• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim ve eşimin ailesi

fridabaci

Yağmur, kahve, müzik
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
799
1.715
63
Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?

Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Bebekten fırsat bulup ilgilenemeyeceksiniz bile. Bebek doğmadan yuvaya veya sahiplenmek isteyen birlerine verebilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Evet çok alıştım ona hiç istemiyorum... Şimdiden canımı sıkmaya başladı düşüncesi bile kötü :KK43: Saliha40 Saliha40
Doktorunuzla konuştunuz mu? Nelere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyorlar, siz dikkat edersiniz, eşinizin de içi rahat eder. Bir arkadaşıma sadece kum temizlerken dikkat etmesi gerektiğini söylemişti mesela.

Bebekten fırsat bulup ilgilenemeyeceksiniz bile. Bebek doğmadan yuvaya veya sahiplenmek isteyen birlerine verebilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Kedimin ilgilenecek bir durumu yok. İki kere mama veriyorum o kadar. Yuvaya vermek istemiyorum. Teşekkür ederim

Doktorunuzla konuştunuz mu? Nelere dikkat etmeniz gerektiğini söylüyorlar, siz dikkat edersiniz, eşinizin de içi rahat eder. Bir arkadaşıma sadece kum temizlerken dikkat etmesi gerektiğini söylemişti mesela.
Evet hamilelikte buna dikkat edin dedi. Fakat sorun bebek doğduktan sonra başlıyor

Evet hamilelikte buna dikkat edin dedi. Fakat sorun bebek doğduktan sonra başlıyor
İki kedisi ve bebeğiyle yaşıyorlar hala bahsettiğim arkadaşım. Ben çok bilgi sahibi değilim bu konuda. Umarım siz de keyifle aynı şekilde yasarsiniz🥰 Benim kuşum var sadece, misafir olarak bile kedi kabul etmiyorum, o kadar kıymetli benim için. Durumunuz çok zor, inşallah cozulur

İki kedisi ve bebeğiyle yaşıyorlar hala bahsettiğim arkadaşım. Ben çok bilgi sahibi değilim bu konuda. Umarım siz de keyifle aynı şekilde yasarsiniz🥰 Benim kuşum var sadece, misafir olarak bile kedi kabul etmiyorum, o kadar kıymetli benim için. Durumunuz çok zor, inşallah cozulur
Çok teşekkür ederim inşallah 🥰

Kar zarar hesabı yapılmalı bence. Mesela bebeğinize tek mi bakacaksınız ? En basitinden başlarda bebeği bir odada bırakıp diğer odadan bir şey getirmeniz gerekti kedinizin bebeğinize zarar verip vermeyeceğini az çok bilirsiniz. Sizin vücudunuzu çiziyor mu mesela , hırçınlıkları var mı ya da eğitimlerinden tut da bence çok etken var karar vermede. Bebek büyük bir sorumluluk. Zarar vermemesi için ekstra bir uğraş gerekir bunları göze alıyorsanız neden olmasın.

Hayatınızda kedi bakmamışsınız, nasıl bir bakım ve ilgi gerektirdiğini bilmiyorsunuz ama ilgilenemeyeceğinden ve kediden kurtulması gerektiğinden çok eminsiniz.
Hayvanlar öyle şartlarımız değişince elden çıkarabileceğimiz eşyalar değiller.
Yuva dediğiniz de paralel evrendeki kedi esirgeme kurumu falan herhalde. Çok fantastik.

Ne gibi bir önlemden bahsettiğinizi tam anlayamadım. Eşiniz sizden habersiz kediyi götürüp dışarıya bırakmaz sanırım.
Sağlıkla ilgili konuları da hem doktorunuzla hem veterinerinizle konuşup bilgi almalısınız. Kumunu sizin temizlememeniz gerekiyor. Onun dışında aşıları tamsa bir sorun yaşamazsınız.

Bu konuda insanların yorum yapmasına izin verirseniz herkes her şeye karışır.
Kediyi eve getirirken bir gün çocuk isteme ihtimaliniz olduğunu biliyordunuz sonuçta. Eşiniz kediyi istemiyordu madem, bunu önceden düşünecekti.

