Kedide yara.. lütfen bakabilir misiniz ?

Artemisial

Yarın farklıdır bugünden, Adı değişir hiç olmazsa🌸
Pro Üye
21 Şubat 2021
925
3.062
63
Merhaba, lütfen konum taşınmasın. Çünkü çok üzgünüm, baya dert oldu bu konu bende. Çok hassasım sokak canları hususunda.
Sitemizde beslediğim birçok kedi çocuklarım var. Bugün beslerken bir tanesinde yara gördüm. Birkaç yerinde mevcut durumda. Örnek bırakıyorum bir tane.
Kavga etmiş olabilir denildi. Ama benim içim icimi yiyor. Uyuz ya da başka ciddi bir şey olabilir mi ? Veteriner için tutmak lazım biliyorsunuz sokak canları kutuyu gördüğünde asla girmez 🤦🏻‍♀️ fikri olan var mı ona göre veterineri mi çağırsam siteye ?

Eklentiler

• IMG_20210520_210847.webp
    IMG_20210520_210847.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 209
Çok üzüldüm. Benim çok bir fikrim yok ama genelde çantamda teramisin taşıyorum,gözü akana,yarası olana falan sürüyorum gördükçe. Buna da sürerdim büyük ihtimalle ,hiç yoktan iyidir diye. ama çok sağlıksız bir bilgi, yetkili mercii falan değilim kesinlikle

Larva(botfly) olabilir bu,cikartmaya calismayin.

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben hiç dokunmadım zaten. Oğlanın keyfi yerindeydi ama bilemiyorum... çok üzüldüm.. sanırım bu ara çiftleşme dönemine de girmişti birkac kız kovalarken de görmüştüm keratayı 🤦🏻‍♀️
kavgadan olamaz mı diyorsunuz ? veteriner çağırmak en mantıklısı galiba. Allah korusun ilerler geç kalmış olursam diye endişelendim.

Çok üzüldüm. Benim çok bir fikrim yok ama genelde çantamda teramisin taşıyorum,gözü akana,yarası olana falan sürüyorum gördükçe. Buna da sürerdim büyük ihtimalle ,hiç yoktan iyidir diye. ama çok sağlıksız bir bilgi, yetkili mercii falan değilim kesinlikle
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben acıyorsa falan diye hiç dokunamadım malesef o yüzden krem falan aklıma gelmedi.
Kendi kedim de var evde ama o ev kedisi hiç dışarı çıkmadığı için böyle şeylerle karşılaşmadım daha once. Belki de o yüzden panikledim bir yerden bir şey mi kaptı acaba bu yavrucak diye ☹️
Umarım bilen birileri çıkar. Çünkü kavgadan dolayı değilse geç kalmadan hemen veteriner görmeli..

Sanki açık yara enfeksiyon kapmaya müsait gibi, aklıma direk bu geldi. Veteriner çağırmak en mantıklısı olur. Büyük şehirlerin veteriner hizmetleri oluyor. Arıyorsunuz, gelip alıyorlar. Hayvanın tüm tedavi ve bakımlarını yapıp süreçte sizi bilgilendiriyorlar. Sizde arayıp bilgi alabiliyorsunuz. Daha sonra tedavisi tamamlanınca aldıkları yere geri bırakıyorlar. Ankara'daki sistem böyle en azından. Umarım şehrinizde de öyledir. Duyarlılığınız için çok teşekkürler. 🙏😻

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben hiç dokunmadım zaten. Oğlanın keyfi yerindeydi ama bilemiyorum... çok üzüldüm.. sanırım bu ara çiftleşme dönemine de girmişti birkac kız kovalarken de görmüştüm keretayı 🤦🏻‍♀️
kavgadan olamaz mı diyorsunuz ? veteriner çağırmak en mantıklısı galiba. Allah korusun ilerler geç kalmış olursam diye endişelendim.
Olamaz demiyorum,buradan o sekilde gorundu.Bunun genelde icerisinde larva varsa yaranin uzerine kapatip hava almasini engelliyorlar,sonrasinda da yuzeye hava almak icin cikan larvayi cimbiz yardimiyla parcalamadan cikartiyorlar.Belki de ici bostur,sadece yuzeysel bir siyriktir.Siz yine bir veteriner cagirin,cunku bunlar bakarak pek anlasilmiyor.

Sanki açık yara enfeksiyon kapmaya müsait gibi, aklıma direk bu geldi. Veteriner çağırmak en mantıklısı olur. Büyük şehirlerin veteriner hizmetleri oluyor. Arıyorsunuz, gelip alıyorlar. Hayvanın tüm tedavi ve bakımlarını yapıp süreçte sizi bilgilendiriyorlar. Sizde arayıp bilgi alabiliyorsunuz. Daha sonra tedavisi tamamlanınca aldıkları yere geri bırakıyorlar. Ankara'daki sistem böyle en azından. Umarım şehrinizde de öyledir. Duyarlılığınız için çok teşekkürler. 🙏😻

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Büyük sehirdeyim mutlaka vardır hizmetleri. Araştırayım sağolun fikriniz için🙏
Kendi kedimin veterineri var, onu çağırmayı düşünmüştüm bende Allah korusun ciddi bir şey olmasın da tek dileğim..

Olamaz demiyorum,buradan o sekilde gorundu.Bunun genelde icerisinde larva varsa yaranin uzerine kapatip hava almasini engelliyorlar,sonrasinda da yuzeye hava almak icin cikan larvayi cimbiz yardimiyla parcalamadan cikartiyorlar.Belki de ici bostur,sadece yuzeysel bir siyriktir.Siz yine bir veteriner cagirin,cunku bunlar bakarak pek anlasilmiyor.

Çok sağolun mutlaka çağıracağım 🙏

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Büyük sehirdeyim mutlaka vardır hizmetleri. Araştırayım sağolun fikriniz için🙏
Kendi kedimin veterineri var, onu çağırmayı düşünmüştüm bende Allah korusun ciddi bir şey olmasın da tek dileğim..
İnşallah önemli bir şeyi yoktur çocuğun 😔 geçmiş olsun ❤️ Yara almış gibi görünüyor fotoğrafta

Back
X