Kedicik besleyenler

Kedi kumunu balkona koymayı düşünüyorum, ayrıyetten bir boş odam var, yemek konusunda evden yemek vermeye alıştırmayıp sadece kuru ve yaş mama vermeyi düşünüyorum, böylelikle yemeklere saldırmaz, tüy için tüy toplayıcı alet var yapışkanlı ve tüylü bir kedi değil, bu güne kadar yapmakta tereddüt edip sonra iyiki yapmışım dediğim şeyleri düşününce sanırım bu kedicik bana çok iyi gelecek :)

Güzel bir kum alıp her gün temizleyince koku sorun olmuyor. Ama kum tanelerini evin içine taşıyorlar. Yattıkları yerlere tüyleri yapışıyor ya da sarılıp yuvarlanırsanız üstünüz tüy oluyor. Evi sık sık süpürmek lazım kum ve tüy yüzünden. Üstümdeki tüyleri de evden çıkmadan bantla alıyorum.

Balkondan, pencereden düşmesin diye dikkat etmek gerekiyor. Yani evde büyümeyen bir çocuk oluyor ama peluş hayvan şeklinde. Tatile gitmeden önce onu düşünmeniz gerekiyor kim bakacak nasıl olacak diye. Ben sahiplenirken aldığım sorumluluğun farkında olmadan sahiplenmiştim. Sonra biraz afalladım açıkçası. Kedi bakmak ne zormuş dedim. Sonra bir tane daha sahiplendim. Çünkü kediler böyle işte bilmiyorum.

Balkon açık balkonsa olmaz çünkü her zaman kum kabına ulaşabilir olması gerekiyor. Her daim balkon kapısını açık tutamazsınız. Zaten açık balkon varsa çok dikkatli olmak lazım.

Yemeklere saldırma olayı maalesef alıştırmayla alakalı değil. Kimi kedi çok yaramaz ve arsız oluyor, siz istediğiniz kadar düzeltmeye çalışın tezgahlarda masalarda gezip tabaklara sulanıyor maalesef.

Eğer evde sorumluluğun çok fazlaysa bir süre sonra kedi de sana ağırlık oluyor. En azından benim için öyle. Evde yemek hariç her şey bana baktığı ve bu durumdan nefret ettiğim için gözüme çok batıyor. Kumunu günlük temizlemen, mamasını suyunu günlük koyman, iki üç günde bir tüylerini taraman ve küçük çocuğun varsa eğer evi günlük süpürmen lazım. Kedi geldikten sonra bir tek süpürme işi değişmedi bizde, zaten günlük süpürüyordum.
Öyle aman da canım kedim, aman da benim evladım diye ölüp bitmiyorum ama genel olaral seviyorum kendisini :) o da beni sever, salona gelince hemen kucağıma çıkar, ben indirine kadar inmez. Ben kendimden öte oğlum için aldım, iyi de oldu.

Çok temiz kediler ya. Bizim bir kızımız var 2.5-3 yaşında asla agzini yemeklere sürmez,biseyi kirletmez. Biraz tüy birakma sorunu var ama sevgisi kat kat agir basiyor

Eklentiler

• 5F778617-1FCC-439D-B3ED-3262C3E71B28.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 57
Bizim ki uzaktan koklar ama asla ne dil ne burun vurur. Biz evlat edindiğimizde küçüktü 2 aylik falandi

Oncelikle kedilerin 15 -20 yil omurleri var gunun birinde terk etmeyecekseniz bu ise kalkismanizi oneririm. Cunku eve adapte olan hayvan sokakta yasayamiyor.

* Vakti geldiginde kisirlastirmaniz gerekecek. Yoksa eve idrarini birakir ve ev kokudan gecilmez.

* Ona ayiracak butcenizin olmasi gerek. Bu cok onemli. Hastalandiginda veterinere goturmeniz gerek. Ben (asi vs degil hastalik durumunda) veterinere gittigimizde tek kedi icin minimum 800 TL den asagi ciktigimizi hatirlamiyorum. Bazen 1000 TL yi bile gectigi oluyor. Ozellikle yaslandikca veteriner ziyaretleri de artiyor.

* Mamasi kaliteli olmali, kumu da koku olmamasi icin kaliteli olmali. Bunun icin aylik tek kediye 100-150 TL civari butce ayirmaniz gerek. Bunlari boyle detayli yaziyorum cunku bastan isin maddi yonunu hesaba katmayip daha sonra farkina varinca sokaga atanlar oluyor malesef.

* Temizlik hususunda Tuy sorunu illa olur ama tek kedide bu cok goze batmaz. Kum taneciklerini de evin icerisine tasiyabiliyorlar. Gunluk supurme ile onune gecilebilir.

