• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim ve eşimin ailesi

Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Ay aynısını benim kp söylemişti ben son çare olarak vicdanına oynadım"" ya gönderdiğim zaman evladımdan çıkarsa günahı sonuçta onun da Bi bebekten farkı yok" " tarzı konuşmuştum ondan sonra kimse gönder demedi ha sonra kedicigim evde mutsuz oldugu için anneme götürdüm şimdi köyde çok mutlu özgürce geziyor canı istedigi zaman eve gelip uyuyor ama inanın evde mutlu olsa bi an düşünmezdim ondan ayrı kalmayı bebegimle birbirlerini çok seviyorlar hala gittigimiz zaman oynarlar normalde annemde 5 kedi var ama bizimki sadece beraber büyüdügü kediyle oynar digerlerine yaklaşamaz

benim kedim çocuğuma abi olsun diye öyle istiyorum ki cocugum olsun.

çocuklar için büyük öğreticiler çünkü.

Çevremde her ailede evcil hayvan var ve çocuklara buyuk etkisi var.

Kadin veterinerler olmazdı kıl tüy yun saçma sapan şeylere yoruyor insanlar.

kendi mamasını kendi yer tuvaletini yerine yapar

Kendi
banyosunu kendi yapar (kedilerin doğasında bizim gibi sahipleri tarafindan su ile yikanma yoktur hele evde duran kedi ise zaten gerek yok )

Hayvan sevgisi olmayan insandan ne merhamet ne vicdan beklemiyorum !!!

Ay bazı yorumları hayretle okudum ya pes o da bir can evlat. Ne ara bu hale gelmişiz.
Benim kızımın maalesef kedi alerjisi var ama yavrumun tek hayali kedisi olması o kadar seviyor ki elleyemese bile uzaktan bir sevişi var ki baktıkça içim titriyor hayvanı sevmekle başlar her şey duyarlılık bence. Benim kızımın alerjisi yıllar için de azalıyor çok şükür doktor kontrollerin de alerji testini yeniledik daha da azaldı inşallah tamamen ortadan kalkacak biz de bir evlat sahiplenecez.

Benim de bir minnoşum var 1 yıldır ve ben de bebek bekliyorum. Üstelik kızım oldukça yaramaz ve hırçın. Ancak hiç kimse değil evden göndermeyi sadece evde bir odada kalmasını bile teklif edemez. Çünkü o da bu ailenin bir bireyi artık. Ha bebek doğunca tabiki bazı önlemler almayı düşünüyorum biraz hırçın olduğu için. Siz de eğer gerçekten bu canı o kadar benimsediyseniz kimseye kulak asmayın eminim o da size alışmıştır onu yalnız bırakmayın.

Benimde 9 aylık bir kedim var 23 günlükte bebeğim ikisiyle gün içinde yaşamak zor değil biz tüy sorununu traş ettirerek hallettik traş olduğu için şuan dökmüyor ayrıca kısırda ama şöyle bir sorun var ki kıskandığı için en ufak bişeyde bize sinirlenip bebeğin beşiğine veya bizim yatağımıza çişini yapıyor bu sorunu aşamadık ve bu durum beni aşırı yıpratıyor umarım sizde aynı problemi yaşamazsınız kıskançlık çok çok kötü…
Kedinizde davranış bozukluğu olmuş sanırım. Instagramda vetterapist hesabıyla iletişime geçebilirsiniz. Hayvan davranışları konusunda uzmanlaşmış bir veteriner hekim.

Evet hamilelikte buna dikkat edin dedi. Fakat sorun bebek doğduktan sonra başlıyor

Sorun o zaman başlamıyor. İlk aylar biraz temkinli olmak gerekiyor. Kediden kediye de fark oluyor. 3 aylık bebeğin var bir tanesi çok seviyor yanına kıvrılıp yatayım diye uğraşıyor. Öbürü ise çok kıskandı. Yeni yeni kabullendi. Bebeğim prematüre doğdu çok küçüktü ikisi de kucağına çıkmak istediği kapıları açık bırakmıyoruz. Kendi gözümüzün önünde iken alıyoruz odaya. Biraz büyüsün oturup oyuncak oynasın elbette o zaman açacağım birlikte vakit geçirecekler.
Eşle birlikte sorumluluk paylaşıldığı sürece sıkıntı yok. Gebeyken tokslplazma riskinden dolayı tuvaletini temizlemeyin. Parazit aşıları da düzenli olduğu müddetçe de o ciğerine kaçtı enfeksiyon oldu sorunu olmaz inşallah.

