Kediler hakkında bilginize ihtiyacım var.

Sevdenurr

Bir yeşerdim bin soldum..
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
725
10
118
Samsun
Hanımlar acil olarak birşey soracağım.Muhtemelen yeni doğmuş küçük bir kedinin gözleri yapış yapış gibi kapalı mı olur? Yani yeşilimsi yapışkan birşey var mıdır gözlerini kapatan?
Yoksa doğuştan gözleri mi yok.

Yenidogmussa kapalıdır zaten gözleri, tam yapışık olur .Yeşil dediğin akıntı olabilir
Hatta gözleri açıldığında akıntıdan dolayi da yapisabiliyor

Son düzenleyen: Moderatör:
$fromthebottle[1].webp$fromthebottle[1].webp
böyle dimi canım yeni doğmuş kedilerin gözleri kapalı olur :)

Yakınlarımızda bir bahçelik var oradan sokağa gelmiş yavru kedi ben tam süt verecektim verme annesini emmez sonra dediler.Zaten sonrada bahçeliğe götürdüler annesi orada diye.Ama şuan aklımdan çıkmıyor kediler yada hayvanlar noktasında da çok bilgili değilim.Gözlerini silmeye çalıştık ama biraz sertti emin olamadım acaba gözlerimi yoktu yada o çapak gibi şey mi kurudu.

Yakınlarımızda bir bahçelik var oradan sokağa gelmiş yavru kedi ben tam süt verecektim verme annesini emmez sonra dediler.Zaten sonrada bahçeliğe götürdüler annesi orada diye.Ama şuan aklımdan çıkmıyor kediler yada hayvanlar noktasında da çok bilgili değilim.Gözlerini silmeye çalıştık ama biraz sertti emin olamadım acaba gözlerimi yoktu yada o çapak gibi şey mi kurudu.

Soğukta gözünü üşütmüş yada enfeksyon kapmış olabilir,kedilerin gözü çok hassastır.Eczanelerde gentagut göz damlası var 2-3tl o geçiriyor diye biliyorum ama sonuçta yavru kedi bi zararı olur mu bilemiyorum bi veteriner arayıp danışabilirsiniz.

Yeni doğmuş kedilerin gözleri ilk iki hafta içinde açılır sevdecim , çapaklanma da olur .

Ona ilk 4 hafta en gerekli şey anne sütü :16:

Bu onu bakterilerden de koruyacaktır , sen ara ara o bahçede ziyaret onları , hal hatır sor , anneyi besle :34:

annesi oradamıymış gördün mü annesi yoksa sahipsiz kalmasın :( canım bence gözlerinde kabuk dediğin çapaktır kedi yeni doğduğu için öyledir silmekle gözü açılmaz ama görmüş olan sensin enfeksiyon gibi çok bariz miydi :26: bir de yeni doğmuş kedi nasıl kaçmış annesinin yanından :26:

Meggggggg !!!

Şöyle bir bağırayım da görürse gelip bakıversin hayvan dostu megcim , bu konu onun ilgi alanı da :1:

Son düzenleme:
Soğuktan dolayı olmamıştır tahminim çünkü buralar son bir haftadır çok sıcak.Annesi var mı ben gözümle görmedim ama çocuklar annesi orada dediler.Gerçekten hiç bilgim yok ben korka korka kediyi tuttum bir teyze gözlerini sildi.Bulunduğumuz yerde veteriner yok sanırım hiç görmedim de duymadım da.Biri; annesi onun gözlerini yalaya yalaya temizler dedi.Nekadar doğru bilmiyorum.Aus ablam dediğin gibi ara ara kontrol edicem inşAllah ama içim hiç rahat değil:(

Bu arada ilgilenen arkadaşlarım çok teşekkür ederim hepinize.:Çok bilgisizim bu noktada açıkçası pek haşırneşirliğim de yok hayvanlarla..İnşAllah yanlış birşey yapmamışımdır.
Bu arada birşey daha sorucam;hiç anne kedi yavrularını doğurur doğurmaz yer mi?
Bizim köyümüzde yengem şahit olmuş kedi yavruları doğurmuş sonra da ağzında taşıyacakmış gibi almış ve yemiş:(Ama benim aklım almıyor nasıl olur.

bence ağzına alıp taşımıştır bizim kediler öyle yapıyordu yavruyu güvenli bir yere götürmek için

Bu arada ilgilenen arkadaşlarım çok teşekkür ederim hepinize.:Çok bilgisizim bu noktada açıkçası pek haşırneşirliğim de yok hayvanlarla..İnşAllah yanlış birşey yapmamışımdır.
Bizim köyümüzde yengem şahit olmuş kedi yavruları doğurmuş sonra da ağzında taşıyacakmış gibi almış ve yemiş:(Ama benim aklım almıyor nasıl olur.

Ben bunu yaşadım sevdecim ama hatırlamak bile istemiyorum o anları .

Sokak kedisi , sezonu kapatıp yazlığın kapısını kapadığımızda biz görmeden eve girmiş ve hamileymiş , 5 ay sonra evi açtığımızda yaşıyordu ve çılgına dönmüştü ; yavrularınıda ....

