geceler
Karanliktan kastım merdiven altı gibi güneş almayan rutubetli bir ortamda 7/24 kalmasiydi. Evde hiç tedirgin olmayın merak etmeyin anne karanlıkta görüyor :) gündüz de aydınlık olacak sonuçta. Huzurla uyuyun. Gönül neler ister ama önemli olan imkanlar dogrultusunda bir seyler yapmak. Su an gayet rahattır onlar.Yapabileciğimiz tek şey bu şuan oda karanlık yavrular ışığa duyarlı değil diye ışığı açmadık doğru mu yaptık açayım mı uyuyamadım ya evimizde kediler emanet canlar
2 gün sonra kurban kesip gideceğiz 1 haftalığınaNe güzel birşey yapmışsınızBizde de doğum yapacağını anladığımız çaresizce miyavlayan anne kedi doğum yaptı dolayısyla tüm süreçleri size anlatacağım: Öncelikle anne kedi neredeyse 4-5 gün yavrulaarın üstünden kalkmaz asla. Maması suyu önünde olursaa kalkmadan hemen yer geri gelir. Mama olarak bebek kediler için olan kuru mamalardan alın süt yapması için, ayrıca biraz yoğurt da koyabilirsiniz ayrı bir kaseye. Kum için anneyi kaldırmadan patisiyle bir-iki kere kazma hareketi yapın; oraya yapması gerektiğini anlayacaktır.
Başka biryere taşıma konusuna gelince, kesinlikle önermiyorum, anne kedi kendini güvensiz hissedince yavruları alır taşır; ve siz apartmana koyduğunuzda muhtemelen öyle olacak, taşırken ya da apartmanda erkek kediler bebekleri malesef öldürecektir (kesin)... İki kere yer değiştirme çok yazık olur. Çünkü anne şu an yeni yuva bulamaz, sizde doğum yaptı.
Şöyle bi fikrim var: 2 günlüğüne gidiyorsunuz; bulunduklaarı odayı kapatın, su-mama ve kumu bol koyun, havasız kalmazlar, zaten anne yerinden çok az kalkacaktır. Odadaki ekstra şeylrei kaldırın. Temizlik konusunda hiç endişelenmeyin, hiçbirşey olmaz, geldiğinizde temizlersiniz. Çok büyük sevap işlemişsiniz, eğer apartmana koyarsanız muhtemelen bebişlere yazık olacak.. Ve belki almasaydınız daha iyi olacaktı böyle bi durumda..
Eşim eve aldık gitmeyelim demeye başladı ama çocuklsrımın ihtiyacı var eşimin başka izni yok kapalı odada 1 hafta nasıl kalırlar bilemedim2 gün sonra kurban kesip gideceğiz 1 haftalığına
bu ne güzel bir incelik.. gözlerim doldu. imkanınız varsa yavruların gözleri açılana kadar evinizde misafir ederseniz onlar için çok büyük bir şans olur:) yapacağınızı yapmışsınız. içiniz rahat etsin diye isterseniz her türlü pireye karşı veterinerden ense damlası alın siz ve çocuklarınız için güvenli olur zira onlar yeteri kadar güvenli ve mutlu duruyor anne kedinin yüzünden belli:) <3<3<3<3İyi geceler oğlumun bahçemizde sürekli mama verdiği kedi vardı hamileydi bugün ısrarla hep binanın içine girmeye çalıştı birkaç saat sonrada bahçede doğum yaptı.Mucizeye tanık olduk muhteşem bişeydi yavrularını doğurması yalayarak canlandırması.gece dışarda kalmasına gönlüm razı olmadı oğlum çok üzüldü bahçede başka kedilerde var.eve aldık şu an odadalar 5 bebeyle.tedirgin olmasın diye kapıyı kapattık çok girmedik odaya.çok yorgun gözüküyor kum su koyduk Başka yapmamız gereken bi şey var mı acaba İki gün sonra memlekete gidiyoruz mecbur bahçeye indireceğiz çok üzüldük ama kedi için iptal etmek istemiyorum evde de yalnız bırakamayız Özel mama yada yavru kedilere yapmamız gereken bi şey var mı. Sokak kedisini direkt eve aldık evde çocuklara zararı olur mu İyi mi yaptık kötü mü bilemedim ya bakamazsak karanlık oda bu arada yarın camı açsam sorun olur mu
Oğlumun odası hava sıcak koku olur mu dedim perdenin arkasından açsam düşer mi çok hali yok yarın canlanır mı bilmem
Bulunduğunuz ilçenin hayvan grupları vardir oraya ilan yazabilirsiniz, yasadiginiz semtte hayvan besleyen mahalle sakini varsa ona danisabilirsiniz. Kimseyi bulamazsaniz da korunakli bir yere kutu icinde mecbur birakirsiniz. Ben beslerim diyen komsu bulursaniz mama birakirsiniz duzenli verir ve sahane olur.. umarim birileri bakip besler,perisan olacak anneleri yemek su bulayim derken..İyi geceler oğlumun bahçemizde sürekli mama verdiği kedi vardı hamileydi bugün ısrarla hep binanın içine girmeye çalıştı birkaç saat sonrada bahçede doğum yaptı.Mucizeye tanık olduk muhteşem bişeydi yavrularını doğurması yalayarak canlandırması.gece dışarda kalmasına gönlüm razı olmadı oğlum çok üzüldü bahçede başka kedilerde var.eve aldık şu an odadalar 5 bebeyle.tedirgin olmasın diye kapıyı kapattık çok girmedik odaya.çok yorgun gözüküyor kum su koyduk Başka yapmamız gereken bi şey var mı acaba İki gün sonra memlekete gidiyoruz mecbur bahçeye indireceğiz çok üzüldük ama kedi için iptal etmek istemiyorum evde de yalnız bırakamayız Özel mama yada yavru kedilere yapmamız gereken bi şey var mı. Sokak kedisini direkt eve aldık evde çocuklara zararı olur mu İyi mi yaptık kötü mü bilemedim ya bakamazsak karanlık oda bu arada yarın camı açsam sorun olur mu
kum koyarsanız anne kuma yapar çisini. Yavrular zaten damla şeklinde yapıyorlar onları da anneleri yalıyor. Merak etmeyin :)Etrafa çiş yapar mı hiç kalkmıyor yavrular yapar mı kum koyduk kuma yapar mı anne yattığı yete mi yapıyordur
Eşim eve aldık gitmeyelim demeye başladı ama çocuklsrımın ihtiyacı var eşimin başka izni yok kapalı odada 1 hafta nasıl kalırlar bilemedim
Aslinda kapiyi acsaniz bile evde bi hafta kalirlar anne zaten banyoya yapar wc ihtiyacini,suyunu mamasini yeter miktarda birakmaniz yetecektir. Su ve mamayi uzak koselere koyarsaniz daha cok su icer anne kedi ve sutu de bol olur.Eşim eve aldık gitmeyelim demeye başladı ama çocuklsrımın ihtiyacı var eşimin başka izni yok kapalı odada 1 hafta nasıl kalırlar bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?