Kedim öldü, nefes alamiyorum

Siz elinizden geleni yapmışsınız. Bu karar onun iyiliği içindi bunu sakın unutmayın. Ona güzel bi hayat sundunuz, şanslıydı ki ona gözü gibi bakan bir yoldaş oldunuz.

Allah sabır versin. 9 aylık bi kızım var benim de, çok zordur eminim, içim parçalandı.

Melekler öpsün kalbinden onun
6 yaşında bir kedim var, bakabildiğim en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum belki biraz daha uzun yaşayabilir diye, ama ölümden hiç birimiz kaçamıcaz malesef ki acınızı acım gibi yaşadım okurken..

Bizimde vardi o kadar akilli sakin bir kediydi ki. Cok halsizlesti yutkunamaz oldu artik nefes alis verisi de azalinca bizde uyuttuk. Yapilabilecek bir sey kalmamisti. Aslinda apartmanimizin kapisinda yatan bi kediydi hep gorur severdik ölmeden 5-6 ay once evimize geldi gitmek istemedi kalsin dedik. En azindan son aylari huzurlu rahat gecti diye teselli buluylrum ama cok uzulmustuk aglaya aglaya icimiz disimiza cikti. Onlarin omurleri bize gore az. Eger evde degil sokakta olsa en fazla 2-3 sene omurleri . Mutlu yasadi sevildi deyip teselli edin kendinizi

Gerçekten Allah sabır versin okurken gözlerim doldu, benim de var bir tane minnoş bebeğim öksürse hapşırsa bile içim burkuluyor, anlayabiliyorum sizi.. Kendinizi suçlamayın yaşasaydı da canı çok yanacaktı belki de.. İnşallah bu acıyı en kısa sürede atlatırsınız...

Eve giremedim hala ve nasıl giricem bilmiyorum. Her yer kan içinde. Her yerde eşyaları.
Başınız sağolsun öyle iyi anlıyorum ki sizi..biz de kuru fibten kaybettik oğlumuzu.çok acı çekti yavrum bir umut her türlü tedaviyi uyguladık ama yok olmadı.çok korkmuştum uyutma kararı vermekten ama şimdi düşünüyorum da keşke o kadar acı çekmeden uyutsaydık..ilk zamanlar nefes alamıyordum acıdan eve girmek istemiyordum ne yaşadığımı bir ben bilirim.iki buçuk sene oldu hala içimde acısı geçmedi ama alıştım..keşke bir yakınınız gidip toplasa eşyalarını bir nebze daha kolay olurdu sizin için..

Offf canım kızıma baktım,içim sızladı.Çok zor.Sabır diliyorum.Zaman...Ama kendinizi suçlamayın lütfen.Siz onun için en iyisini yaptınız..

Öyle zordur ki acısı yaşadıklarım aklıma geldi Ha insan , ha bu minik canlılar . Hiç bir farkı yok Allah sabır versin Ama siz çok güzel bir anne olmuşsunuz , elinizden geleni yapmışsınız. Ben diğer canlara sarılarak atlatmıştım

Yemin ederim ağladım okurken mahvoldum. Benim de 9 aylık canım kadar sevdiğim bor köpegim var oğlum o benim. Siz en iyi kararı verdiniz daha fazla acı çekmesin diye. Ben size sonsuz coook sarılıyorum ıyi ki varsiniz

Ben de canim kizimi iki yil once haziran 20 de fibden kaybettim.Kizim islak fibti..Bir buçuk ay savasti..Hala özlüyorum kokusu hala burnumda..Mezarina gidip konuşuyorum..Sizi cok iyi anliyorum..Ama dogru bir karar vermissiniz..Cunku bundan sonrasi daha kotu olacakti oglunuz icin..Ben maalesef aptal bir umut besledim ve uyutamadim..Hala pismanim biliyor musunuz? Onun daha cok aci cekmesine sebep oldum olmeden onceki cigliklari hala ruyalarimda..Basiniz sagolsun..Emin olun dogru bir karar verdiniz..Bu konuya denk geldim madem, kizim biryerlerden beni goruyorsan annen seni cok özledi

Benimde kedilerim öldü seni çok iyi anlayabiliyorum ama şöyle düşün onların ağzı dişi yok byeri ağrısa söyleyemiyor canının nasıl yandığını anlatamıyor maalesef artık nasıl bir acı çekiyorsa penisini acıyordu galiba o acıyla onu ısırıp ağrıdan kurtulmak istiyordu... Şimdi acıları dindi rahat rahat uyuyor sende içinden geldiği gibi ağla içini boşalt sakın ama sakın kendini sıkma ve vicdan azabı cekme elinde olsa bile bile öldürürmüsün hayır onun iyiliği için yaptın... Rahat uyusun meleğim

