kedimi ne yapayım???

:)10 kedi mi?eminim çok sevimlidirler ama çok zor ya,kolay gelsin,ben bir ufacıkla başedemiyorum:)ama itiraf ediyorum bu kadar çok seveceğimi bilsem almazdım ben...çok acı verici çünkü ayrılacağımı düşünmek ya da allah korusun ona bişey olacağını düşünmek,hastalanmıştı veterinere yetiştirirken öldü sandım,nasıl sarstım kediyi kendine gelsin diye,delirdim resmen,çok ağladım.
kedileri uzaktan severdim hep çok sevimli gelirdi,ama alışmak bağlanmak çok fenaymış.
öyle yazıkki bi de camın önüne kuşlar geliyor kaplan gibi mevzileniyor sözde yakalamak için,evdeki silgilerle oynuyor hep silgileri biyerlere saklıyor,evde uzun bir platformlu çubuk var ona tırmanmaya çalışıyorçok komik çok tatlı bir kedi,bilmiyorum hepsi öylemi ama kızım çok tatlı geliyo bana.
hassasiyetiniz için tebrik ederim gerçekten siz hayvanseversiniz,ben de seviyorum hayvanları ama fazla zora gelmiyorum heralde ama alışcam küçüğüm sayesinde.

demek ki kedini çok seviyomuşsun
çünkü severken mümkün değil onlardan ayrılmak
onun sana ihtiyacı var seni annesi olarak görüyo
ve senin evine senden daha çok bağlı emin ol.
daha kaliteli mama ve kum olayını çözer
slica kumla normal diomanit kedi kumunu karıştırmanı öneririm
koku olayına pudralı da çare olmadıysa
havaların sıcak olmasının da etkisi var tabi
biraz idare etmek lazım

onların evdeki varlığı evlerinde mutlu olduklarını bilmek
mama yerken su içerken uyurken oyun oynarken izlemek
her şeye değer.
hiç zorluğu yok. benim neşe kaynağım onlar

Son düzenleme:
seni annesi olarak görüyor dersen ağlarım ama bençok yazık ona

kum silica da alıcam deneyelim bakalım karıştırıp...gerçekten neşe kaynağı küçük ama,peki evde hep kuytu köşelere saklanması mutsuz olduğunu göstermez değil mi

saklanması oyun oynamak istediği anlamına da gelir dinlenmek uyumak istemesi de
benimkiler masa altları gardrop içlerinde yatmaya bayılır mesala

kokumu gerçekten şaşırdım evimde bir kedi bir köpek besliyorum hatta aynı alanları paylaşıyoruz bence kumunu temiz tutmadığınız için çişini başka bir yere yapıyordur ve bu çok pis kokar ayrıca kediler çok temiz hayvanlardır öyleki tuvaletiğini yaptığı kumun üzerine bir daha yapmaz tüy dökümüne gelince mevsimsel bi durum bu genelde mevsim değişirken bunu yaparlar eğer bu değilse mamanızı değiştirin üzülmenizi anlıyorum ama şunu unutmayınki hayvan alıp beslemek bi çocuk evlat edinmekten farksızdır bi düşünün çocuk alsaydınız çok yaramaz diye gerimi vericektiniz bir kere aldıysanız sonuna kadar yanınızda olmalı çözümü kendinizde arayın kedinizi izleyin eminim temiz bi kum onun kokussunu engeller hayyatta hiç bişeyi sadece sevmek yetmez aileniz sizi sadece sevseydi ve ilgilenmeselerdi bu gün en bir kedi ne bir balkon sahibi olurdunuz sizi kırmak değil niyetim ama lütfen hayvan edinirken çok iyi düşünun .....

tatlım benim de kedim var sana kum önermek istiyorum asla kedini bırakman taraftarı diilim tabiki de.
cat pellet kedi kumu al asla koku falan olmaz..
ayrıca sıcak dönemlerde kedilerin tüy dökmesi çok normal eğer çok rahatsız oluyorsanız traş ettirebilirsin ve bundan sonra da düzene girer tüyler...
bunun için de ayrıca profesyonel mama kullanman şart asla tüy dökmez ondan sonra...
ayrıca tuvalet sorunuz varmışbenimde kedim yaklaşık 1ay kadar başka yerlere de kakasını yaptı bunu engellemek de çok kolay.tuvaletini başka yere yaptığında burnuna hafif bir şekilde vur ve kakasını göster.bunu bi kaç kez tekrarlarsan emin ol akıllanıcaktır.ona tepkini mutlaka göster...
emin ol kediler anlayabildiğin ve bilgilendiğin sürece gerçekten en sevdiğin en güvendiğin dostun haline gelir...
herhangi bir konuda sorunun olursa herzaman yardımcı olmak isterim...
asla kedini verme çünkü sonra inanılaz üzüntü duyarsın özlersin,ben daha önce yaşadım biliyorum...

