- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
- Konu Sahibi Lady Strawberry
-
Çok teşekkür ederimLady Strawberry gecmis olsun ama maalesef bir bilgim yok. Umarim en kisa zamanda iyilesir.
ATTRAENTE ne zaman bir kedikonusu olsa seni etiketlerim.
M M e g belki seninde bir fikrin vardir.
MinervaMcGonagall sen de kedi hayranisin, biliyorum. Senin sevgilin de veteriner. Bir bakar misin konuya.
Çok teşekkür ederim, mantar demedi iki hekim'de mamadan dediler ama değişmeye rağmen geçmedi sonra bir ilaç vermiş doktor ablama ama ne olduğunu bilmiyorum, gerçi önemli değil çünkü o da geçirmedi ... Siyah kedim sürekli dişleriyle koparıyor ... Ama mantarı hiç düşünmedik haklısınız aslındaŞimdi gördüm kusura bakmayın. Evet doğrudur, kıyamam çok geçmiş olsun kediciklere. Mantar olma ihtimali var mıLady Strawberry ? Fotoğrafı da göstereyim hemen
Hemen bakıyorum._heidi_ eşine bir sorar mısın canım..
KilicBaligi canım senin ihtisasına giriyor galiba..
Bana da mama alerjisi gibi geldi. Tavuklu mamadan örneğin etli mamaya geçmek gibi bir değişiklikten ziyade,o mamanın içindeki yan ürünler,tahıllar,mısır vs alerjen olabiliyor..
Hekimin verdiği mamadan kullanıyor ablam ama yinede aynı ne yapacağız bilmiyoruz gerçekten... Zaten hepi-topu doğru düzgün denilen iki tane hekim var onlar da sadece alerji dedi_heidi_ eşine bir sorar mısın canım..
KilicBaligi canım senin ihtisasına giriyor galiba..
Bana da mama alerjisi gibi geldi. Tavuklu mamadan örneğin etli mamaya geçmek gibi bir değişiklikten ziyade,o mamanın içindeki yan ürünler,tahıllar,mısır vs alerjen olabiliyor..
Çok çok çok teşekkür ediyorum çok iyisiniz , hepsini ablama kopyalıyorum şimdi... İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorumEvet teşhis doğru alerji ama bunun mamadan olduğu kesin değil.
1- Şu an hangi mamayı kullanıyorsunuz bilemiyorum ama iki seçeneğiniz var. Royal Canin Hypoallergenic DR 25 Kedi maması veya Royal Canin Hair & Skin kedi maması
2- Stronghold kedi pire damlası (Bu damla sadece pireler için değil aynı zamanda kedilerin cildine yerleşmiş olan mitelar ve ev tozu akarları için de etkilidir, özellikle alerjik bünyeli kedilerde mitelar bu şekilde egzamamsı alerjilere sebep olabiliyor)
3- Beklazon 50 ml Losyon 7 gün boyunca her akşam
4- Mama taksimini ne şekilde yapıyorsunuz bilemiyorum ama mamaları günlük porsiyon halinde buzdolabı poşetlerine bölüp buzluğa atın. Her gece bir pakedini çıkartıp oda sıcaklığında çözünmesini sağlayıp sabahleyin taslarına servis edin.Bunu mama pakedi açıldıktan 1 hafta sonra yapmaya başlayabilirsiniz.Sebebi 2 ve 5 numaralı durumla aynı ev akarları ve miteler. Mümkünse plastik mama/su kapları yerine çelik veya cam kullanın.
5- Yattıkları, uzanmayı sevdikleri her yeri, koltuklar dahil sık sık dezenfekte edin. Eğer evinizde sıcak su buharı püskürten bir aletiniz varsa şahane. Yoksa sık sık temizleyin.
Takip ederseniz 10 güne kadar bölgenin temizlenmiş olduğunu göreceksiniz fakat tekrarlayabilir.Göbek bölgesinde kalıcı tüy dökülmesine de sebep olabilir.Özellikle kediler kısırlaştırılmışsa daha sık rastlıyoruz.
Rica ederim, büyük ihtimalle bu şekilde iyiye gidiş olacaktır fakat inatla değişim olmazsa ilaçlı banyo yaptırılması gerekecektir. Hekiminize bunu söylerseniz söylemek istediğimi anlar.Çok çok çok teşekkür ediyorum çok iyisiniz , hepsini ablama kopyalıyorum şimdi... İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum
Sadece resmini attığım yoluyor kendini göbeği olduğu gibi açık, evet bazen sıcak olabiliyor, bir de bilmiyorum bu yolmasıyla alakalı mı ama babamı çok severdi babamla uyurdu yıllarca beraber uyudu uyandılar hatta kahvaltı için babamı beklerdi, babam vefat ettikten sonra bu huyu çıktı ortaya..Rica ederim, büyük ihtimalle bu şekilde iyiye gidiş olacaktır fakat inatla değişim olmazsa ilaçlı banyo yaptırılması gerekecektir. Hekiminize bunu söylerseniz söylemek istediğimi anlar.
Bunun dışında göbek bölgesindeki tüyleri yolan çocukların o bölgesi sıcak mı?
Ne zaman başladı bu...Özelikle veteriner hekim Arkadaşlardan yardım istiyorum...
Benim 3tane kedimin derisinde özellikle alt karın bölgesinde minik minik yaralar var. Veteriner hekime götürüldü, mama alerjisi denildi, mamayı değiştirdik, ilaç verdiler ilacı kullandık, ama hiçbir şekilde fayda vermedi. Özelikle bir tanesi sürekli alt karın bölgesindeki tüyleri çekip koparıyor. Evde 6 tane kedi var ama sadece 3ü bu şekilde... Daha net belli olduğu için siyah kedimin resmini yüklüyorum bilen varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim...
Neredeyse iki sene olacak, sürekli doktora götürüyoruz ama yok değişmiyor... Kılıçbalığı, ne yapmamız gerekenleri söyledi onları deneyeceğiz. Sizin de söylemek istedikleriniz varsa her nasihate açığımNe zaman başladı bu...
Teşekkür ederimNeyse cevap verilmiş=) umarım geçer canım geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim, mantar demedi iki hekim'de mamadan dediler ama değişmeye rağmen geçmedi sonra bir ilaç vermiş doktor ablama ama ne olduğunu bilmiyorum, gerçi önemli değil çünkü o da geçirmedi ... Siyah kedim sürekli dişleriyle koparıyor ... Ama mantarı hiç düşünmedik haklısınız aslında
Mantarda tüyler dökülür,deride açılma olur ve orası kıpkırmızı olur.Mantar olmamalı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?