Kedilerimin Uyutmaması

Eklentiler

• IMG-20201118-WA0008.webp
    IMG-20201118-WA0008.webp
    35,3 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG20201111175722.webp
    IMG20201111175722.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 66
tamam en zayıf bebe bende hemen vitaminler e başlayacağım, cici bebe de mi yedirsem

şaka şaka

benim kızım manken olacak :)))

Kisirlastirmadan once benimki de zayifti ben de diyordum benin kuzummm niyeee zayifca kaldiii. Baska kediler 9 aylik haliyle benim kuzumdan kiloluyduuuu...

Kisirlaştirinca asiri yemeye basladi birden kilo aldi sonra yemesi normale donup kilosu sabitlendi. 🙄

onlar daha bebek bile sayılır

daha çok şey öğrenirler

ben büyükler sanmıştım

madem küçükler mamaları niye sınırlı

yani obezlere vs öyle saatli mama duydum da siz neden akşam yatmadan mama veriyorsunuz ki
Kız kardeşim veteriner, kedileri var mamalarını saatli koyuyor. Obezite vs şikayetleri yok. Saatli koyuyor çünkü toptan koyunca hepsini yiyorlar. Belki kediden kediye değişiyordur onu bilemem. Bizimkiler hepsini yediği için gün içinde saatleri var, asla aç kalmıyorlar, günde 4kere (6ssaatte bir) mamaları konuyor. Konunca gelip hemen yiyorlar. Geceden geceye az tabiki.

Kız kardeşim veteriner, kedileri var mamalarını saatli koyuyor. Obezite vs şikayetleri yok. Saatli koyuyor çünkü toptan koyunca hepsini yiyorlar. Belki kediden kediye değişiyordur onu bilemem. Bizimkiler hepsini yediği için gün içinde saatleri var, asla aç kalmıyorlar, günde 4kere (6ssaatte bir) mamaları konuyor. Konunca gelip hemen yiyorlar. Geceden geceye az tabiki.

benimkinin hep kabında durduğu hiç hepsini yediğini görmediğim için o uygulama sadece obezlerde var sanmıştım

zira bizim kız ince olduğu için ilk aldığımızda da tabağı hep dolu olsun demişlerdi hala da öyle

hatta yukarıda yazdım bir sokak kedisine baktık bir süre o tüm tabağı yiyordu

bizimki bolluktan yemiyor demek ki demiştik hep mama var nasılsa diye

mamasını ve onu evde bırakıp bir kaç gün gittiğimizde dahi bitmiyor o mama

acaba hep kalsın aman bitti psikolojisine girmemek için yemiyor mu

ama mama paketi de ortada istese onu da açar yer :)))

S sirinsh soldaki obeze dogru gidiyor galiba göbeği yag baglamis.
Zayif olmasi normal yaslari küçükken çünkü cogu kedi asiri hareketli olur 6 7 yastan sonra duruluyorlar yavas yavas o zamnda hafif kilolu olmasi normal.

Konu sahibi kisirlastirmazsaniz habire ciftlesirler. Yaslari cok kucuk o sebeple aşırı aktifler cinsine gorede degisiyor

S sirinsh soldaki obeze dogru gidiyor galiba göbeği yag baglamis.
Zayif olmasi normal yaslari küçükken çünkü cogu kedi asiri hareketli olur 6 7 yastan sonra duruluyorlar yavas yavas o zamnda hafif kilolu olmasi normal.

Yağ değil o ablası karın yastığı🤪🤪🤪

Akşama kadar kaç saat uyuyorlar normalde? Çok uyumamaları lazım.
Ayrıca kediler gece avlanan hayvanlardır. Sahiplendiğinizde onların tamamen evcilleşmelerini beklemeyin.
Oyuncaklarla oynatabilirsiniz. Fare videosu açıp önlerine indirebilirsiniz telefonunuzu. Kedilerin kafası meşgul oluyor bu şekilde. Ya da birlikte saklambaç oynayabilirsiniz.
Ama kapıları kapatmanızı önermem, acayip bağırıyorlar.

Söylediğini uygulamakla başla o zaman.

