- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
- Konu Sahibi acembuselik
-
Kesinlikle internetten mama sipariş edin. Bir de sindirilemediği için ve ishal yaptığı için süt kediler için hiç tavsiye edilmiyor..kızlar 2 ay önce doğuda bir ile taşındık. kedimin maması bitti bir süre önce ve tabiri caizse mahrumiyet bölgesindeyiz. bir tane pet shop buldum ara tara, ordan goody kedi maması satıyor sadece onu aldım ama kedim çok az yiyor, az ama sık mama kabının başına gidiyor, ama ben kahvaltı yaparken peynir, salam, sucuğa deli oluyor kıtlıkta gibi miyavlıyıp zıplıyor. süt veriyorum arada onu da anında bitiriyor ama mamayı beğenmemiş gibi hissediyorum. ne önerirsiniz?
İnternet üzerinden alamaz mısınız? Elbette ne kadar bütçe ayırdığınıza göre değişir mamalar. Süt vermeyin, onların içebileceği şekilde değil inek sütleri.
Sanabelle, Acana, N&D iyi mamalardır.
Çok üzüldüm, hangi şehirdesiniz acaba?şu an lojmana çıkma işimiz var tekrar taşınma derdi sardı :/ bu nedenle kargoyla sipariş veremedim bir de oturduğumuz bölge riskli bu nedenle kargoya bile adres vermeyin diye uyarıda bulunuyorlar bu nedenle çekinmiştim bi hafta içinde geçicez inşallah lojmana ilk iş kedi maması siparişi vermek olacak
Veteriner yok mu? Varsa ondan da temin edebilirsiniz.
Veteriner olma ihtimali petshop olma ihtimalinden fazladır. Her ilçede mutlaka vardır. İnternete yazıp aratın bakalım bir..pet shop u zor buldum veteriner zor gibi hic gormedim
Kedi maması iyi değil maalesef. 1 tane güzel olan köpek mamaları var, diğerleri pek iç açıcı değil.ptt şubesini adres gösterin
bonacibo gibi bir mama da alabilirsiniz genelde seviyorlar.
Kedi maması iyi değil maalesef. 1 tane güzel olan köpek mamaları var, diğerleri pek iç açıcı değil.
Firma temiz, malzemeler taze. Bu konuda aynı fikirdeyiz. Ancak uzun vadede kullanılacak mama değiller maalesef. Zaten kullananlarda sağlık sorunları oluyor, aklınızda bulunsun. Kedilerde böbrek ve idrar konusunda sıkıntı çıkıyor.bizim kedimiz yavru kedi mamasını çok sevdi
3 aydır falan kullanıyoruz hamsili olanını
sokak kedilerine de arkadaşım kuzu etli olanını alıyor
tabiki kaliteli olduğunu çok düşünmüyorum ama firmanın temizliği ve mamaların tazelığne güvendim ben
Acana ve Orijen aynı firmanın mamaları, pek de fiyat farkı yok aralarında.. En iyisi Orijen deniyor. İçinde ishal önleyici ekstra bir madde var Acanadan farklı olarak, şimdi o bakterinin adını unuttum. Ben Acana Pacifica kullanıyorum, çok memnunum.Firma temiz, malzemeler taze. Bu konuda aynı fikirdeyiz. Ancak uzun vadede kullanılacak mama değiller maalesef. Zaten kullananlarda sağlık sorunları oluyor, aklınızda bulunsun. Kedilerde böbrek ve idrar konusunda sıkıntı çıkıyor.
Daha kaliteli mamalara yönelin. En uygunu Sanabelle mamasıdır. Bu aldığınız mamadan 1-2 tık üste kalitededir. Ondan da kaliteli olan, hatta şu an ülkemizdeki en kaliteli mamalar Acana, N&D, Taste of Wild ve Orijen'dir. Orijen bazılarını ishal yapabiliyor, ağır geliyor. Zaten bir mamaya Orijen'in biçtiği fiyatı vermek saçma.
Evet evet aynı firmaya ait, diğer yazdıklarımsa alakasız birbirinden. Zaten aslında bu sebeple korkmadan yazıyorum; satıcı olmadığım belli olur böylece. Çünkü kim hangisini tercih eder bilmiyorum, sadece şu an ülkedeki en iyi mamalar bunlar.Acana ve Orijen aynı firmanın mamaları, pek de fiyat farkı yok aralarında.. En iyisi Orijen deniyor. İçinde ishal önleyici ekstra bir madde var Acanadan farklı olarak, şimdi o bakterinin adını unuttum. Ben Acana Pacifica kullanıyorum, çok memnunum.
Ben bu paketten önce tavuklusunu kullanıyordum, değişiklik olsun diye balıklısını aldım. Benimki hiç itiraz etmediEvet evet aynı firmaya ait, diğer yazdıklarımsa alakasız birbirinden. Zaten aslında bu sebeple korkmadan yazıyorum; satıcı olmadığım belli olur böylece. Çünkü kim hangisini tercih eder bilmiyorum, sadece şu an ülkedeki en iyi mamalar bunlar.
İshal konusu sanırım patilinin bünyesiyle de alakalı. Ama az değil ishal olanların sayısı. Belki ağır geliyor bilemiyorum. Riske atmaya gerek yok, o kadar para vermeye de. Acana gerçekten güzel mama. İlla pacifica serisiyle sınırlı kalmanıza gerek yok, sürekli balıklı yemek istemeyebilir. Sadece şu yeni çıkan serisi var ya adını unuttum, tüm yaş evreleri için deniyor, kışın mı ne girdi ülkemize, işte o da Orijen misali ishal yapabiliyor.
Zaten mama değişimi yapılacağında yeni mama ile eski mama 1 hafta karıştırılarak verilmeli. İlk gün eski mama oranı çok olmalı, 2. gün daha az diye diye 7 gün tamamlanmalı. Ben bunu yapamıyorum çünkü eskilerini alıp alıp yere atıyor sıpa. Sonra da bir süre cıvık dışkı yapıyor ve sık yapıyor. Alıştıktan sonra eski düzene dönüyor.Ben bu paketten önce tavuklusunu kullanıyordum, değişiklik olsun diye balıklısını aldım. Benimki hiç itiraz etmediBenim minnak çok hassas ya, en ufak şeyde bağırsakları bozulabiliyor. Geçen sadece bir öğünlük Spectrum marka mama vereyim dedim (bir tanıdık getirmişti kedisini vermiş, mama da kalmış) direkt ishal oldu. Hemen kestim düzeldi.
İşte ben de karıştırıp verdim ilk veriyorum diye ama ishal oldu. Sırf ziyan olmasın diye verecektim. Sonradan köpeğin mamasına karıştırdım, o bayıldı vallaBu arada marka değiştirmek ilk etapta kediyi/köpeği ishal yapar,sindirim sıkıntısı yaratır.
Marka değiştirirken birkaç gün eski mama ve yeni mamayı karıştırarak vermek,sonra sadece yeni mamaya geçmek sağlıklı olandır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?