kedimi ne yapayım???

Beslenme konusunda hem kaliteli hemde hesaplı mama arıyorsanız temizmama diye aratın
Yurtdışı pahalı mamaların yarı fiyatına aynı kalitede mama alabilirsiniz. Hem içerik hemde
kalite olarak ben çok araştırdım.... Ayrıca barf diye bilinen bir beslenme şekli var.
Kedilerin doğal beslenmelerine uygun bir yöntem. Bunuda deneyebilirsiniz.

abartıyorsun diyeceksin ama 10 kglik akkum pudra kokuluyu 1 aydan az sürede bitiriyorum,whiskas ve petline kuru mama ve arada bir ton balıklı ya da tavuklu yaşmama veriyorum,peynir yoğurt yiyor,elimden geldiği kadar iyi bakıyorum,hatta arada akşamları parka çıkarıyorum ayakları yere bassın elektriğini atsın diye

olmuyor ama...

akkum değil, herhangi bir marka slica kum dene. slika maddesi kokuyu nemi emiyor. sabah yaptığı kakayı akşam alırken kupkuru oluyor onu bile emiyor ve koku yok. arkadaşların dediği kumları da dene. ben bilmiyordum o çimen kokuluyu araştıracağım mesela.
pro plan al mama olarak. hills de olabilir.
dışarı çıkarıyorsan parazit kontrollerini de aksatma.
whiskas kediyi öldürür erkenden. mutlaka veterinerden al.

Son düzenleme:

Bana barf tipi beslenme hayvanları daha vahşi yapacakmış gibi geliyor. Çığ besin yedirmek istemiyorum hiçbir şekilde. Siz deneyip memnun kaldınız mı yöntemden?

royal canin ve hills kullandım, evden neredeyse hiç vermiyorum. canı sıkılmasın diye de arada konserve mama, tüy sorunum hiç yok.

kedinin cinsi ne acaba? uzun tüylü mü?

whiskas pek önermiyolar, çok çekici koku olarak kediler için ama besin değerleri az diyolar...

ben baştan beri bahsettiğim kumu kullandım. inan çok rahat.

kedi bu tabiiki tüy dökecek. Ne sandınız? Oyuncak mı? Kusura bakmayın ama bir hayvan sever olarak sizi kınıyorum. Ha diyeceksiniz ki ben de hayvanseverim. Evet iş sadece sevmekle bitse keşke... Kedinin çok fazla güzel yönleri vardır. Bunun yanında kumu kokar düzenli temizlemezseniz. E tüyü de dökülür. Bunlar normal şeyler. Yogun bir sevginiz olsaydı bu tür şeyler size yük gelmezdi sevgyle üstesinden gelirdiniz. Neyse gelelim çözüm yoluna her yazılanı okumadım ama internet ortamında ilan vermeniz yararlı olacaktır. Ya da kedinizi normal tuvalete de alıştırabilirsiniz. Ama alıştırma süreci haftalarca da sürebilir. Sabırlı olucam derseniz deneyin derim. Ama dedim ya sabır gerekir diye..... Nasıl alıştıracagınız da nternette yazıyor araştırın derim..

Kediler kumlarından başka yerlere yapmazlar tuvaletlerini.İnsanlardan bile daha titiz canlılardır.Eğer kumunu pis bırakıyorsanız bu yüzden başka yerlere yapıyordur.Çünkü bir aylık kedim bile sadece kumuna yapardı tuvaletini.Tüy dökmesi de mevsimlerden kaynaklı.Yediği gıdalara da dikkat edin,tüylerini sık sık tarayın böyle bir problem olmaz.Ayrıca diğer arkadaşın da söylediği gibi kedi kokmaz.Kumunu sık değiştirmediğinizden oluşur o koku.

Umarım hayvancağızı verip de psikolojisini bozmazsınız.Vercek olursanız da mutlaka veterinere verin ki iyi bir sahip bulabilsin

evet türkiyedeki hayvan barinaklari nasil bilmiyorum!! pardon ama bu tavir ne hanimefendi ?????

