• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedili evde yeni doğan bebek

UmayKaran

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2024
308
246
18
28
Merhaba 1 yaşında kedim var ve 1 haftalık bebeğim var yeni doğum yaptım kediyle bebek aynı evde nasıl olacak nasıl alıştıracaz her gelen kediye laf söylüyor ama kedimin bunalıma girmeye başladığını görüp içim parçalanıyor lohusa psikolojiside var tabi bi fikri olan var mı

Söylenenler çenesini bi tutsun ya gerçekten. Lohusa kadının evinde öyle her şeye karışılmaz. Siz vicdanınıza göre yaşayın, hiçbir şey olmaz, aksine sizin gibi hayvan sever vicdanlı bir evladınız olur.

Bebeklere iyi bile gelıyor kedi huzur veriyor
O kendılerı hayvan sevmeyenlerin uyduruk cümlelerini duymazdan gelin. Bebegınıze alerji yapmadığı sürece sorun olmaz .

Ben alerjik olduğum için bebeğimin de alerjik olmasından çok korkup bir süre ayrı tuttum. Çok şeye alerjisi var ama kedilere yok çok şükür. Bağışıklığının güçlenmesine de faydası olur. Ayırmayın. Ona her anlamda iyi gelecek o kedi.

Ağızlarının payını verin susmayın kedi de evlat yerinde sokağa atılanlar korkudan bi köşeye sığınıp saldırıya uğruyor yada araba çarpıyor çok örneğini gördüm

benim de kedim iki yasında, bebeğim 4 aylık. sadece geceleri derin uykuda olduğumuz için yatak odasının kapısını kapatıyorum kedi gelmesin diye onun dısında hep dip dibeler. çok sükür bebeğim de kedim de sağlıklı.

he ama kedinizin aşılarını ve bakımlarını alsatmayın. onun dısında endişelenecek bir sey yok

Bebişin alerjisi yoksa, kedinizin aşılar tamsa hiçbir şey olmaz. Sakın sokağa bırakmayın. Sadece yenidoğan döneminde bebek uyurken kediyle birlikte uyutulması tehlikeli diye duymuştum, hani emzirirken uykuya dalmak tehlikeli ya meme burnu kapatabilir aynı mantık solunum yapamama riskinden dolayı. Benim alerjim olmasa kedi sahiplenmeyi çok isterdim iki oğlum var büyük olan sokakta gördüğü hepsine selam veriyor :)

Hayvanlarla büyüyen bebeklerin bağısıklığı daha kuvvetli olur. Alerji sorunları ileride daha az olur.
Milleti umursama ya bizim halkımız alıskın değil evde kedi köpek olayına. Çok yalnız bırakma ikisini ne olursa olsun gözün üzerinde olsun kedinin 😻😸

Bebeğiniz sağlıkla büyüsün🌸
Benim 7 yaşında biraz travmatik bir tekirtoşum var bebeğim de 6 aylık. Biz bebeğimiz 6 aylık olana kadar kedimizi gece yatak odasından uzak tuttuk onun dışında mümkün olduğunca onu engellemedik ki küçük kıskançlıklar olmasın. Veterinerimiz yalnız bırakmamamızı önerdi mutlaka gözün üzerinde olsun dedi. Şimdi yavaş yavaş etkileşime girmeye başladılar ama kedi bebekten haz etmiyor bebeğin de kedi diye aklı gidiyor😂 Kedi sayesinde çocuk 5 aylık emeklemeye başladı😂
Siz söylenenlere bakmayın gerçekten bir kedi ya da köpekle büyümek bence çok güzel bir şey🥹

Merhaba 1 yaşında kedim var ve 1 haftalık bebeğim var yeni doğum yaptım kediyle bebek aynı evde nasıl olacak nasıl alıştıracaz her gelen kediye laf söylüyor ama kedimin bunalıma girmeye başladığını görüp içim parçalanıyor lohusa psikolojiside var tabi bi fikri olan var mı
Bebeğim 10 aylık, kedi oğlum da 5 yaşında. Doğduğundan beri ne oda kapısı kapattım ne de uzak tuttum zaten kendisi yanaşmadı. Yıllık aşıları ve 2ayda 1 parazit uygulamasını her zaman yaptığımız gibi aksatmadan devam ediyoruz. Birimiz bebeğe baktıysa diğerimiz kediyle oynadı rutinlerini bozmamaya çalıştık. Normalde yattığımız odada yatağı var orada uyurdu ve her şeye rağmen uzunca bir zaman bizim odada yatmadı. Şimdilerde yatıyor ama kızım da sürekli peşinde olduğu için ondan kaçıyor ne kadar dikkat etsekte bir iki kere çekelediği oldu. Akışına bırakın bence, kediniz ne zaman isterse o zaman bağ kuracak çünkü. Kendine has hayvanlar evin patronu onlar 😃 onun da alışma süresi var, rutinlerine devam edin elbet alışacak ve inanıyorum ileride çocuklarımıza en iyi arkadaş onlar olacaklar 🥰 kediye laf edenlere de he diyin onlar onun güzelliğini bilmiyorlar asla da anlamayacaklar😌

insanlar hep konuşur. bizimde kuşlarımız vardı. kuşlarla bebeği aynı odada tutmayın diye söylenip duruyorlardı.
siz temizliğe dikkat ediyorsanız bence sorun olmaz. bebekte hep bebek kalmayacak

