• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedim ve eşimin ailesi

Aynen öyle Mune abla. Eşimin çok yakın arkadaşı, teyzesi ve kayınvalidem dedi bana da. Verirsiniz artık diye. Sinirlendim niye vereyim çocuğumu? Ben onun sayesinde anne olma fikrine adapte oldum dedim. Sustular. Her şeyi tam, en iyi mamalarla besliyorum evladımı.
Annem de bebeğin yanına sokma, tüyünü yutar, kist olur diyordu bir ara. Attırmayın tepemi dedim en sonunda hepsine ayarı verdim. Kedim kırmızı cizgim. Hatta sevmeyen varsa gelmesin evime diyorum. Odaya kapatacakmisim onlar rahat etsin diye. Burası onun evi dedim. Kimse gikini cikaramiyor artık.
Ya rica ediyorum cevabini verin verin susturun. Bizimde kopegimiz var ayni cumleleri duyuyorum hatta komsumun kopegi bebegi isirmis vs bin birturlu haber olay anlatiliyor biktim artik bu cahillikten.
O benim ilk bebegim ne diye zorlanacagin ne munasebet siz ikinci cocukta ilkini verdiniz mi diyorum bön bön kaliyorlar

Bence en sağlıklısı bebek en azından 1 yaş olana kadar u

sen ne bok oluyorsun da ben yargılıyorsun. Ben kötü niyetle söylemedim. Eşi istemiyormuş bende en olacak durumu yapabilirsiniz diyerek fikir verdim. Sana da bok yemek düşer
Ayyyy konusmalara usluba baki, egitim kultur vizyon butun seviyeleriniz 3 mesajinizla belli oldu oyuzden bakimina dair hic bir sey bilmediginiz hayvan bakma konusu hakkinda o vicdansiz yorumu yapmaniz cok muhtemel,
sizi he diyip gecmek lazim.

Sabah kusagi esliginde dedikoduya devam edin cokta takmayin 😂😂.

Ya rica ediyorum cevabini verin verin susturun. Bizimde kopegimiz var ayni cumleleri duyuyorum hatta komsumun kopegi bebegi isirmis vs bin birturlu haber olay anlatiliyor biktim artik bu cahillikten.
O benim ilk bebegim ne diye zorlanacagin ne munasebet siz ikinci cocukta ilkini verdiniz mi diyorum bön bön kaliyorlar
Aynen veriyorum zaten merak etmeyin :)

Aynen öyle. Ben de diyorum onu. İyi 2.yi yapınca ilkini atın sokağa diye. Aynı şey mi diyorlar? 🤦🏻‍♀️
Babam ziril ziril cahiller derdi, cidden oyleler.

Yüzlerce insan hayvanlarla birlikte çocuk büyütüyor ve hepsi gayet sağlıklı büyüyor. Kedinin aşıları tam olduktan sonra sorun olmaz. Kıl, tüy yutmasıda aşısız hayvanlarda sorun sanırım. Gerçi onun bile hürafe olduğunu düşünüyorum. Sakın vermeyin, o da bir evlat. Hayat boyunca vicdan azabından kurtulamansınız. Kedinin aşılarını tam edin gerisini sorun etmeyin. Sağlıkla gelsin, sağlıkla büyüsünler birlikye

Bebekten fırsat bulup ilgilenemeyeceksiniz bile. Bebek doğmadan yuvaya veya sahiplenmek isteyen birlerine verebilirsiniz. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
kediiler çok ilgi baklemez günde yarım saat bile yeter temzi kum , mama ve su 2 yaş kedi için sıkıntı olmaz

Benimde 9 aylık bir kedim var 23 günlükte bebeğim ikisiyle gün içinde yaşamak zor değil biz tüy sorununu traş ettirerek hallettik traş olduğu için şuan dökmüyor ayrıca kısırda ama şöyle bir sorun var ki kıskandığı için en ufak bişeyde bize sinirlenip bebeğin beşiğine veya bizim yatağımıza çişini yapıyor bu sorunu aşamadık ve bu durum beni aşırı yıpratıyor umarım sizde aynı problemi yaşamazsınız kıskançlık çok çok kötü…
kedinizi odanıza sokmazsanız yapmaz , bu olayı her kedi de yapmaz.