* Tezgaha yemek masasina vs. Cikmamasi sizin elinizde. O egitimi siz vereceksiniz. Cok arsiz bir kedi degilse sizi dinleyecektir.

* Bence kedilerle yasamak inanilmaz eglenceli. 3 kedim var hepsi ayri bir dunya..
1 tanesi kapali kapilari acabiliyor. Ilk kapiyi acmayi kesfettiginde Evde yalniz oldugum bir gece az kalsin yuregime indiricekti. Kapinin kolu yavas yavas asagi cekildi, eve biri girdi sandim. Kapi acilinca bi baktim benim kiz Resmen kalbimin sıkıstigini hissettim. Bunun disinda inanilmaz sevgi dolu ve saf bir hayvan.
1 tanesi terorist gibi birsey. Veteriner bile illallah etti. Kucuk cocuk gibi evi karistiriyor. Bildigin yaramaz cocuk ama ayni zamanda inanilmaz cilveli.
Digeri gozlemci ve cok zeki.
Hepsinin ayri ayri karakteri, huyu var. Cok guzel hayvanlar bence. Yillarca sorumlulugunu alabilirim diyirsaniz hic durmayin hemen alin.

Uyutmuyor yatak odasına alırsan gece oynamak istediği için tepende gezer, her yeri tüy yapıyor, kısırlaştırmazsan kızgınlık dönemlerinde hem sabahlara kadar bağırır hem de erkekse etrafa koku bırakır. Mobilya perde ve halılarını tırmalayabilir. Ev kum oluyor biraz da.

Hep olumsuz yazdım benim kediye çok kıl olmuş durumdayım bebek doğduğundan beri kıskançlığından ne yapacağını bilemiyor. Düzeleceğiz inşallah. Yoksa çok güzeldi yani..

Kediler çok temiz hayvanlardır evin pis olmaz merak etme. Hiçbir zorluğu yoktu bence, heryere de yanında götürebiliyorsun. Ben dışarı çıkacağım zaman bile heryere yanımda götürebiliyordum. Tek olumsuz yonu eşyalarını tırmalamaları ,koltuk sandalye vs

Tencerelerden yemesini istemem çünkü ona sadece kuru ve yaş mama vermeyi düşünüyorum, alıştırmış sanırım :/
Benim kedi asla kuru ve yaş mama dışında bişey yemez
Tezgaha çıkmaz masaya çıkmaz yemek sofrasına gelmez
Alıştırınca oluyor ama bebek beşiğinden bi uzak tutamadık, gece bebeği emzirmek için aldım ne ara gelmiş odaya girmiş baktım beşiğin içinde oturuyor
Bebeğim küçük olduğu için istemiyorum şu an beşiğe çıkmasını.
Ama bebek kediyi sevmeye başladı. Arkadaş olsalar da birbirleri ile oynayıp beni rahat bıraksalar :)))

2 yaşında bir kedi annesiyim. Evde evcil hayvan olmasının en zor yanı evde kendi kendine bırakıp bir yere gidememek. Tatile veya bir yere ziyarete gidilecekse onu emanet edecek birini bulmak zor oluyor. Hele gurbetteyseniz anne baba yanınızda değilse. Maddi yönü de var. Kaliteli mamalar ucuz değil. Çoğu ithal. Temizlik konusu ise pis hiç bir yanı yok. Çünkü kedi tuvalet eğitimini zaten bebekken anneden alıyor. Ona kumu gösterseniz yeter. Benim kedim 2 buçuk aylık sokak kedisiydi ve eve geldiğinden beri evin hiç bir yerine pislik yapmadı. Ama tüy konusu belki zorlar. Haftada bir süpürge yapıyorsanız 2 veya 3 olur. Hatta sürekli yattığı yere her gün süpürge tutma ihtiyacınız olur. Bir de kısırlaştırma konusu var. Burada uzun uzun anlatmayayım isterseniz ayrı bir mesaj yazarım ama ben kısırlaştırmayı destekliyorum. Öteki türlü pek de mümkün değil bence. En sağlıklısı kısırlaştırma bence. Bunun da bir miktar masrafı var.
Ama hayatımda iyi ki dediğim yegane şeylerden biri kedime sahip olmak. İyi var. Hayatta tadabileceğiniz en karşılıksız ve en saf sevgi hayvanlarınki. Bu yüzden sorumluluğu alabilen herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

merhaba, herşeyin olduğu gibi kedi beslemenin de olumsuz yönleri evet var ama bunlar kıl- tüy den ileri gitmiyor, perdeli de bi tık bozuyor(stor varsa sorun yok) koltuklara da bazen tırnak atıyor vs vs var yani... ama bunların hiç birisi onun sevgisinden, ona bakmanın verdiği huzurdan, bir canı sokakta yaşamaktan kurtarmaktan daha önemli değil asla da olamaz.
evinizin kıl tüy vs derdine düşüp kediciği sonradan atacaksanız sakın almayın.

