Kedim bugun ameliyat oldu hala kendine gelme

Benim disi degil ama kisirlastirilmis 2 erkek kedim var. Ikiside ayniydi dedigini gibi. Ameliyattan ciktiklari ilk gece ikiside surekli titredi. Hep dibime girip yatila isinaak icin. Yem yemediler su icmediler. Zaten veterinerimizde onermedi ilk 6 saat bir sey yiyip icmelerini. Biz ikisinide sabah birakip aksam 7 gibi almıştık geece 12 de yem verdik ama yemediler.narkozun etksiindendir yalpalamasi. Sarhos gibiydi benimkiler de. Yarin hala ayni olursa tekrar veterinere danisirsiniz.

O kadar mi ya. Bende arkadaşi panik ettim galiba bosuna. Benimki cabuk toplamis. Uyaninca direk eve getirdik tuvaletine filan gitti hatta sargisiyla cebellesti huysuzlasti. 4-5 saat sonra yemegini verdigimde yedi direk. Galiba ben gazli anestezi yaptirdigim icin daha kolay oldu.
valla belki de kediden kediye degisiyordur. Verilen narkozun dozu ve sekli, ayrica kedinin kilosu da onemli tabi. Ama dedigim gibi bize hic aynı gun teslim etmez veterinerimiz. Ilk gun zordur yani.

Merak etmeyin, yandan yapılan ameliyat diğeri kadar tehlike içermez. Yalpalayarak yürümesi verilen narkozdan kaynaklı.. Mamasını ve suyunu hazır bulundurun o kendini iyi hissedince zaten kendisi gidip yer içer. Zorla verirseniz kusar. Kendi yedikten sonra da kusabilir, çok normal, öyle bir durumda panik yapmayın. Benim kedim de sabah ameliyat olmuştu akşamına yedi ama direkt çıkardı yediklerini de.. Kendini bilmiyordu. Mutfak dolaplarının üstlerine bile çıktı o dikişli halde, alamadık da.. Canı isteyince indi :) Eğer içiniz rahat edecekse şırınga yardımı ile su verebilirsiniz.
Bence rahat olun. Ben sayisiz disi kedi kisirlastirdim. Ameliyat gunu veteriner bana vermedi hic. Hatta kendi kizlarimizi esimle gormek icin yalvardik suan olmaz yarin gorursunuz yoksa paniklersiniz demisti. Ikinci gun anca yemek yemeye basliyorlar. O da yas mama falan. Ilk gun bu saydiklariniz bana cok normal geldi. Bekleyin, yarin aksama kadar da yemezse veterineri ararsiniz. Gecmis olsun.
Canım konusuyorduk yarım kaldı, ınsallah ıyısındır burayı okuyorsundur :) kedıcıgın bu gece zor ayılır kılosu az cunku, bosuna uzulme daha once de soyledım sımdıde soyluyorum anestezı kedıye bı zarar vermıs olsaydı uyanamazdı ama sen kalkıp adım atıp tekrar uyudugunu soyluyosun kı bu ısler byle oluyor gecen hafta aynısını yasadık :) ıkı adım atıp tekrar bayılıyordu yavrum yarım saat snra tekrar hareketlenıyordu. boyle boyle acılıyor sakın su veya mama ıcın zorlama bu gece bısey verme yarın yas mama verırsın aaslında veterınerler amelıyattan cıkan kedılere ozel bı mama verıyor sanırım sterıl mama her neyse en erken gece 3 te anca toparlanır bence bosuna aglayıp kendını harap etme sakın ayılmadı dıye panık yapma gayet nrmal bu surecte yasadıklarınız
Benim disi degil ama kisirlastirilmis 2 erkek kedim var. Ikiside ayniydi dedigini gibi. Ameliyattan ciktiklari ilk gece ikiside surekli titredi. Hep dibime girip yatila isinaak icin. Yem yemediler su icmediler. Zaten veterinerimizde onermedi ilk 6 saat bir sey yiyip icmelerini. Biz ikisinide sabah birakip aksam 7 gibi almıştık geece 12 de yem verdik ama yemediler.narkozun etksiindendir yalpalamasi. Sarhos gibiydi benimkiler de. Yarin hala ayni olursa tekrar veterinere danisirsiniz.
Son durumu ne oldu acaba?

Hepinize çok teşekkür ediyorum konuyu açtıgım gece banlanmıştım cevap veremedim ama dışardan okudum. Siz yazdıkça biraz rahatladım ve gözyaşlarım dindi.
O gece üzüntüden agzımda yaralar çıktı gözlerim balon gibi şişti.