Basin sagolsun,biliyorum cok zor oluyor

Ah kıyamam ya sakın kendinizi suçlamayın melek oldu yavrunuz çok üzüldüm hatta boğazım düğümlendi onlar bizim canlarımız,çocuklarımız ve onlara zarar verebilecek birşey yapmayız.Doğru bir karar vermişsiniz

başınız sağ olsun...
ne kadar çabalamışsınız, direnebilmesi için neler neler yapmışsınız, kim bilir ne kadar zordu onu öyle görmek.

ancak gerçek bir sevgi böyle bir kararı alacak kadar güçlüdür.
yavrunuz, acı çeke çeke, yaşamak bile denmeyecek bir hayatı sırf siz ondan vaz geçemiyorsunuz diye yaşamasın diye, çok güç bir karar vermişsiniz. bence çok zor ama çok doğru bir karar.
ne zor geçer bu gece... keşke yanınızda olabilsek.
allah sabır versin.

Üzülme lütfen. Sen onun daha fazla acı çekmemesi için yapılacak en zor şeyi yapmışsın. Benim de kedim var, evlat gibi oluyor gerçekten. Canının ne kadar yandığını çok iyi anlıyorum. Seninle geçirdiği zamanlar inan çok mutlu olmuştur. Dünyanın en şanslı kedisi olduğunu biliyordur, çünkü senin gibi iyi bir anneye sahipmiş. Gittiği yerde seni hep seviyor ve izliyordur. Başın sağolsun.

9 Ağustosta aniden bizim de bu kararı vermemiz gerekti. 2 gün öncesinde kısırlaştırma operasyonu geçirmişti. Gayet iyiydi. 2. Günün sonunda nefes alması değişti. Yemek yemedi. Sadece kedi pudingi yedi. Sabah veterinere gittik. Tahlil , röntgen çekmeden serum taktı. Röntgen sonucu çıktığında böbrekleri büyümüş , akciğerleri su toplamıştı. Serum sonrası daha da fena oldu. Oksijen ünitesine koydular. Ateş barut diye bir veteriner var . Ona ulaşmaya çalıştık ... Ulaşamadık.. nasıl can çekiliyordu anlatamam. Sonuçları başka veterinerlere de yolladık . Hepsi uyutmak lazım acı çektirmeyelim dedi.
El mahkum verdik kararı. 2 hafta sonra doğum yaptım. O ameliyat masasında gözümün önünde zirzop, kulağım da beraber dinlediğimiz şarkı vardı
Kedi sahiplenmek için acele etmeyin. Biz o hatayı yaptık. Bebeğim 40 günlükken geldi. Belki bebekle ilgilenmekten , belki zirzopun yerine koymamaktan alışamadım. Kızımı tırmalayıp , ısırmaya başlayınca arkadaşıma verdik.
Bu acı geçmiyor , bununla yaşamayı öğreniyorsunuz. Bunları yazarken bile hala ağlıyorum , içim yanıyor.
Sabırlar diliyorum .

Koynunuzda biyüttüğünüz evladınız gibi hissettiğiniz bir canlının ölüm kararını vermek çok çok acı evet ..benimde kedim var 4 yaşında bebeğim gibi büyüttüm...15 yaşındaki insan kızımdan farksız ...hatta kızım bazen takılır bana evlat ayrımı yapıyorsun anne diye...
Evet acı çekmesine engel olmak istemişsiniz belkide bu en doğrusu..yeri doldurulamaz o minnoşun o bir gerçek...belki yeni muhtaç bir bebek sahiplenerek acınızı hafifletebilir evinize,hayatınıza yeniden neşe katabilirsiniz
Kedisiz ev çok sönük oluyor çünkü pati anneleri bunu çok iyi bilirler
Bu arada ötenazi nasıl oluyor yani acı çekerekmi yada uyuyarakmı veriyor son nefesini onu hep merak etmişimdir..aydinlatirsaniz sevinirim
Başınız sağolsun bu arada büyük büyük sabırlar diliyorum
Umarım cennette beraber olursunuz hiç ayrılmadan

Birgün gelecek benim kedim de ölecek. Bu yazdıklarınizdan gözümün önünde acı çekerek ölmesi en son isteyeceğim şey olurdu , diye düşünüyorum. En güzel kararı vermişsiniz. Hayır hayvan acısı buysa evlat acısı nasıldır düşünemiyorum. Ben de kedimin gözünün içine bakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…