Hiç hayvanım olmadı anlamam da ama vicdanen şöyle düşünüyorum: onlar canlı, duyguları var. Nasıl ki kardeşi oldu diye çocuğumuzu evden yollamıyorsak evcil hayvanınızı da göndermemelisiniz. Size alışmış, ailesi bilmiş. Kendine alistirip sonra hayvanı bir şekilde evden yollayanlar bana acımasız geliyor. Beni yanlış anlamazsınız umarım çocuk büyütüp hayvan sahibi olanlar bu süreçte neler yaptıklarını paylaşır zaten

Milyonlarca kedi yenidoğan bebeklerle aynı evde yaşıyorlar. Ben hiç genellikle yaşandığı söylenen bir problem duymadım. Bizim kedimiz değil ama köpeğimiz var. Bebek olunca ona karşı çok dikkatli ve mesafeli oldu, resmen sizin sakınmanıza gerek yok ben sakınırım dedi bize. Arkadaşımın da iki tane kedisi varmış 10 yaş üstü, o kediler de bebekle çok muhatap olmamışlar, çocuk şimdi 4 yaşında kediler hala çocuga sırnaşmıyorlar.

Lütfen yuvaya vermeyin, sahiplendirmeyin. Onu ortamından, yaşam sağlığından, hayat kalitesinden koparıp psikolojisini bozmayın. Çünkü onlar evlat, her sey.
Kedilerinizin asıları tamsa asla bir sorun yasamazsınız. 2 senedir sizinle berabermis az bir süre degil simdi ne diye söylenip duruyorlar!
Bu hakkı kimseye vermeyin.

Bir kediniz varsa bir çocuğunuz var demek bebek olduğunda tek zor şey iki bebeğiniz olmuş oluyor aynı oranda ilgi sevgi istiyor çünkü biz onu alıştırdık sevilmeye evin tek bebeği olmaya onun dışında iki senedir zaten sizinleymiş aşılarını falan yaptırdığınız sürece sorun olmaz. Sağlıkla alın kucağınıza

ya bunu sormanız bile hata farkında mısınız o sizin artık çocuğunuz sayılır öyle eşya gibi benim bebeğim olacak hadi sokağa diyemez kimse. siz de böyle bir görüşü ciddiye bile almayın tüy kaçarmış bilmem ne!

üstelik sorun eden de eş ailesi yani, dağdan gelmiş bağdakini kovuyor garip insanlar cidden o evin bir üyesi varsa o da kedidir. alerji olmadığı sürece atmayın şu hayvanları sokağa ya ne olur.

Evet çok alıştım ona hiç istemiyorum... Şimdiden canımı sıkmaya başladı düşüncesi bile kötü :KK43: Saliha40 Saliha40

niye düşünüyorsunuz ki düşünmeyin o halde hayır bu kedi ailenin üyesi ömrü el verdiğince bizimle kalacak, gerekirse önlem de alırız kararım kesin dersiniz olur biter o evin hanımı sizsiniz

yorumlara şoka gırdım arkadaslar o kadar hayvanlarla ıc ıce agız agıza olan veterıner hekımlerın ölmesı gerektı o zaman...

kedı kopek kıstı dıye adlandırdıkları hastalık evde hayvan beslemeyenlerde de oluyor !
5 yasımdan berı kedı besledım kopek papagan aklınıza ne gelırse besledım en son besledıgım kedı 15 yıl benımle yasadı. yanımda gogsumde uyurdu
bagısıklıgım guclensın dıye doktorlar aıleme onermıs ılk kedım 5 yasımdayken vardı bu sebeple...

nasıl kolay gelıyor gonder evden gıtsın demek o da can ? bızım gıbı konusamıyor dıye mı bu davranısı hak goruyorsunuz .

ha sızın evınıze gelıp su cocugu evden gonder demısler ha kedıyı gonder demısler aynı sey !

Herseye burnunu sokan eş ailesi ve onlara inanan araştırmayan eş,zor işiniz
Aşılarını ihmal etmeyin
Robot süperge alın imkanınız varsa
Hergün tarayın böylelikle tüy dökümü azalacaktır

Çocukluğu kedı köpeklerle geçmiş biri olarak(üstelik aşılı da değil)taş gibiyim
Koynumda uyurlardı
Hem sizin için hem yavrunuz için çok güzel olacaktır beraber büyümeleri
Konuşmalarına izin vermeyin o da sizin bir evladınız

Back
X