• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kedidir o kedi :)

Kizlar iyi aksamlar. Bu seferki derdim kedi :) bu aksam ailecek bir yerde misafirlikteyiz. Bir kedi geldi bahceye Cok sevimli ailecek cok sevdik besledik falan. Ama babama yetmedi sahiplenmek istedi. Ben de istiyorum aslında ama endiselerim var.
Biz apartmanda yasiyoruz simdi bu hayvan sokak hayvani alismasi zor olur mu? Hic hayvan beslemedik simdiye kadar yani evde beslemedik :) tecrubeli hatunlardan fikir istiyorum artilari ve eksilerini soyler misiniz?
Daha dogrusu biz buyuk ihtimalle alicaz zaten kediyi daha cabuk alistirmak icin fikir verebilir misiniz?
Bu arada telden yaziyorum hatalarim affola :)

Biz 4.katta oturuyoruz son kat bir de çatımız var apartmanda jeotermal olduğundan baya sıcak kediyede bi kasaya battaniye attık yuva yaptık orda yatıyor geceleri .. Bir de eve girmek istediği zaman patileriyle dış kapıyı tıktıklıyo .. Tuvalet alışkanlıklarıda onların kendilerinden geliyor .. Yani bu konuda sorun olmaz .. Eve balkona bi kasaya kum koyarsanız o tuvalet ihtiyacı geldiğinde kapı kapalıda olsa miyavlayıp uyarır sizi ve kendisi gider kumuna karşılar ihtiyacını lavabo konusunda sıkıntı olmaz evde beslerseniz .. Ama yinede yatak odalarınızın kapısını kapatın diyorum çübkü yatak yumuşak geldiğinde orayı da tuvalet sanabiliyo hayvann malesef bizim bu vakkalar çok oldu .. Bir de koltukların üzerinde çok kalmasın diyorum çünkü tüylerinin çok fazla döküldüğü dönemler olabiliyor .. Bir de kedinin erkek olması bence iyi olur yavrulaması falan sorun yaratabilir bizim kedimiz 2 kere yavruladı ikisindede 3 kez doğum yaptı :) Kız olunca zor oluyo çatıda bizden korumak için yavrularını sakladı falan .. Bizim yanımıza hiç gelmemeye başladı yavrularına bakmak için sadece yemek yemek ve yavrularına da yemek götürmek için geliyordu tabi büyüyünce yavruları braz ayaklanınca bulduk nereye sakladığını hepsine bi yuva yaptık tabi güzel oluyo yavrularınıda sevmek ama uğraştırıcı bi olay .. O yüzden bence erkek kedi olması daha iyi .. Dişiler kızıyorlar belirli aylarda ve sürekli mırıldanıyorlar çok rahatsz edici bi durum mırıldanmaları falan geceleri çok rahatsz edebilir .. Yiyecek kısmına gelecek olursak da çiğ balık ciğer falan vermeyin yara yapabiliyor bazı kedilerde çiğ yiyecekler ama pişmiş balık ciğer köfte et verebilrsiniz herşeyi yerler cips kek bezelye taze fasulye bile yiyor bizim kedi :) yemeklerin suyuna ekmek banıp veriyoruz seviyo ... Salçalı ekmeğe bayılıyo :) Bİr tek meyve falan yemez .. Maydonazada hasta bzim kedi :) Böyle işte ..