Profesyonel kuru mama kullanın; royal canin,proplan.......
Hergün tarayın yada nemli elinizle kafasından kuyruğuna kadar okşayın,tüylerin fazlası elinize yapışır,dökülmez..
Kumu,topaklanan ince taneli olanından alın.. çişten sonra topaklanan kısmı ve kakayı alıp atın..
Bunların dışında mis gibi kokan miniği çok çok öpün benim için de..

hanımefendi farkındamısınız bilmiyorum ama kedi o kediii.
ne çok boş vaktiniz varmış da buna darlanmışsınız.

arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize gerçekten çok yardımcı oldunuz,ama kedinin probleminin tuvaletinden olduğunu hiç sanmıyorum,resmen elimde kaka küreğiyle bekliyorum desem yeridir çünkü...ama çok iyi bir haber benim için ve umarım sizin için,kimseye vermiyorum kızımı ben bakıcam.
sebebini de söylyim,şimdi hepinizin düşüncesi artı olarak sedasenin sen onu unutabilirsin ama onun bütün dünyası o ev ve sensiz demesi çok acıttı içimi.bi de vermeyi düşündüğüm gün öyle mahsundu ki,çok üzüldüm o haline,zaten hiç kıyamıyorum bebek gibi seviyorum,artık tüyü müyü ne varsa katlancam mamasını da değiştiricem,farmina cimiao hakkında da bilgi istiycem.
doğru karar vermeme yardımcı olduğunuz için teşekkürler...çok teşekkürler.
kedi o oyuncak değil diyen arkadaşım sana da teşekkürler ama nasıl ihtimam gösterdiğimi bilsen öyle demezsin.elimden geleni yapıyorum bana göre.zaman + para yapabildiğim kadar harcıyorum inan.

bu arada özgegurur çok komiksin,kedi o işte canlı canlı,tabiki kafa yormaya değecek,senin saçmasapan sorunla ne alakası var bunun?

sana yakışan bir karar vermişsin.
yine de kumu da değiştir derim
ve kedi için darlanmışsın diyen arkadaş, sen daha "mühim" şeyler için "darlanıyor" olabilirsin. bizim işte başka derdimiz yok, kıllı tüylü minicik yaratığı dert ediniyoruz!

snn bnm topiğimde verdgn cvbın aynısı demı şuanda moralımı sen bıle bozamazsın

daha önce benım actgm bı konu hakkında hanfendı aynı cumleyı kurmustu bende kopyala yapıştr yapıp aynı cvbı yazdım.. ama cidden suanda kmseyle tartscak durumda degılım.. askerımm geldııı ve delıler gbı mutluyum :):):):):):):):) ii gclr

kumu da değiştiricem,mamasını da değiştiriyorum zaten,yerim ben tüylü minicikimi,çok yazık ya o güm görmeliydin sedase sanki hissetmiş gibi göndermeyi düşündüğümüzü çok yazıktı,çok teşekkür ederim ilgin için.sorularım olursa sorarım yine cimcimem hakkında.

hayırlı teskereler olsun,allah bütün askerlerimizi evlerine sağ salim kavuştursun inşallah ya.çok sevindim.

hayvan barınağı falan kesinlikle düşünmeyin
kedilere göre değil kafeste yaşamak
ona gerçekten iyi bakabilecek
tüy dökmesini sorun etmeyecek birine sahiplendirmeye çalışın
ayrıca gerçekten çok severken ayrılma fikri bana samimi gelmiyo
evimden abartısız onlarca sayısı yüzlere yaklaşan kedi geçti
hiç acizlenmedim aynı anda 10 kedinin tuvalet ihtiyacı giderdiğini düşünün
evi döküp saçmaları tüy dökmeleri falan umrumda olmadı hiç
evde koltuk kalmadı doğru düzgün pati pençe egzersizleri sayesinde
erkek kedim kısır olmasına rağmen zaman zaman bana kızdıkça sağa sola işer
ama bi kez olsun aklımın ucundan geçmedi onu evden göndermek
benim için aileme anneme verdiğim değer neyse
nasıl annem vazgeçilmezse onlarda bi o kadar vazgeçilmezler
iyi düşünün ömür boyu vicdan azabı yaşayacağınız bi şeyi yapmayın

son yorumu sonradan gördüm
bodoslama girmişim
çok yerinde bi karar vermişsin tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…