kedim hasta, bişey olucak diye çok korkuyorum.

oxxo3434

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
11
0
6
İstanbul
Kedim yaklaşık 3 aylık. Sürekli burnu akıyo, gözü sulanıyo, hapşuruyo. internetten yazılanları okudum, gribin kedilerde tehlikeli bi hastalık oldugu, insanlardaki gibi kolay atlatılamayabileceği yazıyordu. Bebek asprini içirmeyi denedim ama tükürdü çıkardı hepsini. Daha önce kedi yada köpeği grip olan var mı? Varsa neler yaptınız lütfen paylaşır mısınız.

merhaba, öncelikle veterinere gösterdiniz mi? Yavru kedilerde bu durum daha tehlikelidir, viral enfeksiyon olabilir ve sonucu üzücü olabilir. Mutlaka veterinere gösterin zira sizin yapabileceğiniz birşey yok malesef

kesinlikle aspirin verme iyi ki çıkarmış öldürebilirdin bile benim kedim ateşlenmişti öksürüyordu kusuyordu. direk vete götürdüm ertesi gün.. bu eczanelerde satılan bir ilaç var yaklaşık 20 tl civarı kedi ilacı ama insanların kullandığı bişey değil öncelikle serum taktı sonra antibiyotik yaptı bizim canavar ağladı ağladı ama iyileşti çok şükür. bence direk vete götürmelisin ateşi var mı??

Selam öncelikle geçmiş olsun .. Kedinizi en kısa zamanda hattta hemen yarın bir veteriner hekim kontrolüne sokmanızı öneririm ( ben de veteriner hekimim) aşıları henüz başlamamıştır yaşı çok küçük anlattığınız belirtiler viral enfekisyona benziyor en azından bağışıklık sistemini yükseltecek uygulamalar yapılabilir ve semptomatik tedavi ile de yaşama şansı artar. Yavru kedilerde sık rastlanan bir durum vakit kaybetmeyin lütfen . İnşaallah en kısa zamanda toparlar.

nekadar doğru olur bilmiyorum ama ben sokakta hasta olan kedilere bebek antibiyotiğinden alıp içiriyorum eczaneden alabilirsin şurup alıp vericeksen ama normalden daha az ver çok küçük dha o veterinere götürsen daha iyi tabi veya belediyelerin veterinerlerini ara söle böyle böyle diye olar ilaç öneriyor büyük ihtimallede antibiyotik önerir küçük şırıngayla rahatça içirirsin

ben bu yazdığımı veterinere götüremiyosun diye yazdım onuda belirteyim tabiki veterinere götürmelisin aslında

Son düzenleme:
veterinere götürmen en iyisi ama veterinere götürecek durumun yoksa azro bebek antibiyotiği alabilirsin hergün aynı saatte 1 cc verebilirsin şırıngası içinde 5 gün kullanabiliyorsun ,

kesinlikle aspirin içirmemelisiniz

geçmiş olsun

şu belirtileri bir insan için söylesen kesin alerji derim çünkü bana da oluyor aynısı.kafana göre ilaç verme bir veterinere götür mutlaka belki alerjisi vardır yavrunun:26:

kesinlikle hiç vakit kaybetmekden yarın sabah veterinere götürün

Dün akşam bi anda arttı bütün belirtileri o yüzden dün götüremedim. Biraz sonra veterinere götüreceğim. Sanırım şuan boğazı da agrıyo yutkunurken zorlanıyo biraz. Patileriyle boğazına dokunuyo. İnşallah en kısa zamanda düzelir

Sürekli kontrol ediyorum ateşi yok şuan

Öncelikle geçmiş olsun.
Aspirin bir daha sakın verme.Kedilerde kriz geçirme tepkimesine kadar gider.
Belli ki grip.Muhtemelen antibiyotikle ayaga kalkacaktır.
Ben sokaktakı kedilerim dahil hepsine ezilmiş antibiyotık içiriyorum.1haftada toparlanıyorlar.
Daha kotu bir hastalık vermesin benim kedimin gibi

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Amin inşallah. Senin kedinin nesi vardı?

Kızlar minik kızımın merak edilecek birşeyi yokmuş, yeteri kadar anne sütü alamadığı için hastalıklara karşı savunmasız olurmuş. 5 tane iğneyi yiyince kendine geldi yavaş yavaş toparlanıcak inşallah :)

Çok geçmiş olsun öncellikle, sağlığının şu anda iyi olmasına çok sevindim. Umarım bundan sonra en ufak bir problem bile yaşamaz ama eğer böyle bir şey olursa mutlaka bir veterinere danışın öncelikle. Derdini anlatabilen bir canlı değil sonuçta kedi. Sizin gözleminize dayalı olarak bir şeyler yapmayı denemişsiniz ama sorun aslında bambaşka bir şey de olabilirdi. Tedavisi gecikebilir, hatta çok daha kötü şeyler olabilirdi. İyi niyetinizden kesinlikle bir şüphem yok ama sonradan çok üzülmemek için kedinizde bir sorun fark ettiğinizde kendiniz bir çözüm bulmak yerine veterinerle görüşmenizi şiddetle tavsiye ederim. Pisiciğinizle upuzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…