Konuyu açtıgım gece yattıgı yere çişini yaptı sonra kalktı yatağına gitti yattı uyudu sabaha kadar uyumadan nöbetleşe başında bekledik o uyudu gece.
Sabah 8de uyandı öğürdü kustu ama aç oldugundan bir şey çıkmadı 1 ay önce lastik yutmuştu o çıktı sadece. mama su vermeye çalıştım içmedi
Bende enjektöre su çekip içirdim o şekilde içti çok şükür biraz da haşlanmış yumurta sarısı yedi.

Sonrasında kliniğe götürdüm anyibiyotik iğnesini yaptırmaya. Yarası kontrol edildi iğnesi yapıldı ilk gün böyle yapması gayet normal enjektörle vermeye devam et yarına kadar içmeye başlamazsa serum düşünürüz su vermeyi bırakma susuz kalmamalı dedi veteriner hekim.

Eve gelince kaşar peyniri ve börek yedi tabi çok az ama olsun :) bende enjektörle su ve vitaminle sütü karıştırıp verdim
Bayağı su ve vitaminli süt içti o gün

Veeee kızlar sonunda akşam 9da kendine geldi koşmaya başladı yarasının etrafını yalamaya başladı miyavlamaya başladı ve çişini kumuna yaptı :)
Mamasını suyunu içmeye de başladı

Bugun yine götürdüm kliniğe her şey normal.

Her şey yolunda çok teşekkür ederim böyle durumda olan varsa umarım konumu bulup okur ve yardımcı olur her kediye göre farklılık gösterir ama ilk gün böyle oluyomuş zaten o yüzden benim gibi oturup boşuna ağlamayın şuan kosturuyo zıplayabiliyor artık normale dönmeye başladı :)

Hepinize çok teşekkür ediyorum konuyu açtıgım gece banlanmıştım cevap veremedim ama dışardan okudum. Siz yazdıkça biraz rahatladım ve gözyaşlarım dindi.
O gece üzüntüden agzımda yaralar çıktı gözlerim balon gibi şişti.

Konuyu açtıgım gece yattıgı yere çişini yaptı sonra kalktı yatağına gitti yattı uyudu sabaha kadar uyumadan nöbetleşe başında bekledik o uyudu gece.
Sabah 8de uyandı öğürdü kustu ama aç oldugundan bir şey çıkmadı 1 ay önce lastik yutmuştu o çıktı sadece. mama su vermeye çalıştım içmedi
Bende enjektöre su çekip içirdim o şekilde içti çok şükür biraz da haşlanmış yumurta sarısı yedi.

Sonrasında kliniğe götürdüm anyibiyotik iğnesini yaptırmaya. Yarası kontrol edildi iğnesi yapıldı ilk gün böyle yapması gayet normal enjektörle vermeye devam et yarına kadar içmeye başlamazsa serum düşünürüz su vermeyi bırakma susuz kalmamalı dedi veteriner hekim.

Eve gelince kaşar peyniri ve börek yedi tabi çok az ama olsun :) bende enjektörle su ve vitaminle sütü karıştırıp verdim
Bayağı su ve vitaminli süt içti o gün

Veeee kızlar sonunda akşam 9da kendine geldi koşmaya başladı yarasının etrafını yalamaya başladı miyavlamaya başladı ve çişini kumuna yaptı :)
Mamasını suyunu içmeye de başladı

Bugun yine götürdüm kliniğe her şey normal.

Her şey yolunda çok teşekkür ederim böyle durumda olan varsa umarım konumu bulup okur ve yardımcı olur her kediye göre farklılık gösterir ama ilk gün böyle oluyomuş zaten o yüzden benim gibi oturup boşuna ağlamayın şuan kosturuyo zıplayabiliyor artık normale dönmeye başladı :)

Çok sevindim canim senide bosuna panik etmişim. Kediden kediye degisiyor demekki. Benim kuzu ilk gunden mama yiyip, su icmisti. Cisinide kumuna yapmisti. Cok kolay gecirmişiz demekki. Ben anormal bir durum var diye dusunmustum oyuzden.
Gecmis olsun.

Çok sevindim canim senide bosuna panik etmişim. Kediden kediye degisiyor demekki. Benim kuzu ilk gunden mama yiyip, su icmisti. Cisinide kumuna yapmisti. Cok kolay gecirmişiz demekki. Ben anormal bir durum var diye dusunmustum oyuzden.
Gecmis olsun.
Teşekkür ederim, evet kediden kediye değişiyormuş veteriner hekim bazısı 3 saatte kendine gelir bazısı 3 günde demişti ve gerçekten dün akşam 9da kendine geldi :)

Teşekkür ederim, evet kediden kediye değişiyormuş veteriner hekim bazısı 3 saatte kendine gelir bazısı 3 günde demişti ve gerçekten dün akşam 9da kendine geldi :)

Şükür atlatmissiniz sonucta birseyi yokmuş. Iyileşecek artik :) Yarasiyla cok oynamasinda

Back
X