• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedilerde karaciğer rahatsızlıkları

Ah kuzum meleğim .
Şunu söylemek zorundayım Malesef . Kediler hastalıklarını çok iyi gizlermiş ta ki son raddeye gelene kadar 🥹🥹🥹🥹
Rabbim eğer iyileşmeyecekse ; hiç yıpratmadan acı çektirmeden yanına alsın o meleği 😭😭
Seni çok iyi anlıyorum . Benim Mabude’ m omurilik tümöründen vefat etti . Ama 6 ay o kadar acı çekti ki . Aşama aşama eridi yavrum felç oldu bez bağladım 😣😣😣
Neler yaşadım o eridikçe ben de eridim 10 kilo verdim.
Of yazsam yazarım da neyse .
Allah acı çektirmesin size de dayanma gücü versin .
Evet çok iyi sakladı yaz boyu hiçbir belirti yoktu. Son bir ay ara ara keyifsizliği ve dışarı çıkıp aşağı depoda saklanması dışında en ufak bir belirti vermedi. Bu yüzden zaten ilk şok çok ağır oldu. Benim hastalığını öğrendiğim ilk günden beri duam "Rabbim ya şifa versin ya çektirmesin" şeklinde oldu. Çünkü her ne kadar çok sevsemde benim şuan merhametim sevgimin üstünde acı çekmesi çok canımı yakıyor. Sabah baktım ateşi vardı. Dün zorla şırıngayla su verdim bugün şimdi birazdan yine şırıngayla sıvı mama verip sonra ateş düşürücü vermem lazım ve bunları yaparken çok canı yanıyor. Bu yüzden Rabbim masum hiçbir cana acı çektirmesin diye dua ediyorum.

Evet çok iyi sakladı yaz boyu hiçbir belirti yoktu. Son bir ay ara ara keyifsizliği ve dışarı çıkıp aşağı depoda saklanması dışında en ufak bir belirti vermedi. Bu yüzden zaten ilk şok çok ağır oldu. Benim hastalığını öğrendiğim ilk günden beri duam "Rabbim ya şifa versin ya çektirmesin" şeklinde oldu. Çünkü her ne kadar çok sevsemde benim şuan merhametim sevgimin üstünde acı çekmesi çok canımı yakıyor. Sabah baktım ateşi vardı. Dün zorla şırıngayla su verdim bugün şimdi birazdan yine şırıngayla sıvı mama verip sonra ateş düşürücü vermem lazım ve bunları yaparken çok canı yanıyor. Bu yüzden Rabbim masum hiçbir cana acı çektirmesin diye dua ediyorum.
Keşke elimden birşey gelse hiç düşünmeden yapardım .

Keşke elimden birşey gelse hiç düşünmeden yapardım .
Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi keşke elden bi şey gelse... yarın boğazdan destekle mama vermeyi düşünüyoruz ama çok halsiz narkozu kaldıramayabilir diye cesaret edemiyoruz... Allah büyük artık duam belli duyan belli...

Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi keşke elden bi şey gelse... yarın boğazdan destekle mama vermeyi düşünüyoruz ama çok halsiz narkozu kaldıramayabilir diye cesaret edemiyoruz... Allah büyük artık duam belli duyan belli...
Anesteziden uyanması mümkün değil ki canım . Sorun karaciğerde olduğu için komaya girer bence atamaz anesteziyi .
Acaba veteriner dolaylı yoldan bu şekilde uyutma yokuna mı gidiyor ?

Aynısı başıma geldi ama kedim 9 yaşındaydı. Rutin check-upta karaciğer değerleri normalin dışında gelmişti. İlk o zaman karaciğer ilacına ve karaciğer destek mamasına başladık. 6 ayda bir kan tahlili oldu, bu şekilde yaklaşık beş sene yaşadı. En son bembeyaz kedim sararmıştı resmen, 1 ay her gün veterinere seruma götürdüm ama maalesef kaybettik. Sizinki genç umarım çabucak toparlar bebişiniz 🙏

