kedimin tuvaleti :(

mnik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
110
16
48
iyiakşamlar arkadaşlar 2 kedim var bundan 2 ay önceye kadar hiç bir sorunum yoktu erkek kedim hergün eve işiyor annem temizlemekten bıktı hepmiz çalışıyoruz eve bi geliyoruz leş gibi kokuyor.daha önce böyle bişey yaşayan varmı büyük kedim 5 yaşında kısırlaştırılmış kız, erkek 1,5 yaşında kısırlaştırılmadı

Kısırlaştırılmadığı için işiyor, yerini belirliyor.
Çiftleşme zamanı gelmiş olmasın?
Bir veterinere danışmanda fayda var derim.

Arkadaşım şaka mısınız ? Kedinizi neden kısırlaştırmıyorsunuz yazık değil mi hayvana kızışmış koku bırakıyor etrafa güdüsel olarak. Yakındır kaçması ondan sonra da ağlarsınız kedim balkondan uçtu diye. Kediniz kızışma döneminde ve dişi kedilere koku bırakıyor. Hiç mi kedi bilginiz yok anlamadım ki?

Erkek kediler ciftlesme donemine girdigi zaman iseyerek hatta spermlerini birakarak kokularini birakirlar cok normal bir durum tek cozumude kisirlastirmak...

Kızgınlık donemine girmis. bir an once kisirlastirin. ne kadar cok geciktirirseniz bu davranis o kadar cok basinizi ağritir. ustelik hayvana yazik, evde de tutamazsiniz.

Ay kokuyu nasıl Yok edebiliyorsunuz?
Burda bir konu okudum, kadının koltuğuna erkek kedisi işemiş, kokusuna çare arıyordu, koltuğu atmaktan başka çaresi kalmamıştı

Kısırlaştırılmalı elbette

Arkadaşım şaka mısınız ? Kedinizi neden kısırlaştırmıyorsunuz yazık değil mi hayvana kızışmış koku bırakıyor etrafa güdüsel olarak. Yakındır kaçması ondan sonra da ağlarsınız kedim balkondan uçtu diye. Kediniz kızışma döneminde ve dişi kedilere koku bırakıyor. Hiç mi kedi bilginiz yok anlamadım ki?

şaka olsam buraya konuyu açıp derdim var demezdim daha önce erkek kedi hiç beslemedim bazı şeylerı söylemenin adabı vardır.bu erkeğide çatının tepesinden kurtardım aç susuz 3 günlüktü kolunda ödem vardı 1 haftalıkken 7/24 veterinerlere götürdüm

Hayvanın dilinden anlamayan beslememeli bence.
Yazık oluyor.

siz çok anlıyosunuz heralde böyle yaparak baya anladığınızı belli ettiniz. Soru sordum cevap vermek istemiyosanız vermeyın .böyle imali imali yazcaksanız hiç yazmayın.daha önce erkek kedi beslemediğim için bilmiyorm açık ve net belli ettim zaten bunu konuda erkek oldugunu yaşını yazdım ki acaba kızgınlaştığı içn mi bunlar oluyora getirmek için.

siz çok anlıyosunuz heralde böyle yaparak baya anladığınızı belli ettiniz. Soru sordum cevap vermek istemiyosanız vermeyın .böyle imali imali yazcaksanız hiç yazmayın.daha önce erkek kedi beslemediğim için bilmiyorm açık ve net belli ettim zaten bunu konuda erkek oldugunu yaşını yazdım ki acaba kızgınlaştığı içn mi bunlar oluyora getirmek için.
Kedi değil ama balık kuş besliyorum almadan önce de ne yer ne içer davranışlarından ne sorunu vardır araştırarak aldım. Evet çok biliyorum kamu spotu gibi koydum mesajı oraya ne var bunda?
Erkek kedi almadan araştırsaydınız günlerdir hayvanı uğraştırmazdınız.
Böyle bir durumda veterineri arayacağınıza KKya konu açmanız ne kadar ilgili olduğunuzun kanıtı. İyi günler.

iyiakşamlar arkadaşlar 2 kedim var bundan 2 ay önceye kadar hiç bir sorunum yoktu erkek kedim hergün eve işiyor annem temizlemekten bıktı hepmiz çalışıyoruz eve bi geliyoruz leş gibi kokuyor.daha önce böyle bişey yaşayan varmı büyük kedim 5 yaşında kısırlaştırılmış kız, erkek 1,5 yaşında kısırlaştırılmadı

Yaşından eminsen kısırlaştır, 1,5 yaşı geçmesi gerekli
Erkek kedilerde kısırlaştırma ciddi bir sorun
İşlem sırasında idrar kanalı kısaldığı için böbrek hastası olabiliyorlar
Kısırlaştırma sonrası kaliteli , böbreği zorlamayacak bir mama ile beslenmeli ve içtiği su miktarı kontrol edilmeli
Ayrıca operasyonu işinin ehli bir hekim yapmalı
Sokak arası tabir edilen yerlere güvenmeyin sakın, hatalı bir operasyon ortalama on yıl hasta bir hayvana bakmanızı gerektirebilir. Hem hayvan hem sizin için çok zor olur, bunu yaşadığım için erkek kedilerin kısırlaştırılması konusunda çok temkinli davranıyorum. Dediğim gibi öncelikle yaşından emin olmalısınız yani hayvanın üriner sistemi yetişkinlik düzeyine gelmiş olmalı.