Nerden hatırlattın ki ?

Ama normal şartlarda sanmıyorum , benim anlattığım örnekte kaç ay aç kalmıştı sonuçta.

"Kediler için yılın en yoğun yavrulama döneminden geçiyoruz. Sokaklarda yüzlerce yavru kedi şu sıralar hayatta kalma savaşı veriyor. Bu savaşta çok sık yenildikleri bir düşman da göz enfeksiyonları. Bu haftalardan itibaren o kadar çok kediciği göz enfeksiyonları nedeniyle gözleri çapaklı, iltihaplı hatta belki gözlerini kaybetme riskiyle göreceğiz ki Oysa bunun çok kolay bir çaresi var. Tobrased ya da Tobradex göz damlaları ya da eczaneden çok küçük bir fiyata alabileceğiniz herhangi bir antibiyotikli damla ile kediciklerin gözlerini ve belki de hayatlarını kurtarabilirsiniz. 4-5 saat arayla ya da yapamıyorsanız sabah akşam ya da günde bir kez bile olur, enfekte göze damlatılacak birkaç damla onlar için hayati önem taşıyor. Çünkü gözde başlayan enfeksiyon zamanla vücuda da yayılıyor ve kedileri öldürüyor. Sizlerden ricamız sahipsiz ve korunmasız kediciklerin sokaklarda hastalıkla mücadelesine yardımcı olalım. Unutmayın, onların bizden başka kimsesi yok."

Öncelikle duyarlılığınız için sağolun.
Benim de evde ve sokakta baktığım kedilerim var. Bu yazıyı sık sık paylaşırım sayfamda, belki size de yardımı olur. Damla gözlerindeki çapakların yumuşamasına da yardımcı olacaktır.

bazı anne kediler yavrusunun hasta yada sakat olduğunu hissederse, ya boğar yada biryere bırakır. gözü hasta olan yavrular çok kapımıza bırakılmıştı.

"Kediler için yılın en yoğun yavrulama döneminden geçiyoruz. Sokaklarda yüzlerce yavru kedi şu sıralar hayatta kalma savaşı veriyor. Bu savaşta çok sık yenildikleri bir düşman da göz enfeksiyonları. Bu haftalardan itibaren o kadar çok kediciği göz enfeksiyonları nedeniyle gözleri çapaklı, iltihaplı hatta belki gözlerini kaybetme riskiyle göreceğiz ki Oysa bunun çok kolay bir çaresi var. Tobrased ya da Tobradex göz damlaları ya da eczaneden çok küçük bir fiyata alabileceğiniz herhangi bir antibiyotikli damla ile kediciklerin gözlerini ve belki de hayatlarını kurtarabilirsiniz. 4-5 saat arayla ya da yapamıyorsanız sabah akşam ya da günde bir kez bile olur, enfekte göze damlatılacak birkaç damla onlar için hayati önem taşıyor. Çünkü gözde başlayan enfeksiyon zamanla vücuda da yayılıyor ve kedileri öldürüyor. Sizlerden ricamız sahipsiz ve korunmasız kediciklerin sokaklarda hastalıkla mücadelesine yardımcı olalım. Unutmayın, onların bizden başka kimsesi yok."

Öncelikle duyarlılığınız için sağolun.
Benim de evde ve sokakta baktığım kedilerim var. Bu yazıyı sık sık paylaşırım sayfamda, belki size de yardımı olur. Damla gözlerindeki çapakların yumuşamasına da yardımcı olacaktır.

Çok teşekkür ederim ilginiz için şimdi ben eczaneden tobradex göz damlası diye istesem olur mu?

Elbette zaten eczacıya bu şekilde anlatırsanız oda size yardımcı olur. Annesi varsa eğer çok fazla ellememeye özen gösterin, çünkü bazan anne kediler yavrularının üzerlerine başka koku sinerse rahatsız olur. bide anne eğer bırakıp gittiyse yani yavruyu istemezse, mutlaka tuvaletini yaptırmaya çalışın, onu da ıslak bir pamukla yaptırabilirsiniz.

Şimdi eve döndüm ve çok gerginim arkadaşlar:(
Bahçeliğe gitmek için çıktım evden dediğiniz gibi..
Ama kedi geri gelmiş sokağa ve çocuklar öldü dedi.Komşu teyze kediye iki tekme atmış ve hayvancağız yere yatmış.Şok geçirdim,kediye bi bakayım dedim yavrucak ölmemiş.Dairemizin önüne,evimize büyükçe bir kolinin içine koydum.Bir kapta azıcık su verdim içti şimdi süt alıp onuda vericem.Yarın da göz damlasını damlatırım inşAllah.
Ama arkadaşlar tuvaletini yaptıramam inanın yaptıramam.Ben nasıl dokunduğuma hayret ediyorum inanın şuan elim ayağım titriyor asla yapamam dediğimi yaptım.Şuana kadar yanlış birşey yapıyor muyum.Benim yüzümden kediciıe bir zarar gelsin istemem.

Back
X