- 13 Mayıs 2020
- 1.051
- 4.356
- 53
- Konu Sahibi Camelwhite
Eki Görüntüle 2745517
kendimi çocuk kilosu karşılaştıranlar gibi hissettim
benim oğlu da zayıf zaten
ikisini de kaliteli besleyeceğiz diyoruz hem kedi hem oğlum incecik
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 2745517
kendimi çocuk kilosu karşılaştıranlar gibi hissettim
benim oğlu da zayıf zaten
ikisini de kaliteli besleyeceğiz diyoruz hem kedi hem oğlum incecik
tamam en zayıf bebe bende hemen vitaminler e başlayacağım, cici bebe de mi yedirsem
şaka şaka
benim kızım manken olacak :)))
Kız kardeşim veteriner, kedileri var mamalarını saatli koyuyor. Obezite vs şikayetleri yok. Saatli koyuyor çünkü toptan koyunca hepsini yiyorlar. Belki kediden kediye değişiyordur onu bilemem. Bizimkiler hepsini yediği için gün içinde saatleri var, asla aç kalmıyorlar, günde 4kere (6ssaatte bir) mamaları konuyor. Konunca gelip hemen yiyorlar. Geceden geceye az tabiki.onlar daha bebek bile sayılır
daha çok şey öğrenirler
ben büyükler sanmıştım
madem küçükler mamaları niye sınırlı
yani obezlere vs öyle saatli mama duydum da siz neden akşam yatmadan mama veriyorsunuz ki
Kız kardeşim veteriner, kedileri var mamalarını saatli koyuyor. Obezite vs şikayetleri yok. Saatli koyuyor çünkü toptan koyunca hepsini yiyorlar. Belki kediden kediye değişiyordur onu bilemem. Bizimkiler hepsini yediği için gün içinde saatleri var, asla aç kalmıyorlar, günde 4kere (6ssaatte bir) mamaları konuyor. Konunca gelip hemen yiyorlar. Geceden geceye az tabiki.
Söylediğini uygulamakla başla o zaman.Allah ağız verdi diye saçma sapan konuşmamak en mantıklısı !!!
Söylediğini uygulamakla başla o zaman.
MasallahYağ değil o ablası karın yastığı![]()
bir de öğreniyorlar
bizimki banyonun kapısı neden kapalı diye kızmıyor ama başka odalar kapalıysa kızıyor
Ben sahiplendrmeyi yanlis bulmuyorum. Cok insan hayvan bakmanin sorumlulugunu umursamadan sahipleniyor. Ayni evde yasarken hareketleri sorumluluğu cok gelmeye başlıyor. Kimi bahceye saliyor kimi uzafa bırakıyor kimi ilgilenmiyor kimi bagriyor kimi odaya kapatiyor. Öyle olacağına sahiplendirmek en mantıklısı.Evinizde birlikte yaşadığınız bir can yoksa siz konuşmayın ...Yorum da yapmayın , aklınızı da kendinize saklayın .
Sizde olmayan duygular o hayvan dediklerinizde mevcut.
Dolayısıyla sihiplindirmik in mintiklisi derseniz cevabınızi böyle alırsınız ..
Kedili insanlar genelde "tuvalette bile rahat bırakmıyorlar" dedikleri için ben de bir tek bizimki böyle sanıyordum, bir tane daha varmış banyo kapısına ilişmeyen :)
Biz kedi geldiğinden beri banyo ve tuvalet kapılarını kapalı tutuyoruz. İlk zamanlar 1-2 defa yeltendi, sinsice girmeye çalıştı ama şu an umurunda değil :)
Çok asi bir kedi olmadığı sürece ev kurallarına zamanla alışıyorlar az çok.
Uyku düzenleri de zamanla oturan güven duygularıyla alakalı gibi geliyor bana.
Bizimki eskiden çıt sesine uyanırdı. Hem gece hem gündüz. Öyle olunca da uykusunu alamamış çocuklar gibi oluyordu. Ne yapacağını bilemez bir kudurukluk hali...
Takip ettiğim davranış uzmanı bir veteriner hekim var. O da kedileri uyurken rahatsız etmemek gerektiğini, uyandırmamak gerektiğini söylüyordu. Daha stresli ve agresif olmalarına yol açıyormuş. Uykumuz bölününce biz de öyle oluyoruz sonuçta.
Büyüdükçe daha oturaklı olmalarının bir sebebi de gelişen güven duygusuyla daha derin ve huzurlu uyumaları olabilir.
Ben sahiplendrmeyi yanlis bulmuyorum. Cok insan hayvan bakmanin sorumlulugunu umursamadan sahipleniyor. Ayni evde yasarken hareketleri sorumluluğu cok gelmeye başlıyor. Kimi bahceye saliyor kimi uzafa bırakıyor kimi ilgilenmiyor kimi bagriyor kimi odaya kapatiyor. Öyle olacağına sahiplendirmek en mantıklısı.
Tabii en guzeli bakamayacgin katlanamaycgin hayvani sahiplenmemek. Oyuncak saniyo cogu insan. Iki gram yemek verip, nohutla besleyip kedi besliyorum dyen cok![]()
Evet cok üzücü gerçekten.Sahiplendirmeye ben de karsi degilim ama hayvan daha alişmadan yapilsa boyle seyler daha iyi sanki.
Hayvan gelmiş 2-3 yaşina "sahiplendiricem" diyor mesela, bu zamana kadar neredeydin yani.
Ha tabi ki bakmak istemeyenin elinde kalmasin, yazik hayvana o ayri ama sinir bozucu cidden.
Burada da kedi sahiplenmek isteyenlere bakimi cok kolay al al diyorlar ya mesela ona da kiziyorum. Aslinda gereksiz insanlari da yureklendirmemek lazim boşyere, herkes bir degil. Bize kolay geldiginden kolay diyoruz ama kolay degil. Ben en angarya şekilde anlatirim kedi bakimini.
Benim kedim minikken kapıyı açın diye ağlardı sonra alıştırdım yatmadan kapıyı kapıyorum cani nerde isterse orada oynuyor yada yatiyor.Açıkcası 2 teyzemde ve eşimin annesinde kediler var. Hatta onlara da soruyorum. Sabaha kadar uyuduklarını söylüyorlar. Kapıdan nefret ettiğini biliyorum fakat yatağa geldiğinde de oyun istiyor maalesef enerjim olmuyor o saate.