Arkadaşlar merhaba 4.5 aylık hamileyim. Yaklaşık 2 yıldır da minik pisiciğim var. Eşimin ailesi yavaş yavaş onu evden gönderin demeye başladılar bile... İşin kötü kısmı eşim de biraz soğuk bakıyor tüy kaçar boğazına, bebeğe zarar verir diye. Ama ben asla gitmesini istemiyorum. Bu konuda ileride sorun yaşayacağız gibi görünüyor. Bana fikir verebilir misiniz nasıl önlem almalıyım bu durumla ilgili?
Öncelikle hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla evcil hayvanlar çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Zaten ne zamandır sizinle, o da evladınız artık atmak olur mu hiç... Çocuğunuzda söz sahibi olan siz ve eşinizsiniz, eşinizle evlendiniz ailesiyle değil. Bu veya başka konuda sınırlarınızo koruyun lütfen. Tavsiye verebilirler ama gönderin deme yetkileri yok, karışamazlar. Eşinizle birlikte makale okur ya da doktorları dinlerseniz içi rahat edecektir.

kedili, köpekli, bebekli yaşayan arkadaşlarım var. onlar da can. insan çocuğunu nasıl sokağa atamazsa patili dostunu da atamaz.
yazık günah.
benim evcil hayvanım yok, bakım zorlukların çok hakim değilim. ama günün sonunda kolay olmadığını düşünüyorum.
ama mesela şöyle bir şey var, erkek arkadaşımın köpeği var ve bizi yan yana görünce hep aramıza girmeye çalışıyor. yada erkek arkadaşım onu sevsin diye sürekli üzerimize tırmanıp ayırmaya çalışıyor.
bende bazen çocuğumuz olsa, onu adamın kucağında görünce nasıl tepki verir, sıkıntı olur mu diye düşünmüyorum değil.
ancak ben bu düşüncemi en baştan söyledim, ki bana hak verdi. zira hayvan "henüz 3 yaşında bir kardeşin var, seni ondan bile kıskanıyorum" modunda takılıyor. buna rağmen benim gönlüm başkasına vermeye razı olmaz misal.
sizdeki sıkıntı en baştan yani gebelikten önce sahiplenirken bu sıkıntının konuşulmaması.
bu saatten sonra asla vermeyin derim, bir şekilde alışacak herkes bu düzene.

Kedimi odaya sokmayıp onu daha da mı dışlamam gerek?
Veterinere götürdünüz mü? Belki bir sağlık sorunu vardır, sağlık sorunu yoksa kediler genelde bölge işaretlemek buralar benim demek için istenmeyen yerlere tuvaletini yapar, bebekten sonra strese girip artık onu sevmeyeceğinizi ilgilenmeyeceğinizi düşünüyor olabilir, bebekten sonra kendini güvende hissetmiyordur her gün sevip oynayın kedi ağacı yoksa bir tane kedi ağacı alın kendini güvende hissetmesine faydası olabilir😌

Bir kedi alacak olsaydım ilerde eşimin bakış açısından kendim bu sorumluluğa girebilirmiyime kadar düşünürdüm. İnce eler sık dokurdum. Ve herseyi düşünüp bu sorumluluğa giriyorsam da eşim sonradan fikir değiştirse umursamazdim.konustuk en başında der başka fikirlerini engeller keser atardım.
Eşinizin ailesi sizle yasamiyor zaten onları ilgilendirmez. Herkesin evi kendine sonuçta.
Kedi ve bebek aynı evde nasıl alisir neye dikkat etmek gerek birçok Kedi sahibi bilgilendirir sizi.
Burdanda hayvan bakmak isteyecekler çok uzun ilerisini de düşünerek karar vermeli diye ders olsun.
Size ders olsun anlamında yazmıyorum çünkü başında nasil karar verdiniz bilemiyorum bi hevesle alanlara söylüyorum yanlış anlama olmasın.
Bu hayvanlar çok etkileniyor ev değişikliği sahip değişikliği vs durumlarından. Hele eve alışmış Kedi disarda yaşayamıyor.

Veterinere götürdünüz mü? Belki bir sağlık sorunu vardır, sağlık sorunu yoksa kediler genelde bölge işaretlemek buralar benim demek için istenmeyen yerlere tuvaletini yapar, bebekten sonra strese girip artık onu sevmeyeceğinizi ilgilenmeyeceğinizi düşünüyor olabilir, bebekten sonra kendini güvende hissetmiyordur her gün sevip oynayın kedi ağacı yoksa bir tane kedi ağacı alın kendini güvende hissetmesine faydası olabilir😌
Evet ilk yapışında veterinere götürdük kısırlaştırılması gerektiğini bölge işaretlediğini söylediler hemen kısırlaştırıldı fakat hala ara sıra bize kızınca yapmaya devam ediyor evi ağacı herşeyi var ama nafile gerçi 1 haftadır birşey yapmıyor evde gündüzleri bebek ben ve o yalnızız eski düzenimizdeki gibi belki ev çok kalabalık diye ilgilenemediğim için yapıyordu şimdilik gözlemliyorum bakalım 🤷🏻‍♀️