evin pis olmuyor tanıdığım bir sürü kişiden daha temiz hayvanlar. onlar evde beslenebiliyorsa kedide beslenir. kaliteli mama yediklerinde tüy dökümü fazla olmaz. kum kabını kapalı seçin kazarken kendilerinden geçiyorlar çok sıçramasın. kumun önünede hani şu evlerin önüne konulan keçe gibi paspaslar varya welcome yazan onlardan koyarsanız kum çok dağılmaz. ilk bir yıl yaramaz oluyorlar. koşuyorlar zıplıyorlar tırmalıyorlar. özellikle deri eşyalar zarar görüyor. deri sandalyelerimiz vardı mutfakta bir kaçı perte çıktı gerçi onlar perte çıktı bir ay sonrada kırılmaya başladılar ömürleride o kadar. ama yinede varsa sandalye kılıfı kullanmak problemi azaltıyor. mutfak tezgahına çıkarlar ıyyyyğ diyenler olur çıkmıyorlar. ilk zamanlar çıkıyorlar sonra bir mevzu olmadığını anlıyorlar ama illa çıkarsa ıslak bırakın kediler suyu sevmez. ayrıca kediyi yıkamayında yani çok tuhaf şekilde kirlenmediyse. bizimki birgün yeni yapılmış betona girdi o yüzden yıkadık. başka türlü çözülmedi beton. oda elimizle ıslattık. kediler kokmaz köpekler gibi değiller. kaliteli mama ilk aşıları falan derken masraflı olur. mamalarını ağzı kapalı saklayın ki kokuları kaçmasın bayatlamasın. ev yemeklerine alıştırmayın. satın almayın sahiplenin. musmutlu bir aile olun inşallah unuttuğum nokta tatiller. biz kedimizi bir haftaya kadar yalnız bırakıyoruz. arada biryakınımız gelip kontrol ediyor. eve alıştığında bir haftaya kadar yalnız bırakılabilir ama daha uzun sürede birine emanet etmek yada kedi pansiyonlarını kullanmak mantıklı seçenek

Yeni kedi almis biri olarak ben de endiselendim pis olur mu ev diye ama hiç pis değiller tek sorun kakasini temizlerken biraz kokuyo maske takarsiniz biraz da kumunu kabin etrafına dokuyo ama temizlemesi zor değil

3 tane kedim var titizlikte son nokta bir insanımdır ama kedilerim benden daha titiz

Evlenmeden önce bir kedim vardı evlenince ailem ayrılmak istemedi şuan onlarla beraber yaşıyor 5yaşında kızımız Evlendikten sonra evimize de bir kedi aldık şuan 9 aylık bu kızımız da Yapılan yorumları okudum evet tüy sorunu olabiliyor ama premium mama kullanırsanız ve taramasına yavruluktan alıştırırsanız çok sıkıntı olmuyor Biz küçük tuvaleti ona tahsis ettik kapalı bir tuvalet koyduk daha rahat olsun diye mama ve suyunu günlük taze koymanız çok iyi olur
Benim size asıl bahsetmek istediğim konu şu Benim de eşim ben istediğim için kedi almamıza tamam dedi şuan o da ölüp bitiyor kızımız için o ayrı
anladığım kadarıyla çocuğunuz yok hamilelik konusunda nasıl bir yol izleyeceğinizi de eşinizle konuşun bence. Çünkü ne kadar sevilirse sevilsin bazı kişiler hamilelikte kedinin evde olmasını istemiyorlar Toxoplazma sonucum negatif çıktığında inanılmaz bir baskı oluşturuldu kızımızı göndermem için ama benim duruşum ve eşiminde desteği sayesinde kızımızı göndermedik Geçici bir süre bile olsa evden göndermeyi düşünebilirim derseniz almayın bu olaydan çok kötü etkilenirler çünkü Şuan evdeki kızımızla beraber kızımızı bekliyoruz eşyalarına bakıyor kokluyor karnımın yakınlarında geziyor galiba iletişim kuruyorlar Zorlukları var evet ama küçük bir çocuk gibi düşünün onu kesinlikle her anı güzel eğlenceli sadece sorumluluğunu sonuna kadar üstlenirim derseniz alın derim Bu da bizim kızımız

Eklentiler

• 7C96675E-D0FC-4D2C-B6F3-A7B5CB5A0279.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 52
Benim de bir kızım vardı. Benimki aşırı vahşiydi ama. Adeta kaplan gibiydi. Çok tüy döküyordu ama 2 ayda bir traş ettiriyordum tırnaklarını kestiriyordum. Kumunu temiz tuttuğunuz müddetçe koku ve pislik olmaz. Aşılarını da yaptırırsanız tadından yenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…