Evinizde birlikte yaşadığınız bir can yoksa siz konuşmayın ...Yorum da yapmayın , aklınızı da kendinize saklayın .
Sizde olmayan duygular o hayvan dediklerinizde mevcut.
Dolayısıyla sihiplindirmik in mintiklisi derseniz cevabınızi böyle alırsınız ..

bir de öğreniyorlar

bizimki banyonun kapısı neden kapalı diye kızmıyor ama başka odalar kapalıysa kızıyor

Kedili insanlar genelde "tuvalette bile rahat bırakmıyorlar" dedikleri için ben de bir tek bizimki böyle sanıyordum, bir tane daha varmış banyo kapısına ilişmeyen :)
Biz kedi geldiğinden beri banyo ve tuvalet kapılarını kapalı tutuyoruz. İlk zamanlar 1-2 defa yeltendi, sinsice girmeye çalıştı ama şu an umurunda değil :)
Çok asi bir kedi olmadığı sürece ev kurallarına zamanla alışıyorlar az çok.

Uyku düzenleri de zamanla oturan güven duygularıyla alakalı gibi geliyor bana.
Bizimki eskiden çıt sesine uyanırdı. Hem gece hem gündüz. Öyle olunca da uykusunu alamamış çocuklar gibi oluyordu. Ne yapacağını bilemez bir kudurukluk hali...

Takip ettiğim davranış uzmanı bir veteriner hekim var. O da kedileri uyurken rahatsız etmemek gerektiğini, uyandırmamak gerektiğini söylüyordu. Daha stresli ve agresif olmalarına yol açıyormuş. Uykumuz bölününce biz de öyle oluyoruz sonuçta.
Büyüdükçe daha oturaklı olmalarının bir sebebi de gelişen güven duygusuyla daha derin ve huzurlu uyumaları olabilir.

Evinizde birlikte yaşadığınız bir can yoksa siz konuşmayın ...Yorum da yapmayın , aklınızı da kendinize saklayın .
Sizde olmayan duygular o hayvan dediklerinizde mevcut.
Dolayısıyla sihiplindirmik in mintiklisi derseniz cevabınızi böyle alırsınız ..
Ben sahiplendrmeyi yanlis bulmuyorum. Cok insan hayvan bakmanin sorumlulugunu umursamadan sahipleniyor. Ayni evde yasarken hareketleri sorumluluğu cok gelmeye başlıyor. Kimi bahceye saliyor kimi uzafa bırakıyor kimi ilgilenmiyor kimi bagriyor kimi odaya kapatiyor. Öyle olacağına sahiplendirmek en mantıklısı.

Tabii en guzeli bakamayacgin katlanamaycgin hayvani sahiplenmemek. Oyuncak saniyo cogu insan. Iki gram yemek verip, nohutla besleyip kedi besliyorum dyen cok😔

Kedili insanlar genelde "tuvalette bile rahat bırakmıyorlar" dedikleri için ben de bir tek bizimki böyle sanıyordum, bir tane daha varmış banyo kapısına ilişmeyen :)
Biz kedi geldiğinden beri banyo ve tuvalet kapılarını kapalı tutuyoruz. İlk zamanlar 1-2 defa yeltendi, sinsice girmeye çalıştı ama şu an umurunda değil :)
Çok asi bir kedi olmadığı sürece ev kurallarına zamanla alışıyorlar az çok.

Uyku düzenleri de zamanla oturan güven duygularıyla alakalı gibi geliyor bana.
Bizimki eskiden çıt sesine uyanırdı. Hem gece hem gündüz. Öyle olunca da uykusunu alamamış çocuklar gibi oluyordu. Ne yapacağını bilemez bir kudurukluk hali...

Takip ettiğim davranış uzmanı bir veteriner hekim var. O da kedileri uyurken rahatsız etmemek gerektiğini, uyandırmamak gerektiğini söylüyordu. Daha stresli ve agresif olmalarına yol açıyormuş. Uykumuz bölününce biz de öyle oluyoruz sonuçta.
Büyüdükçe daha oturaklı olmalarının bir sebebi de gelişen güven duygusuyla daha derin ve huzurlu uyumaları olabilir.

Ayy sormayın bizimki ilk eve geldi kedi deneyimimiz de yok

Pazar günü bir baktık kedi hasta gibi ne oldu buna vs ödümüz koptu

Sonra alıştı biz de anladık

Bizi tanımadığı için uyuyamamış, gündüz evde biz olunca rahatsız olmuş

Banyo açıksa arada gelir bakar ama çok tınlamaz orası kapalı hep mutfak kapısı da bir süre kapanmıyordu da buzdolabı arkasına giriyor oralarda bıçak vs düşer diye korktuk biz evdeysek açık ama çıkarken ya da yatarken kapalı

Hiç buralara girmek istemedi hatta biz yazlığa vs gittiğimizde de alışıyor bir süre sonra ilk gittiği evde

Kediler durmaz, oyun oynamasa bile evde koşturur. Evdeki esyalari koklar, arastirir meraklidir kediler o yuzden durmazlar. Biz bahcede bakiyoruz zaten yasadigimiz sehir soguk olmuyor fazla. Evleri de var disarda kosturup duruyolar. Gunes cikinca gunesleniyolar. Bahce olunca kolay oluyor fakat kediler yine de insanlarla ic ice olmak istiyor. Tabi biz birden fazla kedi bakiyoruz.