Bebekten fırsat bulup ilgilenemeyeceksiniz bile. Bebek doğmadan yuvaya veya sahiplenmek isteyen birlerine verebilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Niye ki? Kedi beslememişsiniz belli ki. Kedi ekstra ilgi gösterilen bir hayvan değil. Mamasını suyunu koyar iş biter.

Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Kusura bakmayın ama kim olursa olsuj ben çok sert cevap verip kalp kırıyorum bu konuda. Ben de 3 aylık hamileyim ve 2 kedim var biri 8 biri 2 yaşında iki yumak kızım. Canımdan çok seviyorum. Evden göndermek şöyle dursun şuan kovidim mesela odaya yaklaştırmıyorum bile onları bişey olur korkusuyla. Kedisi olmayan bilmez anlamaz evlat gibi sevildiğini. O yüzden aptal yorumlara kulak asmayın cevap bile vermeyin hatta mümkünse kırıcı olun. Onca yıl evinde olan bi hayvanı kime verebilirsin. Çocuğunu doğurup sokağa atmak yada evlatlık vermekle aynı şey bana göre. Yıl olmuş 2022 hala yok tüyü kaçar diyen aptallar var ya inanamıyorum. Kedi bebeğe zarar verirmiş yolarmış yok ya? Nerde görülmüş bi bebeğe zarar verdiği vi evcil hayvanın. Kendi yavruları gibi koruyup sahip çıkıyorlar daha çok. Tüy konusuna gelince de hayvanınızın aşıları tamsa ve dışarı çıkarmıyor çiğ et vermiyorsanız hiiiç bir sorun olmaz. Hayvanın tüyünden hastalık geçmez. Öyle olsa hepimiz çoktaaann ölmüştük. Yabancı ülkelerde evde hayvan olmayan bitane ev yok her çocuk hayvan sevgsini tatmalı. Hangi biri boğazına tüy kaçtı diye hastalnmş ya da ölmüş? Sakınn evlatlarınızı göndermeyin böyle cahillerim ağzına bakıp ta sakın ha. O hayvanların hakkına günahına girmeyin.

Yıllardır kedilerle içiçe olan biri olarak ne tüy kaçtı ne birşey.O da bir evlat.Ayrıca niye bu kadar pasifsiniz. Eşinizin ailesi dış kapının dış mandalı, onlara ne oluyor?

benim de kedim var. hicbir allah’in kulu benim evimin icine, icinde yasayanlara karisamaz. karistirmam. bu kirmizi cizgimdir.

sonucta onun adi kedi de olsa, o evin bir bebegi, bireyi.

benim jinekologumun iki kedisi var.
bana ilk hamileligimin baslarinda dedigi tek sey;
“kumunu bir sure esiniz temizlesin. toxoplazma durumundan dolayi.”
toxoplazma olabilmem icin diskinin agzima burnuma degmesi gerekiyor ki, bu mumkun degil. ona ragmen kumunu esimin temizlemesini onerdi. onlem dediginiz sadece bu olabilir.

hayvan barinaklari olum barinagidir.
bunu bilin. insan yavrusunu sokaga atamaz cinsi ne olursa olsun. bitki, hayvan veya her neyse.