Anesteziden uyanması mümkün değil ki canım . Sorun karaciğerde olduğu için komaya girer bence atamaz anesteziyi .
Acaba veteriner dolaylı yoldan bu şekilde uyutma yokuna mı gidiyor ?
İşte bu sebepten yapamıyor bugün yapalım dedi sonra kaldıramaz dedi vazgeçti... bugün klinikten tamamen çıkarmak istedim ben git gel yolda da stres oluyor çünkü ama olmaz dedi hekimimiz... süreç ne kadar gider hocam diye sordum 10 gün 1 ay.. tahmini o kadar gitmeyebilir durumu iyi değil beslenmesi lazım dedi. Ben iki gündür tek tek ağzına mama atıp zorla yediriyorum bol bol konuşuyorum Allah biliyor ya içimde pişmanlık bırakmak istemiyorum onunla geçen her anımı değerlendirmek istiyorum.

IMG_4117.webp
IMG_4117.webp

Beslenme sondası takıldı çok şükür narkozdan uyandı arkadaşlar... Bundan sonrasında dışardan besleme yapıp toparlamaya çalışıcaz inşallah
Ne kadar süre ile dışardan besleme yapılacak peki
İnşallah iyi olur ya
Yazdığınızı görünce korkarak okuyorum kötü bir şey okurum diye
Dualarım sizinle 🙏

Ne kadar süre ile dışardan besleme yapılacak peki
İnşallah iyi olur ya
Yazdığınızı görünce korkarak okuyorum kötü bir şey okurum diye
Dualarım sizinle 🙏
Çok teşekkür ederim amin inşallah... Portakal beslenemediği için (çok özür dileyerek söylüyorum) yaklaşık 15 gün kaka yapmadı hiç... bu durumda süreci çok olumsuz etkiledi. Ben son iki gündür ağzına tek tek mama atarak çenesini ve patilerini tutarak boğazını sıvazlayarak yutmasını sağlayarak günde iki avuç kadar mama yedirdim. Bunun sonucunda kaka yaptı böylelikle biz bağırsakların çalıştığını gördük. Ultrosonda da bağırsaklar aktif görününce acil beslenme sondası takıldı. Yaklaşık 15 gün böyle kalacak. 3 günde bir rutin kontrolu var. Hergün karaciğer tableti var. Kendi beslenmeye başlayana kadar sürecimiz böyle... sabah saat 10 öğlen 3 akşam 8 gece 3 olmak üzere günde 4 öğün beslenmesi var. Umarım şifa olur.

Aynısı başıma geldi ama kedim 9 yaşındaydı. Rutin check-upta karaciğer değerleri normalin dışında gelmişti. İlk o zaman karaciğer ilacına ve karaciğer destek mamasına başladık. 6 ayda bir kan tahlili oldu, bu şekilde yaklaşık beş sene yaşadı. En son bembeyaz kedim sararmıştı resmen, 1 ay her gün veterinere seruma götürdüm ama maalesef kaybettik. Sizinki genç umarım çabucak toparlar bebişiniz 🙏
Artık mücadeleden vazgeçip çok acı çekiyor diye düşündüğüm aşamada bu mesaj benim tekrardan savaşma sebebim oldu. Demek ki atlatılabiliyormuş diye düşünüp tekrardan sarıldım kuzucuğuma... Çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim amin inşallah... Portakal beslenemediği için (çok özür dileyerek söylüyorum) yaklaşık 15 gün kaka yapmadı hiç... bu durumda süreci çok olumsuz etkiledi. Ben son iki gündür ağzına tek tek mama atarak çenesini ve patilerini tutarak boğazını sıvazlayarak yutmasını sağlayarak günde iki avuç kadar mama yedirdim. Bunun sonucunda kaka yaptı böylelikle biz bağırsakların çalıştığını gördük. Ultrosonda da bağırsaklar aktif görününce acil beslenme sondası takıldı. Yaklaşık 15 gün böyle kalacak. 3 günde bir rutin kontrolu var. Hergün karaciğer tableti var. Kendi beslenmeye başlayana kadar sürecimiz böyle... sabah saat 10 öğlen 3 akşam 8 gece 3 olmak üzere günde 4 öğün beslenmesi var. Umarım şifa olur.
Ya size sarılmak istedim😔
Çektiğiniz tüm sıkıntılara değer inşallah
Beraber çok savaş verdiniz sonu çok güzel olsun 🙏

