kedicigimin tuyleri

elftt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
464
36
73
İstanbul
Arkadaslar iyi aksamlar.8aylik kisirlastirilmis bir kedim var.cok tuy dokuyor bu aralar.firsat buldukca tariyorum ama pek hoslanmiyor taranmaktan:(var mi cozum onerileriniz?

Benimkinin de tüyleri dökülüyor. Sarımsaklı tablet aldım, içinde çeşitli vitaminler de var. Mamasına karıştırıp yediriyorum ama umarım işe yarar. 20 gündür yiyor. Henüz bir değişiklik göremedim:31:

keşke bende oğlumun yanında olsamda onun tüyleri dökülse :(

canım mevsimler değişiyor hava ısınıyor ya o yüzden kediler kışlık tüylerini döküyor yerine yazlık tüyler çıkıyor. mevsim değişiminden dolayı çok normal tüy döküntüsü bunada yapcak bişey yok.
benim oğlumda hiç hoşlanmazdı taranmaktan. 1 aydır falan böyle devam eder sonra durur tüy dökülmesi. aklıma gelen tek çözüm veterinere gidip tıraş ettirmek. o zaman baya bi rahatlar sanırım deliler :)

Kedileri çok seviyorum ama, tüy dökme muhabbetini duyunca çok huylanıyorum. tiksiniyorum.. ama özellikle yavru kediler yokmu, lokum lokum...

Benimki tekir fazla dökülmüyor.Ama annemin kedisi aman allahım beyaz sürttugu yeri tuy yapıor.Careyi bulan warsa soylesin :)

Eklentiler

• $20140330_134649-1.webp
    $20140330_134649-1.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 73
Kediler her yil iki kere tuy doker. Yazlik ve kislik olmak uzere iki cesit kurkleri var. Ben benimkine yumurta sarisi yediriyorum 2-3 haftada bir. Kati olunca yemiyo, cok az pisiriyorum sivi halde sarisini kasiktan yalayarak yiyo. Veterinerimiz demisti tuy dokulmesini azaltir, tuyleri parlatir diye.

Ama mevsimlik kurk degisiminde mecbur dokulecek. Tek cozum ikealarda migroslarda koctaslarda satilan yapiskan bantlarla ortaliga dokulen tuyleri toplamak.

Arkadaslar cok tesekkurler yumurtayi deneyecegim.tras ettiremem narkoz vererek tras ediyorlar.kiyamam ona ben.benim pamugumda beyaz bu yuzden cok dikkat cekiyor:1: gerci bu durum isimede gelir kedi sevmeyenleri evimden uzak tutmus olurum:52:

walla hanımlar benım kı 8 yaşında 8 senede 80 yastk doldururdum :1:
Kendini sevirmeye geleceği zaman üzerime önlük giyecek duruma geldım..
Kısacası bunun tüyünden
$904418_10202540130166821_1032482182_o.webp

Bunun tozundan $1560686_10203133048109399_613303077_n.webp

gına geldii
:27::27::27::27::27::27:

Bugun nasil olduysa yatti yanima baya taradim.furmilator diye bi tarak varmis.kisa tuylulerde de kullanan var mi acaba?veteriner seninkinin tuyleri kisa olmaz o ta

Back
X