Son düzenleme:
Kedi değil ama balık kuş besliyorum almadan önce de ne yer ne içer davranışlarından ne sorunu vardır araştırarak aldım. Evet çok biliyorum kamu spotu gibi koydum mesajı oraya ne var bunda?
Böyle bir durumda veterineri arayacağınıza KKya konu açmanız ne kadar ilgili olduğunuzun kanıtı. İyi günler.

Sakin olun her işte bir hayır vardır
Bence buraya konu açması çok iyi olmuş
Çünkü ilk mesajımda verdiğim bilgileri asla söylemiyor veterinerler
Kısırlaştırma diyorsunuz parayı almak için hayvanı kesip biçiyorlar
Böyle konular sayesinde hem konuyu açanı, hem de bu tür şeyleri araştıranları bilgilendirmiş oluyoruz
Hayvanın koku bıraktığını herkes biliyor ama operasyonun şartlarını bilene bunca açılan hayvan konusunda hiç rastlamadım, bir sürü insanı da özelden ya da konularına yazarak bilgilendirdim, hayvanın hayatı için çok önemli bir konu bu, erkek kedilerin kısırlaştırılması azami özen isteyen bir iş.

haahahahahha balık ve kuş besliyosun bayaaaaa bilgilisin nerden mezun oldunuz veteriner hanım sdjfnjfgdjfgnjd aksam aksam hadi allaşkına ya senle mi uğraşcam sokaktaki kedileri veterinere götürüyom ben :D ha bu arada benımde 50 ye yakın lepistesim var bahcemdede hergün kumrulara kargalara ekmek ıslatıyorum cok büyük iş başarıyosun cins balıklarınla ve kuşlarınla :KK59: hava atma sokak hayvanlarına yemek ver kutu yap tamam mı canım sonra konuş benimmle aramızda uçuurum var balıklarla çözülmez :)

Sakin olun her işte bir hayır vardır
Bence buraya konu açması çok iyi olmuş
Çünkü ilk mesajımda verdiğim bilgileri asla söylemiyor veterinerler
Kısırlaştırma diyorsunuz parayı almak için hayvanı kesip biçiyorlar
Böyle konular sayesinde hem konuyu açanı, hem de bu tür şeyleri araştıranları bilgilendirmiş oluyoruz
Hayvanın koku bıraktığını herkes biliyor ama operasyonun şartlarını bilene bunca açılan hayvan konusunda hiç rastlamadım, bir sürü insanı da özelden ya da konularına yazarak bilgilendirdim, hayvanın hayatı için çok önemli bir konu bu, erkek kedilerin kısırlaştırılması azami özen isteyen bir iş.

teşekkür ederim cevapladığınız için zaten ben acaba kısırlaştırmam mı gerekiyor diye konuyu açtım . benden daha iyi bilen birileri çıkar diye ama hanfendi balıklarla cok ilgili olduğundan kedileri çok iyi anlıyomuş bir kedi beslememsine rağmen boş boş konuşuyor herkes bilgileniyor bilgi paylaşımı oluyor bundan sonra başkasının başına geldiğinde okuması açısından. yarın ilk işim veterinerime götürmek olucak ama balıkçı teyze çok anlıyosa ona götüreyim bakalım nasıl yapcak ameliyatı :D

teşekkür ederim cevapladığınız için zaten ben acaba kısırlaştırmam mı gerekiyor diye konuyu açtım . benden daha iyi bilen birileri çıkar diye ama hanfendi balıklarla cok ilgili olduğundan kedileri çok iyi anlıyomuş bir kedi beslememsine rağmen boş boş konuşuyor herkes bilgileniyor bilgi paylaşımı oluyor bundan sonra başkasının başına geldiğinde okuması açısından. yarın ilk işim veterinerime götürmek olucak ama balıkçı teyze çok anlıyosa ona götüreyim bakalım nasıl yapcak ameliyatı :KK70:

Yapmayın ama tatlıya bağlayın hadi =))
Boşu boşuna banlanacaksınız ikinizde akşam akşam tatlı konuşalım=))

Bazen insanlar sırf burada ego kasiyorlar diye düşünüyorum.
Kadın cocuk doğuruyor da o canlının dört dörtlük her şeyini biliyor mu ?
Yıllardır işemiyor ya bu kedi daha yeni olan bir olay konu sahibide bilmiyormuş sormak istemiş. Belki veterineri arayacak derecede olduğunu bilemedi konunun.
Gereken önlemi hemen alacagini saniyorum zaten.

ha bu arada VETERİNER HANIM ben HAYVAN ALMAM SAHİPLENİRİM HERKESİ KENDİN SANMA

Bazen insanlar sırf burada ego kasiyorlar diye düşünüyorum.
Kadın cocuk doğuruyor da o canlının dört dörtlük her şeyini biliyor mu ?
Yıllardır işemiyor ya bu kedi daha yeni olan bir olay konu sahibide bilmiyormuş sormak istemiş. Belki veterineri arayacak derecede olduğunu bilemedi konunun.
Gereken önlemi hemen alacagini saniyorum zaten.

dediğiniz gibi oldu zaten yarın veterinere götürücem kısırlaştırıcam.EGO cu arkadaşı kenara aldık zaten ne yapmaya çalıştığı çok belli. ben işe başladığım için olduğunu bile düşünmüştüm çünkü 3 günlüktü ben bulduğumda ve yüzde 90 ölcekti ve yaşattım onu bana çok bağlı hiç yalnız bırakamıyorum biyere gidip kalamıyorum ve işe başladığım için olduğunu bile düşünmüştüm fakat kızgınlaşmış.herşeyi herkes bilcek diye bi kaide yok.

Back
X