kedicikler

Tavuk ciğeri başka bir arkadaş daha demiş. Şimdi gidip alıcam :)

Sevmeye beklerim o zaman :)

Ay bunları Allah korusun ya evimde gözümün önünde bakabilsem keşke
Bayılacaktır eminim,sevmeyen kedi görmedim ben bu zamana kadar. Kasaptan kemik alıp kaynatabilirsin,suyuna ekmek ,makarna ekleyip verebilirsin birde aklında olsun. Bebeklerin aç kaldığını düşünürsen devam sütü yada bebek mamalari var suyla hazırlanan onlardan takviye edebilirsin. Annesiz bebek kediyi devam sütüyle besledim uzun bir süre.
Çok tatlılar,inşallah güzel insanlar bulurlar yavrular.
Kolaylıklar dilerim

Bu kedi sahiplendirilecekse evet dediğimiz doğru , yok değilse mamaya alıştırmak doğru olmaz. Daha sonra kendi kendine beslenmekte güçlük çeker ?
....

Birde genel bir soru , gerçekten hayvanseverlere soruyorum ; kısırlaştırmak doğru mu ? Pek mantık yurutemiyorum.Ben üzülüyorum sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına. Doğalarıyla oynanıyor sanki..

Tadını seviyorlar hem de çok.Yavrulara süt yeter ama biraz Büyüdükçe onlara da tavuk ciğeri gibi şeyler yedirebilirsiniz.Bizim kedimiz emzirmeyi erken bıraktığı için biz sütle beslemiştik.

her sene 8 tane doğum yaptığını Düşünelim.Ve her sene bu kadar şanslı olmayacaklar.8 yavrudan ikisi ezilecek,ölecek,hastalık kapacak,çocuklara oyuncak olacak,zehirlenecek,belki aç kalacak.Elbette bütün hayvanların sağlıkla yaşaması tek dileğimiz ama kısırlaştırmak çok daha sağlıklı.Kendi kedimi kısırlaştırdım,pişman olmadım açıkçası.

Kediler beslenmekte güçlük çekmez yanlış beslenme ile ömürleri kısalır. Hayvanların doğasını bozduk zaten o yüzden çevrede bulamayacakları vitaminleri bağışıklık sisteminin güçlenmesi için mama ile takviye etmeye çalışıyoruz.
Kısırlaştırma gerekli çevrede çok fazla vicdansız insan ve çocuk olduğu için malesef hayvanlara eziyet ediyorlar. Ayrıca kısırlaştırma kedilerde görülen kanseri de önlüyor.

1Sen 'cim,
onların doğalarını ellerinden aldık biz insanlar. Onlar doğada avlanarak yaşarlar,Yağmurda/karda ağaç kovuğuna sığınarak kendilerini korurlar..
Ancak her yer beton/apartman/cadde-sokak ve arabalar! Koskoca kapaklı çöp tenekeleri! Doğa yok!
Nasıl beslenecekler ve korunacaklar arabalardan ve kötü insandan gelecek tehlikelerden?
Maalesef onların çoğalmaması gerekiyor
Doğan bebekler açlıktan (koskoca kapaklı çöp bidonlarına tırmanamadıkları için) soğuk kış koşullarından ve arabalardan kaçamadıkları için ve daha buna benzer sebeplerden dolayı zaten yaşayamıyor..
Çok üzücü çok..

M M e g , kalp kalp..

Burada okumuştum. Apartman kapısının önüne konan su ve mama kabı çok problem olmuştu.

Doğru biz insanların doğası bozuldu.

Mantıklı bakamadım bu konuda , duygusal yaklaştım.

İşte düşün,bir kap su ve bir kap mama bile sorun olabiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…