- 12 Temmuz 2006
- 57.603
- 220.143
- 1.223
- 53
Aşılarını doğum öncesi tamamladık eşim titiz bu konuda bakımlarıyla o ilgileniyor ama işte tüyü ciğerine kaçar yok ağzına girer bilmem ne diyip duruyorlar bende tedirgin oluyorum
Bebeğinizi sağlıkla büyütün

53 yaşındayım çocukluğumdan beri kedi köpeklerle koyun koyuna uyudum, evimde dışarıda kedi köpek başta olmak üzere birçok hayvanla temasım var, ne hastalık kaptım ne tüy yutup hasta oldum.
İnsanlar her gün saç, sakal, vücut kılı döküyor, saç en görülebilen ama ya kısa sakal ve vücut tüyleri ne olacak?
Kaldı ki severken saçlarımız bebeklerin el veya ayak parmaklarına dolanıp orada kalabiliyor ve bebeğin parmaklarında hasara neden olabiliyor.
Evinize gelenler kedinize laf söylerken kendi vücut kıllarının sağlıklı olduğunu sanmasınlar zira evdeki evcil aşılı ve ev ortamında yaşarken, insanlar her gün dışarıda.
Bebeğinizle evcilinizi tanıştırmayı alıştıra alıştıra yapın, önce kedinizi bol bol sevin, sevginizi dile getirin, sizin yanınızda güvende olduğunu, bebeğin gelişiyle dışlanmayacağını anlasın, en sevdiği mamaları verin, şu an çok taze annesiniz hem yorgunsunuzdur hem de bebekli yaşama adapte olmak için çabalıyorsunuzdur o yüzden pek fırsat bulamazsınız ama imkan buldukça onunla oynayın.
Bebeğiniz kucağınızdayken bebeğin yatağını koklamasına izin verin, o merakını giderirken güzel sözler söyleyin, bebekle tanıştırırken ayaklarını koklatmakla başlayabilirsiniz, o bebeğin ayaklarını koklarken sizde kedinizin başını okşar seversiniz, ilk tepkileri agresif olmazsa zamanla bebeğe biraz daha yaklaşmasına izin verirsiniz ve en sağlıklısı bizim tavsiyelerimizden ziyade veterinerinize danışıp onun söyledikleri ve kedinizin karakterine göre hareket etmektir.