Bebeğimi eve getirdiğim ilk günden beri pek bi önlem almadım.
Sadece ilk günler koklamak için geliyordu kedim uzaklaştırmadım ama bebeğimi korudum o an huyu değildir ama pati atar vs diye. Bir de şu an tüy dökme döneminde o yüzden daha dikkatliyim.
Benim kedim biraz yobaz, insan sevmiyor ve sanırım kızımı da sevmiyor :) kızım artık kedimi görünce heyecanlanıyor dokunmak istiyor ama kedim yanaşmıyor asla.
Emekleme ve yürüme döneminde sanırım bi süre köşe kapmaca oynayacaklar sadece o dönem beni endişelendiriyor o da kedimin huyundan dolayı.
Psikolojisi için de asla ona ilgiyi azaltmadım, her fırsatta sevdim, eşim işten gelince önceden olduğu gibi kedimi seviyor bunlara dikkat ederseniz sorun olmayacaktır içiniz rahat olsun.

Eşimin kedisi vardı evlendik evimizin kedisi oldu, şimdi kızım var 1 yaşında. İlk doğduğunda biraz koruduk açıkçası kediden ama hiç gerekte yoktu cins kedi zaten yaklasmiyor temas istemiyor. Şimdi de kediyi korumaya çalışıyoruz, kızım henüz nazik dokunuşları bilmiyor, kedinin canını yakabiliyor seveceğim derken 😀 akışına bırakın herkes yolunu buluyor. Biz kizimizla kedimiz arkadaş olur mutlu bebek büyür diye çok video izledik heves ettik, kızım kediye kizmaktan sinirli bebek oldu 😀 kedi de 15 saat uyuyan hayvan yani yaramazlık kırk yılda bir yapsa yapsa ama gel gör ki kızımın düşüncesinde tüm yaramazlıgi yapan kedi, kendisi değil 😀 baya eğlenceli bir ev oldu anlayacağınız evimiz akışına bırakın veteriner takiplerini aksatmayin bir de Dyson alın emekleme sürecinde tüyler sorun olabiliyor

Bebeğimi eve getirdiğim ilk günden beri pek bi önlem almadım.
Sadece ilk günler koklamak için geliyordu kedim uzaklaştırmadım ama bebeğimi korudum o an huyu değildir ama pati atar vs diye. Bir de şu an tüy dökme döneminde o yüzden daha dikkatliyim.
Benim kedim biraz yobaz, insan sevmiyor ve sanırım kızımı da sevmiyor :) kızım artık kedimi görünce heyecanlanıyor dokunmak istiyor ama kedim yanaşmıyor asla.
Emekleme ve yürüme döneminde sanırım bi süre köşe kapmaca oynayacaklar sadece o dönem beni endişelendiriyor o da kedimin huyundan dolayı.
Psikolojisi için de asla ona ilgiyi azaltmadım, her fırsatta sevdim, eşim işten gelince önceden olduğu gibi kedimi seviyor bunlara dikkat ederseniz sorun olmayacaktır içiniz rahat olsun.
Ben de ayni bu sekilde davrandim. Bir de bizde iki kedi var. Kedilerimi hep takip ettim. Ikisi de yakinimizdan ayrilmaz, simdiye kadar hic zarar verecek bir davranislari olmadi. Tam tersi kizim yakaladi gtlerini baslarini tuylerini cekti. Parazit asilarini sıklaştirin veterinere danisip. Bir de kedilerden neyi sakinirsaniz ona meraklari daha cok artiyo. Dikkatli bi sekilde salin. Rahat olun. Cocuklarin hayvanlarla buyumesi bammbaska. Keske koy ortaminda olaydim da inek koyun keci tavuk da gorse, ne isterim daha.

Bebişiniz hayırlı olsun öncelikle.🤍 Hiç panik olmayın yavaş yavaş alışır bebişe. Tek tavsiyem çok tüy döküyorsa tüylerini traş ettirebilirsiniz. Zaten Kedinizin aşıları vs tamdır. Bebeğiniz biraz büyüsün oyun arkadaşı olurlar , kedinizde onu her zaman korur emin olun. Siz öyle insanların saçma yorumlarına takılmayın. Evinize gelen insanın size moral vermesi gerekirken canınızı sıkmaya çalışıyorsa hiç gelmesinler.

Bebeğim 9 aylık köpek abisi de 9 yaşında aşıları tamsa hiçbir şey olmaz benim oğlum hasta bile olmadı şimdiye kadar🧿🧿 sadece kedi üstüne yatmasın bebiş küçük olduğu için tehlikeli olabilir

Back
X