Ağzı olan bomboş konuşuyor. Allerjik astımım vardı ve bahçeli bir evde kedi, köpek, kuş ne ararsan büyüdüm bir şeycik olmadığı gibi aksine bana en iyi gelen şeyi öğrendim : hayvan sevgisini. Yapılacak, dikkat edilecek şeyler zaten yazılmış ben ekstra bir şey yazmayacağım ama unutmayın ki vebal çok kötü bir şey, kıymayın yavrunuza.

hah bununla ılgılı pratık bılgı vereyım ben

kedının tuvaletıne once saglam buyuk cop posetı acıyorum
ondan sonra kedı kumu koyuyorum
kum degısımı yapılacagı zaman dırekt posetı toplayıp atıyorum.yenı poset acıp yenı kumunu dokuyorum :KK66:
hem kum kabı yanı tuvaletı hıc kırlenmıyor... hemde kumu degıstırırken tozutmuyor :KK66: cogu kısı aslında boyle yapıyor ama yapmayan varsa ben yaptım ve cok pratık oldu ısteyen boyle yapsın ...

yeminle şurda okuduğum en faydalı yorumlardan olabilir.. ilk kum değişiminde poşet işini yapacağım.. kum değişimlerinde çamaşır suyuyla kabı yıkamaktan sonra onu arındırmaya çalışmaktan canım çıkmıştı.. çok tenksss :)

Ayrıca hiç bi insanın ciğerine tüy kaçamaz bu biyolojik olarak imkansızdır. Ya burnunuza ya boğazına kaçar öksürükle hapşırıkla çıkarır onu vücut. Allahım nası bi cahillik yarabbim. Sadece hamileylen toksoplazma riskinden dolayı kedinizin tuvaletine dikkat edin. Ya eşiniz yapsın temizliğini ya da maske eldivenle siz yaptıktan sonra ellerinizi yüzünüzü iyice yıkayın. Hoş ev kedilerinde toksoplazma çok çok nadir görülür ama bu konuda da günah keçisi kediler ilan edilmiş malesef. Topraktan çiğ etten çiğ sebze meyveden geçme riski kediye göre çok daha fazla ama kediyi at evden gönder demek daha kolay geliyo bizim millete.

Apartmanimizin bahçesinden minicikken aldığımız ve 3 senedir bizimle olan çok akıllı,tatlı bir kedimiz var bir evladımız da o oldu canımız oldu.Babam titiz huylu birisi ve kediden huylaniyor kıl giderse ağzınıza falan diye bana geldiğinde diken üzerinde oturur hatta sandalyenin üzerinde bir tane tüy gördü ve bir daha gelmem size dedi (zaten gelmeye de hiç meraklı değildi) .Balkona çıktığında bile rüzgardan, yağmurdan korkan bir canlıyı alıp da sokağa bırakamazsınız .Minicikken gelip de sizin koynunuza yatan beni sev diye etrafınızda pervane olan bu masum canı birinin lafıyla bırakmak nasıl mümkün olabilir ki.Gerekli bakımlarını aksatmadan tabi ki bebekle aynı evde yaşayabilirler.Herkes konuşur ama siz sadece vicdanınızı dinleyin.

Aynı şeyi benim kayınvalidem de söylüyor işte bebek olunca ne olacak (hamile değilim bu arada) kediyle ilgilenmeye vaktin bile olmayacak falan. Ben de onu ömürlük sahiplendiğimi asla başkasına vermeyi düşünmediğimi onunda benim çocuğum gibi olduğunu söyledim.
Kedi cocuk gibi olsa da cocuk değil:) anlayamadıkları şey bu

Benimde bir kedİm var tam sevgi delisi( ahh yerim onu 😋 ) hamile olduğumdan beri arkadaşlarım ve aileler yok kediyi ayrı odaya kapat yok ayrı yere gönder bir sürü laf ettiler. Tek dediğim "oda benim yavrum, kedi bakmayanlar konuşmasın bi zahmet" diyorum. (Neyse ki eşimde bu konuda benden taraf). Çünkü gerçekten bazen kibar konuşmaktan tane tane açıklamaya çalışmaktan anlamıyorlar. Sert davranmanız gerekiyorsa çekinmeyin çünkü size bu kadar müdahale hakkını görüp konuşuyorlarsa alacakları cevap konunda da hazırlıklı olmalılar.
Ayrıca eğer kedilerinizin aşıları tam ise çiğ ürün yedirmiyorsanız tuvaleti konusunda içiniz rahat olabilir. Ben kedimi kumunu temizliğini yapmaya devam ediyorum hemen arkası sıra elimi üstüme hiç değdirmeden bir yere sabunlu suyla yıkıyorum.

Back
X