öğğ akkum kokar ya,ucuz diye bi çuval almıştım eminönünden,eşe dosta hediye ediyorum azar azar hala bitiremedim.bitsin bi daha da yanından geçmem:) bi de pudra kokulu diyorlar,ağır amonyak kokusundan başka bişey duymuyorum temizlerken :))
silikon,hatta mavi zerrecikli kumlardan alırsan memnun olursun.Benim de bütün kış holümde duruyordu tuvalet kabı,hiç kokmadı-çok memnun kaldım.

Tüy benim için de problem,tarak aldım her canım sıkıldığında tarıyorum.Tüylerini de biriktiriyorum-bi poşet oldu.Bi poşet daha olsun yastık yapıcam yine de tüy döküyor ama daha az.Veterinere sormuştum her kedi tüy döker,ama çoksa mevsimseldir.Yine de isterseniz vitamin takviyesi yapalım demişti.

ayrıcaaa bi bant var çok ucuza satılıyor.Giysilerdeki yastıklardaki tüyleri falan hemen alıyor.
Ahan da bu resimdekinden :))
böylece giysiye yatağa bulaşmış tüyleri hemencecik alıyorsun,kardeşin-kediyi seven misafirler sevdiklerine bin pişman olmuyorllar,çünkü biliyosun kedi tüyü makinada çıkmıyo:-/
inşallah evden göndermekten başka bir çare bulabilir,bir ömür mutlu mutlu yaşarsınız pea

Kızlar benimde kızım var adı niki 3 hafta önce doğum yaptı 2 tane bebeğimiz var. Ben köyde oturuyorum tek katlı müstakil bahçeli evimiz var mama yada kum da kullanmıyoruz. Niki sabah akşam süt içer arada peynir yogurt veriyoruz sabah biz kahvaltı ederken bacaklarımıza tırmanır patates kızartması ister yavan ekmeğe bayılıyo küçük küçük kopartırım elimden yer ekmeği açıkçası biz ne yersek oda bizle yiyo:) Kaka işine gelince eve yaptığını hiç görmedim kakası gelince dışarı çıkar yapar gelir :)) Bebeklerimiz çok tatlılar 3 haftalıklar cinsiyetlerini hala bilemiyorum anlamıyorum çünkü. Şimdi tek bi sorunumuz var bebeklerde pire var ilaçlamaya da korkuyorum zehirlenirler diye anneyi ilaçlasam sütüne geçer diye endişem var yavruları ilaçlasam annesi sürekli yalamak istiyo napsam bilemedim (

şimdilik ilaçlamayın daha çok küçükler benim kedilerim vardı yavru veteriner 3 aydan önce ilaçlama demişti büyünce ilaçlarsın hem size geçmez pireler zaten sonra pire tasması takarsın iyice büyüyünce:)konu sahibi arkadaşım kedini verme sonra çok pişman olursun gerçekten hayvanların bakımına özen gösterince koku olmuyor gerçekten.

çok tatlılarmıış,bu konuda bi fikrim yok ne yazıkki
tek diyeceği sütü sulandırıp vermeniz.hem bebek hem yetişkinlerde biçok soruna davetiye çıkarıyormuş çiğ süt,içindeki yağdan sanırım...

Üzülüyorum pireler yavruları zayıflatır mı acaba ? Gerçekten işe yarıyorsa pire tasması alırım büyüdüklerinde :)

Teşekkür ederiz :) Bebişler zaten annelerini emiyorlar anne kedi inek sütü içiyor ama bilmiyordum pireye neden olduğunu...

Üzülüyorum pireler yavruları zayıflatır mı acaba ? Gerçekten işe yarıyorsa pire tasması alırım büyüdüklerinde :)

bizimkilerde veteriner enseden bir aşı yapmıştı ama o pire için değildi sanırım sokak kedisiydiler bizimkilerde anneleride yoktu ama sizinkilerin anneside var ne güzel bence zayıf düşmezler sokakta gezen hayvanlarda oluyor hep zaten bizimkilerdede vardı büyüyene kadar ellemedik büyüyünce ilaçladık çünkü küçükken zehirli olabilir birde kaliteli bir damla alın yoksa etkili olmuyor pire tasması damla kadar etkili olmuyormuş ama siz yinede temizlendikten sonra pireler takın koruyucu olsun.

Biraz daha büyüsünler bakıcaz bi çaresine artık Teşekkür ederim ilginize =)

Teşekkür ederiz :) Bebişler zaten annelerini emiyorlar anne kedi inek sütü içiyor ama bilmiyordum pireye neden olduğunu...

yok tatlım pireye neden olmaz süt ama başka problemlere davetiye çıkarabilir.Süt kadar su ekleyip öyle vermek gerekiyormuş küçük olsun büyük olsun bütün kedilere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…