- Konu Sahibi Camelwhite
-
Eşiniz iyi cesaret etmiş ama bir daha edemez sanırım :)
Bizimki cinnet geçiriyor veterinerde. Herkese saldırıyor, attıra attıra tuvaletini yapıyor her yere.
"Siz bu kediye nasıl bakıyorsunuz, evde nasıl" demişlerdi bana da tıslayınca. Evde tam bir melek, tam bir kucak kedisi halbuki
Ama orada can korkusuyla babalarını görseler tanımıyorlar
Ben dışarıda bırakın demiyorum güzel bahçeli ortamlar bulun onlara yaşayacakları doğal ortmalar yaratın kafeslerde kuşlar evlerde tutsak kediler köpekler olmasın ben hayvanları çok severim ama insan yapmaya zorlanan hayvanlara üzülüyorum onların doğal ortamı bahçeler yeşillikler sokaklar.sizin önünüze yemek koysam ve hapis etsem ve içgüdüsel yapmak istediklerinizi yapmanızı istemesem ne hissedersiniz neyse benden bu kadar .Eve almayıp ne yapalım peki?
Kediler yaklaşık 10 bin yıldır evcil hayvanlar. Ama biz de artık tahıl ambarlarımızın yanındaki müstakil evlerde yaşamıyoruz.
Kedilerin doğal yaşam alanı arabaların vızır vızır geçtiği caddeler, doğal besinleri de çöpte buldukları bozuk, salçalı yemek artıkları değil.
Binlerce yıldır kendimize mahkum ettiğimiz bu hayvanları dışarıya bırakmak onları ölüme mahkum etmekten başka bir şey olmuyor.
Evlerdeki kediler sandığınızın aksine acı ve mahrumiyet içinde, sokak hasretiyle yaşamıyorlar yani.
Veterinerde korktuğu için kendini koruma güdüsüyle ona buna saldıran bir kediyi yakından görseydiniz böyle bir hayvanı kendisi istemediği sürece kimsenin evde tutamayacağını bilirdiniz.
Sizi dışarı alalım en iyisi, size göre değil bu konu. Selametle...Ben dışarıda bırakın demiyorum güzel bahçeli ortamlar bulun onlara yaşayacakları doğal ortmalar yaratın kafeslerde kuşlar evlerde tutsak kediler köpekler olmasın ben hayvanları çok severim ama insan yapmaya zorlanan hayvanlara üzülüyorum onların doğal ortamı bahçeler yeşillikler sokaklar.sizin önünüze yemek koysam ve hapis etsem ve içgüdüsel yapmak istediklerinizi yapmanızı istemesem ne hissedersiniz neyse benden bu kadar .
patinaj yapıyor resmen degıl mı dıgıdık dıgıdık yapıp hızını alamayıp patilerıyle fren yapıyorlar yerım yaArkadaşlar bugün kızı da kısırlaştırdık. Dün kapıyı açık bıraktım oğlan uyudu genelde birkaç defa yalayıp uyandırmaya kalktı hayır deyince 2 3 defa deneyip geri uyudu fakat bizim kız sabaha kadar at koşturdu evde. Yatak başlığından üstüme atladı sürekli. Umarım iyileştikten sonra biraz durgunlaşır.
ev yasantısına ve ev halkına en uyumlu olan kedılerdır aslındaHayvan düşmanı değilim ama 2 çocuk varken neden 2 tane kedi? 1 kedisi olan çok arkadaşım var. Uyuyan çocuğu uyandırmaları ısırmaları valla katlanamazdım ben kesin. Benim Balıklarım var kuşum var yani bence evinizde olan hayvanda sizinle uyumlu olmalı rahatsız edici olmamalı.
Kuyrugu nerde bu kuşunEki Görüntüle 2746425 gecen hafta vefat eden kedim buydu 15 yıl baktım ona
Eki Görüntüle 2746425
Suan ofisimizdeki eleman da bu adı gercekten eleman Eki Görüntüle 2746427
Eki Görüntüle 2746428 Eki Görüntüle 2746429
Evdeki kuşumuz bu
Eki Görüntüle 2746430 Eki Görüntüle 2746431 Eki Görüntüle 2746432
İşte onunki cahil cesareti
Evde sadede kucağında takıldığı için kedi o hep ponçik sanmış
Bir de bizimki arabada vs de sorunsuz gidiyor geliyor tatile vs gıkı çıkmadan gidip geliyor
Eki Görüntüle 2746425 gecen hafta vefat eden kedim buydu 15 yıl baktım ona
Eki Görüntüle 2746425
Suan ofisimizdeki eleman da bu adı gercekten eleman Eki Görüntüle 2746427
Eki Görüntüle 2746428 Eki Görüntüle 2746429
Evdeki kuşumuz bu
Eki Görüntüle 2746430 Eki Görüntüle 2746431 Eki Görüntüle 2746432
tesekkur ederımKuyrugu nerde bu kuşun
Kızınız da çok tatlı masaAllah
Ben dışarıda bırakın demiyorum güzel bahçeli ortamlar bulun onlara yaşayacakları doğal ortmalar yaratın
Bizimki boxa bile tepkili. Ama sizinkinin nefreti direkt veterinere demek ki
tesekkur ederımBaşınız sağ olsun
Diğerleri de çok cici
Ama sen Ahsen i kaldır bence
Ona da maşallah
tesekkur ederımahsenı bızı goren cok kısı var o yuzden cekınmedım :)
Ben sadeceHanımlar lütfen sakin olun, polemiğe girmeyin lütfen.
