• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedili evde yeni doğan bebek

Aşılarını doğum öncesi tamamladık eşim titiz bu konuda bakımlarıyla o ilgileniyor ama işte tüyü ciğerine kaçar yok ağzına girer bilmem ne diyip duruyorlar bende tedirgin oluyorum

Bebeğinizi sağlıkla büyütün🙏 aşıları tamsa hiçbir şey olmaz endişe etmeyin😌
53 yaşındayım çocukluğumdan beri kedi köpeklerle koyun koyuna uyudum, evimde dışarıda kedi köpek başta olmak üzere birçok hayvanla temasım var, ne hastalık kaptım ne tüy yutup hasta oldum.

İnsanlar her gün saç, sakal, vücut kılı döküyor, saç en görülebilen ama ya kısa sakal ve vücut tüyleri ne olacak?
Kaldı ki severken saçlarımız bebeklerin el veya ayak parmaklarına dolanıp orada kalabiliyor ve bebeğin parmaklarında hasara neden olabiliyor.

Evinize gelenler kedinize laf söylerken kendi vücut kıllarının sağlıklı olduğunu sanmasınlar zira evdeki evcil aşılı ve ev ortamında yaşarken, insanlar her gün dışarıda.

Bebeğinizle evcilinizi tanıştırmayı alıştıra alıştıra yapın, önce kedinizi bol bol sevin, sevginizi dile getirin, sizin yanınızda güvende olduğunu, bebeğin gelişiyle dışlanmayacağını anlasın, en sevdiği mamaları verin, şu an çok taze annesiniz hem yorgunsunuzdur hem de bebekli yaşama adapte olmak için çabalıyorsunuzdur o yüzden pek fırsat bulamazsınız ama imkan buldukça onunla oynayın.
Bebeğiniz kucağınızdayken bebeğin yatağını koklamasına izin verin, o merakını giderirken güzel sözler söyleyin, bebekle tanıştırırken ayaklarını koklatmakla başlayabilirsiniz, o bebeğin ayaklarını koklarken sizde kedinizin başını okşar seversiniz, ilk tepkileri agresif olmazsa zamanla bebeğe biraz daha yaklaşmasına izin verirsiniz ve en sağlıklısı bizim tavsiyelerimizden ziyade veterinerinize danışıp onun söyledikleri ve kedinizin karakterine göre hareket etmektir.

Hanımlar rica ediyorum polemiğe girmeyin, konu sahibi yeni doğum yapmış bir kadın, zaten çevresinde her kafadan bir ses çıkıyor bir de sizler aklınıza eseni yazarak kadını strese sokmayın.

Bugün ilk yakınlaşma sağlandı ben gazını çıkarmaya çalışırken çok ağlıyordu kedim geldi usulca yanımıza kıvrıldı bebiş uyurken başında kıvrılıp oda uyuyor olumlu bi yakınlaşma gibi oldu. Herkeee tek tek yazamıyorum kusura bakmayın benim ilgilenmeö zor oluyor gerçekten kedinin bakımları eşimde ödül kremasını falanda eksik etmiyor yakınlaşmasına sert tepki falan vermedik aferin dedik başınınokşadık sanki olumlu başladık gibi. İkiside birbiriyle anlaşabilir inşallah yorum yapan herkese teşekkürler içimi rahatlattınız🙏🏻

Back
X