Kedi almak degilde , sahiplenseniz daha iyi olurdu aslinda. Sokaklardan bir yavru daha kurtulurdu.
Lütfen bir kedi sahiplenin, sosyal medyada bununla alakalı çok ilan, duyuru var. Bence de iyi bir karar vermişsiniz kediciğin arkadaşlığı size terapi gibi gelirmaması, kumu,aşıları vs bu tarz bakım işleri var, rutine girince zorlanmazsınız
Siyam kedileri çok az tüy döküyormuş zaten. Araştırmalarım sonucu böyle olduğunu öğrendim ama kediden kediye değişen bir şeydir belki de :))tuvalet egitimi varsa sikinti yok ama tuvaleti koyacaginiz yer sikinti.
evin icinde olursa koku yapio bahce balkon teras gibi yerlere koyun dicem ama kedi asagida dusebilir.
camlari acik tutmayin meraklilar dusuyolar.
haftada bir tarayin kil tuy sorununu azaltir.
Cins kedilerden de sahiplendirilmek istenenler olabiliyor bazen ilanları bi inceleyinNedense cins kedi olsun istiyorum tekir değil de... Yine de düşüneceğim bunu
ben british den baska kedi irkindan anlamadigim icin genel soyledim :)Siyam kedileri çok az tüy döküyormuş zaten. Araştırmalarım sonucu böyle olduğunu öğrendim ama kediden kediye değişen bir şeydir belki de :))
Aslında ben de öyleyim ama köpeğe cesaret edemiyorum ya. Okuduklarımdan yola çıkarak falan kedi bakımının daha kolay olduğuna karar verdimben köpek insanıyım kedi değil köpek al hatta boo alırsan dehşet tavsiyeler veririm demeye geldim
İnceledim evet. Cins kedileri hiçbir şekilde sahiplendirme yoluna gitmiyorlar hatta bayağı yüksek meblağlara satıyorlar. Tek sahiplendirilen tekir kediler yani. Siyam kedisini de arkadaşımın arkadaşı, yavrular iki aylık olunca satacakmış, ben böyle bir arayışa girince çocuktan rica etti vermeyi kabul etmiş o da sağolsun.Cins kedilerden de sahiplendirilmek istenenler olabiliyor bazen ilanları bi inceleyin
Şekilci olmak mı dersiniz? Bilemedim. Sokaktakilerden farklı olsun diye bir düşüncem yok ama gözüme hoş gelen bir şey olsun isterim evet. İnstagram cart curt kullanmıyorum beğenisini de beğenilmemesini de bilmem.Her kedi ayni olmaz ama en kotu ihtimalle kendi kedimden yola cikarak soyleyeyim. Perde tirnaklamak, koltuk tirnaklamak biseyleri devirip kirmak, bitki cicek varsa yolmak vb. Tuy dokmesi, sacilan kedi kumlari...
Bana dert degil ama bazilarina cok dert oluyor bunlar.
Dostlarimizi secerken sekilci olmasak keske. Tekirin neyi var anlamam ama instagramda scottish fold kadar like almiyor tabi ki. Sokaktakilerden farki olmali tabi
Şekilci olmak mı dersiniz? Bilemedim. Sokaktakilerden farklı olsun diye bir düşüncem yok ama gözüme hoş gelen bir şey olsun isterim evet. İnstagram cart curt kullanmıyorum beğenisini de beğenilmemesini de bilmem.
Kedi bakmanın tek zorluğu onu yalnız bırakmak istememeniz. Tatile veya bir yere kalmaya giderken ne yapacağınızı kara kara düşünüyorsunuz. O yüzden alacağınız kediyi seyahate alıştırın. Toplum içine sık sık çıkarın ki yabancı bir ortama girdiğinde panikleyip ürkmesin. Mümkünse tatillerinizi evcil hayvan kabul eden yerlerde yapın. Onu başkasına emanet etmeyin, evde yalnız bırakmayın. Kediler ve köpekler sahipleri olmayınca üzülürler. Seyahat gibi bir durum olmadığı zamanlar evdeki bakımı çok kolay. Ayrıca lütfen satın almayın! Barınaktan sahiplenin. Hayvan ticareti yapanlara prim vermeyin. Onların yaptıkları zulümden başka bir şey değil. Cins hayvanları üretip, herkes yavru istiyor diye vaktinden önce annelerinden ayırıyorlar. Anneyi üzüntü içinde bırakıp, zavallı yavruları bilinmeze gönderiyorlar. Bu vahşete ortak olmayın.Merhabalar.
Geçirdiğim zor günler dolayısıyla bana iyi geleceğini düşündüğüm bir dost bulmaya karar verdim. Yalnız ne yazık ki işin çok acemisiyim. Çevremde “kedi” bakan dolayısıyla “Nedir, nasıldır” diye sorabileceğim kimse yok.
Büyük ihtimalle bir siyam kedim olacak. Bunu da belirteyim.
Kedi bakımı nasıldır, nasıl olmalıdır? Bakımı zor mudur kolay mıdır diye sormayacağım üstesinden gelemeyeceğimi düşünseydim asla böyle bir şeye kalkışmazdım. Ancak yine de sudan çıkmış balığa dönmemem için karşılaştığınız zorluk varsa; ne olduğunu ve nasıl aştığınızı anlatırsanız, sevinirim. Sevgiler..
Bizim yillardir kedimiz var hepte balkonda yapar tuvaletini düşmezler:) tek sıkıntı yan balkona gidip keyif yapıyorlartuvalet egitimi varsa sikinti yok ama tuvaleti koyacaginiz yer sikinti.
evin icinde olursa koku yapio bahce balkon teras gibi yerlere koyun dicem ama kedi asagida dusebilir.
camlari acik tutmayin meraklilar dusuyolar.
haftada bir tarayin kil tuy sorununu azaltir.
Sokak kedileri tekirden ibaret degil ki. Bir suru renk renk var. Bembeyaz yada simsiyah, smokin olanlar, garfield gibi sari veya karisik renkler var. Gozleri sari, sari , mavi oluyor onlrinda.
Kedilerin yüz tipleri oyle asiri farkli degil. Gozleri ve tuyleri farkli renk sadece. Cirkin kedi mi olur? Sokakta bakimsizliktan tabiki kotu gorunuyorlar ama cins kedilerden cirkin degiller.
Neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?