Elaemi hayvanları eve hapsetmeyin dedim diye hep banlandım demişsiniz, ister istemez kendimizden şüpheye düşüp aldığınız uyarılara bakma ihtiyacı duydum, siz bir sefer evcillerle ilgili topikte banlanmışsınız, onda da bir üyeyle girdiğiniz tartışma sonrası üyeyi alıntılayıp "hah işte bu yüzden cahille sohbeti kestim" dediğiniz için banlanmışsınız, diğer üye de sizinle birlikte banlanmış.
Keşke hayvanlar doğal ortamında yaşayabilse ama doğal ortam kaldı mı ki? Dağı taşı eve çeviren insanoğlu, sokakta yemek arayan kediye dahi tahammül gösteremiyor, sadece şu an yaşadığım yerde kaç hayvan insanlarca katledildi bilemezsiniz, bir tanesinin karnını boydan boya keserek öldürmüşler, bir tanesinin çenesini parçalamışlardı, veterinere götürdük ama kurtaramadık garibi, kaç tanesi de insan eliyle zehirlendi.
Kaç kedi köpeğin bacakları kesildi, kaç tanesi çuvallara doldurularak yüksek yerlerden atıldı, kaç caretta carettaya taş bağlandı.
Kuş diyorsunuz doğal ortam diyorsunuz, haberlere bakın göç yolunda vurulmuş kaç kuş haberi çıkacak karşınıza.
Doğal ortam yok kalmadı, bazı insanlarda merhamet ve vicdan da yok, o yüzden hayvanlar korunmaya muhtaç.
Hanımlar lütfen sakin olun, polemiğe girmeyin lütfen.
Elaemi hayvanları eve hapsetmeyin dedim diye hep banlandım demişsiniz, ister istemez kendimizden şüpheye düşüp aldığınız uyarılara bakma ihtiyacı duydum, siz bir sefer evcillerle ilgili topikte banlanmışsınız, onda da bir üyeyle girdiğiniz tartışma sonrası üyeyi alıntılayıp "hah işte bu yüzden cahille sohbeti kestim"
Oğluşum her şeyi yemek istiyor mama dışında. Geçen tezgahın ustunde üstü örtülü keki örtüyü kaldırıp yemiş. Sabah kekin üstünde beyaz beyaz tuylerle karşılaştım. Zeytin ezmezi ve kaymak da favorilerindenbakma sen, benimki de kolay kolay yemiyor
ama mesela bir şey yedirmek gerekiyorsa uyurken yedirmek en kolayı
yani uyuyor ya yanına gidiyorsun uyanıyor
işte o anda daha burnu kuru olduğu için tam koku alamıyor galiba
ağzına sürünce beğeniyorsa o zaman devam ediyor yoksa benimki multivitamin vs de demiyor
yıllar önce dünya para verdim balık yapı aldım içiremedim
sevdiği şeylere damlattım cıks
sokaktakilere yemek verirken katmaya başladım yemiyor bu sıpa diye
yoğurdu falan öyle tabaktan yemez ki elimle parmak parmak yediriyorum
3 hamsi işte yediği minicik onu da her zaman yemez dün yemiş işte
bazen tavuk da öyle mini mini koyunca yiyor sonra aa yiyecek herhalde deyip ikinciyi koyunca onu bile yemiyor
mesela peynir yer diyorlar cıks tek lokma yediremedim çeşit çeşit
komşunun kedisi zeytin yiyormuş benimki tırnağına takıp geziyor((
bir de biz ilk geldiğinde vermedik alışmasın ona her gün özel yemek yapamayız diye
yani salçalı tuzlu vs şeyler vermediğimiz için çok nadir oluyor onluk yemek
Oğluşum her şeyi yemek istiyor mama dışında. Geçen tezgahın ustunde üstü örtülü keki örtüyü kaldırıp yemiş. Sabah kekin üstünde beyaz beyaz tuylerle karşılaştım. Zeytin ezmezi ve kaymak da favorilerinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?