Evet ilk yapışında veterinere götürdük kısırlaştırılması gerektiğini bölge işaretlediğini söylediler hemen kısırlaştırıldı fakat hala ara sıra bize kızınca yapmaya devam ediyor evi ağacı herşeyi var ama nafile gerçi 1 haftadır birşey yapmıyor evde gündüzleri bebek ben ve o yalnızız eski düzenimizdeki gibi belki ev çok kalabalık diye ilgilenemediğim için yapıyordu şimdilik gözlemliyorum bakalım 🤷🏻‍♀️
Demek ki evin kalabalığından strese girip korkmuş, kendini güvende hissetmediği için yapmıştır, eski düzene geri dönünce sakinleştiğine göre sorun yok😌
Bebeğiniz ve kedinizle sağlıklı ömürler diliyorum 😊

Küçüklüğümden beri kedi fobim var. Yıllardır bu korkumu ne yaptıysam üzerimden atamadım. Sokaklarda bile yürümek benim için bir işkence kedi ile karşılaşma ihtimalim yüzünden. Bu sebeple sizin gibi kedilerle haşir neşir olanlara çok özeniyorum. Kedi severlerin benim ruh halimi anlamalarını da beklemiyorum. Çünkü empati yapmaları çok zor bu korkum sebebiyle. Keşke bu korkumu yenebilsem. Bu en çok bana zarar veriyor.

Kedi besleyenlerin evine giderken bile sırf korkum yüzünden bulunduğum odadan çıkarıyorlar kedileri (Bu sebeple zorunlu olmadıkça gitmiyorum evlerine.)

Yani anlatmak istediğim şey benim için bir kaç saat bile olsa o kedilerin rahatını bozmaları, onları odadan çıkarmaları onlar için çok rahatsız edici bir şey. Kaldı ki bir kedinin büsbütün düzenini bozup evden göndermek hiç doğru bir şey değil.

Bence doktorunuzla konuşun bebeğiniz için bir sorun olmayacağını soylerse hiç kimseyi dinlemeyin. Evinde yaşamaya devam etsin.

Umarım bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Son düzenleme:
Kedimi odaya sokmayıp onu daha da mı dışlamam gerek?
dışlamak değil ben şahsen kedimi mutfaga sokmuyorum kendi yatak odamada sokmuyorum onunda kendi odası var , dışlandığını düşünmüyorum. çiş yapma huyu varsa zaten profesyonel yardım aldıgınızdda size yine aynı cevabı verecekler

Demek ki evin kalabalığından strese girip korkmuş, kendini güvende hissetmediği için yapmıştır, eski düzene geri dönünce sakinleştiğine göre sorun yok😌
Bebeğiniz ve kedinizle sağlıklı ömürler diliyorum 😊
Çok teşekkür ederiz 😊

Kimi kediler çok uysal oluyor ev kedisi tipi. Kimisi de sokakta sürekli dolaşmak istiyor. Ben de bir yıl önce bir kedi yavrusu bulup sahiplendim aşıları bakımı tuvaleti her şeyine alistirdim. Kendimiz de çok alıştık ama kedi büyüyünce evde durmamaya başladı. Resmen balkon cam pervazlarinda geziyordu dış kapınin önünde miyavliyordu bu kez hep içeri dışarı yapmaya başladık. Sabah dışarda gece bizimleydi İki tane de çocuğum var küçük olanın öksürük sorunu var bu sene artti iyice kediden mi bilmiyorum ama önceden böyle değildi sanki tetikledi. Ve bir gün kedi yine dışarı çıktığında eve dönmedi çevreye baktık taa okulun oraya gitmiş öyle öyle gide gide şimdi hiç gelmiyor ama saatlerce kedi arıyordum eve getiriyordum malesef durmak istemedi ya da çocuklardan bunaldı. Onu hâlâ arıyorum bir ay olacak ve çok özlüyorum. Demem o ki kedi evde size alışıksa nasıl git diyeceksiniz. Ama öbür türlü de eşiniz özverili olmali barınak yok zaten sokakta da kimse bakmıyor sonra üzülürsünüz.

2 tüylü oğlum var.

hamile kaldığımda veteriner aşıları tam olduğunda bebek için hiçbir sorun olmayacağını, hatta garanti olması açısından her ay parazit aşısı yaptırabileceğimi ve tüyün değil parazitin hastalık yaptığını söyledi.

çocuk doktorumuz ise kedi köpek gibi evcil hayvanlarla çocukların büyümesini tavsiye ediyoruz, hem bu sayede alerjik durumlar da baskılanmış oluyor, yani bebeğe zararı olmaz dedi.

laf söyleyenlere net bir dille kedinizin hiçbir şekilde evden gitmeyeceğini ve bebeğinizin onunla büyüyeceğini, sadece doğumdan sonra bir müddet daha dikkatli olacağınızı söyleyin yeterli bence.

Back
X