Ben sahiplendrmeyi yanlis bulmuyorum. Cok insan hayvan bakmanin sorumlulugunu umursamadan sahipleniyor. Ayni evde yasarken hareketleri sorumluluğu cok gelmeye başlıyor. Kimi bahceye saliyor kimi uzafa bırakıyor kimi ilgilenmiyor kimi bagriyor kimi odaya kapatiyor. Öyle olacağına sahiplendirmek en mantıklısı.

Tabii en guzeli bakamayacgin katlanamaycgin hayvani sahiplenmemek. Oyuncak saniyo cogu insan. Iki gram yemek verip, nohutla besleyip kedi besliyorum dyen cok😔

Sahiplendirmeye ben de karsi degilim ama hayvan daha alişmadan yapilsa boyle seyler daha iyi sanki.
Hayvan gelmiş 2-3 yaşina "sahiplendiricem" diyor mesela, bu zamana kadar neredeydin yani. 😑😑

Ha tabi ki bakmak istemeyenin elinde kalmasin, yazik hayvana o ayri ama sinir bozucu cidden.
Burada da kedi sahiplenmek isteyenlere bakimi cok kolay al al diyorlar ya mesela ona da kiziyorum. Aslinda gereksiz insanlari da yureklendirmemek lazim boşyere, herkes bir degil. Bize kolay geldiginden kolay diyoruz ama kolay degil. Ben en angarya şekilde anlatirim kedi bakimini.

Sahiplendirmeye ben de karsi degilim ama hayvan daha alişmadan yapilsa boyle seyler daha iyi sanki.
Hayvan gelmiş 2-3 yaşina "sahiplendiricem" diyor mesela, bu zamana kadar neredeydin yani. 😑😑

Ha tabi ki bakmak istemeyenin elinde kalmasin, yazik hayvana o ayri ama sinir bozucu cidden.
Burada da kedi sahiplenmek isteyenlere bakimi cok kolay al al diyorlar ya mesela ona da kiziyorum. Aslinda gereksiz insanlari da yureklendirmemek lazim boşyere, herkes bir degil. Bize kolay geldiginden kolay diyoruz ama kolay degil. Ben en angarya şekilde anlatirim kedi bakimini.
Evet cok üzücü gerçekten.
Beyni olan biri aslında düşünür sorumluluklarini cunku canlı yani bu ne demisler insan eti ağırdır ki insan konusan varlik bunlar konusamiyor da iki kati ilgi, sefkat, sabır lazim.
Bakmak istemeyince , sıkılınca ,ağır gelince hepten kenara esya gibi itiliyor daha beter duruma geliyor hal.
Bu kadar insanin hayvan sahiplenme sebebi bu zaten düşüncesizlik. Her insan gercek sekilde bakacak sekilde alsa 10 sahiplenen kisiden 1 kisi zor sahiplenir.

Benim kedim gece benimle uyur sabah benimle kalkardı, sonra uyku düzeni bozuldu, tabi benim de. Şimdi yarım saat filan beni oyalayıp sonra yatıyor, sabaha kadar da 4-5 kere uyandırıyor.
Ben de hamileyim ama uyandırması benim için sorun olmuyor, herkesin tahammül seviyesi farklı sonuçta.

Açıkcası 2 teyzemde ve eşimin annesinde kediler var. Hatta onlara da soruyorum. Sabaha kadar uyuduklarını söylüyorlar. Kapıdan nefret ettiğini biliyorum fakat yatağa geldiğinde de oyun istiyor maalesef enerjim olmuyor o saate.
Benim kedim minikken kapıyı açın diye ağlardı sonra alıştırdım yatmadan kapıyı kapıyorum cani nerde isterse orada oynuyor yada yatiyor.
Bebiş gelmeden alıştırmanız lazim.
Gözlerine bakarak işaret parmağıyla tok bir sesle hayır diyeceksiniz yanlış birşey yaparsa zamanla anliyorlar

Back
X