Durum stabil kötüye gidiş durdu arkadaşlar çok şükür... dışardan beslemeye devam daha uzun süre kendi beslenebilecek gibi değil halsizliği devam ama en azından olumsuz gidişat durdu. İnanıyorum sizlerle daha güzel haberleri de paylaşıcaz inşallah... bu süreçte bana destek olan , güç veren kadınlar kulübünün güzel pati anneleri iyi ki varsınız hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum. Merak edenler için normal hali ve son hali ile portimiz... çok halsiz görüntülerini paylaşamadım daha doğrusu paylaştım sildim sanırım burda bile o görüntü kalsın istemiyorum...

Eklentiler

• Screenshot_20250930-231201_WhatsApp.webp
    Screenshot_20250930-231201_WhatsApp.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20250930-231100_WhatsApp.webp
    Screenshot_20250930-231100_WhatsApp.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 31
Durum stabil kötüye gidiş durdu arkadaşlar çok şükür... dışardan beslemeye devam daha uzun süre kendi beslenebilecek gibi değil halsizliği devam ama en azından olumsuz gidişat durdu. İnanıyorum sizlerle daha güzel haberleri de paylaşıcaz inşallah... bu süreçte bana destek olan , güç veren kadınlar kulübünün güzel pati anneleri iyi ki varsınız hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum. Merak edenler için normal hali ve son hali ile portimiz...
Yavrum… kıyamam keske ömrümüzün geri kalanını onlara yükleyebilsek hic düsünmem. Vefat eden kedilerim icimde koca bir yara hala ara ara rüyalarıma gelirler bunlardaki güzelligi görmeyen hic kimseyi sevemiyorum.
Umarım bir an önce hızlıca atlatır bu sürecleri🙏🏼

Yavrum… kıyamam keske ömrümüzün geri kalanını onlara yükleyebilsek hic düsünmem. Vefat eden kedilerim icimde koca bir yara hala ara ara rüyalarıma gelirler bunlardaki güzelligi görmeyen hic kimseyi sevemiyorum.
Umarım bir an önce hızlıca atlatır
İnşallah atlatacak artık daha umutluyum. Biz yapılabilecek her şeyi yaptık gerisi takdiri ilahi... Bende sizin gibiyim hayvan sevmeyen insanı sevemiyorum o merhameti olmayan insanlardan uzağım...

Canım milas1625 milas1625 Portakal senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı ve emin ol gücünü senden alıyor. Sen böyle yazdıkça kendi oğlumun süreçleri canlanıyor gözümde. Artık bitti derken geri dönüşlerini hatırlıyorum. Portakal direniyor, bütün kalbimle inanıyorum ve diliyorum çok daha iyi olacak. Mücadeleyi bırakmayacağın kesin ama umudunu da kaybetme. Her kedinin kendine has bi kokusu olurmuş. Güzel çocuğunun mis kokusunu benim yerime de çek içine. ❤️ Tüyü kadar uzun ve sağlıklı ömrü olsun inşallah. 🙏❤️

Canım milas1625 milas1625 Portakal senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı ve emin ol gücünü senden alıyor. Sen böyle yazdıkça kendi oğlumun süreçleri canlanıyor gözümde. Artık bitti derken geri dönüşlerini hatırlıyorum. Portakal direniyor, bütün kalbimle inanıyorum ve diliyorum çok daha iyi olacak. Mücadeleyi bırakmayacağın kesin ama umudunu da kaybetme. Her kedinin kendine has bi kokusu olurmuş. Güzel çocuğunun mis kokusunu benim yerime de çek içine. ❤️ Tüyü kadar uzun ve sağlıklı ömrü olsun inşallah. 🙏❤️
Yaa gece gece yüzümü güldürdünüz çok teşekkür ederim. Amin inşAllah Allah razı olsun 🤍🤍🤲

Back
X