Biz 4.katta oturuyoruz son kat bir de çatımız var apartmanda jeotermal olduğundan baya sıcak kediyede bi kasaya battaniye attık yuva yaptık orda yatıyor geceleri .. Bir de eve girmek istediği zaman patileriyle dış kapıyı tıktıklıyo .. Tuvalet alışkanlıklarıda onların kendilerinden geliyor .. Yani bu konuda sorun olmaz .. Eve balkona bi kasaya kum koyarsanız o tuvalet ihtiyacı geldiğinde kapı kapalıda olsa miyavlayıp uyarır sizi ve kendisi gider kumuna karşılar ihtiyacını lavabo konusunda sıkıntı olmaz evde beslerseniz .. Ama yinede yatak odalarınızın kapısını kapatın diyorum çübkü yatak yumuşak geldiğinde orayı da tuvalet sanabiliyo hayvann malesef bizim bu vakkalar çok oldu .. Bir de koltukların üzerinde çok kalmasın diyorum çünkü tüylerinin çok fazla döküldüğü dönemler olabiliyor .. Bir de kedinin erkek olması bence iyi olur yavrulaması falan sorun yaratabilir bizim kedimiz 2 kere yavruladı ikisindede 3 kez doğum yaptı :) Kız olunca zor oluyo çatıda bizden korumak için yavrularını sakladı falan .. Bizim yanımıza hiç gelmemeye başladı yavrularına bakmak için sadece yemek yemek ve yavrularına da yemek götürmek için geliyordu tabi büyüyünce yavruları braz ayaklanınca bulduk nereye sakladığını hepsine bi yuva yaptık tabi güzel oluyo yavrularınıda sevmek ama uğraştırıcı bi olay .. O yüzden bence erkek kedi olması daha iyi .. Dişiler kızıyorlar belirli aylarda ve sürekli mırıldanıyorlar çok rahatsz edici bi durum mırıldanmaları falan geceleri çok rahatsz edebilir .. Yiyecek kısmına gelecek olursak da çiğ balık ciğer falan vermeyin yara yapabiliyor bazı kedilerde çiğ yiyecekler ama pişmiş balık ciğer köfte et verebilrsiniz herşeyi yerler cips kek bezelye taze fasulye bile yiyor bizim kedi :) yemeklerin suyuna ekmek banıp veriyoruz seviyo ... Salçalı ekmeğe bayılıyo :) Bİr tek meyve falan yemez .. Maydonazada hasta bzim kedi :) Böyle işte ..
Cok ozendm anlattiklariniza ama biz kediyi alamadk :( daha dogrusu yakalayamadik :( adini bile koymustk halbuki ama neyse amcamin kedisi yavrularsa verecek bize inşallah :)

Cok ozendm anlattiklariniza ama biz kediyi alamadk :( daha dogrusu yakalayamadik :( adini bile koymustk halbuki ama neyse amcamin kedisi yavrularsa verecek bize inşallah :)

Bak demiştim durmaz diye yavruluktan buyutmenizz daha iyi dışarıyı bilmediği icin sıkıntı olmaz .....

Haklısın disardaki insan kılığındaki canavarlari unutmuşum ama iste sokaktan alınan bicok kedi evde durmak istemiyor ben çocukluğumdan beri kedi besliyorum tam bir kediciyim bu konuda oldukça tecrubeliyim Evde beslenir tabiki ama tek diil yanına arkadas alırsa daha iyi olur .

Bilmez miyim, özellikle erkek kediler ve erkek fatma kediler evden kaçmayı pek seviyor :)

Belki sorsak evde olmayı tercih etmezlerdi ama bilmenin imkanı yok.

Kısırlaştırıldılarsa ve ev üst katlardaysa pek sorun çıkmadan adapte oluyorlar.

Ben de kedileri arkadaşlı beslemekten yanayım bu arada. onların oyunlarını izlemeye bayılıyorum :)

Ben çocukken evimiz bahceliydi kedilerimiz dışarda gezip gelirlerdi yemek verirdik kışın sobanın yanında yatmaya bayilirlardi yani kendi istedikleri zaman evde kalirlardi ama eksi tarafı bitanesine sokakta araba çarptı 3 gün aglamistim cunki onu ellerimle buyuttum annesi reddetti biberonla besledim çok kiymetliydi benim icin 10 seneden fazla oldu bunları yazarken bile gözlerim doluyor minnosum öldükten 3 ay sonrada annesi gelmedi ona ne oldu bilmiyorum
En son 3 sene önce ankara kedisi besledim beni çok zorladı ömrümde bukadar yaramaz kedi görmedim çok fazla tuy döküyordu butun giysilerinizi tüy içindeydi ama onu okadar çok seviyordumki umrumda değildi taki bebegim olacağını öğrenene kadar tüy dökme sorunu olmasa asla başkasına vermezdim gideceği belli olduktan sonra bir hafta ağladım eşim Bak üzüntüden bisey ilıcak bebeğe demeye başladı okadar içim yandı yani neyseki daha iyi biyere gitti nisantasinda zengin bir kadına verdik baska kedileride varmış bizde tekti malesef bebeğini kesişen sakindigim icin degil annemlerinde kedisi var bebegim doğar doğmaz annemlerde kaldım ama dediğim gibi benim kedim aşırı tüy döküyordu ince ince neyse amma dertliymisim ha yazdimda yazdım
Bu arada oğlum Iki yaşında ve oda kedi hastası nerde kedi görse pisi diyip pesinden koşuyor onuda hayvanı sevgisiyle buyutucem insallah cunki en masum sevgilerden biri :)

Back
X